Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a Pio honlapján van egy tájékoztató arról, hogy miként lehet megkülömböztetni a hamisitványt az igazitol, ők az N01-es zsákon mutatják be a külömbségeket , gondolom azért mert a Pio közül az a legnépszerübb a hamisítók körében
Idén nekem ugyan azon a körülmények között föld műtrágya stb... 10q-val adott kevesebbet ugyan olyan víznél mint az N01. Nem rossz mag de jobb az N01, de úgy láttam a szára sem bírta annyira volt nem jelentős de láttam a kombájnból kidőlést is, aratás előtt 1-2 héttel volt egy nagy szélvihar felénk.
Marad 10 Ha-ra való mag kb azt elnyomom de többet nem vetem... van annál jobb is már.
Válasz #246. hozzászólásra
A középérésű 471-es és mondjuk egy szuper korai Helga árának összehasonlítása nem mond semmit.A dk 471 termésben, a FAO-nak köszönhetően simán veri...
Válasz #248. hozzászólásra
Üdv! Szegediek közül nekem a Kenézzel van tapasztalatom 2 évben volt, a dkc4626 mellet vetettem és mindkétszer kb 11 tonnát adott mindkettő. Viszont tavaly fajtasorban is volt piokkal ott elmaradt 1 tonnával,de 11.4t termett.
A vetőmag ára 5.000 Ftal kevesebb 70.000 szemre a pioknál.
Hi.Tavaly vetettem 15ha-t belőle.3-4 mázsa mükaki sor mellé,és 80-95 mázsát adott.19és 21-es vizzel.Nekem annyira nem jött be.Piok meg 120-at.Ja a tc 367-es meg katasztrófális volt.soha többet nem veszek ilyen magot.
Én soha többé nem fogok Szegedi-t vetni, mert 2007-ben baromi sokba került nekem...
Abban az évben volt kötött réti talajon 110 ha TC377-es, amiről a nemesítője azt mondta, hogy na ha valamelyik, akkor az felveszi a versenyt a többi hibriddel... Aztán olyan kedvező volt az időjárás, hogy az szinte mesébe illő, megkapott mindent amit kellett, sem volt sem felsülés, sem semmilyen stressz... Amikor arattuk a 8 tonnát nem tudta megugrani... A 3511-es más földjeimen szenvedett, alig nőtt meg 1,5 m magasra, de megégett a pollen, majd a nyári aszályban eldobálta a leveleit, és így is termett 8 tonnát, pedig azt mondtuk, hogy abból semmi nem lesz....
Ha a 3511-es úgy nézett volna ki, mint a 377-es, a nyakam tenném rá, hogy 11-12 tonna simán benne lett volna... És abban az évben 5500-6000 Ft volt a kukorica....
(ja, és akkor is olyan volt a vízleadás, mint az idén, mindent 14-16%-al vittünk be, a 377-es meg 18% körül volt...)
Amúgy szerintem a lenti kkoricák nem akciósak. Mind az Evelina, mind a Helga, mind pedig a Clarica kettős hasznosítású, de inkább silókukoricák... Azok pedig ennyibe kerülnek alapból...
A Szegedi 343-ról van valakinek tapasztalata?
Akciósan a 14 900Ft/zsák 70ezer szem. Ha 10 mázsával kevesebbet terem mint a csúcs hibridek akkor is az áránál vagyok.
tudom, hogy mind a2 nagyon regi hibrid, de felenk ezek vannak most akciosan.
Az 50ezer szemes DK471 annyiba kerul, mint a 80ezer szemes Evelina/Helga/Clarica.
Melyik lenne a jobb valsztas?
én jónak gondolom ekkora mennyiségre, 65 vagy 70 ezerrel akarjuk vetni. Még 1 zsákot hoz valamilyen kísérleti fajtát mondjuk ez csak ígéret de szerintem tartja magát hozzá. Viszont már ök is panaszkodnak hogy nem igazán fogy a mag lesznek itt bajok
Az elmult két évben a Cargillal. A gőgyészi Cargill telep 10 km. Elötte voltak mások is,de mindig akadozott a szállítás,fizetés.
A Cargillnál az a jó,hogy bármikor szerződhetsz, és számlázástól számítva a 8. napon számládon van a pénz.
Én erről sehol nem halottam. Engem egyébként mindig kifizettek rendesen. Más választásom meg nincs, mivel, ahol gazdálkodom a környékbeli összes RT-ben többségi tulajdonnal rendelkeznek
Nagyon messze meg nem vinném az árumat, meg nincs is mivel....mivelhogy az összes kamionos a szezonokban nekik dolgozik.
hy
én voltam syngenta rendezvényen,az nk lucius-t (fao 330)dicsőitik..
nk thermo,furioval van tapasztalat.
ismerösök max 350es faot akarnak vetni esetleg nk thermo...370.általában minden kukorica után búza lesz csak azért.valaki esetleg más ajánlat?piobol kws lg?
szerződnek már felétek kukoricát??? Nálunk 30-ért kötik. Most szerződtem le és is a 200 tonnámat.... félek attól, hogy, ha beindul a fidesz gazdaságpolitikája megerősödik a forint és sajnos kevesebb a CHF hitelem mint az össztermés várható értéke.
Én Tolna megyében gazdálkodom,és rálltam a magas fao-s kukoricákra. Az idén csak a dk 440-es lesz kisebb táblákba,az ára miatt.
A legkorábbiak 390 fao körül vannak.Nálam Dkc 4964, Dkc 4983, Dkc 5276. Pioneertól k67, v52,f38. A terület 80 %-án Monsanto lesz,20 %-án Pioneer. Termésbe hasonlóan tudnak,de a Dkc-k 2-3 %-al szárazabbak. És 10tonnánál ez is 15000-20000 ft hektáronként.
9216 hozzászólás
Válasz #263. hozzászólásra
meg nem fért a fejembe a sötéteb zöld látványa!ezt vettem jó ideje
Válasz #263. hozzászólásra
köszi
Válasz #262. hozzászólásra
de jó megfigyelő valaki!
minden elismerésem, nekem fel sem tűnt...
Válasz #256. hozzászólásra
igen szerintem megvan!!!!a nagy számú /3511/ zsák az eredeti!!a kis számuak a másolt zsákok vagy mi fene
Válasz #259. hozzászólásra
a Pio honlapján van egy tájékoztató arról, hogy miként lehet megkülömböztetni a hamisitványt az igazitol, ők az N01-es zsákon mutatják be a külömbségeket , gondolom azért mert a Pio közül az a legnépszerübb a hamisítók körében
Válasz #259. hozzászólásra
akkór gyanús nagyon!!!!!
amugy meg nem emlékszem hogy ilyen lett vólna tavaly a zsák seggén a papir szine
Válasz #258. hozzászólásra
számlát bármiről lehet csinálni...
amúgy majdnem 100%, hogy hamisítvány... Az, hogy mi van benne, nagy kérdés. Kilophatták a gyárból is, de éppúgy lehet benne szárított kukorica is...
Amúgy ha elveted, és nem terem semmit, akkor nem sokat spórolsz...
(amúgy a Kite szerint a 3511-es a legnépszerűbb típus a hamisítók körében...)
Válasz #257. hozzászólásra
gyanús, mert gumiabroncsot is árul , igaz azt is nagyon olcsón
ha van számlája róla, akkor is lehet hamisitvány?
Válasz #256. hozzászólásra
átruccanál ha nem az mi
ez nem hamisított vetőmag???????
Válasz #252. hozzászólásra
En a dk 471 (fao 410) es az evelina (fao 400) kozt gondolkodom.
Válasz #253. hozzászólásra
Idén nekem ugyan azon a körülmények között föld műtrágya stb... 10q-val adott kevesebbet ugyan olyan víznél mint az N01. Nem rossz mag de jobb az N01, de úgy láttam a szára sem bírta annyira volt nem jelentős de láttam a kombájnból kidőlést is, aratás előtt 1-2 héttel volt egy nagy szélvihar felénk.
Marad 10 Ha-ra való mag kb azt elnyomom de többet nem vetem... van annál jobb is már.
Válasz #239. hozzászólásra
Hello!
én az idén Y12 típusú magot vetnék. Mik arról a tapasztalatok?
Válasz #246. hozzászólásra
A középérésű 471-es és mondjuk egy szuper korai Helga árának összehasonlítása nem mond semmit.A dk 471 termésben, a FAO-nak köszönhetően simán veri...
Üdv! Szegediek közül nekem a Kenézzel van tapasztalatom 2 évben volt, a dkc4626 mellet vetettem és mindkétszer kb 11 tonnát adott mindkettő. Viszont tavaly fajtasorban is volt piokkal ott elmaradt 1 tonnával,de 11.4t termett.
A vetőmag ára 5.000 Ftal kevesebb 70.000 szemre a pioknál.
Hi.Tavaly vetettem 15ha-t belőle.3-4 mázsa mükaki sor mellé,és 80-95 mázsát adott.19és 21-es vizzel.Nekem annyira nem jött be.Piok meg 120-at.Ja a tc 367-es meg katasztrófális volt.soha többet nem veszek ilyen magot.
nem 10 q-val fog kevesebbet teremni...
Én soha többé nem fogok Szegedi-t vetni, mert 2007-ben baromi sokba került nekem...
Abban az évben volt kötött réti talajon 110 ha TC377-es, amiről a nemesítője azt mondta, hogy na ha valamelyik, akkor az felveszi a versenyt a többi hibriddel... Aztán olyan kedvező volt az időjárás, hogy az szinte mesébe illő, megkapott mindent amit kellett, sem volt sem felsülés, sem semmilyen stressz... Amikor arattuk a 8 tonnát nem tudta megugrani... A 3511-es más földjeimen szenvedett, alig nőtt meg 1,5 m magasra, de megégett a pollen, majd a nyári aszályban eldobálta a leveleit, és így is termett 8 tonnát, pedig azt mondtuk, hogy abból semmi nem lesz....
Ha a 3511-es úgy nézett volna ki, mint a 377-es, a nyakam tenném rá, hogy 11-12 tonna simán benne lett volna... És abban az évben 5500-6000 Ft volt a kukorica....
(ja, és akkor is olyan volt a vízleadás, mint az idén, mindent 14-16%-al vittünk be, a 377-es meg 18% körül volt...)
Amúgy szerintem a lenti kkoricák nem akciósak. Mind az Evelina, mind a Helga, mind pedig a Clarica kettős hasznosítású, de inkább silókukoricák... Azok pedig ennyibe kerülnek alapból...
A Szegedi 343-ról van valakinek tapasztalata?
Akciósan a 14 900Ft/zsák 70ezer szem. Ha 10 mázsával kevesebbet terem mint a csúcs hibridek akkor is az áránál vagyok.
Volt nekem clarika nem volt egy nagy durranás. A reseda jobb volt idén az egész területre ezt vetek
Válasz #244. hozzászólásra
tudom, hogy mind a2 nagyon regi hibrid, de felenk ezek vannak most akciosan.
Az 50ezer szemes DK471 annyiba kerul, mint a 80ezer szemes Evelina/Helga/Clarica.
Melyik lenne a jobb valsztas?
dk 471 az 5 szörös bajnok
Siasztok, ha ti a Dk471 es pioneer Evelina kozul melyiket valasztanatok?
Válasz #242. hozzászólásra
Szeva4
milyen bajok
én jónak gondolom ekkora mennyiségre, 65 vagy 70 ezerrel akarjuk vetni. Még 1 zsákot hoz valamilyen kísérleti fajtát mondjuk ez csak ígéret de szerintem tartja magát hozzá. Viszont már ök is panaszkodnak hogy nem igazán fogy a mag lesznek itt bajok
Válasz #240. hozzászólásra
Addig várjak !!!!????????
majd személyesen súgok valamit
N01 novemberi lista ára 46.863.- netto
Amúgy 8 zsákra jó engedmény.
Válasz #236. hozzászólásra
8 zsák kell csak meg hát ebbe az árba benne van a havi 0,9 % kamat is nov 30 ig. Ez nekünk eddig a legjobb ajánlat volt de lehet még futunk egy kört
Válasz #236. hozzászólásra
hát én is sokallom
Válasz #235. hozzászólásra
Minimum 3000 tartalék még van benne
Válasz #234. hozzászólásra
április 1 töl nov 30 ig van a kamat is rátéve ebben az árban benne van nagyon korrekt volt az üzletkötő le a kalappal elötte.
Válasz #233. hozzászólásra
És mikortól számlázzák? Május?
Válasz #232. hozzászólásra
na úgy néz ki hogy reseda lesz az össz területbe 23700 ft/80000 mag nov 30 ig fizetési haladék az no1 meg 43700 Ft/80000 mag nov 30 ig haladékkal.
Válasz #230. hozzászólásra
az már elfoadható
Válasz #229. hozzászólásra
az bizony
Válasz #227. hozzászólásra
Alkudj le 20%ot és már nem is olyan vészes,14E a dk 440-es (alku után)nem rossz...
Válasz #227. hozzászólásra
Ez a legdrágább nem?Megtévesztő ezzel az 50.000-es kiszereléssel,átszámolva 80.000-re drágább a többinél.
dkc 4860 volt valakinek?
Válasz #226. hozzászólásra
huh megvan a dekalbos árlista nem semmi
Válasz #218. hozzászólásra
Hy ! még nincs infom...
De a kopogtatók már gyűlnek
Válasz #223. hozzászólásra
Az elmult két évben a Cargillal. A gőgyészi Cargill telep 10 km. Elötte voltak mások is,de mindig akadozott a szállítás,fizetés.
A Cargillnál az a jó,hogy bármikor szerződhetsz, és számlázástól számítva a 8. napon számládon van a pénz.
Válasz #220. hozzászólásra
Egyébként kivel szoktál szerződni??? Mármint Tolnában?
Válasz #220. hozzászólásra
Én erről sehol nem halottam. Engem egyébként mindig kifizettek rendesen. Más választásom meg nincs, mivel, ahol gazdálkodom a környékbeli összes RT-ben többségi tulajdonnal rendelkeznek
Nagyon messze meg nem vinném az árumat, meg nincs is mivel....mivelhogy az összes kamionos a szezonokban nekik dolgozik.
hy
én voltam syngenta rendezvényen,az nk lucius-t (fao 330)dicsőitik..
nk thermo,furioval van tapasztalat.
ismerösök max 350es faot akarnak vetni esetleg nk thermo...370.általában minden kukorica után búza lesz csak azért.valaki esetleg más ajánlat?piobol kws lg?
Válasz #219. hozzászólásra
Hőgyészi Agrokémia? Velük nem kötök szerződést. Igaz,hogy megvette őket a Duslo?
Válasz #217. hozzászólásra
Laci!
a Hőgyész szerződik kukoricára érdekel?
Válasz #216. hozzászólásra
Szevasz Kolléga!
szerződnek már felétek kukoricát??? Nálunk 30-ért kötik. Most szerződtem le és is a 200 tonnámat.... félek attól, hogy, ha beindul a fidesz gazdaságpolitikája megerősödik a forint és sajnos kevesebb a CHF hitelem mint az össztermés várható értéke.
Válasz #216. hozzászólásra
Én Tolna megyében gazdálkodom,és rálltam a magas fao-s kukoricákra. Az idén csak a dk 440-es lesz kisebb táblákba,az ára miatt.
A legkorábbiak 390 fao körül vannak.Nálam Dkc 4964, Dkc 4983, Dkc 5276. Pioneertól k67, v52,f38. A terület 80 %-án Monsanto lesz,20 %-án Pioneer. Termésbe hasonlóan tudnak,de a Dkc-k 2-3 %-al szárazabbak. És 10tonnánál ez is 15000-20000 ft hektáronként.