Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pont ma volt itt a pioneer képviseljóje nálunk, és ő mondta, hogy ad mintának pár Ha valót... ÉN N01-es "rajongó" vagyok, azt mondta a P9494 és a K85 ki kell próbálni ...
Válasz #56. hozzászólásra
fajta bemutató rendezvényekre elszoktam menni,dkc-35-11 re voltam kiváncsi,2008-ban nállamis az volt vetve,Kisérleti aratásban,83mázsa,nállam 82,5 m.volt.DK,-ttábla mellett volt az nk kisérleti vetése kíváncsiságbol többen megnéztük,szemrevételezve, nagy volt a külömbség,akettö között, a dk javára
Sokkal nyugodtabb nem lettem. Arra gondolok, hogy amit a vetőmag árán úgymond megtakarítok azt odaadom tápanyagban. Magyarul azt a 20000 forintos differenciát, lehet hogy átalakítom Timac műtrágyának. Viszont, ha aszályos az év akkor a genetika jön elő. Lehet bármilyen műtrágya a talajban, ha azt a növény képtelen felvenni a légköri aszály következtében.
Egy kolléga nálunk K85 típusú kukoricát vetett, ami köztudottan siló. Mégis 9,5 to szemet szedett le róla ( 2009 ) és 15000 ft a 80 ezres zsák ára.
Nekem eddig legjobban a dekalb 3511 termett a tavaly 9 tonna koruli atlagtermessel. Szerintem ez a legjobb, de figyelembe kell venni termeszetesen a vetomagarakat is, es a dekalb eddig a legdragabb...
Nekem a tavalyelott volt thermo es furio a syngentatol, a thermo olyan 6-7 tonnat termett, a furio 5 korul... Meg voltam veluk elegedve, nem nagy novekedesuek, de azokhoz a viszonyokhoz jol teremtek...
Szeretném megkérdezni, hogy NK Thermo típusú magot használt-e valaki és mik a tapasztalatzok? Elsősorban aszálytűrése érdekelne.
Most a Syngenta előjött egy egész kedvező ajánlattal: 8 ha-s csomag ( Thermo+Casper + Milagro ) kb 250-300 e forint.
Korábban y12 akartam vetni de most elbizonytalanodtam.
Válasz #43. hozzászólásra
Megnéztem a Szlovén terméseket,valóban jók.
azt azonban figyelembe kell venni hogy majdnem mind 20-30%vizzel lett betakarítva.Igaz hogy vissza számolták anedvességet, de szerintem a bőtermőség abban van, hogy amely kukit 20-30% vizzel aratnak az bajúszoláskor sem szenvedet a víz hiánytól.
Válasz #53. hozzászólásra
Ez a dolguk,de te azért vegyél böven magot,mert,ha kidől a harmadik éves mono,akkor legyen mit vetni!!!!!De azért ne haragudj,ma szóba kerűltél a Szabival az IKR-nél!
Nekem is ismeretlenek voltak azok a hibridek,összehasonlításban voltak a normál vetésüekkel.IKR-s kisérlet alapján,de nem vagyok hajlandó több hibridet regisztrálni a fejemben,az utóbbi 20évbem ezek csak nyomják őket!
Én már jópár éve azt vetek,simán tud 10t termést.Tavaly is felette volt nálunk. Idén meg 16500 ft kedvezményekkel az ára zsákonként.Csak ajánlani tudom. Az ár külömbözetet tedd alá műtrágyában,csalódni nem fogsz.
Feri !
Te nagy syngenta-s vagy !
Valamik megverték kukiban a syngiket ?????
Baxki most jövök előadásról oszt ott dobálóztak folyamatosan 12-13 t-al !!!!!!
Lucius ????
Azt tudni kell nem a legjobb talajokon dologzom. 20 AK körülieken... kis homok is van bennük, szóval nekem fontos volt, hogy bírja a meleget...
Ez a kukirica 6-7 Tonnáknál soha nem termett nekem többet. Én kizárólag Pioneert vtek most már jó pár éve és nem bántam meg rendszeresen 10 tonnákat sikerül elérnem, még idén is 9 tonnás tábláim is voltak. És nagyon jó vízzel. Zászlóshajóm az N01-es hibrid, bírja a meleget, és nagyon jó a termőképessége is...
Azert is kerdeztm mert eleg jo arban van egy meno hibrod aranak a feleert lehetne venni belole. Tehat akkor nem ajanlod. Neked ez kb megis mennyit tudott?
Milyen fajtakat vetsz most helyette?
Occitán nem rossz de semmi extre én a tapasztalatom alapján azt mondom meleget nem bírja, és nem nyom jól, én kiváltottam már több éve, több évig vetettem, de sokkal jobbak vannak már!
Válasz #30. hozzászólásra
Szia szabi akkor te képben vagy!! Nekem lehet hogy improvizálnom kell valamit mert a tuti befutónak hitt reteknek lehet hogy nagyon hamar vége.. még hamarabb és csúnyábban mint hittük és reméltük!!
Egerbe van a központjuk a lukoil vagy tudja a faszom milyen kútnál kell lemenni. Mi töllük veszünk nagyon sok input anyagot meg tudom adni a tel számát a fönöknek és az üzletkötönek is korrekt kis cég
9216 hozzászólás
Én csak monsantot meg syng. vetettem eddig
az idén kipróbálom a piot is.
Nálunk kukiban a dekalbok, naprában a syng. volt mindig jobb.
Válasz #64. hozzászólásra
Pont ma volt itt a pioneer képviseljóje nálunk, és ő mondta, hogy ad mintának pár Ha valót... ÉN N01-es "rajongó" vagyok, azt mondta a P9494 és a K85 ki kell próbálni ...
k 85-öt próbálta valaki szemesnek?
Válasz #62. hozzászólásra
Válasz #54. hozzászólásra
akkor azért csuklotam
erre a monovetésre már sokan kiváncsiak
fajta bemutató rendezvényekre elszoktam menni,dkc-35-11 re voltam kiváncsi,2008-ban nállamis az volt vetve,Kisérleti aratásban,83mázsa,nállam 82,5 m.volt.DK,-ttábla mellett volt az nk kisérleti vetése kíváncsiságbol többen megnéztük,szemrevételezve, nagy volt a külömbség,akettö között, a dk javára
Válasz #59. hozzászólásra
Köszi szépen!
Sokkal nyugodtabb nem lettem. Arra gondolok, hogy amit a vetőmag árán úgymond megtakarítok azt odaadom tápanyagban. Magyarul azt a 20000 forintos differenciát, lehet hogy átalakítom Timac műtrágyának. Viszont, ha aszályos az év akkor a genetika jön elő. Lehet bármilyen műtrágya a talajban, ha azt a növény képtelen felvenni a légköri aszály következtében.
Egy kolléga nálunk K85 típusú kukoricát vetett, ami köztudottan siló. Mégis 9,5 to szemet szedett le róla ( 2009 ) és 15000 ft a 80 ezres zsák ára.
Nekem eddig legjobban a dekalb 3511 termett a tavaly 9 tonna koruli atlagtermessel. Szerintem ez a legjobb, de figyelembe kell venni termeszetesen a vetomagarakat is, es a dekalb eddig a legdragabb...
Nekem a tavalyelott volt thermo es furio a syngentatol, a thermo olyan 6-7 tonnat termett, a furio 5 korul... Meg voltam veluk elegedve, nem nagy novekedesuek, de azokhoz a viszonyokhoz jol teremtek...
Én PIO.N01-et ajánlok annál jobb aszálytűrőt én nem tapasztaltam, pedig sokat kipróbáltam...
Üdv Mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy NK Thermo típusú magot használt-e valaki és mik a tapasztalatzok? Elsősorban aszálytűrése érdekelne.
Most a Syngenta előjött egy egész kedvező ajánlattal: 8 ha-s csomag ( Thermo+Casper + Milagro ) kb 250-300 e forint.
Korábban y12 akartam vetni de most elbizonytalanodtam.
Megnéztem a Szlovén terméseket,valóban jók.
azt azonban figyelembe kell venni hogy majdnem mind 20-30%vizzel lett betakarítva.Igaz hogy vissza számolták anedvességet, de szerintem a bőtermőség abban van, hogy amely kukit 20-30% vizzel aratnak az bajúszoláskor sem szenvedet a víz hiánytól.
Válasz #53. hozzászólásra
Ez a dolguk,de te azért vegyél böven magot,mert,ha kidől a harmadik éves mono,akkor legyen mit vetni!!!!!De azért ne haragudj,ma szóba kerűltél a Szabival az IKR-nél!
Válasz #50. hozzászólásra
feri! piszkosúl nyomulnak a pájós és a syngentás kötők. valami árverseny van a monsantóval
Válasz #51. hozzászólásra
7
Válasz #49. hozzászólásra
Arról még nem is beszéltem vele
Válasz #44. hozzászólásra
Nekem is ismeretlenek voltak azok a hibridek,összehasonlításban voltak a normál vetésüekkel.IKR-s kisérlet alapján,de nem vagyok hajlandó több hibridet regisztrálni a fejemben,az utóbbi 20évbem ezek csak nyomják őket!
Válasz #48. hozzászólásra
neked hány zsákra hoz 1-et a si.. üzletkötő?
Válasz #46. hozzászólásra
nem tudok belépni,elfelejtettem mindent
valamiért nem letölthető.
lac* nézz be a www.agroyal.hu "NK Akciós" listába
Válasz #39. hozzászólásra
Én már jópár éve azt vetek,simán tud 10t termést.Tavaly is felette volt nálunk. Idén meg 16500 ft kedvezményekkel az ára zsákonként.Csak ajánlani tudom. Az ár külömbözetet tedd alá műtrágyában,csalódni nem fogsz.
Feri !
Te nagy syngenta-s vagy !
Valamik megverték kukiban a syngiket ?????
Baxki most jövök előadásról oszt ott dobálóztak folyamatosan 12-13 t-al !!!!!!
Lucius ????
bőtermő szlovén hibridek,19,5t a csúcs,ha jól látom!
http://www.agrar.si/Katalog.pdf
van élet a dekalbon,meg pio-n túl is!
Válasz #41. hozzászólásra
Azt tudni kell nem a legjobb talajokon dologzom. 20 AK körülieken... kis homok is van bennük, szóval nekem fontos volt, hogy bírja a meleget...
Ez a kukirica 6-7 Tonnáknál soha nem termett nekem többet. Én kizárólag Pioneert vtek most már jó pár éve és nem bántam meg rendszeresen 10 tonnákat sikerül elérnem, még idén is 9 tonnás tábláim is voltak. És nagyon jó vízzel. Zászlóshajóm az N01-es hibrid, bírja a meleget, és nagyon jó a termőképessége is...
Válasz #40. hozzászólásra
Azert is kerdeztm mert eleg jo arban van egy meno hibrod aranak a feleert lehetne venni belole. Tehat akkor nem ajanlod. Neked ez kb megis mennyit tudott?
Milyen fajtakat vetsz most helyette?
Occitán nem rossz de semmi extre én a tapasztalatom alapján azt mondom meleget nem bírja, és nem nyom jól, én kiváltottam már több éve, több évig vetettem, de sokkal jobbak vannak már!
Van valakinek valamilyen tapasztalata az Occitan vetomagokrol? Tapasztalatokat velemenyeket kernek rola.
Elore is koszonom.
Válasz #37. hozzászólásra
Hát nem.
Viszont magot se sokat terem a csőmérethez képest.
Válasz #36. hozzászólásra
Kombánjozásra nemigazán ajánlott mert nem adja le a vizet
Válasz #26. hozzászólásra
az mit jelent , hogy csak scövesként?
Nekem is .... de jött egy pár infó és lehet , hogy spórolósra vesszük a figurát és dkc-t nem is vetünk....
Válasz #27. hozzászólásra
Nekem volt egy szer belvizes évben.Június 1-én szántottam,2.-án vetettem el.Valami rövid tenyészidejű.
Válasz #32. hozzászólásra
Vetni vethetsz..De ahogy kinéz a dolog sokkal kevesebbet fog érni mint tavaly.. Kivéve ha a tavasz megvicceli a termelőket meg -az integrátorokat..
Válasz #31. hozzászólásra
Pedig gondolkodtam a tanácsodon, hogy vetek belőle..................de nem cifrázom !!!!
Szia szabi akkor te képben vagy!! Nekem lehet hogy improvizálnom kell valamit mert a tuti befutónak hitt reteknek lehet hogy nagyon hamar vége.. még hamarabb és csúnyábban mint hittük és reméltük!!
Elméletileg össze állt a kép hibridileg a fejemben.
Válasz #28. hozzászólásra
Bihari rész
Válasz #26. hozzászólásra
A környéketek az mit jelent?
MAISADOUR kukorica hibrideket ismeri esetleg termelt valaki ????
Válasz #24. hozzászólásra
A GAZDA inkább csak csöves ként ajánlott.
A NORMA megállja a helyét, ha rá pászolt az idö 8-9 tonna között tudott itt a környékünkön.
Szevasztok!
a véleményeteket szeretném kérni a cruiseres csávázásról.
Üdv!
Mit tudtok a ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt norma és a Gazda MTC kukorica fajtákról , tapasztalat??
Válasz #21. hozzászólásra
Mártha Géza az ügyvezető és Oravec Péter az üzletkötő
Válasz #21. hozzászólásra
ok.
Válasz #20. hozzászólásra
Kösz de már megtaláltam a neten őket...
Válasz #19. hozzászólásra
Az idei árakat nem tudom de eddig nem csalódtam bennük. Adj egy emailt és küldöm
Válasz #17. hozzászólásra
Ha olcsók és számla képesek , lökjed....
Válasz #13. hozzászólásra
vagy 343 de az nem igazán olcsó
Válasz #16. hozzászólásra
Egerbe van a központjuk a lukoil vagy tudja a faszom milyen kútnál kell lemenni. Mi töllük veszünk nagyon sok input anyagot meg tudom adni a tel számát a fönöknek és az üzletkötönek is korrekt kis cég