Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #8073. hozzászólásáraFoprce granulátumot rendeltem vetéshez, igaz, hogy még nem érkezett meg, de engedélyezve van továbra is. /Ha jól emlékszem 2023-ban jár le a jelenlegi engedélyezése/
Válasz medikus #8073. hozzászólásáraValamikor pioneer is forceval volt, most már saját fejlesztetésűvel van. (Gondolom az is működik, úgy ahogy le van írva)
Válasz A.I. #8070. hozzászólásáraAz olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák. A termékcsalád magába foglalja a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa® rovarölő csávázószert.
Válasz medikus #8071. hozzászólásáraAz jó!
Valamikor repcében volt, ott szerintem hozta az elején amit kellett!
Kukorica pioneer valamikor forceval volt, ma már lehet, hogy nem engedik, vagy a saját technológiát részesítik előnyben? Ki tudja.
Válasz lemken #8066. hozzászólásáraMég azt nem írtam hogy 70x26 centi alá nem megyek soha vele. De tavaly még ez is elbizonytalanított. Volt egy táblám ami márciusban került hozzám, előtte 2x benyomták naprával. Féltem hogy nem lesz benne semmi, és csak 70x32 vettem. Volt is meglepetés az ősszel "24"sor volt minden csövön,a többi átlag 20 sorával. Minimálissal lett rajta kevesebb mint a 26 centire vetetten. Nem vagyok biztos ha rendes tavasszal indultunk volna és ott kitermeli a két csövet, nem e lett volna rajta több.
Válasz pamko #8064. hozzászólásáraÉn nov.7.-én szerződtem a photonra.
Akkor a batangán kívül minden volt.
Kereskedőmhöz rendben megjött, múlt héten meg hozzám is megérkezett (naprával együtt)
Válasz A.I. #8055. hozzászólásáraKöszi,még ott novemberben pontot tettünk rá.
Próbára akartam a Photont,a terület negyedén,végül Orpheus volt,vagyis lett.kiprobáljuk
Próbára akartam a Photont,a terület negyedén,végül Orpheus volt,vagyis lett.kiprobáljuk
Válasz lemken #8061. hozzászólásáraÉvjárat függő, tavaly matekoztam az árakkal és novemberben 19.5 lett, az októberi 17,3 helyett. Minden évben 20 alatt volt. Csak 18-ban aszályban ebből lett 9-10 tonna 16 nedvesen, bármelyik másik drága hibrid is megállt 5-6 tonnánál 13-14 nedvességel.
Válasz lemken #8059. hozzászólásáraMég élek más már nem kell. Utóbbi 5 évben volt minden féle időjárás rá, mindig ez hozta a legtöbbet. Vizesnek vizes, de inkább a 14 tonnából vonjanak le 10-20%-ot mint a 10-ből semmit se.
Válasz pamko #8047. hozzászólásáraNövényvédősömnek még 1 hete volt, napi adatok sajnos nincs a készletéről, de ha érdekel, adok elérhetőséget, nem tudom Te merre rendelsz az országban, vagy megoldódott-e a vetőmag kérdésed!?
Válasz mtz1221 #8050. hozzászólásáraSzia! Igen! Azt hogy érted,hogy pont fele?
80K/zsák azt akarod mondani,hogy 11850 volt? Az az 25/zsákra átszámolva kevesebb,mint 4 ezer?
Válasz Bigyófelügyelő #7998. hozzászólásáraHa emlékeztek én szóltam egy jó hónappal ezelőtt, hogy így jártam.(Kite) Akkor még be tudtam szerezni mástól a tervezett fajtát. Többen nem hitték el nekem, sajnos most már csak az van ami maradt.
Válasz Földönfuto #8033. hozzászólásáraAz szuper. Ott elég a 6 késes lazító elé egy tüzesebb 80-as MTZ. Itt a 3 kést 200lóval "húzzuk",mikor nem kapar előtte az Öreg Tüzes.
Válasz TYLLA46 #8035. hozzászólásáraKöszönöm, nem is promótáltad, viszont nekem adtál egy, jó támpontot, mert ha nem jön a rendelt, akkor legyen valami használható alternatíva! Ez pedig annak tűnt, így meg biztos ez lesz, ha nem érkezik az aquamax!(Eddig nem volt még olyan, hogy ne jött volna, de olyan dolgokat hall az ember... Inkább legyen egy jó "b" terv!)
Válasz A.I. #8034. hozzászólásáraHajdúsági löszháton, 40 AK körüli - fölötti - földön, tavaly pl. 126.5 q/ha hozammal - májusi morzsoltban - 14.0-15.4 víz % mellett. 2016 óta folyamatosan azt vetem,hagyományos technológia mellett: kap egy alap pétit, aztán sorközműveléskor még egy kisebb adagot, és ennyi. Nyílván egy hatásos gyomírtást, ha szükséges előtte egy húzatást is, ha a helyzet megkívánja .Korábban is Syngentha-st használtam, Lucius-t.Nyilván ha nem jött volna be,a Photon nem vetném már hatodjára. De ahogy írtam is a környezetemben szinte mindenki ezt veti, több száz ha-on. Én legalábbis kipróbálnám a helyedben,bár nem tisztem, hogy promótáljam.
Válasz TYLLA46 #8031. hozzászólásáraMilyen területen, melyik régióban, milyen technológia mellett, kb milyen hozammal, vízzel, hány éve használod már, kérdezném azért, mert most én is szemeztem ezzel, mert 21 nettó az 50e zsák! Ami azért 30 nettó alá visz egy hektàrt, csak abszolút ismeretlen számomra a fajta, így kicsit óckodom!
Válasz Gatti #8030. hozzászólásáraPersze. Évek óta uazt, Photont. Nem tudok nála jobb ár-érték arányút, és nálam sokkal nagyobb "játékosok" is u.ezt, több száz hektáron...
9129 hozzászólás
Válasz zoli.ficze #8077. hozzászólásáraACHP Léva, Szlovákia.
Jó estét, dekalb 5075- el van valakinek tapasztalata?? Kérem ossza meg ha igen.
Válasz Sk Laci #8076. hozzászólásáraSzia,
honnan rendelted?
Válasz medikus #8073. hozzászólásáraFoprce granulátumot rendeltem vetéshez, igaz, hogy még nem érkezett meg, de engedélyezve van továbra is. /Ha jól emlékszem 2023-ban jár le a jelenlegi engedélyezése/
Válasz medikus #8073. hozzászólásáraValamikor pioneer is forceval volt, most már saját fejlesztetésűvel van. (Gondolom az is működik, úgy ahogy le van írva)
Válasz A.I. #8070. hozzászólásáraAz olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák. A termékcsalád magába foglalja a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa® rovarölő csávázószert.
Válasz A.I. #8072. hozzászólásáraAz én kukorica vetőmagom is Force- val van csávázva!Ezért gondolom hogy engedélyezett!Ki mivel csinálja!
Válasz medikus #8071. hozzászólásáraAz jó!
Valamikor repcében volt, ott szerintem hozta az elején amit kellett!
Kukorica pioneer valamikor forceval volt, ma már lehet, hogy nem engedik, vagy a saját technológiát részesítik előnyben? Ki tudja.
Válasz A.I. #8070. hozzászólásáraAzt írja!Olaj repce,kukorica,és napraforgó állományokra elérhető a technológia!
Válasz medikus #8069. hozzászólásáraLumiposa, de azt repcére írják! Vagy már kukoricában is?
Válasz buzsér #8068. hozzászólásáraAbban is van rovarölő szer!
Vajon a LumiGEN technológiával csávázott vetőmagot a csávázás megvédi a talajlakó kártevőktől? Konkrétan a Drótféregre gondolok.
Válasz lemken #8066. hozzászólásáraMég azt nem írtam hogy 70x26 centi alá nem megyek soha vele. De tavaly még ez is elbizonytalanított. Volt egy táblám ami márciusban került hozzám, előtte 2x benyomták naprával. Féltem hogy nem lesz benne semmi, és csak 70x32 vettem. Volt is meglepetés az ősszel "24"sor volt minden csövön,a többi átlag 20 sorával. Minimálissal lett rajta kevesebb mint a 26 centire vetetten. Nem vagyok biztos ha rendes tavasszal indultunk volna és ott kitermeli a két csövet, nem e lett volna rajta több.
Válasz mtz1221 #8062. hozzászólásáraKöszönöm! Kipróbálom még idén ha kapok belőle pár zsákkal.
Válasz pamko #8064. hozzászólásáraÉn nov.7.-én szerződtem a photonra.
Akkor a batangán kívül minden volt.
Kereskedőmhöz rendben megjött, múlt héten meg hozzám is megérkezett (naprával együtt)
Válasz lemken #8061. hozzászólásáraÉvjárat függő, tavaly matekoztam az árakkal és novemberben 19.5 lett, az októberi 17,3 helyett. Minden évben 20 alatt volt. Csak 18-ban aszályban ebből lett 9-10 tonna 16 nedvesen, bármelyik másik drága hibrid is megállt 5-6 tonnánál 13-14 nedvességel.
Válasz mtz1221 #8060. hozzászólásáraMennyire vizes?
Válasz lemken #8059. hozzászólásáraMég élek más már nem kell. Utóbbi 5 évben volt minden féle időjárás rá, mindig ez hozta a legtöbbet. Vizesnek vizes, de inkább a 14 tonnából vonjanak le 10-20%-ot mint a 10-ből semmit se.
Válasz mtz1221 #8058. hozzászólásáraHogy telejesít a 725 nálad?
Válasz Apáé #8057. hozzászólásáraJavarészt 725-ös piot. Csak én itt szóltam ismerősöknek is, mert 100 zsák felett már sokkal jobb a matek.
Válasz mtz1221 #8056. hozzászólásáraMiért te milyeneket vetsz?
Válasz Apáé #8053. hozzászólásáraPassz nem néztem a fajtákat csak az áron akadt meg a szemem a farmc-ban.4500-6000 közt jöttek a piok.
Válasz pamko #8047. hozzászólásáraNövényvédősömnek még 1 hete volt, napi adatok sajnos nincs a készletéről, de ha érdekel, adok elérhetőséget, nem tudom Te merre rendelsz az országban, vagy megoldódott-e a vetőmag kérdésed!?
Válasz mtz1221 #8052. hozzászólására12 500 dinár/80 ezres zsák azok gondolom a régi dkc fajtái lehetnek,nem a csucs hibridek. Jól gondolom?
Válasz mtz1221 #8052. hozzászólásáraIgen! AZ kb fele annyi. És most ott mennyiért lehet kapni?
Pioneerokat te mennyiért szerezted be?(már,ha vettél)
Válasz Apáé #8051. hozzászólására12500 volt.A felét csak nagyjából mondtam.
Válasz mtz1221 #8050. hozzászólásáraSzia! Igen! Azt hogy érted,hogy pont fele?
80K/zsák azt akarod mondani,hogy 11850 volt? Az az 25/zsákra átszámolva kevesebb,mint 4 ezer?
Válasz Apáé #8043. hozzászólásáraFarm commercba/rekeckinél is januárban pont fele volt az ára. Sto-vet-árakat néztél ?
Válasz Tobszi #8046. hozzászólásáraÖszitén én nem is merem a DKC fajtákat,csak az árakat néztem meg,már amit persze lehetne kapni.
Válasz pamko #8047. hozzászólásáraNekem jövő héten jön!!
Válasz A.I. #8037. hozzászólásáraPhotont ,mi már novemberben nem kaptunk,akkor már csak 2 fajtája volt a Syngentanak.
Válasz Apáé #8043. hozzászólásáraNe idegelj már! Ha ennyi a legolcsóbb akkor a jobb magok mibe fájnak nálatok?
Válasz ASRFeri #8044. hozzászólásáraNekem MV van onnan rendelve,de még nincs leszállítva.Ha jól emlékszem tavaly is április elején jött.
üdv
Aki Vargánén keresztül rendelt magot(gondolok itt az Mv-re és a pioneerre) azokat elkezdték már kiszállítani?
Válasz Tobszi #8036. hozzászólására23 700 din a legolcsóbb amit kapni lehet,szóval 23700x3.12= 73 944 Forint
Te meg 35K Forintért vettél,hát az jó ár!
Válasz A.I. #8038. hozzászólásáraÉn is. Csak a Dekalbok 80e szemesek.
Válasz Bigyófelügyelő #7998. hozzászólásáraHa emlékeztek én szóltam egy jó hónappal ezelőtt, hogy így jártam.(Kite) Akkor még be tudtam szerezni mástól a tervezett fajtát. Többen nem hitték el nekem, sajnos most már csak az van ami maradt.
Sziasztok!
Kinek mi a tapasztalata hasonló faos olcsó VS drága kukorica magokkal kapcsolatban?
Válasz Földönfuto #8033. hozzászólásáraAz szuper. Ott elég a 6 késes lazító elé egy tüzesebb 80-as MTZ. Itt a 3 kést 200lóval "húzzuk",mikor nem kapar előtte az Öreg Tüzes.
Válasz Tobszi #8036. hozzászólásáraÉn 70e vétek, úgy még barátibb!
Válasz TYLLA46 #8035. hozzászólásáraKöszönöm, nem is promótáltad, viszont nekem adtál egy, jó támpontot, mert ha nem jön a rendelt, akkor legyen valami használható alternatíva! Ez pedig annak tűnt, így meg biztos ez lesz, ha nem érkezik az aquamax!(Eddig nem volt még olyan, hogy ne jött volna, de olyan dolgokat hall az ember... Inkább legyen egy jó "b" terv!)
Válasz A.I. #8034. hozzászólására33,6 80e szemre átszámolva.
A 4555 bruttó 35-be fájt. Nálunk több éve jól teljesít.
Válasz A.I. #8034. hozzászólásáraHajdúsági löszháton, 40 AK körüli - fölötti - földön, tavaly pl. 126.5 q/ha hozammal - májusi morzsoltban - 14.0-15.4 víz % mellett. 2016 óta folyamatosan azt vetem,hagyományos technológia mellett: kap egy alap pétit, aztán sorközműveléskor még egy kisebb adagot, és ennyi. Nyílván egy hatásos gyomírtást, ha szükséges előtte egy húzatást is, ha a helyzet megkívánja .Korábban is Syngentha-st használtam, Lucius-t.Nyilván ha nem jött volna be,a Photon nem vetném már hatodjára. De ahogy írtam is a környezetemben szinte mindenki ezt veti, több száz ha-on. Én legalábbis kipróbálnám a helyedben,bár nem tisztem, hogy promótáljam.
Válasz TYLLA46 #8031. hozzászólásáraMilyen területen, melyik régióban, milyen technológia mellett, kb milyen hozammal, vízzel, hány éve használod már, kérdezném azért, mert most én is szemeztem ezzel, mert 21 nettó az 50e zsák! Ami azért 30 nettó alá visz egy hektàrt, csak abszolút ismeretlen számomra a fajta, így kicsit óckodom!
Válasz K__K #8024. hozzászólásáraNyírségi "nehéz homok",egy táblán belül is futóhomoktól a kötöttebb talajig és ennek átmenetei.
Válasz vén cigány #8027. hozzászólásáraŐszintén szólva nem tudom,majd rákérdezek mi a divat mifelénk.
Válasz Gatti #8030. hozzászólásáraPersze. Évek óta uazt, Photont. Nem tudok nála jobb ár-érték arányút, és nálam sokkal nagyobb "játékosok" is u.ezt, több száz hektáron...
Válasz TYLLA46 #8029. hozzászólásáraigen, idén milyeneket vetsz? megint syngenta lesz?