Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ha a szomszéd,ok esetleg éveken keresztül eröltetik a kukit akkor elfertözödik az egész környezetük,de nagyon és akkor az enyhén gazos buza tarlód se ér semmit !!!
ez a szerencse,addig a naprát fogja enni,meg nagy tömegben a korai első vetésű és fao-számú kukoricákat,lesznek olyan kissebb táblák, ahol a kártételük hatványosan jeletkezni fog!
Az igaz, hogy rengeteg van belőlük, meg, mint ha csíkokban volnának fehérítve a kuki levelei is, de szerintem van közöttük kuki bogár is. Majd csinálok róluk szemtől-szembe képeket !
Amúgy fújnom kellene mindenkép ??? Kártétel van a fehérítőnek is kukiban akkora, mint a kalászosokban ?
Hali!! Figyi holnap még 10ha el kel vetnem kora regel!!!! Merthát jön az égi áldás !!
Holnap amit beszéltem anyukádal halaszúk már délutánra vagy holnapra ok!!!!!
Pedig roppantul idegesítenek. Az esti órákban hemzsegtek a kukin. Az öntözést szeretik ????
(Bocs, hogy későn reagálok, de végre már az egyik cégtől megjöttek az árajánlatok és a speckók és azt csemegézem.....)
Válasz #20. hozzászólásra
zabálja a pollent! Vagy megkeresi az előrehaldottabb kukoricát! Tavaly ez történt!Nálan keltek és eltüntek egy kilóméterre lévő táblára?csak akkor jöttek vissza amikor az enyém is elkezdett virágozni!
Válasz #17. hozzászólásra
Óriási szerencsénk van,hogy a lárva kelése jóval megelőzte,illet a bogár megjelenése megelőzte a kuki virágzását,csak az imágó hámozgatni fogja a kukoricát és azzal nem fog jelentős kárt okozni.Ugyanis a teljes virágzásig még legalább 10 napra van szükség.Nálunk a kukik comb középig érnek!A naprára fognak elköltözni,vagy más virágzó növényre!Ne kapkodj a védekezéssel!
615 hozzászólás
Válasz #64. hozzászólásra
azért láttam már két éve, de valahogy eltüntek. valószinüleg nem szeretik a klímát
Válasz #62. hozzászólásra
Ja, meg csomagolok, hogy tanulmányozd és szaporítsd odahaza !!! :-DDDDDD
Válasz #62. hozzászólásra
Gyere, megesszük a Pisti kolbászát !!!!! :-))))))
Válasz #61. hozzászólásra
ha lesz időm meglátogatlak és megnézem, hogy milyen is az a bogár
Válasz #60. hozzászólásra
Akkor szórjam, vagy várjak a bibeig ?
Válasz #59. hozzászólásra
ha a szomszéd,ok esetleg éveken keresztül eröltetik a kukit akkor elfertözödik az egész környezetük,de nagyon és akkor az enyhén gazos buza tarlód se ér semmit !!!
Válasz #57. hozzászólásra
Na ez az ! Valahol kuki volt tavaly is és van bogár, meg valahol kalászos és ott is van !
Válasz #54. hozzászólásra
ajánlom a dimetoát hatóanyagú szereket
Válasz #55. hozzászólásra
ez hülyeség !!
tavaly mi volt benne ??
nem fertözött nagyon a környéked ??
szomszéd ??
Válasz #54. hozzászólásra
nem szotuk szorni sose
sose nyomom monoba a kukit
és a korai vetés miatt már kinö a féreg foga aloll a növényem !!
Válasz #53. hozzászólásra
Baxki nekem lehet ez a baj !!!
Korán vetettem N01-et és eléggé fejlett. Már nem látszok ki a területből !
Válasz #52. hozzászólásra
Takarmányon már jövöget ????
Mivel szórjátok, aminek nagy a tartam hatása ?
Válasz #51. hozzászólásra
ez a szerencse,addig a naprát fogja enni,meg nagy tömegben a korai első vetésű és fao-számú kukoricákat,lesznek olyan kissebb táblák, ahol a kártételük hatványosan jeletkezni fog!
Válasz #51. hozzászólásra
persze
bár attól függ !!
nekünk már jövöget :))
Válasz #50. hozzászólásra
Szerintem a bibe az odébb van, nem ?
Válasz #49. hozzászólásra
a bibe lerágása a lényeg komám !!!!!
azt védd meg egy jó erös 2 hetes hatástartamu szerrel és kész
Válasz #48. hozzászólásra
Egyenlőre semmit ! Várom a tanácsokat, ötleteket, hogy mi afaxt tegyek !?
Válasz #47. hozzászólásra
mit szórsz a dögökre szabi ????
Válasz #32. hozzászólásra
Az igaz, hogy rengeteg van belőlük, meg, mint ha csíkokban volnának fehérítve a kuki levelei is, de szerintem van közöttük kuki bogár is. Majd csinálok róluk szemtől-szembe képeket !
Amúgy fújnom kellene mindenkép ??? Kártétel van a fehérítőnek is kukiban akkora, mint a kalászosokban ?
Válasz #45. hozzászólásra
haaaaaaaaahahhaahahahhahah :DDDDDDDD
Válasz #44. hozzászólásra
Telóztam !!!!
na mi van ??????????,
lefagytunk héééé:))))
Válasz #42. hozzászólásra
tesód
Válasz #39. hozzászólásra
mizu amugy ??
szépp magágyat csinált nekik a tasó a szesz fözde mellett
jó nem késik !
bár szakadna :)))
bizony vadásztak rád K. mikiék nagyon :DDDDD
Válasz #38. hozzászólásra
Hali!! Figyi holnap még 10ha el kel vetnem kora regel!!!! Merthát jön az égi áldás !!
Holnap amit beszéltem anyukádal halaszúk már délutánra vagy holnapra ok!!!!!
Válasz #37. hozzászólásra
NEM NEM :))
Válasz #36. hozzászólásra
Ti áruljátok a hidas johnyt a neten? :)
igaz mi molyoztunk pont ma:))
Válasz #33. hozzászólásra
az még nem jelent meg
feltétlen diabrotica kárnak látszik !!!
Válasz #31. hozzászólásra
Ezt a kártételt inkább bagolylepkehernyó kártételnek tippelném, a kukoricabogár kimondottan a virágzatban károsít.
Válasz #30. hozzászólásra
Bocsi! De ezek nem vetésfehérítő bogarak?
Nálunk ezek lepték meg a kukit 20-25 db/tő. Itt már védekeztek is ellene.
Itt vannak a dögök !!!! :
Válasz #28. hozzászólásra
nálunk már volt.le is 0 zott 2007-be. legalább 2 évet hagyjál ki.
Válasz #26. hozzászólásra
Mindegy csak hasson !
amugy nálunk még nem látni 1 se .................
Válasz #22. hozzászólásra
a kérdés az hogy mivel akarod ????
mert nem mindegy !!!
Válasz #24. hozzászólásra
Azt tutira szeretik.
Válasz #23. hozzászólásra
Pedig roppantul idegesítenek. Az esti órákban hemzsegtek a kukin. Az öntözést szeretik ????
(Bocs, hogy későn reagálok, de végre már az egyik cégtől megjöttek az árajánlatok és a speckók és azt csemegézem.....)
Válasz #22. hozzászólásra
Hagyjad azért is nert mások nem végekeznek,és ez a dög több km-t képes repülni!Átfogó védekezésre lenne szükség!
Válasz #21. hozzászólásra
Hagyjam, vagy fújjam ????????
Válasz #20. hozzászólásra
zabálja a pollent! Vagy megkeresi az előrehaldottabb kukoricát! Tavaly ez történt!Nálan keltek és eltüntek egy kilóméterre lévő táblára?csak akkor jöttek vissza amikor az enyém is elkezdett virágozni!
Válasz #18. hozzászólásra
És ha átköltözik a naprára a kukoricabogár azzal mit tud csinálni???Mert ilyet még nem hallottam :O
Válasz #18. hozzászólásra
Szinte nem látszok ki holnapra a kukimból ! Nyakam és a fejem közötti a magassága 3. öntözésre.
Válasz #17. hozzászólásra
Óriási szerencsénk van,hogy a lárva kelése jóval megelőzte,illet a bogár megjelenése megelőzte a kuki virágzását,csak az imágó hámozgatni fogja a kukoricát és azzal nem fog jelentős kárt okozni.Ugyanis a teljes virágzásig még legalább 10 napra van szükség.Nálunk a kukik comb középig érnek!A naprára fognak elköltözni,vagy más virágzó növényre!Ne kapkodj a védekezéssel!
Hali mindenkinek !
Most jöttem be a kuki földről, és a helyzet az, hogy rengeteg(számomra) a kuki bogár, hím-nőstény.
Szerintetek fújjam, vagy még várni kell ?
Válasz #15. hozzászólásra