Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kessos az itteni tszben elég jól szerepelt, aránylag jól termett( 11t/ha), és vize sem volt rossz ( 19%). A kessos mellett még az amandát mondták az itteni emberek, ami még jó lehet. Egyébként én alapvetően dekalb párti vagyok, ha megnézed nem sokall drágábbak, a kws, vagy akármelyik új generációs vetőmaghoz képest, és sokszor 1-2-3-4 tonnával többet tudnak.
Ismeretlenek vágták egy gazda kukoricáját - bejelentésre indultak a járőrök szerdán délután Káloz külterületére.
A helyszínen két férfit értek tetten a rendőrök. Kombájnnal aratták a kukoricát, mint az a kihallgatások során kiderült, már nem először. Összesen 1,1 hektáron vágták le és lopták el a terményt, mintegy háromszázezer forint értékben. A lopással meggyanúsított mátyásdombi, illetve kálozi férfit őrizetbe vették a sárbogárdi nyomozók
intenziv kukorica termelésnél nem szabad nézni mennyibe kerül a vetőmag, mert az a pár ezres elenyésző összeg az üsszkültségböl , és lazán lehetnek 2-3 t-ás külömbségek hibridek között
de ha szükös a keret akkor inkább mütrágyára költeni a pénzt mint drágább vetőmagra
Nagytételnél eleve tudsz alkudni mint az állat, főleg ha készfizető vásárló vagy akkor meg odaadják nevetséges árréssel, sőt...
Tavaly N54 zsákja 11ezer volt, R92-é 14ezer.
Minda két mag nem "olcsóhús" mégha nem is a legnagyobb terméspotenciálú anyagok, de idén is 6-12tonna között tudtak, pedig itt a borsodi átlag 4tonna lehet kb 2010-ben...
nagy tételről van szó. van itt egy bész és segitenek nekem is, de én nem vagyok tag. több helyről veszik a magot, aki letolja rendesen a nadrágot. tavaly nekem a trigótól jött a piós számla
A viz elmaradt múltkor:DK440 18-18,5. DKC4590 19,5, Kamaria 19,8, Lucius 19. Ez volt október első hetében. Felénk minden hamarabb érik. Aszályos időkben is stabil a Dekalb, nekem 360 FAO alatt kell hogy legyen a kukorica. A júliusi aszály odavág mindig. 2010-ben is voltak hiányos csövek a meleg miatt. Tapasztalatom szerint a nagy melegben a syngenta hibridjei jól állják a sarat.
Amúgy a vetőmaggal nem szabad spórolni. Inkább kiadok 10e Ft többet, az idén 2-3q kuki meghozta az árát. De nem csak annyival adott többet.
Olvasgatva a hozzászólásokat mindenki a tavalyi termések alapján próbál választani a hibridek között.
Szerintem érdemesebb lenne egy száraz évjárat terméseredményeiből kiindulni pl 2009 a tiszántúlon.
Ezek a mai hibridek jó vízellátottság mellett(ha van tápanyag is) mind igen jól terem.
Most nehezen tudjuk elképzelni, de gyakrabban van aszályba hajló júlis-augusztusunk mint csapadékos.
Szerintem óvatosan azokkal a fajtákkal amiknek csak a tavalyi terméseredményei vannak meg és még nem mérettek meg aszályban, vagy azt nem teszik közhírré a fajtatulajdonosok.
A zsíros, de aszályos békés megyei területeimen az alábbiak szerepeltek a legjobban. Saját tesztjeim alapján. DK440, ez volt a favorit tavaly, a földek 70%-án ez volt. 108q/ha. Kamaria a magyar fajtákból, igen szép nagy csövei voltak, az egyik legszebben kinéző kukim volt. 105q/ha. NK Lucius nem hozta a várt eredményt, viszont aszályos időkben jól hozza magát. Idén is kipróbálom. DKC4590. Igen jó, 118q/ha, bár a vize rosszabb volt a 440-nél. Igaz a legjobb földbe vetettük. Idén lesz Lucius, DKC4590, DK440. Ez utóbbit úgy érzem lassan elhagyom, pedig már 4-5 éve együtt dolgozunk a sikerért. Összegezve, aki magyart akar vetni próbálja ki a Kamariát. Kíváncsi lennék rá aszályba mit tud produkálni.
Mondok én ettöl egyszerübet!! Az OCITAN lista ára 20 000FT ha ügyesen alkudsz- 20%- vagy attol is több Az meg már igencsak elfogadható ár érte! És jónak mondható a termö képesége!! Ki probált fajta.. Én most öszel vágtam 115 m belölle! Tehát nem fogod ugy érezni vele magad hogy nevenincs fajtát és vele együt zsákba macskát vetnél!!
Érdeklődni szeretnék, hogy vett e valaki decemberben az IKR-től a honlapon meghirdetett akciós kukorica vetőmagból? Az akkor meghirdetett 8000 és 16000FT/zsák árak nettó vagy bruttó árak voltak? Stardur fajtát vetett már valaki? Tapasztalatok?
Igazad van teljes mértékben. Ahogy néztem fajtakísérleteket, nem a dkc 4995 nyert egyikbe sem ( bár nem kizárt, hogy valahol igen), de ennek ellenére mégis ez a hibrid nyert a termésversenyen. Ebből én is azt szűröm le, hogy Mikó úr akár egy másik hibriddel is elérhette volna ezt a termést, esetleg túl is szárnyalhatta volna. Olvastam a nyilatkozatát valahol, és azt mondta, hogy nyár elején még 20T-át is kinézett volna belőle, de a szélsőséges időjárás ( szélvihar, jégeső) miatt "csak" ennyit lett. Nekem az a véleményem, hogy egy jobb technológiával egy gyengébb hibrid is tud annyit, esetleg többet , mint egy gyenge technológival felfegyverzett csúcshibrid!
Bocs hogy rá irok a válaszodra!! ÉN azon kicsit sem csodálkozom hogy a M.-F 183 termelt pl. a 4995-el! Ez az ö és persze a dekalb érdeme is!! De az igazán nagy szenzáció az az lenne ha mondjuk ugyan ez nekem is sikerülne itt a keleti végeken azzal a tudásal és lehetöségel ami nekem van.. !! És akkor kelene igazán fantasztikus hibridnek ki káltani !! Mert én abban is biztos vagyok hogy az úr egy másik fibridet is gyözelemre tudot volna vinni!!
igazad van, de a bizonytalan területekre én amúgy sem tervezek ilyen csúcshibridet
nálam Ápr. 19-én volt vetve és a fajtasorban csak 1%al magasabb a nedvessége mint a 3511 nek
termésben meg magasan vert mindent
Ebbe igazad lehet, de ki tudja mikor lehet vetni tavasszal és amit Mikó mond(5007) egy hosszú tenyészidejű hibrid.Gondolom ha elveted le is szeretnéd aratni.
Ezzel szemben a 4995 egy középérésű.Ezt talán ha csúszik is a vetés még elfogadható vízzel be lehet takarítani.
Volt még tavaj nekem is több dekalb hibrid ami még nagyon jó volt a 4964.Nagybátyámnak is volt dekalb kísérlete de az is nagyon jó lett 140q alatt egy sem adott.Az idén ezekből kiindúlva lessz DKC4590,DKC4795,DKC4608,DKC4995,illetve kísérletek több cégtől is.
Válasz #636. hozzászólásra
pont arra jo, hogy tudd: keress jobbat!
a 621-ben volt egy kerdes a magyar kukoricakrol, ehhez tettem hozza az en tapasztalatomat (nekem csak Hunor volt, es csak arrol tudok velemenyt)
Válasz #634. hozzászólásra
2007-ben (szelsosegesen aszalyos evben) volt nekem HUNOR, homokos gyengege foldben adott 25-ot, a jo foldben +60-at. 2008-ban az egyik haver is kiprobalta, kozepesnel gyengebb talajon (14-16 ak) adott neki 70-et.
(az en velemenyem: ez a fajta erzekeny a talaj tipusra es az idojarasra - szelsoseges idot es extenziv korulmenyeket nem szereti)
9233 hozzászólás
Valaki vetett már Saaten-union kukoricát? Tapasztalatok vele?
Válasz #679. hozzászólásra
A kessos az itteni tszben elég jól szerepelt, aránylag jól termett( 11t/ha), és vize sem volt rossz ( 19%). A kessos mellett még az amandát mondták az itteni emberek, ami még jó lehet. Egyébként én alapvetően dekalb párti vagyok, ha megnézed nem sokall drágábbak, a kws, vagy akármelyik új generációs vetőmaghoz képest, és sokszor 1-2-3-4 tonnával többet tudnak.
Pofátlanság határtalan ! ! -Kombájnnal lopták a kukoricát
Forrás: Agroinform/police.hu
Létrehozva: 2011-01-28 15:15:05
Ismeretlenek vágták egy gazda kukoricáját - bejelentésre indultak a járőrök szerdán délután Káloz külterületére.
A helyszínen két férfit értek tetten a rendőrök. Kombájnnal aratták a kukoricát, mint az a kihallgatások során kiderült, már nem először. Összesen 1,1 hektáron vágták le és lopták el a terményt, mintegy háromszázezer forint értékben. A lopással meggyanúsított mátyásdombi, illetve kálozi férfit őrizetbe vették a sárbogárdi nyomozók
martonvásári 277, illetve syngenta occitánról vélemények ???
KWS kukoricát ismeri-e valaki? Ha igen érdekelnének adatok róla, a honlapban valahogy nem bízok meg.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #673. hozzászólásra
igen
Válasz #676. hozzászólásra
A termés nem csak a fajtától , műtrágyától , földtől függ ...
Mennyi eső lesz , mikor tudod elvetni , milyen jó és meleg magágyba , gyomos e , jég lesz e , stb ?
Ha minden összejön , gondolom nettó 5 tonna fölött bármennyi is lehetne...
szerintetek mekkora termésre lehet számítani 10-15 ak föld dkc3511 2q/ha Karbamid?
Válasz #672. hozzászólásra
intenziv kukorica termelésnél nem szabad nézni mennyibe kerül a vetőmag, mert az a pár ezres elenyésző összeg az üsszkültségböl , és lazán lehetnek 2-3 t-ás külömbségek hibridek között
de ha szükös a keret akkor inkább mütrágyára költeni a pénzt mint drágább vetőmagra
Válasz #670. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Én tavaly 30%-ot kaptam,piós vetőmagra.
Válasz #671. hozzászólásra
Akkor gondolom több 100 zsákos tétel.
Válasz #668. hozzászólásra
Ez azért nem teljesen ígyvan Grűnhaver!
Nagytételnél eleve tudsz alkudni mint az állat, főleg ha készfizető vásárló vagy akkor meg odaadják nevetséges árréssel, sőt...
Tavaly N54 zsákja 11ezer volt, R92-é 14ezer.
Minda két mag nem "olcsóhús" mégha nem is a legnagyobb terméspotenciálú anyagok, de idén is 6-12tonna között tudtak, pedig itt a borsodi átlag 4tonna lehet kb 2010-ben...
Válasz #670. hozzászólásra
nagy tételről van szó. van itt egy bész és segitenek nekem is, de én nem vagyok tag. több helyről veszik a magot, aki letolja rendesen a nadrágot. tavaly nekem a trigótól jött a piós számla
Válasz #602. hozzászólásra
Megkérdezhetem, hogy milyen cég adta a 25%-ot (a 3 nagy közül valamelyik?), és hogy mekkora tételről volt szó?
A viz elmaradt múltkor:DK440 18-18,5. DKC4590 19,5, Kamaria 19,8, Lucius 19. Ez volt október első hetében. Felénk minden hamarabb érik. Aszályos időkben is stabil a Dekalb, nekem 360 FAO alatt kell hogy legyen a kukorica. A júliusi aszály odavág mindig. 2010-ben is voltak hiányos csövek a meleg miatt. Tapasztalatom szerint a nagy melegben a syngenta hibridjei jól állják a sarat.
Amúgy a vetőmaggal nem szabad spórolni. Inkább kiadok 10e Ft többet, az idén 2-3q kuki meghozta az árát. De nem csak annyival adott többet.
Válasz #666. hozzászólásra
olcsó húsnak....... és ezért olcsók az olcsó magok
pioneer n54 a tuti:D
Válasz #665. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Én nem évek óta p-ben utazom.., sajnos az ár határozza meg a vásárlást.
Olvasgatva a hozzászólásokat mindenki a tavalyi termések alapján próbál választani a hibridek között.
Szerintem érdemesebb lenne egy száraz évjárat terméseredményeiből kiindulni pl 2009 a tiszántúlon.
Ezek a mai hibridek jó vízellátottság mellett(ha van tápanyag is) mind igen jól terem.
Most nehezen tudjuk elképzelni, de gyakrabban van aszályba hajló júlis-augusztusunk mint csapadékos.
Szerintem óvatosan azokkal a fajtákkal amiknek csak a tavalyi terméseredményei vannak meg és még nem mérettek meg aszályban, vagy azt nem teszik közhírré a fajtatulajdonosok.
Válasz #661. hozzászólásra
Mi kaját kaptak?
Válasz #661. hozzászólásra A vizeket nem irtad.
Válasz #661. hozzászólásra A kamaria kuki kétcsövűségre hajlamos vagy egyáltalán nem?
A zsíros, de aszályos békés megyei területeimen az alábbiak szerepeltek a legjobban. Saját tesztjeim alapján. DK440, ez volt a favorit tavaly, a földek 70%-án ez volt. 108q/ha. Kamaria a magyar fajtákból, igen szép nagy csövei voltak, az egyik legszebben kinéző kukim volt. 105q/ha. NK Lucius nem hozta a várt eredményt, viszont aszályos időkben jól hozza magát. Idén is kipróbálom. DKC4590. Igen jó, 118q/ha, bár a vize rosszabb volt a 440-nél. Igaz a legjobb földbe vetettük. Idén lesz Lucius, DKC4590, DK440. Ez utóbbit úgy érzem lassan elhagyom, pedig már 4-5 éve együtt dolgozunk a sikerért. Összegezve, aki magyart akar vetni próbálja ki a Kamariát. Kíváncsi lennék rá aszályba mit tud produkálni.
Válasz #659. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Én most öszel vágtam 115 m belölle! Tehát nem fogod ugy érezni vele magad hogy nevenincs fajtát és vele együt zsákba macskát vetnél!! ![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Mondok én ettöl egyszerübet!! Az OCITAN lista ára 20 000FT ha ügyesen alkudsz- 20%- vagy attol is több Az meg már igencsak elfogadható ár érte! És jónak mondható a termö képesége!! Ki probált fajta..
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy vett e valaki decemberben az IKR-től a honlapon meghirdetett akciós kukorica vetőmagból? Az akkor meghirdetett 8000 és 16000FT/zsák árak nettó vagy bruttó árak voltak? Stardur fajtát vetett már valaki? Tapasztalatok?
Válasz #654. hozzászólásra
Milyen földön gazdálkodsz?
Válasz #656. hozzászólásra
Körül belüli értékeke:
N: 20-28 kg
P2O5: 11-22 kg
K2O: 18-26 kg
A szakirodalom szerint mennyi tápanyag kell egy tonna szemterméshez?
Válasz #654. hozzászólásra
Ez csak a starter lett volna, ahogy írta.
Válasz #650. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Csak ennyit tettél rá ????????
Backi ! Felénk ennyitől még ki sem kell !!!!
Válasz #648. hozzászólásra
Igazad van teljes mértékben. Ahogy néztem fajtakísérleteket, nem a dkc 4995 nyert egyikbe sem ( bár nem kizárt, hogy valahol igen), de ennek ellenére mégis ez a hibrid nyert a termésversenyen. Ebből én is azt szűröm le, hogy Mikó úr akár egy másik hibriddel is elérhette volna ezt a termést, esetleg túl is szárnyalhatta volna. Olvastam a nyilatkozatát valahol, és azt mondta, hogy nyár elején még 20T-át is kinézett volna belőle, de a szélsőséges időjárás ( szélvihar, jégeső) miatt "csak" ennyit lett. Nekem az a véleményem, hogy egy jobb technológiával egy gyengébb hibrid is tud annyit, esetleg többet , mint egy gyenge technológival felfegyverzett csúcshibrid!
Válasz #650. hozzászólásra
De gondolom nem volt belvíz,meg ilyesmi.
Válasz #648. hozzászólásra
a csúcs hibrideknél optimális körülmények között nem lehet több mint 2-3 q külömbség
Válasz #649. hozzászólásra
Vetéssel 1menetben 1,5q Timak35np +0,5Nitró.Még húzatáskor is akartunk adni de az időjárás közbeszólt.
Válasz #640. hozzászólásra
Ehhez hány mázsa NPK játszott? Ezek szép eredmények.
Válasz #641. hozzászólásra
ÉN azon kicsit sem csodálkozom hogy a M.-F 183 termelt pl. a 4995-el! Ez az ö és persze a dekalb érdeme is!! ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
De az igazán nagy szenzáció az az lenne ha mondjuk ugyan ez nekem is sikerülne itt a keleti végeken azzal a tudásal és lehetöségel ami nekem van..![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
!! És akkor kelene igazán fantasztikus hibridnek ki káltani !! Mert én abban is biztos vagyok hogy az úr egy másik fibridet is gyözelemre tudot volna vinni!! ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Bocs hogy rá irok a válaszodra!!
ÚGY LÁTOM A VÁLASZOKBÓL,HOGY AKKOR MESE A HOLDBA A 100Q KUKI A MARTONVÁSÁRI FAJTÁKTÓL,PEDIG A KOPPÁNYRA MAJDNEM RÁMOZDULTAM AZ AKCIOS ÁRA MIATT.
SZEGEDI ÉS MARTONVÁSÁRI KUKORICA ÁRAKAT IS KITETTÜK
Válasz #644. hozzászólásra
igazad van, de a bizonytalan területekre én amúgy sem tervezek ilyen csúcshibridet
nálam Ápr. 19-én volt vetve és a fajtasorban csak 1%al magasabb a nedvessége mint a 3511 nek
termésben meg magasan vert mindent
Válasz #643. hozzászólásra
Ebbe igazad lehet, de ki tudja mikor lehet vetni tavasszal és amit Mikó mond(5007) egy hosszú tenyészidejű hibrid.Gondolom ha elveted le is szeretnéd aratni.
Ezzel szemben a 4995 egy középérésű.Ezt talán ha csúszik is a vetés még elfogadható vízzel be lehet takarítani.
van annál jobb is,nézd meg mit vet idén Mikó
van annál jobb is,nézd meg mit vet idén Mikó
Válasz #638. hozzászólásra
A Dkc 4995-re én is kíváncsi lennék, főleg, hogy Mikó Ferenc 18 tonna fölött termelt belőle...
Válasz #639. hozzászólásra
Kisparcellás kísérletben 120q-145q-ig fajtától függően.
Nagyüzemiben 125q-134q-ig.
Válasz #638. hozzászólásra
a Pioneerok hogy adtak feléd?
Válasz #633. hozzászólásra
Volt még tavaj nekem is több dekalb hibrid ami még nagyon jó volt a 4964.Nagybátyámnak is volt dekalb kísérlete de az is nagyon jó lett 140q alatt egy sem adott.Az idén ezekből kiindúlva lessz DKC4590,DKC4795,DKC4608,DKC4995,illetve kísérletek több cégtől is.
Válasz #636. hozzászólásra
pont arra jo, hogy tudd: keress jobbat!
a 621-ben volt egy kerdes a magyar kukoricakrol, ehhez tettem hozza az en tapasztalatomat (nekem csak Hunor volt, es csak arrol tudok velemenyt)
Válasz #635. hozzászólásra
de ha a gyenge talajokat és a rossz körülményeket nem szereti, a jó körülmények között viszont messze elmarad a termése, akkor mégis mire jó??
Válasz #634. hozzászólásra
2007-ben (szelsosegesen aszalyos evben) volt nekem HUNOR, homokos gyengege foldben adott 25-ot, a jo foldben +60-at. 2008-ban az egyik haver is kiprobalta, kozepesnel gyengebb talajon (14-16 ak) adott neki 70-et.
(az en velemenyem: ez a fajta erzekeny a talaj tipusra es az idojarasra - szelsoseges idot es extenziv korulmenyeket nem szereti)
Válasz #621. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Nekünk volt egy száraz évben három is:
Tarján , Koppány , MV 255...
-a 255-ös adott 55-60 mázsát
Míg emezek ugyanabba a földbe 25-30mázsát...