Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy gyengébb minőségű kötött földbe vetnék 3811 es dekalbot. Mik a tapasztalatok róla akik már vetettek ilyet?
Valamint vetnék még lazább szerkezetű kb 20 aranykoronás földbe 4590 es dekalbot. Véleményeket várok kiknél hogy szerepeltek ezek. Benne lehet e a 4590be a 100 mázsa ha jó a tápanyag utánpótlás. Kezdésnek kapnának 2 mázsa komplexet vetéskor 2 mázsa 34es nitrogén meg starter műkaki. majd kultizáskor megint 1 mázsa nitrogén.
Sziasztok!
DKC3511-ről milyen véleményetek van? Tavalyról maradt DK440-es magom és mellé szeretnék valami hasonló teljesítményűt párosítani. Sajnos a DK440 már elfogyott a Kiténél.
Amennyiben a vetőmag árkülönbözetet a talajélet javítására használjátok, a végeredmény azonos csak sokkal jobb állapotu talaj marad .(szerves trágya ,baci, humusz,stb) Jelenleg nem a vetőmag határozza meg elsősorban a termést sajnos.
Szerintem megéri beruházni a magasabb genetikára, nekem ez a tavalyi tapasztalatom. A lényeg a minél korábbi vetés lesz szerintem idén is.
De ezt előre megmondani... Utólag meg olyan okoskodni, mint előre hülyének lenni
Rendelsz minimum 50 zsák kukoricát, és a Monsanto, BASF valamint a Timac készít számodra egy ajánlást, mellyel össze tudod hasonlítani a saját technológiádat. Röviden kb ennyi. De hívd fel a Monsanto képviselőjét, szívesen segít.
vannak! de a Phileaxx nem az, hiába az a csúcs náluk. Még a területi képviselőm is megbánta, hogy azt vetett magának. Az elmúlt két évben csak RAGT-os magot vetettünk, majdnem minden fajtát kipróbáltunk. Amit érdemes vetni az az Oxxygen, Alexxandra, ezek tutik. A Brixxo,Poluxx,Phileaxx,Winxx nálam mind leszerepelt.
Valaki kérdezte a múltkor a szerb NS magokat. Tavaly sok gazdatárs kipróbálta itt felénk, senki nem vesz belőlük az idén. 12t-nak kinéző tábla, 5t-nál megállt… még a nagyon magas fao számú anyagok se teljesítettek jól.
Válasz #4405. hozzászólásra
Mennyire tájegység, s föld függő minden vetőmag.
Erről jut eszembe korán reggel, maradok a" p"-nél minden tekintettben úgy éjjel, nappal, mint a földön.
Válasz #4408 hozzászólásr
Szomszéd faluba volt dekalb kisérlet 10fajtával Minden megadva neki nem lett 4 tonna átlag , Ha a gazda finanszírozta volna az egészet még a földalapút is bukta volna. ALFÖLD
Válasz #4395. hozzászólásra
szerintem azert kicsit tulzol azzal h csak azert veti valaki h legyen epp benne valami nekunk cadixxio es koxx volt vetve es mind2 nagyon szepen szerepelt a 250 kg amonium nitrattal a konkurencia a hires pioonert vetette ugyan enyi mutragyaval o szopta az ujat mert kis pocs kis csutkak lettek rajta a szem az ojan ritka fonyat volt rajta h pfffffff.szal errol az oldalrol nem adok igazat;(
A KÉK-kel egy alkalommal nagyon megjártuk... De lehet, hogy a mi hibánk volt, mindenesetre nem merjük bevállalni. Ez a szín traktorban lehet nyerő. Szerintem.
Ha nem lesz eső, és nem tudod öntözni, akkor szinte nincs értelme erőltetni a kukoricát. Bár ez attól is függ milyen homok az a homok... Ha vetsz, mindenképpen olcsó/olcsóbb mag legyen, mert a csúcshibridek úgysem fognak csúcsokat döngetni. Saját tapasztalat alapján NK Symbát ajánlanék, vagy NK Occitan-t, de nehéz így bármit is ajánlani... Kinek mi válik be...
Phileax volt egy táblába a Dkc 4626 és a lucius mellett,nem mértem pontosan de a dekalbra rávert kb 5-6 mázsát a luciusra meg alsó hangon 10-et.Még azt is meg merem kockáztatni hogy az n01-re is rávert valamennyit de az másik táblában volt így erre nincs mit adni.Ami szemmel látható volt hogy csapadék hiányába amikor a többi kezdte megadni magát a Phileax még jó 2 hétig talpig zöld volt.
Válasz #4392. hozzászólásra
Közepes kategóriába sorolnám véleményem szerint felejtös!! Kivéve ha nincs komoly célod a termeléssel és csak azért veted hogy legyen valami a földedbe!! Én a -KÉKEK- mellé oda se tenném
1 HA Brixxo-- Dkc4490 ,PN01 mellett volt vetve.Szemmel láthatóan sokkal gyengébb volt a másik kettőtől többet nem vetettem sulyra nem mértem külön.
Akinek Oxxigén volt az megvolt vele elégedve, és vetik folyamatosan minden évben.
9233 hozzászólás
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy gyengébb minőségű kötött földbe vetnék 3811 es dekalbot. Mik a tapasztalatok róla akik már vetettek ilyet?
Valamint vetnék még lazább szerkezetű kb 20 aranykoronás földbe 4590 es dekalbot. Véleményeket várok kiknél hogy szerepeltek ezek. Benne lehet e a 4590be a 100 mázsa ha jó a tápanyag utánpótlás. Kezdésnek kapnának 2 mázsa komplexet vetéskor 2 mázsa 34es nitrogén meg starter műkaki. majd kultizáskor megint 1 mázsa nitrogén.
Válasz #4435. hozzászólásra
Régi jól bevált anyag, jól alkalmazkodik. Errefelé tudott (csak)folyékony ammóniával 100 q fölött is. Kora ellenére az árát még megkérik azt hiszem.
Sziasztok!
DKC3511-ről milyen véleményetek van? Tavalyról maradt DK440-es magom és mellé szeretnék valami hasonló teljesítményűt párosítani. Sajnos a DK440 már elfogyott a Kiténél.
Válasz #4433. hozzászólásra
Ú, most olvasok vissza hogy volt erről szó! Ezer bocs !
Ismeri valaki ezt a plusz egy tonna programját a dekalbnak?
http://pluszegytonna.hu/
"meghatározzuk, hogy egy hibridhez milyen tőszámot használjunk, mennyi műtrágyát, mikor végezzük el az adott műveletet, stb."
Válasz #4431. hozzászólásra
13400
Occitán vetőmagra kapott-e már valaki árajánlatot?
Válasz #4428. hozzászólásra
A talajélet javítása nem feltétlen csak pénz kérdése!
Válasz #4428. hozzászólásra
hanem a víz
Válasz #4414. hozzászólásra
Amennyiben a vetőmag árkülönbözetet a talajélet javítására használjátok, a végeredmény azonos csak sokkal jobb állapotu talaj marad .(szerves trágya ,baci, humusz,stb) Jelenleg nem a vetőmag határozza meg elsősorban a termést sajnos.
Válasz #4426. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #4424. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
...
-Nem.
-Hanem?
Válasz #4419. hozzászólásra
Itt is a korai vetés volt a lényeg.Teljesen mindegy,milyen fajta volt.Rezeda is,meg a dekalb is adott 7 tonnát.A kései,csak felét,még a kékek is.
Válasz #4423. hozzászólásra
A baloldali a DKC?
http://www.kepfeltoltes.hu/view/140120/20120830484_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Válasz #4421. hozzászólásra
Válasz #4420. hozzászólásra
Házi kísérlet : alexxandra ws dk 4795 .... Melyik -melyik ?
Szerintem megéri beruházni a magasabb genetikára, nekem ez a tavalyi tapasztalatom. A lényeg a minél korábbi vetés lesz szerintem idén is.
De ezt előre megmondani... Utólag meg olyan okoskodni, mint előre hülyének lenni
Válasz #4413. hozzászólásra
itt volt kisérletbe 9.1 t adott jobb volt mint az elödje
Válasz #4415. hozzászólásra
Ha az olcsóbb ad 6-ot akkor a drága ad 7-et?
Válasz #4408. hozzászólásra
Rendelsz minimum 50 zsák kukoricát, és a Monsanto, BASF valamint a Timac készít számodra egy ajánlást, mellyel össze tudod hasonlítani a saját technológiádat. Röviden kb ennyi. De hívd fel a Monsanto képviselőjét, szívesen segít.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
ha a drágább hoz 7-et és az olcsóbb 6-ot akkor igen
Az idén vajon behozzák a drágább magok az árukat?
Mondjuk egy 6-7 tonnás termésnél?
Ki mit gondol?
P0017 ismeri valaki?Vélemény?
Az elmúlt két évben csak RAGT-os magot vetettünk, majdnem minden fajtát kipróbáltunk. Amit érdemes vetni az az Oxxygen, Alexxandra, ezek tutik. A Brixxo,Poluxx,Phileaxx,Winxx nálam mind leszerepelt.
vannak! de a Phileaxx nem az, hiába az a csúcs náluk. Még a területi képviselőm is megbánta, hogy azt vetett magának.
Valaki kérdezte a múltkor a szerb NS magokat. Tavaly sok gazdatárs kipróbálta itt felénk, senki nem vesz belőlük az idén. 12t-nak kinéző tábla, 5t-nál megállt… még a nagyon magas fao számú anyagok se teljesítettek jól.
Válasz #4410. hozzászólásra
Inkább az ágyban, vagy a kanapén, a "P"-nál!!!!
maradok a" p"-nél minden tekintettben úgy éjjel, nappal, mint a földön.
Mennyire tájegység, s föld függő minden vetőmag.
Erről jut eszembe korán reggel,
Válasz #4408 hozzászólásr
Szomszéd faluba volt dekalb kisérlet 10fajtával Minden megadva neki nem lett 4 tonna átlag , Ha a gazda finanszírozta volna az egészet még a földalapút is bukta volna. ALFÖLD
Valaki el tudná magyarázni hogy mit is jelent ez a plusz 1tonna regisztráció?![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #4406. hozzászólásra
LISTAÁR ALEXANDRA 32000 OXYGEN 32000 PHILEAX 37000
Válasz #4405. hozzászólásra Irj már egy párat belőle kb. árral faóval. Mert a tavalyi felvásárlási ár nem bírja el a 69000-es vetőmagot.
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Pedig vannak jó fajtáik az RAGT-nek, elhiheted!!
szerintem azert kicsit tulzol azzal h csak azert veti valaki h legyen epp benne valami nekunk cadixxio es koxx volt vetve es mind2 nagyon szepen szerepelt a 250 kg amonium nitrattal a konkurencia a hires pioonert vetette ugyan enyi mutragyaval o szopta az ujat mert kis pocs kis csutkak lettek rajta a szem az ojan ritka fonyat volt rajta h pfffffff.szal errol az oldalrol nem adok igazat;(
A KÉK-kel egy alkalommal nagyon megjártuk... De lehet, hogy a mi hibánk volt, mindenesetre nem merjük bevállalni. Ez a szín traktorban lehet nyerő. Szerintem.
Válasz #4400. hozzászólásra
Ha nem lesz eső, és nem tudod öntözni, akkor szinte nincs értelme erőltetni a kukoricát. Bár ez attól is függ milyen homok az a homok... Ha vetsz, mindenképpen olcsó/olcsóbb mag legyen, mert a csúcshibridek úgysem fognak csúcsokat döngetni. Saját tapasztalat alapján NK Symbát ajánlanék, vagy NK Occitan-t, de nehéz így bármit is ajánlani... Kinek mi válik be...
Válasz #4400. hozzászólásra Kék 5143-ast vagy valami 400 fölötti faost
Homoktalajba milyen típusú kukoricát lenne érdemes vetni?
Válasz #4396. hozzászólásra![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Az n01-el szemben említésre sem érdemes!
Válasz #4397. hozzászólásra
Még most volt elsőnek,majd megnézem pontosan mikor vetettem.
Válasz #4396. hozzászólásra
Phileax-t mennyire lehet korán vetni?
Phileax volt egy táblába a Dkc 4626 és a lucius mellett,nem mértem pontosan de a dekalbra rávert kb 5-6 mázsát a luciusra meg alsó hangon 10-et.Még azt is meg merem kockáztatni hogy az n01-re is rávert valamennyit de az másik táblában volt így erre nincs mit adni.Ami szemmel látható volt hogy csapadék hiányába amikor a többi kezdte megadni magát a Phileax még jó 2 hétig talpig zöld volt.
Válasz #4392. hozzászólásra![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Közepes kategóriába sorolnám véleményem szerint felejtös!! Kivéve ha nincs komoly célod a termeléssel és csak azért veted hogy legyen valami a földedbe!! Én a -KÉKEK- mellé oda se tenném
1 HA Brixxo-- Dkc4490 ,PN01 mellett volt vetve.Szemmel láthatóan sokkal gyengébb volt a másik kettőtől többet nem vetettem sulyra nem mértem külön.
Akinek Oxxigén volt az megvolt vele elégedve, és vetik folyamatosan minden évben.
Oxxygen ,Brixxo jó ,bírja az aszályt!!!
RAGT vetőmagokról van valakinek tapasztalata? Oxxygen, brixxo axxys?
Válasz #4390. hozzászólásra
kevesebbre gondoltam, nálam a 70 is nagyon sok
Válasz #4388. hozzászólásra
Még nincs eldöntve de 70 fölé nem megyek az tuti .
Válasz #4387. hozzászólásra
Telefon számodat küld már el.Nem mentettem el.
Válasz #4386. hozzászólásra
mennyivel vetsz?