Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR414.59 FtUSD403.23 FtCHF442.87 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vitezkaroly1 #8938. hozzászólásáraElvileg nem ....lett valami módosítás az engedélyokiratában.....de felhívsz egy syngestás területi képviselőt, ő majd tájékoztat....
Válasz Mötözö #8936. hozzászólásáraA zephir az egy régebbi genetikájú mag....390 körüli FAO val.....ár érték aránya egész jó ...vetettem valamikor, de nekem itt észak-keleten ilyen szárítási költségek mellett sok a 390 és kukorica.....korábbi fajtákkal dolgozunk
Válasz R Sándor #8932. hozzászólásáraSyngentából az NK Cobalt akciós ára 27000+áfa.... valószínűleg erről lehet szó! Nem igazán gondolnám hogy az 54000 es prémium hibrideket megkapod féláron ...az NK Cobalt most akciós....
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraAz alap csávázás az Elevation! Redigo M+ Vibrance+ Epivio Energy...! Ez mindegyik magon rajta van, AÖP -ben éri is az 1 pontot, mivel rajta van az Epivio Energy! A másik csávázás az Elevation Plus: Redigo M+Vibrance +Epivio Energy+ Force 20 CS
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraNekem eddig dekalb volt csak tavaly több gazdának vetettem syngetta magot meg arattam is és jók voltak
nagyon. Ezért tudtam véleményt mondani idén én is azt vetek meg a tavalyi maradék dekalbot. Hacsak nem kapok valami normális árat a 3972- re.
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraIgazadvan szerintemsem rossz a genetika!
De az ára tényleg elszált.
6-7 éve mindég vetek belőle!
Az éven a tavaji maradékot elvetem vettem valamenyi dekalbot a többi MG hibrid lessz. Tavaj az egyik termelőnek vetetünk mg hibrodet tetszet.
Az 45+fa 70000szem. 200kg pétivel 115q 16%vízel.
Válasz vlasztika #8924. hozzászólására jó a Syngenta , már vetekszik a dekelalb -al , de az idén szerintem a pénztálca fogja eldönteni ki mit vet,mert a 94 000 + áfás magot be fogja lepni a por a raktárban valószínű. De az 54000 forintos 50 000 szemes zsák is irreálisan magas.
Válasz medikus #8921. hozzászólásáraNovember hónapban befejeztem a sajatot, egy pár embernek maradt kint vagy 3- 4 hektár akik szerint 19 -20-as vízzel nem szabad levágni a kukoricát. Azok levagattak mással decemberben 25 - ős vízzel.
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraSzia.
Sy minerva 2022 5t
Mellete dkc csúcshibrid 2t
Számát már nemtudom.
2023minerva 12.7t 16-17víz 300kg pétivel.
Jók a sy hibridek a premeo kivételével.
Alpból jó csávázás rovarölővel!
Stabilitás!
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraPioneer aquamax 9415 fajta nem rossz.
Chileben lett kikeserletezve, birja a stresszt, aszalyt es uv-t es emellett leghamarabb adja le a vizet.
Sziasztok!
Érdemes kipróbálni a szárazságtűrő kukorica hibrideket(KWS Climacontrol,Pioneer aquamax,SY Artesian stb)?Van egyáltalán alapja vagy csak marketing,hogy azt vedd biztosabb a termés szárasságban?
Válasz TeljesenMindegy #8915. hozzászólásáraMost még van víz,abból még lehet valami,de az 5000ft-os ár az visszatart egy 80-100 e ft-os vetőmagtól.Ha meg beüt az aszály,a tapasztalat szerint az olcsóbb kategóriásak sokszor többet tudnak.
Válasz Borz #8911. hozzászólásáraIdén volt Force-val csávázott kukorica, nem sok, szűk 2 hektár,(Sy Scorpius, ha jól írom), ott ugye nem ment a sorára semmi, nem vettem észre, pedig mélyfekvésű terület, hogy foghíjas lenne, pedig védelem nélkül mindig az volt sajnos.
Úgygondoltam idén nem töltögetem pluszban a vetőt és még így kisebb is de többnek semmiképpen nem több a hektárköltsége.
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraHa becsülettel behúzzák akkor a vetőmaggal kb. 15g/ha teflutrint juttatsz ki a csávázással. A bizonyítottan hatásos és engedély okiratban szereplő 105g-225g hatóanyag helyett. Fullos csillámpor az a force csávázás, arra jó hogy 5-10 ropival többel legomboljanak hektáronként. Ráadásul a méhkímélő aöpből is kizár.
Azért ez durva értelmesebb vetőmag 1-1,2ft/db+fája értemén ,hogy inováció meg folyamatos fejleszés de egy kicsi nemkapnákbe? Akukorica meg 5000
Oszt neáljon fel az ember f@sza?
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraChorintos 4 éve 12.5t
Minerva 22ben 5t mellete volt aki nemaratott!
2023 minerva 12.7t nem rekord de szárazságban stabil
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraVolt '23-'22-ben, de volt már előtte is. Közepes helyen, közepes tápanyag (~3 mázsa MAS), közepes évjárat, 8-9 tonna, vizet is jól leadja, idén is lejött szárazon, gyenge helyen, 2,5 mázsa MAS, 5-6 tonna, de tényleg minimál technika és gyenge hely. Víz mondjuk volt, még sok is többször úszott.
Nem szokott sok kukoricánk lenni, az össz terület kb 10%-a maximum.
22-ben, ami mélyfekvésűben volt, ott jól termett, a többit kinyírta az aszály(1 t/ha). Mint mindenkiét, akár milyen fajta is volt.
Szerettem, idén más lesz, mert ezt nem csávázza Force-val a Syngenta, így kerestem egy szintén hasonló paraméterekkel bíró Syngentás fajtát, amit lehet Force-val csávázva kérni.
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraÜdv!
Korán vethető és aratható!
Vízleadása jó.
Nekem eddig 7-10T-ig tudott. 5 évben.
Ezt vetéskor 2,5q pétivel, egy gyomirtó, 1 sorköz.
A 22-es évet ő sem bírta.
Válasz Koczka József #8896. hozzászólásáraKukoricavetőmag árak az ACHP akciós árai.
Tudnak csinálni árat, ha akarnak.
Vásárolhatnák náluk is, de elvárják, hogy nekik adjam el a terményt.
Mit is mondjak....., jól kijövök velük, az igazgatóval szoktam az árakat megbeszélni, ha nincsen szerződött terményem, mütrágyát is szoktam rajtuk keresztül vásárolni, viszont aratáskor messzebbre kellene hordanom.
Majd rájukcsörgök.
Válasz Sk Laci #8868. hozzászólásáraTe Laci ezek a szlovák árak mind kevesebb mint a magyar amit a kolléga feltöltött sőtt még ráadásul lista ár amiből a kereskedő is ad. Úgy néz ki hogy nekünk kell át menni hozzád.
Válasz Szlovákiából #8889. hozzászólásáraSzia hát ezek is jobb áron vannak, de biztos azért mert mi gazdagabbak vagyunk. Vagy még sem? Vagy csak azért mert itt mindent szabad.
Válasz Sk Laci #8888. hozzászólásáraÉn jövőre tervezek először napraforgót vetni, eddig még nem próbáltam.
Az NK Neomát ajánlották, állítólag nagyon stabil eredményeket hoz.
9140 hozzászólás
RAGT kukorica napraforgó volt e valakinek?Tapasztalatok?
Válasz vitezkaroly1 #8938. hozzászólásáraElvileg nem ....lett valami módosítás az engedélyokiratában.....de felhívsz egy syngestás területi képviselőt, ő majd tájékoztat....
Válasz Bigyófelügyelő #8930. hozzászólásáraEpivo Energy? Akkor ezzel a maggal elkell hagyni az 50 m védősávot az árokparttól.
Válasz Mötözö #8936. hozzászólásáraA zephir az egy régebbi genetikájú mag....390 körüli FAO val.....ár érték aránya egész jó ...vetettem valamikor, de nekem itt észak-keleten ilyen szárítási költségek mellett sok a 390 és kukorica.....korábbi fajtákkal dolgozunk
Válasz Bigyófelügyelő #8934. hozzászólásáraaz nk zephyrre kaptam ma 25000ft/zsák ajánlatot...milyen a zephyr?
Válasz uff #8933. hozzászólására
Válasz R Sándor #8932. hozzászólásáraSyngentából az NK Cobalt akciós ára 27000+áfa.... valószínűleg erről lehet szó! Nem igazán gondolnám hogy az 54000 es prémium hibrideket megkapod féláron ...az NK Cobalt most akciós....
Válasz R Sándor #8932. hozzászólására27 ért melyik fajtát kapod? nekem is kéne
Válasz mocsencsi1 #8931. hozzászólásáraA syngettas alap áron 54 ezres 50 ezer szemes magot ,27 + fába ígérte egy nagy gazda akitől szoktam hozni az imputot --
Szavahihető népek szerint az LG árul most occó és jó magokat /nem kapok jutalékot/, no.
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraAz alap csávázás az Elevation! Redigo M+ Vibrance+ Epivio Energy...! Ez mindegyik magon rajta van, AÖP -ben éri is az 1 pontot, mivel rajta van az Epivio Energy! A másik csávázás az Elevation Plus: Redigo M+Vibrance +Epivio Energy+ Force 20 CS
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraNekem eddig dekalb volt csak tavaly több gazdának vetettem syngetta magot meg arattam is és jók voltak
nagyon. Ezért tudtam véleményt mondani idén én is azt vetek meg a tavalyi maradék dekalbot. Hacsak nem kapok valami normális árat a 3972- re.
Válasz vlasztika #8927. hozzászólásáraPasz olvass utána
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraÉs alapból mivel vannak kezelve a SY magok?
Válasz R Sándor #8925. hozzászólásáraIgazadvan szerintemsem rossz a genetika!
De az ára tényleg elszált.
6-7 éve mindég vetek belőle!
Az éven a tavaji maradékot elvetem vettem valamenyi dekalbot a többi MG hibrid lessz. Tavaj az egyik termelőnek vetetünk mg hibrodet tetszet.
Az 45+fa 70000szem. 200kg pétivel 115q 16%vízel.
Válasz vlasztika #8924. hozzászólására jó a Syngenta , már vetekszik a dekelalb -al , de az idén szerintem a pénztálca fogja eldönteni ki mit vet,mert a 94 000 + áfás magot be fogja lepni a por a raktárban valószínű. De az 54000 forintos 50 000 szemes zsák is irreálisan magas.
Üdvözlet!
Syngenta Carioca kukorica volt e már valakinek?Ha igen meg volt e vele elégedve termésileg?
Egyáltalán Syngenta ???? jók vagy felejtős?
Válasz medikus #8921. hozzászólásáraNovember hónapban befejeztem a sajatot, egy pár embernek maradt kint vagy 3- 4 hektár akik szerint 19 -20-as vízzel nem szabad levágni a kukoricát. Azok levagattak mással decemberben 25 - ős vízzel.
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraSzia.
Sy minerva 2022 5t
Mellete dkc csúcshibrid 2t
Számát már nemtudom.
2023minerva 12.7t 16-17víz 300kg pétivel.
Jók a sy hibridek a premeo kivételével.
Alpból jó csávázás rovarölővel!
Stabilitás!
Válasz R Sándor #8920. hozzászólásáraVegetációs időben meg annyi vízzel hogy még talán most is fenn van! Vagy végeztél? 6-8Ak-n?
Válasz Romek Ervin #8918. hozzászólásáraTavaly 13.5 tonna bruttó 19 es vízzel 135 kg N hatóanyaggal
Válasz Blaise79 #8917. hozzászólásáraPioneer aquamax 9415 fajta nem rossz.
Chileben lett kikeserletezve, birja a stresszt, aszalyt es uv-t es emellett leghamarabb adja le a vizet.
Üdv. Dkc 3972 fajtájú kukorica vetőmag véleményekre lennék kíváncsi? Köszi
Sziasztok!
Érdemes kipróbálni a szárazságtűrő kukorica hibrideket(KWS Climacontrol,Pioneer aquamax,SY Artesian stb)?Van egyáltalán alapja vagy csak marketing,hogy azt vedd biztosabb a termés szárasságban?
Válasz TeljesenMindegy #8915. hozzászólásáraMost még van víz,abból még lehet valami,de az 5000ft-os ár az visszatart egy 80-100 e ft-os vetőmagtól.Ha meg beüt az aszály,a tapasztalat szerint az olcsóbb kategóriásak sokszor többet tudnak.
Válasz Igazi Földönfutó #8914. hozzászólásáraMost fel van töltve a talaj vízzel, meg kell venni a jófajta magot. Szerintem.
Madivo kukoricát vetett már valaki?Most ezt próbálom ki,30-ért vettem.Így már van 40-50 ezer nyereségem ha-onként egy márkáshoz viszonyítva.
RWA kukorica volt-e már valakinek?
Sumeric?
Köszönöm!
Válasz Borz #8911. hozzászólásáraIdén volt Force-val csávázott kukorica, nem sok, szűk 2 hektár,(Sy Scorpius, ha jól írom), ott ugye nem ment a sorára semmi, nem vettem észre, pedig mélyfekvésű terület, hogy foghíjas lenne, pedig védelem nélkül mindig az volt sajnos.
Úgygondoltam idén nem töltögetem pluszban a vetőt és még így kisebb is de többnek semmiképpen nem több a hektárköltsége.
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraHa becsülettel behúzzák akkor a vetőmaggal kb. 15g/ha teflutrint juttatsz ki a csávázással. A bizonyítottan hatásos és engedély okiratban szereplő 105g-225g hatóanyag helyett. Fullos csillámpor az a force csávázás, arra jó hogy 5-10 ropival többel legomboljanak hektáronként. Ráadásul a méhkímélő aöpből is kizár.
Válasz A.I. #8909. hozzászólásáraKíváncsi leszek,hogy a korit ér e rajta valamit!
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraIgen, az lesz(van) helyette.
Azért ez durva értelmesebb vetőmag 1-1,2ft/db+fája értemén ,hogy inováció meg folyamatos fejleszés de egy kicsi nemkapnákbe? Akukorica meg 5000
Oszt neáljon fel az ember f@sza?
Válasz medikus #8906. hozzászólásáraChorintos 4 éve 12.5t
Minerva 22ben 5t mellete volt aki nemaratott!
2023 minerva 12.7t nem rekord de szárazságban stabil
Válasz A.I. #8905. hozzászólásáraChorinthos?
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraVolt '23-'22-ben, de volt már előtte is. Közepes helyen, közepes tápanyag (~3 mázsa MAS), közepes évjárat, 8-9 tonna, vizet is jól leadja, idén is lejött szárazon, gyenge helyen, 2,5 mázsa MAS, 5-6 tonna, de tényleg minimál technika és gyenge hely. Víz mondjuk volt, még sok is többször úszott.
Nem szokott sok kukoricánk lenni, az össz terület kb 10%-a maximum.
22-ben, ami mélyfekvésűben volt, ott jól termett, a többit kinyírta az aszály(1 t/ha). Mint mindenkiét, akár milyen fajta is volt.
Szerettem, idén más lesz, mert ezt nem csávázza Force-val a Syngenta, így kerestem egy szintén hasonló paraméterekkel bíró Syngentás fajtát, amit lehet Force-val csávázva kérni.
Válasz zt tomi #8900. hozzászólásáraÜdv!
Korán vethető és aratható!
Vízleadása jó.
Nekem eddig 7-10T-ig tudott. 5 évben.
Ezt vetéskor 2,5q pétivel, egy gyomirtó, 1 sorköz.
A 22-es évet ő sem bírta.
Válasz pamko #8902. hozzászólásáraCsak teremjenek sokat és szárazon
Válasz Sz_Pisti #8901. hozzászólásáraFele-fele arányban lett rendelve
Válasz pamko #8898. hozzászólására A 4943 hosszabb picit, egy leheletnyivel nagyobb a potenciálja is
Sy Batangával tapasztalat valakinek?
Válasz pamko #8898. hozzászólásáraFele fele. Év és hely függő. Itt ahol szója jól terem, ott a dkc jobb a pionál.
Ha lehet választani a kettő közül ,melyik stabilabb ,nagyobb potenciállal?
DKC 4943 vagy PIO9415
Békés megye kötött,közép kötött földek
Válasz Koczka József #8896. hozzászólásáraKukoricavetőmag árak az ACHP akciós árai.
Tudnak csinálni árat, ha akarnak.
Vásárolhatnák náluk is, de elvárják, hogy nekik adjam el a terményt.
Mit is mondjak....., jól kijövök velük, az igazgatóval szoktam az árakat megbeszélni, ha nincsen szerződött terményem, mütrágyát is szoktam rajtuk keresztül vásárolni, viszont aratáskor messzebbre kellene hordanom.
Majd rájukcsörgök.
Válasz Sk Laci #8868. hozzászólásáraTe Laci ezek a szlovák árak mind kevesebb mint a magyar amit a kolléga feltöltött sőtt még ráadásul lista ár amiből a kereskedő is ad. Úgy néz ki hogy nekünk kell át menni hozzád.
Válasz mtz1221 #8893. hozzászólásáraNem volt.
Válasz Szlovákiából #8889. hozzászólásáraSzia hát ezek is jobb áron vannak, de biztos azért mert mi gazdagabbak vagyunk. Vagy még sem? Vagy csak azért mert itt mindent szabad.
Válasz Sk Laci #8892. hozzászólásáraKondi volt már mellette próbára ?
Válasz Szlovákiából #8891. hozzászólásáraNekem a Neoma jött be a legjobban. Nálam nagyon jól szerepelt.
Válasz Sk Laci #8888. hozzászólásáraÉn jövőre tervezek először napraforgót vetni, eddig még nem próbáltam.
Az NK Neomát ajánlották, állítólag nagyon stabil eredményeket hoz.