Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv:
4964 a nyerő szerintem, tavaly volt először nem csalódtam benne.
Hektáronként 2q Műtrágyával 30ak-s területen 10t-fölött adott.
A 4795 is jó de amennyivel drágább annyival nem tud többet szerintem.
Az árkülönbözeten inkább a 4964-re tegyél 1q-al több műtrágyát.
Válasz #4373. hozzászólásra
Üdv.!
Nekünk idén volt 4964 vetve, igaz csak 8 hektáron, de meg voltunk vele elégedve, 2 darabban volt, egy 4,5 ha-os darabon 13t/ha-t produkált, igaz 4q pétivel és 2 q komplexel, a másik darab kevesebb pétit kapott, az 9 tonna körül adott, de összességében jó volt, 18-19-es vizekkel vágtuk le.
Bátran merem ajánlani, idén ezt vetjük a legnagyobb területen, és nem mellékesen az ára is elfogadható.
Köszönöm a válaszokat a pr37m81 ügyében. Hű, kapott a vetőmag hideget-meleget
Olcsóbb Pio vetőmagból nem tudtok esetleg ajánlani valami aszálytűrőbb típust? Nálunk kavicsos-homokos és középkötött 15-20 AK-ás földek vannak. 140 kg őszi szórású és beszántott 8-20-30-as NPK van alatta és vetés előtt 400 kg Pétisót szórunk majd, plusz kap egy cinkes Wuxal lombtrágyát.
Az volt a terv, hogy P9175 lesz a fenti műtrágya adagokkal, vagy veszek egy olcsóbb magot, és a felszabaduló pénzből még kap pluszba 70 kg 5-17-30-ast.
Most kicsit bizonytalan vagyok. Vagy mégsem? Vagy mégis?
Melyik lenne jobb? Olcsóbb mag több műtrágyával, vagy drágább mag kevesebbel?
Válasz #4357. hozzászólásra Nekem 2013ban pr37m81 volt 9Ha ránezésre 5t saccoltam de 8,5t lett az átlag kombájn tisztán. 3q 3x15 komplex vetéslor 3q pétisó sorműveléskor szinte semmi esőt nem kapott elég korán kezdett fel száradni,én az idén is ezt fogok vetni meg Kiskun 4297-et akarom kipróbálni egy kissebbföldemben.
Válasz #4358. hozzászólásra
Zoli 6886 adhatok elérhetőséget ha szeretnél, de én az életben soha se figyeltem az ágaprítókat. Gyümölcsösöm nincsen, erdőgazdálkodással nem foglalkozom, a házban a fütés gázra van. Utánnanézhetek hogy mibe kerülnek, de csak a neten keresztül tudok én is. Olcsó cég az Obtulowicz cég akik ilyeneket árulnak, keress rá a neten. De hogy milyen minőségü gépeket árulnak azt nem tudom megmondani.
Én pont ezért nem írtam semmit.Felesleges.Itt 7 tonnát tudott,a kékek,3-7 tonnáig.Nem viccért mondják,hogy a jó fajtaválasztás,adott területre,és talajra.2-300 kiló méterre,neten csak téves infót lehet adni.Mindenki a saját környezetébe nézze,mit vetnek,mik a befutó fajták.A tavaji tapasztalatom,itt a DA sonkát dicsőítették,nálam nem bírta a klímát.1,4 tonna/ha produkált.Fajtaválasztásnál,30 km-en belöl mik a trendik.
igen, ebben igazad van, itt is volt egy ismerősnek, sehol sem jött be, se a kötöttebb földön sem pedig a homokosabb részen...a homokon szinte cső sem volt rajta, úgyhogy a szárazságot biztos hogy nem bírja.
Sk laci neked szeretnék írni,tudom hogy nem ez a topik urbán féle tr70-es ágaprítót szeretnék vásárolni.Lehet hogy nálatok olcsóbban lehetne találni!!!Visszahívnálak ha kapnék egy elérhetőséget 0630 4311124!!!
Válasz #4354. hozzászólásra
4-5 évvel ezelőt volt a szomszédfaluban levő tsz-nek több mint 300 ha-on. 10 tonnás átlagtermést produkált. A tsz agronómus ismerősöm, következő évben ajánlotta nekem is hogy ezt a fajtát nyugodtan választhatom.
2012-ben meg voltam vele elégedve a 30-35q/ha átlaggal, úgy hogy lazítva volt előtte, és kevés műtrágyát kapott (laza szerkezetű 8-10 AK futóhomokon). Ekkor volt kötöttbe DKC 3511, és az is ugyanennyit adott, így 2013-ban is a Symba mellett döntöttem. Csak a rossz talajművelésnek és az elcseszett gyomirtásnak köszönhetően 10-11q-át adott.
Ettől függetlenül jó növénynek tartom, és idén is lesz a gyengébb területeken 1-2 zsákkal.
Nem sok...
Haverom akar még próbálni Kassiust 2zsák.
Meg másik haveromék gondolom 2376-ost vesznek, ahogy szokták.
2013ban is volt nekik...hasonló volt az N01-hez nem vált el tőle.
2011ben kezdtek kws-sel.
Repce is volt már Triangle, Tassilo mellé Ontario+ Artoga, mind 4tonna körül adott.Egyik sem volt annyira "kiemelkedő".
Idén kiderül, ha nem jön be nem vetünk többet ilyet....
Egy növszer és vetőmag kereskedő cégnél dolgozom, ahol szinte minden gyártó vetőmagja megtalálható. Ha valaki szeretne Nyíregyházán NAGYKERÁRON vetőmagot venni, keressen csütörtöktől. A Fehérgyarmati, Csengeri, Mátészalkai régióban ingyen ki is szállítom! tel: 06 20 556 7703 vagy email:tamas.tarcza@freemail.hu Üdv:Tarcza Tamás mérnök-üzletkötő
Egyelőre nálunk már száraz a szántás teteje kb simitózni lehetne....
Nekem lesz a legdrágább mag Kassius meg a legolcsóbb Koral is.
Majd úgyis megírom milyenek lettek.
Ha lesz eső akkor sztem tudnia kellene mind a 2nek akár a 10tonnát is.
Nem messze tölünk Csörnyeföldön és Bakon 8t adott 2013ban a Kassius.
Válasz #4331. hozzászólásra
Tervben nekem is volt, de napraforgó nálam jobban bejön. 2012-ben a KWS 2376 volt a legjobb, 2013-ban a KWS Kassandras volt a leggyengéb. Utólag bánom hogy nem tettem a kisérletbe 2376 fajtát, de már mindegy. A termés döntő része az időjárás kezében van.
Válasz #4336. hozzászólásra Kb 3 éve volt utoljára a kékek felét sem tudta .Lehet ahol 7.5 adott ott más adott volna pl 9-et vagy 11-et , mondjuk ha ennyi volt az ára akkor az verhetetlen!!!!
9233 hozzászólás
Válasz #4385. hozzászólásra
Sajna ez így igaz .
Válasz #4384. hozzászólásra
Drágákat és keveset mert csak a jobb földekbe vetek mert 2007 es előérzeteim vannak.
Válasz #4382. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Egy átlagos öntözéssel kb 40-50 milivel többet lehet dobni rajta mint az imputos okosságokkal akár több tonnát is...
milyen hibrideket vetsz?
Csak nem...
Válasz #4380. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
minusz egy (vagy több) tonna lesz ha így marad a talaj vízkészlete.
Nem,mert idén
Válasz #4380. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
minusz egy (vagy több) tonna lesz ha így marad a talaj vízkészlete.
Nem,mert idén
Válasz #4379. hozzászólásra
Te regisztráltál már?
Válasz #4378. hozzászólásra
pluszegytonna.hu
Nem tud valaki érdemi információt nyújtani erről a Dekalbos + 1 tonna/ha-os regisztrációról, amit itt is hirdetnek?
Köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv:
4964 a nyerő szerintem, tavaly volt először nem csalódtam benne.
Hektáronként 2q Műtrágyával 30ak-s területen 10t-fölött adott.
A 4795 is jó de amennyivel drágább annyival nem tud többet szerintem.
Az árkülönbözeten inkább a 4964-re tegyél 1q-al több műtrágyát.
Válasz #4374. hozzászólásra![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Bocsi, tavaly volt az az idén természetesen.
Üdv.!
Nekünk idén volt 4964 vetve, igaz csak 8 hektáron, de meg voltunk vele elégedve, 2 darabban volt, egy 4,5 ha-os darabon 13t/ha-t produkált, igaz 4q pétivel és 2 q komplexel, a másik darab kevesebb pétit kapott, az 9 tonna körül adott, de összességében jó volt, 18-19-es vizekkel vágtuk le.
Bátran merem ajánlani, idén ezt vetjük a legnagyobb területen, és nem mellékesen az ára is elfogadható.
Sziasztok!
Ki milyen véleménnyel van a DKC 4964 és DKC 4795-ről.
A kettő közül melyiket választanátok és miért?
Köszönöm a válaszokat a pr37m81 ügyében. Hű, kapott a vetőmag hideget-meleget![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Olcsóbb Pio vetőmagból nem tudtok esetleg ajánlani valami aszálytűrőbb típust? Nálunk kavicsos-homokos és középkötött 15-20 AK-ás földek vannak. 140 kg őszi szórású és beszántott 8-20-30-as NPK van alatta és vetés előtt 400 kg Pétisót szórunk majd, plusz kap egy cinkes Wuxal lombtrágyát.
Az volt a terv, hogy P9175 lesz a fenti műtrágya adagokkal, vagy veszek egy olcsóbb magot, és a felszabaduló pénzből még kap pluszba 70 kg 5-17-30-ast.
Most kicsit bizonytalan vagyok. Vagy mégsem? Vagy mégis?
Melyik lenne jobb? Olcsóbb mag több műtrágyával, vagy drágább mag kevesebbel?
Válasz #4370. hozzászólásra
Próbáld ki és megtudod
Sziasztok!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
A pioneer kukorica vetőmag megéri azt a plusz pénzt a kws-hez képest ?
Válasz #4353. hozzászólásra
85 hektár átlagában 78q nettó, 58-87q között szóródott, mind kalászos elővetemény, 160 kg nitrogént kapott.
Válasz #4357. hozzászólásra Nekem 2013ban pr37m81 volt 9Ha ránezésre 5t saccoltam de 8,5t lett az átlag kombájn tisztán. 3q 3x15 komplex vetéslor 3q pétisó sorműveléskor szinte semmi esőt nem kapott elég korán kezdett fel száradni,én az idén is ezt fogok vetni meg Kiskun 4297-et akarom kipróbálni egy kissebbföldemben.
Válasz #4365. hozzászólásra
Oxxygen 8-t , 2376 6-t ,Koral 10-t, Kornelius 8-t június 25-től semmi csapadék.Ikersoros volt részben, 40-42 fokba virágzott.
A 2376 az jó anyag 8,5t volt tavaly a kisérletbe
Válasz #4363. hozzászólásra
Zsolt 74 hogyan szerepeltek az Oxxygen és a KWS 2376 a többihez viszonyítva?
Válasz #4358. hozzászólásra
Zoli 6886 adhatok elérhetőséget ha szeretnél, de én az életben soha se figyeltem az ágaprítókat. Gyümölcsösöm nincsen, erdőgazdálkodással nem foglalkozom, a házban a fütés gázra van. Utánnanézhetek hogy mibe kerülnek, de csak a neten keresztül tudok én is. Olcsó cég az Obtulowicz cég akik ilyeneket árulnak, keress rá a neten. De hogy milyen minőségü gépeket árulnak azt nem tudom megmondani.
Válasz #4362. hozzászólásra
RAGT Corixx Oxxygen Bergxxon, KWS Koral Kornelius 2376 9361.
Válasz #4359. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Melyik volt mellette a nyolc fajta?
Én pont ezért nem írtam semmit.Felesleges.Itt 7 tonnát tudott,a kékek,3-7 tonnáig.Nem viccért mondják,hogy a jó fajtaválasztás,adott területre,és talajra.2-300 kiló méterre,neten csak téves infót lehet adni.Mindenki a saját környezetébe nézze,mit vetnek,mik a befutó fajták.A tavaji tapasztalatom,itt a DA sonkát dicsőítették,nálam nem bírta a klímát.1,4 tonna/ha produkált.Fajtaválasztásnál,30 km-en belöl mik a trendik.
igen, ebben igazad van, itt is volt egy ismerősnek, sehol sem jött be, se a kötöttebb földön sem pedig a homokosabb részen...a homokon szinte cső sem volt rajta, úgyhogy a szárazságot biztos hogy nem bírja.
Válasz #4357. hozzászólásra
Egy nagy rakás szar!!!Volt nyolc fajta csak a 37m81 nem bírta a meleget!!!
Sk laci neked szeretnék írni,tudom hogy nem ez a topik urbán féle tr70-es ágaprítót szeretnék vásárolni.Lehet hogy nálatok olcsóbban lehetne találni!!!Visszahívnálak ha kapnék egy elérhetőséget 0630 4311124!!!
Sziasztok, valaki ismeri a Pio-nak a PR37M81-es (Reseda) vetőmagját? Főleg az aszálytűrése és a korai vethetősége érdekelne.
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
4-5 éve még aránylag jó magnak számított (nekem sosem volt még), most viszont elég jó áron van a Pio listában.
Tavaly nálam egész jó volt a P9175, de annak horror ára van
4-5 évvel ezelőt volt a szomszédfaluban levő tsz-nek több mint 300 ha-on. 10 tonnás átlagtermést produkált. A tsz agronómus ismerősöm, következő évben ajánlotta nekem is hogy ezt a fajtát nyugodtan választhatom.
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
2012-ben meg voltam vele elégedve a 30-35q/ha átlaggal, úgy hogy lazítva volt előtte, és kevés műtrágyát kapott (laza szerkezetű 8-10 AK futóhomokon). Ekkor volt kötöttbe DKC 3511, és az is ugyanennyit adott, így 2013-ban is a Symba mellett döntöttem. Csak a rossz talajművelésnek és az elcseszett gyomirtásnak köszönhetően 10-11q-át adott.
Ettől függetlenül jó növénynek tartom, és idén is lesz a gyengébb területeken 1-2 zsákkal.
Válasz #4352. hozzászólásra
és hogy adta, milyen földben, mennyi tápanyaggal?
Válasz #4351. hozzászólásra
v74-et nem ismerem, de P0105 volt tavaly, jó anyag csak egy kicsit drága...
Pioneer V74. vagy P0105 volt valakinek miket tudnak?
Válasz #4349. hozzászólásra
Mekkora tételtől kezdődően lehet alkudozni?
Vetőmag árból hány % tudtok lealkudni ? 22-25%
En is azt hittem de nem kaptam sehol mert csak kalaszosra van! Vagy 200l felett!
Válasz #4344. hozzászólásra
http://www.agro-store.hu/novenyvedelem/csavazo-szerek/vitavax-2000-20-l?keyword=vitavax
Válasz #4345. hozzászólásra
Bármelyik gazdaboltban.
Sziasztok! Hol tudnak venni 100-200kg kukoricara csavazoszert?
Válasz #4341. hozzászólásra
Nem sok...
Haverom akar még próbálni Kassiust 2zsák.
Meg másik haveromék gondolom 2376-ost vesznek, ahogy szokták.
2013ban is volt nekik...hasonló volt az N01-hez nem vált el tőle.
2011ben kezdtek kws-sel.
Repce is volt már Triangle, Tassilo mellé Ontario+ Artoga, mind 4tonna körül adott.Egyik sem volt annyira "kiemelkedő".
Idén kiderül, ha nem jön be nem vetünk többet ilyet....
Egy növszer és vetőmag kereskedő cégnél dolgozom, ahol szinte minden gyártó vetőmagja megtalálható. Ha valaki szeretne Nyíregyházán NAGYKERÁRON vetőmagot venni, keressen csütörtöktől. A Fehérgyarmati, Csengeri, Mátészalkai régióban ingyen ki is szállítom! tel: 06 20 556 7703 vagy email:tamas.tarcza@freemail.hu Üdv:Tarcza Tamás mérnök-üzletkötő
Válasz #4339. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Hány hektár kws lesz vetve?
Válasz #4337 hozzászólá
Idén is ennyi.
Egyelőre nálunk már száraz a szántás teteje kb simitózni lehetne....
Nekem lesz a legdrágább mag Kassius meg a legolcsóbb Koral is.
Majd úgyis megírom milyenek lettek.
Ha lesz eső akkor sztem tudnia kellene mind a 2nek akár a 10tonnát is.
Nem messze tölünk Csörnyeföldön és Bakon 8t adott 2013ban a Kassius.
Válasz #4331. hozzászólásra
Tervben nekem is volt, de napraforgó nálam jobban bejön. 2012-ben a KWS 2376 volt a legjobb, 2013-ban a KWS Kassandras volt a leggyengéb. Utólag bánom hogy nem tettem a kisérletbe 2376 fajtát, de már mindegy. A termés döntő része az időjárás kezében van.
Válasz #4336. hozzászólásra Kb 3 éve volt utoljára a kékek felét sem tudta .Lehet ahol 7.5 adott ott más adott volna pl 9-et vagy 11-et , mondjuk ha ennyi volt az ára akkor az verhetetlen!!!!