Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gatti #6840. hozzászólásáraAzért érdekelne mert mondjuk 30ezerrel többet költenék az meg vállalható hektáronként aztán csak 2t lenne pluszba már megérte a biznisz.
Válasz Bán Zsolt #6839. hozzászólásáraA legfontosabb a rengeteg csapadék, tavaly erre felénk hiába adhattak volna neki 500-600 kg petit is akkor is megállt volna 6 tonna körül, de hátha idén erre is lesz eső.
Eddigi csapadékot nézve, felesleges jobban etetni.
Indításnak bőven elég, később meg csapi nélkül fölösleges. Mármint a szilárd anyaggal. Aki tud csogatni sorban, az más.
Válasz mocsencsi1 #6832. hozzászólásárasajnos a vetőgép re talán idén meglesz de nincs senkinek itt a közelben aki meg is csinálja sorművelője vetés előtt meg 4-5q kinyomni szerintem sok, tavaly is 3,5q volt vetés elött meg egy lombtrágya (Genezis kukorica ) 30cm körül
Válasz Sárközi Róbert #6831. hozzászólásáraNekem tavaly volt batanga, és a nagyon kedvezőtlen időjárás ellenére is jól adott.
Idén is azt vetek. Thermot akart még kipróbálni, de mint tavaly, idén sem jött össze. Pedig nov. közepén megvolt a szerződés, és a megrendelés is.
Válasz Bán Zsolt #6827. hozzászólásáraTavalyi 9 re nem lennék büszke, nekünk kisfáiban 12 volt. Kiskun nak ott a vége ezek szerint. Rossz homokra jó de fekete földbe sosem vetném.
Válasz Drisa #6808. hozzászólásáraA Vértes környékén PK01 szép volt, de aratáskor nem volt több a mag mennyiség mint a többinél(8,5-10t) vastag volt a csutka.
Válasz Bán Zsolt #6823. hozzászólásáraPróbáld ki a batangát. Kiskun tavaly mennyit tudott és milyen földben? Batanga adta 10-11 tonnát a jobb területeken 18-22 ak
Válasz Drisa #6817. hozzászólásáraA termés úgy nézett ki,mint ami nem is egyforma!Volt olyan cső,ami apróbb és fényes volt,a másik meg rendes száraz,súrolós.Viszont sok volt az üszög is közte!
Válasz medikus #6815. hozzászólásáraSilonak is az a jó amelyik nagy szem termést ad, abban lesz energia, a többi csak olyan semmi mint aki csemege csuhéjt akar etetni... csak megtelik a tehén de nem termel!
Válasz Drisa #6814. hozzászólásáraNem volt a közelében más!Mindent úgy csináltam ahogy a videójukban van!Jóval gyengébb lett,de mellette szól hogy volt már ettől sokkal rosszabb is!8ak-földben.Egy Dk 4025 duplát adott tavaly.Én csak próbára vetettem,mint írtam is,mert senki nem próbálta,de véleménye volt róla!Idén már nem vetjük!Silónak jó,eszméletlen szártömeg!
Válasz Bán Zsolt #6810. hozzászólásáraMegtaláltam, úgy látom leszerepelt. Azt hittem volt aki kísérletbe is betette talán. Kiskun gyenge muzsika attól van azon az áron sokkal jobb mag is.
Válasz Dini95 #6804. hozzászólásáraa korán vethetőség és a rövid tenyészidő nem jár együtt.ez másod vagy kései vetésre alkalmasabb.ha korán akarsz vetni későbbi 380-420-as jobb.
Válasz Gatti #6802. hozzászólásáraDehogy sok tobbet is elbirna
Egybe adom mert a nyar szeszelyes sarabolaskor meg ha oda adom neki es ha nem kap esot cumi meg oda.meg.tobb.eso kel hogy bemossa mivel nagy.levelek lefedil az esot
Szomszed tavaly adott neki 34%est nitrogent betoltotte tehat 2x kapott nitrogent eso is.volt dogivel semmivel nem lett.neki jobb
Tavaly nekünk is ment az egyik tábla egy részbe 5mázsa. A vetőgép is új volt, előkerült egy fél big bag zsák apró műtrágya is. Nem számoltam ki pontosan, de 5mázsa körül rakott. Semmivel nem lett jobb, mint ahova 350kg ment. Sőt egy kerülésnél eldugult, kevesebb ment. Úgy volt hogy majd felülről nyomunk rá. Eleinte látszott hova ment kevesebb, de mire térdig ért, nem tudtam megmondani hol volt. Úgy maradt.
Azt viszont hozzá kell tenni, eső erre tavaly nem nagyon volt.
9150 hozzászólás
Fornad vagy Armagnac kukorica volt már valakinek?
Válasz Drisa #6845. hozzászólásáraköszönöm
Válasz Drisa #6847. hozzászólásáraNo az nem a tolvajosi üveghegyek!
Válasz medikus #6846. hozzászólásáraHat igen most borbási fekete földről beszélgetünk.
Válasz Drisa #6845. hozzászólásáraMeg legalább 20Ak!!
Válasz Bán Zsolt #6839. hozzászólására200 kg 27% es felületben és 120 kg npk 8-20-30 vető géppel majd még 100 kg 27es kultivatorral.
Válasz Bán Zsolt #6842. hozzászólásáraSzerintem inkább a nedvesség megőrzésre kell fektetni a hangsúlyt, mint a sok inpura.
Válasz Gatti #6841. hozzászólásáraHa nincs eső akkor úgy is mind1 ahogy Te is mondod
Válasz Gatti #6840. hozzászólásáraAzért érdekelne mert mondjuk 30ezerrel többet költenék az meg vállalható hektáronként aztán csak 2t lenne pluszba már megérte a biznisz.
Válasz Gatti #6840. hozzászólásáraDe pl 2 éve volt olyan terület hogy csak veteskor kapott 2q petit és lett 10 tonna átlagban mert annyi eső volt.
Válasz Bán Zsolt #6839. hozzászólásáraA legfontosabb a rengeteg csapadék, tavaly erre felénk hiába adhattak volna neki 500-600 kg petit is akkor is megállt volna 6 tonna körül, de hátha idén erre is lesz eső.
Válasz Drisa #6828. hozzászólásáraamúgy 12t-hoz mennyi kaja kell neki?
starter lombtrágya egyéb finomság is vagy csak komplex meg meg nitro?
Válasz mocsencsi1 #6832. hozzászólásáraJó de ahhoz kellene még egy kis P2O5 és K2O
Nem kéne annyi nitrogén mert meg fog dőlni a kukorica.
Válasz mocsencsi1 #6832. hozzászólásáraAhhoz meg egy kicsit több eső is kellene!
Meg nembeszélve a vastagabb pénztárcáról.
Eddigi csapadékot nézve, felesleges jobban etetni.
Indításnak bőven elég, később meg csapi nélkül fölösleges. Mármint a szilárd anyaggal. Aki tud csogatni sorban, az más.
Válasz mocsencsi1 #6832. hozzászólásárasajnos a vetőgép re talán idén meglesz de nincs senkinek itt a közelben aki meg is csinálja sorművelője vetés előtt meg 4-5q kinyomni szerintem sok, tavaly is 3,5q volt vetés elött meg egy lombtrágya (Genezis kukorica ) 30cm körül
Válasz mocsencsi1 #6832. hozzászólásáraAzért vmennyi csak van a tájban is ... A 140 min hatóanyag amit írsz az min 5 q pètisó....
150 kg petisó vetèskor, 150 kg an34 kultikor....ennyit kapott tavaly a kuki.. ès nem hatóanyagban....14 T lett
Válasz Sárközi Róbert #6831. hozzászólásáraNekem tavaly volt batanga, és a nagyon kedvezőtlen időjárás ellenére is jól adott.
Idén is azt vetek. Thermot akart még kipróbálni, de mint tavaly, idén sem jött össze. Pedig nov. közepén megvolt a szerződés, és a megrendelés is.
Válasz atisgyulai #6830. hozzászólásáraIh cyclo granulátumszórót néztem az spc-re
Válasz Sárközi Róbert #6825. hozzászólására Az 94 Kg/ha N hatóanyag, egy 140 min. kéne.
Válasz atisgyulai #6830. hozzászólásáraRajta vagyok az ügyön de idén a gyűrűshenger átalakítás el vitte a gépekre szánt pénzt.
Válasz Sárközi Róbert #6825. hozzászólásáraSor mellé jobb lenne. Vetéssel egy menetben nem tudod?
Válasz Drisa #6828. hozzászólásáraAz szép
Én itt a homokon 8nak is örültem nagyon.
Válasz Bán Zsolt #6827. hozzászólásáraTavalyi 9 re nem lennék büszke, nekünk kisfáiban 12 volt. Kiskun nak ott a vége ezek szerint. Rossz homokra jó de fekete földbe sosem vetném.
Válasz Drisa #6824. hozzászólására9t azt mondta de előtte is adta ezt a mennyiséget. Van neki több kis parcella itt a falu körül de inkább feketék.
Válasz Drisa #6808. hozzászólásáraA Vértes környékén PK01 szép volt, de aratáskor nem volt több a mag mennyiség mint a többinél(8,5-10t) vastag volt a csutka.
Válasz Drisa #6824. hozzászólásáraÜdv.! Nekem idén Batanga lesz 3,5q pétisót tervezek vetés előtt bekombizva elég lesz neki?
Válasz Bán Zsolt #6823. hozzászólásáraPróbáld ki a batangát. Kiskun tavaly mennyit tudott és milyen földben? Batanga adta 10-11 tonnát a jobb területeken 18-22 ak
Válasz Drisa #6812. hozzászólásáraaki erre használja 3 éve már nem is vet mást
Válasz Gepi #6821. hozzászólásáraNem vagyok közelében sem az ilyen oldalaknak
Válasz Drisa #6819. hozzászólásáraAzt ugye tudod, hogy van facebook csoport?
Ott is lehet információt szerezni
Válasz Drisa #6819. hozzászólásáraLátszik az ott is a képeken hogy az nem 14 tonnás kukorica!
Válasz medikus #6818. hozzászólásáraAkkor az oldalon lévő képek valami kamu képek... ott az összes cső olyan mint az alkarom, és egészséges...
Válasz Drisa #6817. hozzászólásáraA termés úgy nézett ki,mint ami nem is egyforma!Volt olyan cső,ami apróbb és fényes volt,a másik meg rendes száraz,súrolós.Viszont sok volt az üszög is közte!
Válasz medikus #6815. hozzászólásáraAkkor nem voltak olyan hatalmas csövek, mint a hirdetésben?
Válasz medikus #6815. hozzászólásáraSilonak is az a jó amelyik nagy szem termést ad, abban lesz energia, a többi csak olyan semmi mint aki csemege csuhéjt akar etetni... csak megtelik a tehén de nem termel!
Válasz Drisa #6814. hozzászólásáraNem volt a közelében más!Mindent úgy csináltam ahogy a videójukban van!Jóval gyengébb lett,de mellette szól hogy volt már ettől sokkal rosszabb is!8ak-földben.Egy Dk 4025 duplát adott tavaly.Én csak próbára vetettem,mint írtam is,mert senki nem próbálta,de véleménye volt róla!Idén már nem vetjük!Silónak jó,eszméletlen szártömeg!
Válasz medikus #6813. hozzászólásáraMilyen más fajta volt mellé vetve? Mik a pontos számok?
Válasz Drisa #6808. hozzászólásáraKipróbáltam!
Válasz Bán Zsolt #6810. hozzászólásáraMegtaláltam, úgy látom leszerepelt. Azt hittem volt aki kísérletbe is betette talán. Kiskun gyenge muzsika attól van azon az áron sokkal jobb mag is.
Üdv vet valaki mascar maxi vetögéppel volna pár kérdésem
Válasz Drisa #6808. hozzászólásáraMedikus hozzászólásait keresd
Amúgy ha alternatívabb magot keresel a kiskunt próbáld meg.
Válasz Drisa #6808. hozzászólásáraezt minden hónapba megkérdezi valaki
Olvass lentebb
Tavaly valaki kipróbálta a pk001 et? Milyen eredmény lett?
Válasz krokodil007 #6805. hozzászólásáraAmi esőt elfed a levél,az a kukoricának nem eső!
Válasz Dini95 #6804. hozzászólásáraa korán vethetőség és a rövid tenyészidő nem jár együtt.ez másod vagy kései vetésre alkalmasabb.ha korán akarsz vetni későbbi 380-420-as jobb.
Válasz Gatti #6802. hozzászólásáraDehogy sok tobbet is elbirna
Egybe adom mert a nyar szeszelyes sarabolaskor meg ha oda adom neki es ha nem kap esot cumi meg oda.meg.tobb.eso kel hogy bemossa mivel nagy.levelek lefedil az esot
Szomszed tavaly adott neki 34%est nitrogent betoltotte tehat 2x kapott nitrogent eso is.volt dogivel semmivel nem lett.neki jobb
Üdv!
Vetet már valaki sy talisman-t tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Tavaly nekünk is ment az egyik tábla egy részbe 5mázsa. A vetőgép is új volt, előkerült egy fél big bag zsák apró műtrágya is. Nem számoltam ki pontosan, de 5mázsa körül rakott. Semmivel nem lett jobb, mint ahova 350kg ment. Sőt egy kerülésnél eldugult, kevesebb ment. Úgy volt hogy majd felülről nyomunk rá. Eleinte látszott hova ment kevesebb, de mire térdig ért, nem tudtam megmondani hol volt. Úgy maradt.
Azt viszont hozzá kell tenni, eső erre tavaly nem nagyon volt.
Válasz krokodil007 #6801. hozzászólásárajó sok anyagot oda nyomsz neki :D aztán ha nem lesz eső nagy bukta is lehet :/
Válasz halihó #6799. hozzászólásáraOsszel map meg kaliso vagY npk
Tavasszal vetes elott 5mazsa 27es peti talajba.dolgozva