Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.63 FtUSD399.84 FtCHF440.72 FtGBP501.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sanyi1965 #6249. hozzászólásáraNa pont a soronkénti változtatás érdekelne ha jól emlékszem 6 sornál egy vagy kettő sor volt eltérő fao számú a jobb megtermékenyülés miatt.
Válasz Kisvuk #6248. hozzászólásáraegy időben de nem egy helyre mi szoktunk 4-5 fajtát.a soronkénti változatosságot többen felhozták, nincs gyakorlati tapasztalatunk hibridek esetén.keverve vetettünk már kivágósnak,tüzelni,rettentő heterogén kombájn alá nem való.
Nem találtam hogy hol volt róla szó,az eltérő fao számú kukorica egyidejű vetéséről szeretnék többet tudni.Valaki itt a fórumon szokta így vetni csak már nem tudom ki volt az.
Válasz lala #6235. hozzászólására2016-ban 16t/ha 21-es viz% normál csapadék, 2017-ben 5,5 t/ha 22 viz % /kisült, a javát a vadak is szerették/ 2018-ban is vetek belőle
Nemrég olvastam egy levelet amiben leírták, hogy gond volt a P9241 fajtájú Pioneer vetőmaggal. Tudtok róla valamit, azért kérdezem mert én is pont ezt a fajtát vetem majd ebben az évben?!
Jo estét . Kinek milyen tapasztalati vannak a középkötött néhol inkább homokban p9025 vagy 4490 ? Pio jol inditott de feluton altalaban felsült .. szakaszos aratással 15-18 koruli vizzel kell szallitani oktoberben ..
Válasz Attikaa #6232. hozzászólásáraDKC4490 volt már többször is, az jól teljesített szárazságban és esős évjáratban is. A24 már nagyon régen volt,arra már nem emlékszem. Többi sem lehet rossz, de olyan sok jó kukorica van, hogy kellene min. 100 ha kukorica,hogy az ember mindet végigkóstolgathassa.
Sziasztok! Még mindig nem sikerült az idei évre vetőmagot választanom. Ki mit választana viszonylag jó termő helyre? De ha szárazság lesz, akkor is adjon valamit
Válasz Gatti #6229. hozzászólásáraKWS KONFITES volt már itt valakinek? Jónak tünik az eredmények alapján.
Nekem még nem volt,de idén szeretném legalább kipróbálni.
Válasz Gatti #6229. hozzászólásáraigen az. nálatok kötöttben még jobb lehet mint itt,az idén amit feltrágyáztunk mind 2376 lesz.a kiskun-t hirdető hölgy pedig megyebeli,kérj ajánlást-tájékoztatást-árat tőle.
Válasz sanyi1965 #6227. hozzászólásáraértem , akkor jó hosszú tenyészidejű lehet, és Kiskun kukoricát vetett már valaki? azt is dicsérik itt a környéken.
Válasz B.Bali #6223. hozzászólására Várjál mert lehet félre informáltalak mert 9915 volt mert az volt megakciózva, egyébként 15 tonnás kuki nincs /sajnos/ 18-as vízzel bármelyiket fogod vetni,
Sziasztok! Pio.9911-ről kérdeznék mik a tapasztalatok középső és déli részekre javasolják papíron én Szabolcsi vagyok biztos próbálta már valaki itt is kicsit sokalom a 460fao-t Viszont nagyon jókat olvasni róla igaz nem is olcsó igazi fekete földbe vettném
Válasz BBK #6215. hozzászólásáraEgyértelmű. De én is csak arra tudtam hivatkozni ebben hogy a górés kikel, mert láttam. Én biztos nem hagynám kinnt a vetőmagot nyitott helyen, túl drága dolog rizikózni vele, nem is beszélve arról hogy a rágcsálók egyből megtalálják...
Válasz Cowboy #6209. hozzászólásáraHa belegondolsz hogyha csövesen kinnt van a kasban (vagy ahogy itt a fórumon olvasom góréban ) a kukorica, tavasszal lemorzsolod, elveted ...kikel, és nem fagy meg pedig ott van ősz óta..az a lényeg h a zsák ne ázzon be
Én 390 - 400 FAO alattit már évek óta nem vetek.
Tapasztalat, hogy csapadékos évben a rövidebb tenyészidejű is vizes marad aratásra, a hosszabb FAO viszont többet hoz.
Száraz évben meg a hosszabb is megszárad, viszont többet terem.
De ez egyéni meglátás...
9150 hozzászólás
Válasz sanyi1965 #6249. hozzászólásáraNa pont a soronkénti változtatás érdekelne ha jól emlékszem 6 sornál egy vagy kettő sor volt eltérő fao számú a jobb megtermékenyülés miatt.
Válasz Kisvuk #6248. hozzászólásáraegy időben de nem egy helyre mi szoktunk 4-5 fajtát.a soronkénti változatosságot többen felhozták, nincs gyakorlati tapasztalatunk hibridek esetén.keverve vetettünk már kivágósnak,tüzelni,rettentő heterogén kombájn alá nem való.
Nem találtam hogy hol volt róla szó,az eltérő fao számú kukorica egyidejű vetéséről szeretnék többet tudni.Valaki itt a fórumon szokta így vetni csak már nem tudom ki volt az.
Válasz lala #6235. hozzászólására2016-ban 16t/ha 21-es viz% normál csapadék, 2017-ben 5,5 t/ha 22 viz % /kisült, a javát a vadak is szerették/ 2018-ban is vetek belőle
Sziasztok!
Nemrég olvastam egy levelet amiben leírták, hogy gond volt a P9241 fajtájú Pioneer vetőmaggal. Tudtok róla valamit, azért kérdezem mert én is pont ezt a fajtát vetem majd ebben az évben?!
Válasz .Mega #6243. hozzászólásáraPróbáld ezt a kettőt úgy elvetni, hogy 2 sor P és 2 sor dkc!
Novemberben meséld el milyen lett!!
Válasz borda77 (Joe) #6242. hozzászólásáraHát igen aszályban a dkc is leszerepel.Meg szerintem tul van árazva!
Jo estét . Kinek milyen tapasztalati vannak a középkötött néhol inkább homokban p9025 vagy 4490 ? Pio jol inditott de feluton altalaban felsült .. szakaszos aratással 15-18 koruli vizzel kell szallitani oktoberben ..
Válasz BBK #6239. hozzászólásáraAmikor pár éve a nagyon csapis év volt a sy kukik tiszta gombásak voltak úgy mint a piok.
Válasz Szabolcs80 #6240. hozzászólásáraA 4590 akkor nálad sem lett csúcs hibrid!Nálam volt hogy 4q adott!!!!!!!!!!!!
Válasz BBK #6239. hozzászólásáraAz NK thermo lesült észak békésben. Kb 40q lett. Ezzel szemben a dekalb 4590 80q lett
SYNGENTA magokkal kinek mik a tapasztalatai?
A tavalyi aszályos idöben milyen eredményeket hoztak?
Üdvözlet a következő 3 dkc közül melyik a legjobb dkc 5830 dkc5141 dkc5031
Válasz mikulangy #6236. hozzászólásáraAmi prosiban
DKC 4025-ről tapasztalatok?
P9903 kukorica volt valakinek?Tapasztalatok termés vízleadás?
Válasz Attikaa #6232. hozzászólásáraDKC4490 volt már többször is, az jól teljesített szárazságban és esős évjáratban is. A24 már nagyon régen volt,arra már nem emlékszem. Többi sem lehet rossz, de olyan sok jó kukorica van, hogy kellene min. 100 ha kukorica,hogy az ember mindet végigkóstolgathassa.
Válasz Gatti #6226. hozzászólásáraRendelten 5HA-ra kipróbálni. Referálni október végén tudok majd.
Sziasztok! Még mindig nem sikerült az idei évre vetőmagot választanom. Ki mit választana viszonylag jó termő helyre? De ha szárazság lesz, akkor is adjon valamit
PR38A24
DKC4490
Phileaxx
esetleg Alexxandra?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz Gatti #6229. hozzászólásáraKWS KONFITES volt már itt valakinek? Jónak tünik az eredmények alapján.
Nekem még nem volt,de idén szeretném legalább kipróbálni.
Válasz Gatti #6229. hozzászólásáraigen az. nálatok kötöttben még jobb lehet mint itt,az idén amit feltrágyáztunk mind 2376 lesz.a kiskun-t hirdető hölgy pedig megyebeli,kérj ajánlást-tájékoztatást-árat tőle.
Válasz sanyi1965 #6227. hozzászólásáraértem , akkor jó hosszú tenyészidejű lehet, és Kiskun kukoricát vetett már valaki? azt is dicsérik itt a környéken.
Válasz Gatti #6226. hozzászólásáraSzárazságot bírja, de vanak jobb hibridek is a KWS kínálatában.
Válasz Gatti #6226. hozzászólásáraBÍRJA CSAK NE VESD ÉS NE ARASD TÚL KORÁN.
KWS 2376 ról mi a tapasztalatok? Hogy birja a szárazságot?
Válasz B.Bali #6223. hozzászólására Várjál mert lehet félre informáltalak mert 9915 volt mert az volt megakciózva, egyébként 15 tonnás kuki nincs /sajnos/ 18-as vízzel bármelyiket fogod vetni,
Válasz rsandor #6222. hozzászólásáraHány cm volt ültetve vagy töszám/ha?
Válasz rsandor #6222. hozzászólásáraA viztartalma miatt hagytad ki? A termés jó volt neked de 23-24 viz miatt meggondolandó
Válasz B.Bali #6221. hozzászólására 2016-ban 15 tonnát tudott 23-24- es víz , /Én is szabolcsi vagyok./Tavaly nem vetettem.
Sziasztok! Pio.9911-ről kérdeznék mik a tapasztalatok középső és déli részekre javasolják papíron én Szabolcsi vagyok biztos próbálta már valaki itt is kicsit sokalom a 460fao-t Viszont nagyon jókat olvasni róla igaz nem is olcsó igazi fekete földbe vettném
Válasz Cowboy #6216. hozzászólásáraLényeg száraz helyen tárold és rágcsáló mentes legyen .
Válasz Bigyófelügyelő #6218. hozzászólásáraBe az ágyba!Gondolod a vetőmag kereskedő begyújt rá?
Válasz Cowboy #6216. hozzászólására
A legokosabb akkor lennél ha bevinnéd! Az a biztos!
Válasz BBK #6215. hozzászólásáraEgyértelmű. De én is csak arra tudtam hivatkozni ebben hogy a górés kikel, mert láttam. Én biztos nem hagynám kinnt a vetőmagot nyitott helyen, túl drága dolog rizikózni vele, nem is beszélve arról hogy a rágcsálók egyből megtalálják...
Válasz barkaspisti #6211. hozzászólásáraakkor kint hagyom
Válasz Bigyófelügyelő #6214. hozzászólásáraOké De nyilván te is tudod mi a következménye én csak azt mondtam.
A kuki nem szereti a hideget!
Válasz BBK #6213. hozzászólásáraItt a kérdés a hideghatáson volt nem a csőképzésen
Válasz Bigyófelügyelő #6212. hozzászólásáraCsökken a kelési arány!
Górés kikel az igaz,de csövet gyengén hoz.
Fatynak esetleg jó.
Válasz Cowboy #6209. hozzászólásáraHa belegondolsz hogyha csövesen kinnt van a kasban (vagy ahogy itt a fórumon olvasom góréban ) a kukorica, tavasszal lemorzsolod, elveted ...kikel, és nem fagy meg pedig ott van ősz óta..az a lényeg h a zsák ne ázzon be
Válasz Cowboy #6209. hozzászólásáraA zsizsik kifagybelőlle
Válasz Cowboy #6209. hozzászólásáraNem, de takard le pokroccal, ha megnyugtat.
mondja a hideget rendesen! minusz 10-12 fokban a félig nyitott garázsban lesz valami baja a kukivetőmagnak?
Én 390 - 400 FAO alattit már évek óta nem vetek.
Tapasztalat, hogy csapadékos évben a rövidebb tenyészidejű is vizes marad aratásra, a hosszabb FAO viszont többet hoz.
Száraz évben meg a hosszabb is megszárad, viszont többet terem.
De ez egyéni meglátás...
SUSHI (FAO 340) vélemény tapasztalat valaki ?
Válasz jocika0502 #6205. hozzászólásáraMV 350 30-35 AK-s földben.
Válasz Keszegh Csaba #6199. hozzászólására2013-ban volt kb. 50q/ha 15-16-os vízzel, de soha többet! Itt mindenki Dekalbot vett.
Válasz jegenye #6203. hozzászólásáraKöszi .még valakinek?
Válasz Keszegh Csaba #6199. hozzászólásáraMv Hunor :10t/ha 17,3víz.okt elején vágva.
Válasz Bigyófelügyelő #6201. hozzászólásáraúgy legyen idén is , de erre is legalább annyi
Válasz Gatti #6200. hozzászólásáraSzabolcsban vagyok, de lennt a beregi részen dupla ennyi volt...