Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4473. hozzászólásra 580 fao számú. Tavaly jó lett. 16 lyukú spc tárcsával vetettem--normál termény távra vetettem.Sűrűbbre vessem? Lehet,hogy az idén is 1 hónapig nem lesz eső? Talán az idén is 60edb kellene vetnem?
Az a75 az waxy kukorica szerintem.
P9025 egy olcsó de jó hibrid,nagy terméspotenciál benne van jól leadja vizét is,domboldalon is jól hozza magát. 300eleji dekalbok mellett jól szerepelt, a3511et több éven is elverte, 40valahányastól egyszer kikapott de csak 1-2%-al ami vízen mehetett el.
En a terület felébe idén is ezt vetem
Az m81 (reseda) nem egy új fajta,de stabilan terem.Nekem mindig tudja a br. 90-100 q-t kis tápanyag utánpótlás mellett(Hajdúdororg).közepes szár magassága van viszont elég keskeny a szár átmérője.egy erősebb szél,vihar le tudja rendezni.nekem 68000-el vetve egy normál és egy kisebb csövet hozott.360-as éréscsoport,figyelni kell a vizét mert képes csorgatni a csövet ha beérett.
nagyjából ennyi az én véleményem a többi fajtát még nem vetettem.
Válasz #4461. hozzászólásra
nálam is ennyi, de meg is vettem mert valószínűnek tartom hogy a jó érték arányú magok hamarosan elfogynak. 3 fajtánál már most hiány van szerintem a 4490 is hamarosan fogytán lesz.
Én a dekalbra (DKC 4490), és az összes többi magra 22%-ot kaptam a listaárhoz képest (Syngenta NK Thermo, NK Symba, NK Alego, NK Neoma...). Jó pár céget felkerestem, és egyik-másik is max 20%-ot mondott, így megrendeltem a 22%-ost! Lehet ha nagyon kutakodik az ember, és alkudozik akkor talál olyan céget aki többet enged, de én azt gondolom az eddigi vásárlásaimhoz képest ez az eddigi legjobb engedmény. Csak a Dekalbnál kellett előre fizetni!
Válasz #4430. hozzászólásra
Próbálok idézni:az USÁ-ban 30év monokultúrás kukorica termesztésben 64% humusz csökkenést mértek.Egyenes út az elsivatagosodáshoz. Tényleg nem csak pénz kérdése,de nélküle az eredmény hosszabb távon negatív.Következetes sok évi munkával még növelhető is a humusz jellegű anyagok mennyisége, ami a jobb termés alapja.
Válasz #4449. hozzászólásra
Itt már leszerepelt,tavaly,tavalyelött,összeesik a szára,leesik a cső,ha hozzáér a kombájn,20ogre ment összeszedni az elszort csöveket,hogy késöbb a vadak ne baxtassák a földet
Itt már leszerepelt,tavaly,tavalyelött,összeesik a szára,leesik a cső,ha hozzáér a kombájn,20ogre ment összeszedni az elszort csöveket,hogy késöbb a vadak ne baxtassák a földet
Claastrának.
Nagyon sokszor vetettem már Rezedát, most meg felnyomták az árát, ráadásul, annyira keresett arra nincs kedvezmény, így kitaláltam egy más fajtát, de P-t.
Tudna nekem valaki véleményt mondani a Kunsági kukorica fajtákról? KK4279 es fajtájuk 70.000 szemmel most 12.000 Ft+Áfa, csábító, de kicsit gyanús is.....
Köszi a segítséget.
Válasz #4442. hozzászólásra
2 éve volt, kötött fekete földön, jól birta a meleget aratáskor is zöldes volt . Csak nitrogénnel 80q-adott. Csövei robosztusak, kombájn eléggé dübörgött benne, nem túl jó aratni. Vize viszonylag magas maradt.
a szántásra kell kiszórni a komplexet aztán akkor mélyebbre kerül,
A tavalyi évben úgy sem vette föl az összes pk-t a növény , úgy hogy nem csak az lesz alatta amit most szór ki a szántásra.
A kötött földeken én mindenképpen ősszel szórom a komplexet, de a normál meg lazább táblákon a szántásra szoktam tavasszal.
Az utóbbiaknál úgy is jobbak az ellátottságok ezért nincs akkora jelentősége hogy mikor meg milyen mélyre van bekeverve.
A munkaszervezés meg a pénz miatt szórjuk ezeket tavasszal.
Bácskiskun középső része: Évek óta Szegedi GK kukoricát vetek,eddig nem maradtak le a többi fajtától ,Magyar mag!!! GK Sarolta tavaj 7 tonnát adott 15,8-as vízzel.
Már nem azért de ha ennyi műtrágyáról van szó, remélem a komplex nem a tavaszi bekeverős módszer. Azt abban az évben nem nagyon látja a növény. A fa tövére odalökött komplexre egy hétig szemerkél az eső, és még mindig ott marad a fele. Meg sikerül bekutyulni max 10 centire, ahol meg van a gyökértömeged 1/3-a. Szóval ősszel, ha hasznosítani akarod, vagy tavasszal csak valami drágát...
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy gyengébb minőségű kötött földbe vetnék 3811 es dekalbot. Mik a tapasztalatok róla akik már vetettek ilyet?
Valamint vetnék még lazább szerkezetű kb 20 aranykoronás földbe 4590 es dekalbot. Véleményeket várok kiknél hogy szerepeltek ezek. Benne lehet e a 4590be a 100 mázsa ha jó a tápanyag utánpótlás. Kezdésnek kapnának 2 mázsa komplexet vetéskor 2 mázsa 34es nitrogén meg starter műkaki. majd kultizáskor megint 1 mázsa nitrogén.
Sziasztok!
DKC3511-ről milyen véleményetek van? Tavalyról maradt DK440-es magom és mellé szeretnék valami hasonló teljesítményűt párosítani. Sajnos a DK440 már elfogyott a Kiténél.
Amennyiben a vetőmag árkülönbözetet a talajélet javítására használjátok, a végeredmény azonos csak sokkal jobb állapotu talaj marad .(szerves trágya ,baci, humusz,stb) Jelenleg nem a vetőmag határozza meg elsősorban a termést sajnos.
9219 hozzászólás
Válasz #4473. hozzászólásra 580 fao számú. Tavaly jó lett. 16 lyukú spc tárcsával vetettem--normál termény távra vetettem.Sűrűbbre vessem? Lehet,hogy az idén is 1 hónapig nem lesz eső? Talán az idén is 60edb kellene vetnem?
Coralba silókukorica ez évi ára van-e már? Milyen tőszám ajánlott,közép kötött talajra Pápa környékére: sokévi csapadék 500-600mm!
Válasz #4469. hozzászólásra
Kolégák szerint 500as fao számút csakis!
nekik homok van és ezek bírják legjobban
Válasz #4467. hozzászólásra
Az a75 az waxy kukorica szerintem.
P9025 egy olcsó de jó hibrid,nagy terméspotenciál benne van jól leadja vizét is,domboldalon is jól hozza magát. 300eleji dekalbok mellett jól szerepelt, a3511et több éven is elverte, 40valahányastól egyszer kikapott de csak 1-2%-al ami vízen mehetett el.
En a terület felébe idén is ezt vetem
Válasz #4448. hozzászólásra
Szia!
Hol lehet a Kunsági fajtákról leírást találni,esetleg mag árral?
Üdv.Homokos talajra ki milyen magot ajánl,dekalb,és pio közül?
Válasz #4467. hozzászólásra
Az m81 (reseda) nem egy új fajta,de stabilan terem.Nekem mindig tudja a br. 90-100 q-t kis tápanyag utánpótlás mellett(Hajdúdororg).közepes szár magassága van viszont elég keskeny a szár átmérője.egy erősebb szél,vihar le tudja rendezni.nekem 68000-el vetve egy normál és egy kisebb csövet hozott.360-as éréscsoport,figyelni kell a vizét mert képes csorgatni a csövet ha beérett.
nagyjából ennyi az én véleményem a többi fajtát még nem vetettem.
Hali erről a három pajoról véleményeket kérek PR38A75, PR38M81, P9025, Előre is kösz
Válasz #4464. hozzászólásra
küldtem e-mailt!
nálam is ennyi, de meg is vettem mert valószínűnek tartom hogy a jó érték arányú magok hamarosan elfogynak. 3 fajtánál már most hiány van szerintem a 4490 is hamarosan fogytán lesz.
Válasz #4463. hozzászólásra
de kit kerestél melyik cégnél
Én a dekalbra (DKC 4490), és az összes többi magra 22%-ot kaptam a listaárhoz képest (Syngenta NK Thermo, NK Symba, NK Alego, NK Neoma...). Jó pár céget felkerestem, és egyik-másik is max 20%-ot mondott, így megrendeltem a 22%-ost! Lehet ha nagyon kutakodik az ember, és alkudozik akkor talál olyan céget aki többet enged, de én azt gondolom az eddigi vásárlásaimhoz képest ez az eddigi legjobb engedmény. Csak a Dekalbnál kellett előre fizetni!
ki aki tud annyi százalékot adni segítts
Válasz #4457. hozzászólásra
A dejalbra a kedvezményes 01.30-i árra adott 24 %-ot.. és febr 15-ig kell azt kifizetni...
Válasz #4430. hozzászólásra
Próbálok idézni:az USÁ-ban 30év monokultúrás kukorica termesztésben 64% humusz csökkenést mértek.Egyenes út az elsivatagosodáshoz. Tényleg nem csak pénz kérdése,de nélküle az eredmény hosszabb távon negatív.Következetes sok évi munkával még növelhető is a humusz jellegű anyagok mennyisége, ami a jobb termés alapja.
Válasz #4458. hozzászólásra
Az elég jó haverom 47nettoért vette!
pioneer n01 80000 zsák 43e nettó?
Válasz #4456. hozzászólásra
a dekalbra is adott annyit?
Válasz #4453. hozzászólásra
Én meg is rendeltem ma...-28%-ért ennél jobb nem hinném lenne mánnnn
Válasz #4451. hozzászólásra
Nálam bevált!
Válasz #4452. hozzászólásra
Nálad apukám,de itt nem
Válasz #4444. hozzászólásra
Nekem 20% mondott a huncut 50 zsákra.
Válasz #4450. hozzászólásra
Cső potyogást,a moly fertőzés okozza.Nem fajta kérdés.
Claastrának.
Nagyon sokszor vetettem már Rezedát, most meg felnyomták az árát, ráadásul, annyira keresett arra nincs kedvezmény, így kitaláltam egy más fajtát, de P-t.
Tudna nekem valaki véleményt mondani a Kunsági kukorica fajtákról? KK4279 es fajtájuk 70.000 szemmel most 12.000 Ft+Áfa, csábító, de kicsit gyanús is.....
Köszi a segítséget.
Válasz #4446. hozzászólásra
Gy-M-S megye, most vűárom még a kitét mert azt mondta ő még ennél fog jobbat... kiváncsi vagyok!
pio kukira 28, deklabra 24 %-k a kedvező árra nem a későire...
Naprára még nicnsen semmi csak a 20%-k de azokra is lesz majd...
Válasz #4444. hozzászólásra
Hol?
Válasz #4442. hozzászólásra
2 éve volt, kötött fekete földön, jól birta a meleget aratáskor is zöldes volt . Csak nitrogénnel 80q-adott. Csövei robosztusak, kombájn eléggé dübörgött benne, nem túl jó aratni. Vize viszonylag magas maradt.
infóként írom IKR agrár kukira 28%-nál tart a list árhoz képest minuszba....
Válasz #4440. hozzászólásra
Én leginkább semmilyet, de ha valaki kifejezetten tavasszal akarja kitenni akkor valami könnyen oldódó, extra cuccot válasszon. Yara Mila, Gramix NPK
Válasz #4438. hozzászólásra
a szántásra kell kiszórni a komplexet aztán akkor mélyebbre kerül,
A tavalyi évben úgy sem vette föl az összes pk-t a növény , úgy hogy nem csak az lesz alatta amit most szór ki a szántásra.
A kötött földeken én mindenképpen ősszel szórom a komplexet, de a normál meg lazább táblákon a szántásra szoktam tavasszal.
Az utóbbiaknál úgy is jobbak az ellátottságok ezért nincs akkora jelentősége hogy mikor meg milyen mélyre van bekeverve.
A munkaszervezés meg a pénz miatt szórjuk ezeket tavasszal.
Válasz #4438. hozzászólásra
Tavasszal te milyen komplexet raknál alá?
Bácskiskun középső része: Évek óta Szegedi GK kukoricát vetek,eddig nem maradtak le a többi fajtától ,Magyar mag!!! GK Sarolta tavaj 7 tonnát adott 15,8-as vízzel.
Már nem azért de ha ennyi műtrágyáról van szó, remélem a komplex nem a tavaszi bekeverős módszer. Azt abban az évben nem nagyon látja a növény. A fa tövére odalökött komplexre egy hétig szemerkél az eső, és még mindig ott marad a fele. Meg sikerül bekutyulni max 10 centire, ahol meg van a gyökértömeged 1/3-a. Szóval ősszel, ha hasznosítani akarod, vagy tavasszal csak valami drágát...
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy gyengébb minőségű kötött földbe vetnék 3811 es dekalbot. Mik a tapasztalatok róla akik már vetettek ilyet?
Valamint vetnék még lazább szerkezetű kb 20 aranykoronás földbe 4590 es dekalbot. Véleményeket várok kiknél hogy szerepeltek ezek. Benne lehet e a 4590be a 100 mázsa ha jó a tápanyag utánpótlás. Kezdésnek kapnának 2 mázsa komplexet vetéskor 2 mázsa 34es nitrogén meg starter műkaki. majd kultizáskor megint 1 mázsa nitrogén.
Válasz #4435. hozzászólásra
Régi jól bevált anyag, jól alkalmazkodik. Errefelé tudott (csak)folyékony ammóniával 100 q fölött is. Kora ellenére az árát még megkérik azt hiszem.
Sziasztok!
DKC3511-ről milyen véleményetek van? Tavalyról maradt DK440-es magom és mellé szeretnék valami hasonló teljesítményűt párosítani. Sajnos a DK440 már elfogyott a Kiténél.
Válasz #4433. hozzászólásra
Ú, most olvasok vissza hogy volt erről szó! Ezer bocs !
Ismeri valaki ezt a plusz egy tonna programját a dekalbnak?
http://pluszegytonna.hu/
"meghatározzuk, hogy egy hibridhez milyen tőszámot használjunk, mennyi műtrágyát, mikor végezzük el az adott műveletet, stb."
Válasz #4431. hozzászólásra
13400
Occitán vetőmagra kapott-e már valaki árajánlatot?
Válasz #4428. hozzászólásra
A talajélet javítása nem feltétlen csak pénz kérdése!
Válasz #4428. hozzászólásra
hanem a víz
Válasz #4414. hozzászólásra
Amennyiben a vetőmag árkülönbözetet a talajélet javítására használjátok, a végeredmény azonos csak sokkal jobb állapotu talaj marad .(szerves trágya ,baci, humusz,stb) Jelenleg nem a vetőmag határozza meg elsősorban a termést sajnos.
Válasz #4426. hozzászólásra
Válasz #4424. hozzászólásra
...
-Nem.
-Hanem?
Válasz #4419. hozzászólásra
Itt is a korai vetés volt a lényeg.Teljesen mindegy,milyen fajta volt.Rezeda is,meg a dekalb is adott 7 tonnát.A kései,csak felét,még a kékek is.
Válasz #4423. hozzászólásra
A baloldali a DKC?