Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.11 FtUSD403.06 FtCHF442.48 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz S Robi #7542. hozzászólásáraKöszönöm!
Ez volt a jó tipp. Most ugyan nincs neki, a héten kap még. Biztosra ígérte, remélhetőleg így is lesz. Többieknél elfogyott.
Válasz ..MZ/X.. #7533. hozzászólásáraSzia talán Fehérvárcsurgón a Steinernél hátha, nekem az lesz vetve, egy jó félzsák biztosan marad ha érdekel 4ha-ra rendeltem 6 zsák 50000 szemest.
felnéztem a kukoricavetomag.hu -ra kíváncsiságból hogyan változtak az árak. És megdöbbenve láttam hogy a top márkákból alig van már vetőmag. Ilyen sok lesz idén a kukoricával vetett terület?
Biztos hogy a kukoricán nem tudsz spórolni,ez nem az a növény.Vagy a végeredményed lesz megdöbbentő,tudnék föltenni fotókat a helyi spórkasszás idén is megcsodálható eredményéről/nem teszem/.
Válasz dukesz86 #7524. hozzászólására70 fölé ne menj, inkább 65 két csőre hajlamosat vegyél, aszályt is jobban bírja, ha meg sok a csapadék, a ritka málén két cső lesz...
Gyengébb talajon és minimális mütrágyázással ti mekkora töszámal szoktatok ültetni a kukoricát?Szerintetek a 300,400faos kukoricának a 71-72e/ha gyenge talajon sok?
Válasz dukesz86 #7521. hozzászólásáraRagt Oxxigenje volt, ugyan azt tudta mint a DKC 4590. Egy évben volt mindkettő, szárazságban, ugyan azon parcellán. Azóta áttértem a KWS nemesítőház kukoricáira, amik a területeimen jól bizonyítanak.
Pioneer kukoricákkal nincsen tapasztalatom.
Sziasztok!Mi a véleményetek az RWA,CAUSSADE,RAGT kukorica magokról?Van e tapasztalatotok ezekkel a magházakkal kapcsolatba ha igen akkor jók közé tartoznak e vagy felejtös?Termésmennyiség,vizleadás képességük érdekelne és teremnek e annyit amennyivel olcsóbbak mint azonos FAOs Dekalb,Pioneer.
És ti mennyire szoktátok betartani a töszámsürüséget amit a magházak ajánlanak a hibridekhez?
Válasz Sz_Pisti #7515. hozzászólásáraTraktorosom is ezen agyal, mondtam neki hogy inkább többet rendelek magamnak valamely olcsóbb de f.zárolt anyagból és majd adok belőle, de van akit nem lehet meggyőzni. Amúgy ha emellett dönt, 3 ha-on kipróbálja, asszem pk 01. Majd megírom hogy halad vele.
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólásáraSzia itt a Vértes lábánál volt 2 földel arrébb pont annyit tud mint az ára egy középkategóriás mag 75-95q átlag termésre képes
kicsit nem árt figyelni :Európában kukoricában 2018-tól már nem alkalmazható permetszer a Dursban, a Nurelle-D és a Pyrinex 25 CS. A talajfertőtlenítésre használt, népszerű klórpirifosz készítmények pedig idén április 16-án használhatóak fel utoljára. Így eltűnik a gyakorlatból a Pyrinex 48 EC (forgalmazó: Nufarm), valamint a Cyren és a Kentaur (forgalmazó: FMC).
Bárhogy is alakul az időjárás, idén papíron mindenki elveti április 16-ig a kukoricát. A klórpirifoszos talajfertőtlenítő utoljára védi meg a növényt 1-3 leveles korig minden kártevő ellen" Lehet ezért volt ez a sok akciós vetőmag értékesítés
Mivel a neonikotinoidos csávázószereket betiltották,
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólására Ha jó lenne, akkor exponenciálisan nőne a vetésterülete évről-évre. Vegyél részt inkabb valami értelmes fémzárolt anyagot.
Válasz lemken #7512. hozzászólásáraVolt már fent róla vélemény,pl. Medikus kolléga próbálta már,de ha jól emlékszem rossz véleménnyel volt róla.Azt meg,hogy visszavetve mit tud arról még nem hallottam,pedig az lenne a lényege.Szerintem hasonló árú hibrid simán megveri.
Válasz Josku #7509. hozzászólásáraNekem itt létesítettek községi mintateret a rettentő vegyes talajszerkezet miatt anno,13 év eszement szálas trágyázásával sikerült elkövetni vele valamit hogy teremjen,de kivégzőhelynek most is optimálisabb,mondjuk itt csapadék az nincs.Mindig a legolcsóbb extenzív kerül bele,s mivel abnormálisan korán érik benne meg,nem tudok haragudni a területre.
Válasz sanyi1965 #7508. hozzászólásáraNekem ebből van 25 ha. Régen kb 20 éve úgy csinálták a bányászok. Hogy amikor új tavat ástak, a régit vissza töltötték szakszerűen. Úgyhogy én még a jobbik-ból kaparintottam, most hasonĺókért 1 misiket kérnek. Ma bevásároltam rá a magot, 15 ha. Sürreál + 10 ha. Dkc 4792.
Sziasztok! Saten Union kukoricákról valakinek tapasztalat a sum 0307 kivételével, arról már sajnos megvan a vélemény. Fél imtenzív a tech. Valami olcsóbb kellenne, kavicsbánya rekultivált meddőhányójába!
9151 hozzászólás
Válasz medikus #7550. hozzászólásáraNem merem annyi a vaddisznó napra lessz helyette
Válasz czivaagnes3 #7549. hozzászólásáraVesd el!
Eladó 24 zsàk DKC 4351 vetőmag 44500/zsàk
Válasz mcandoure #7547. hozzászólásáraNyugodtan elvetheted.
Sziasztok!
Két éves KWS vetőmag elvetése kockázatos szerintetek? Bontatlan zsákban van. Ennyi idő alatt elveszítheti a csíra képességét?
Még decemberben rendeltem Pioneer 9074 magot,most kiderült,hogy az idén ilyen nem volt nekik,kaptam 9025-öt.Járt igy valaki még a Pionerrel?
Sziasztok!
Vetett már valaki force-szal csávázott vetőmagot?
Válasz S Robi #7542. hozzászólásáraKöszönöm!
Ez volt a jó tipp. Most ugyan nincs neki, a héten kap még. Biztosra ígérte, remélhetőleg így is lesz. Többieknél elfogyott.
Üdv szeretném kérdezni batanga helyet sx octeon van érdemes meg venni van olyan mint a batanga
Válasz ..MZ/X.. #7533. hozzászólásáraSzia talán Fehérvárcsurgón a Steinernél hátha, nekem az lesz vetve, egy jó félzsák biztosan marad ha érdekel 4ha-ra rendeltem 6 zsák 50000 szemest.
Szép jó estét! Szeretném kérdezni hogy valaki termelte e már ezt a fajta kukoricát? PR36Y03 madár kukorica
Milyen termés átlagot tud produkálni?
Szép jó estét!
Válasz ferszem #7536. hozzászólásáraNeked is és Zolinak is köszönöm a tippet, beszélek velük.
Válasz Istvánxxx #7535. hozzászólásáraBeszéltem vele, van neki de már nem szállít, személyes átvétel van, én meg Kecskemétre ezért el nem kocsikázok.
Válasz ..MZ/X.. #7533. hozzászólásáraVargáné Tünde és Társa Kft. Az oldalán van még, postázni tudja .
Válasz ..MZ/X.. #7533. hozzászólásáraTalán Fehérváron, Virág Chem
Válasz ..MZ/X.. #7533. hozzászólásáraItt még úgy látom van belőle:
https://www.kukoricavetomag.hu/
https://www.kukoricavetomag.hu/
Üdv Martonvásári /maros/ kukoricát vetetek Kérem mondjanak véleményt.Kösz.
Tud valaki helyet fejérben ahol van Sy batanga készleten? 2 zsák kellene a fajtasorba, a korábbi rendelést visszadobták, most meg vakarózik mindenki.
Válasz medikus #7531. hozzászólásáraerről lemaradtam, elfogott, mint a kézfertőtlenítő a patikákban. ;)
Válasz ASRFeri #7530. hozzászólásáraPK 01-et mikor rendelsz?
van már vetőmagotok? nekem szerdán jött meg postával a kiskun.
voltam a gazdaboltosnál akitől vásárolok, ott meg kités, pioneeros, syngentás, mv-s, causadével, dkcvel is találkoztam.
tőle kités loupiacot, és 2 fajta euralist rendeltem, de utóbbi még nem jött meg, ergo tőle még nem hoztam el a magot.
felnéztem a kukoricavetomag.hu -ra kíváncsiságból hogyan változtak az árak. És megdöbbenve láttam hogy a top márkákból alig van már vetőmag. Ilyen sok lesz idén a kukoricával vetett terület?
Biztos hogy a kukoricán nem tudsz spórolni,ez nem az a növény.Vagy a végeredményed lesz megdöbbentő,tudnék föltenni fotókat a helyi spórkasszás idén is megcsodálható eredményéről/nem teszem/.
Válasz medikus #7525. hozzászólásáraMi is ültetjük mint a fákat.Tavasszal csak keresztet szoktunk vetni.
Válasz dukesz86 #7524. hozzászólására70 fölé ne menj, inkább 65 két csőre hajlamosat vegyél, aszályt is jobban bírja, ha meg sok a csapadék, a ritka málén két cső lesz...
Válasz dukesz86 #7524. hozzászólásáraTyúkot ültetünk,kukoricát vetünk!
Gyengébb talajon és minimális mütrágyázással ti mekkora töszámal szoktatok ültetni a kukoricát?Szerintetek a 300,400faos kukoricának a 71-72e/ha gyenge talajon sok?
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólására Inkább vess valami 450 faó fölötti pioneert vagy dekalbot. Ne hazárdírozz!!!
Válasz dukesz86 #7521. hozzászólásáraRagt Oxxigenje volt, ugyan azt tudta mint a DKC 4590. Egy évben volt mindkettő, szárazságban, ugyan azon parcellán. Azóta áttértem a KWS nemesítőház kukoricáira, amik a területeimen jól bizonyítanak.
Pioneer kukoricákkal nincsen tapasztalatom.
Sziasztok!Mi a véleményetek az RWA,CAUSSADE,RAGT kukorica magokról?Van e tapasztalatotok ezekkel a magházakkal kapcsolatba ha igen akkor jók közé tartoznak e vagy felejtös?Termésmennyiség,vizleadás képességük érdekelne és teremnek e annyit amennyivel olcsóbbak mint azonos FAOs Dekalb,Pioneer.
És ti mennyire szoktátok betartani a töszámsürüséget amit a magházak ajánlanak a hibridekhez?
Válasz Sz_Pisti #7515. hozzászólásáraTraktorosom is ezen agyal, mondtam neki hogy inkább többet rendelek magamnak valamely olcsóbb de f.zárolt anyagból és majd adok belőle, de van akit nem lehet meggyőzni. Amúgy ha emellett dönt, 3 ha-on kipróbálja, asszem pk 01. Majd megírom hogy halad vele.
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólásáraSzia itt a Vértes lábánál volt 2 földel arrébb pont annyit tud mint az ára egy középkategóriás mag 75-95q átlag termésre képes
Sziasztok!Van valakinek tapasztalata a Pioneer P9537 kukoricával kapcsolatba?Jó hibridek közé tartozik e vagy felejtös és a vizleadása milyen?
kicsit nem árt figyelni :Európában kukoricában 2018-tól már nem alkalmazható permetszer a Dursban, a Nurelle-D és a Pyrinex 25 CS. A talajfertőtlenítésre használt, népszerű klórpirifosz készítmények pedig idén április 16-án használhatóak fel utoljára. Így eltűnik a gyakorlatból a Pyrinex 48 EC (forgalmazó: Nufarm), valamint a Cyren és a Kentaur (forgalmazó: FMC).
Bárhogy is alakul az időjárás, idén papíron mindenki elveti április 16-ig a kukoricát. A klórpirifoszos talajfertőtlenítő utoljára védi meg a növényt 1-3 leveles korig minden kártevő ellen" Lehet ezért volt ez a sok akciós vetőmag értékesítés
Mivel a neonikotinoidos csávázószereket betiltották,
Ami nekünk homok talaj, oda nem vetek kukoricát, így akkor nem okoz csalódást
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólására Ha jó lenne, akkor exponenciálisan nőne a vetésterülete évről-évre. Vegyél részt inkabb valami értelmes fémzárolt anyagot.
Válasz lemken #7512. hozzászólásáraNem véletlenül!
Válasz lemken #7512. hozzászólásáraVolt már fent róla vélemény,pl. Medikus kolléga próbálta már,de ha jól emlékszem rossz véleménnyel volt róla.Azt meg,hogy visszavetve mit tud arról még nem hallottam,pedig az lenne a lényege.Szerintem hasonló árú hibrid simán megveri.
Válasz őszapó58 #7511. hozzászólásáraÉn is feltettem már ezt a kérdést de bátorító válasz még nem kaptam eddig!
VETETT MÁR VALAKI PÁTROHAI KUKORICÁT? MILYEN TAPASZTALATAI VOLTAK? ÉN INKÁBB BARNAHOMOKOS TALAJBA VETNÉM .
Válasz Josku #7509. hozzászólásáraNekem itt létesítettek községi mintateret a rettentő vegyes talajszerkezet miatt anno,13 év eszement szálas trágyázásával sikerült elkövetni vele valamit hogy teremjen,de kivégzőhelynek most is optimálisabb,mondjuk itt csapadék az nincs.Mindig a legolcsóbb extenzív kerül bele,s mivel abnormálisan korán érik benne meg,nem tudok haragudni a területre.
Válasz sanyi1965 #7508. hozzászólásáraNekem ebből van 25 ha. Régen kb 20 éve úgy csinálták a bányászok. Hogy amikor új tavat ástak, a régit vissza töltötték szakszerűen. Úgyhogy én még a jobbik-ból kaparintottam, most hasonĺókért 1 misiket kérnek. Ma bevásároltam rá a magot, 15 ha. Sürreál + 10 ha. Dkc 4792.
Válasz Josku #7507. hozzászólásáraAz akác sem maradt meg az ilyen helyen,most dióval próbálkoznak.
Válasz sanyi1965 #7506. hozzászólásáraNekem ez jutott!
Válasz Josku #7505. hozzászólásáraLőtér létesítésére alkalmas,nem kukorica termelésre.
Sziasztok! Saten Union kukoricákról valakinek tapasztalat a sum 0307 kivételével, arról már sajnos megvan a vélemény. Fél imtenzív a tech. Valami olcsóbb kellenne, kavicsbánya rekultivált meddőhányójába!
Válasz lenio740 #7503. hozzászólásáraQQ pionier p8329
Válasz blsjela #7502. hozzászólására
Válasz Szabi. #7500. hozzászólásáraTavaly 11.7t/ha lett az átlag 15.3% víz. 70e vetés .