Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
1113 hozzászólás
Válasz #505. hozzászólásra
hali! mi a jd 1760-al leraktuk a kuki mélységére olyan 8-9 cmre de kijött onnan is a napra!
Válasz #510. hozzászólásra
Elmozdúlt a műtrágya csoroszlya és rászórta a műtrágyát a magra az meg kinyírta a csírát.Örüljél hogy csak 1 sor és nem a szélső mert akkor 2 egymás mellett lenne hiányos.
Válasz #509. hozzászólásra
És megtaláltad a magot a hiányos sorba?
Itt úgy járt egy gazda igaz ő 6 os spcvel vetett hogy valamelyik elemnél minden 10. 20. mag kelt ki,a mag a földbe volt.A gond az volt hagy tavaly előtt megmaradt neki egy zsák mag így csak 5 zsákot vett a földjére a 6.at meg beleöntötte és az úgy kelt ki.
Ha nem találod a magot akkor lehet hogy kiszedte valami.
Kapard meg a földet és nézd meg azt a magot ha megtalálod hogy van e rajta csíra.
valaki esetleg valami újabb ötlet a problémára?
3 mázsa műkaki ment ! A nyomjelző középre volt állítva de nagyon belekapott és ahol visszaállítottuk ott is ugyanaz van! már szét akarjuk szedni mi a k... anyja van !!! de a mag hangsúlyozom fogyott!!!
ha a nyomjelző középre volt állítva akkor a kocsi nem tette a vizesbe bele a magot mert a harmadik kocsi pont ott megy ahova a nyomjelző dobja a földet. én is majdnem így jártam de de teljesen visszaállítottam a nyomjelzőt hogy csak szinte csíkozzon
műtrágya mennyi ment vetőgéppel
8-9 centiről kijön még
Sziasztok! Óriási problémám van ! Kuhn maxima 2 típusú vetőgéppel vetettünk és balról a 3.sor kelése nagyon hiányos mag ki van vetve mert ugyanúgy fogyott és a monitor se jelzett ! mi történhetett ??? Nagyon idegesítő hogy a többi kelése gyönyörű itt van valami gond! Mélységállítás ugyanaz minden soron bár az én véleményem hogy mélyre kerülhetett a mag :S 6,2cm re volt állítva de mivan ha mélyebbre került?? tapasztalat ? mennyi ahonnan még előjön?? SOS
Válasz #503. hozzászólásra
Ja,vehettem volna 200 ért működőt is,de ezt tudom hogy tényleg működik és ha vigyázok rá évekig megszolgálja az árát.
Válasz #501. hozzászólásra
Nah az tök jó akkor aránylag olcsón megúsztad
De még majd a csoroszlyákat is ki kell cserélnem jövőre mert eléggé kopottak,vagy csak a kopó éleket,majd ezt akkor eldöntöm hogy érdemes e bíbelődnöm vele.
Válasz #500. hozzászólásra
100 ért vettem és kb 50 rá is ment,de minden lett cserélve ami kellett.Perselyek,keréktengelyek,láncok,vetőtárcsák,vákumkamra le szabályozva,vákumcsövek,maglesodrók,filctömítések,lánc feszítő rugók,ja meg 2 doboz kék festék csakhogy kinézzen valahogy.
Válasz #499. hozzászólásra
Nagyon fain!! Ha kérdezhetem mennyibe került a vetőgép mire készen lett? Mennyit költöttél rá a felújítás során mert én úgy nézem hogy nagyon jól sikerült.
Na majd rakok én.5 napja készültek a képek.
Ja véletlen beraktam a tegnap megmentésre került teknőcöt is.
Na mi van hol vannak a kukorica ültetvény képei?
Idén valaki csinált tavalyi mústárba kukoricát?
Válasz #495. hozzászólásra
Úgy már igen!!
Válasz #494. hozzászólásra
27
Válasz #493. hozzászólásra
Miből raktál 400kg, 34% nitrogénből????????
Válasz #492. hozzászólásra
én meg 400-at
Válasz #490. hozzászólásra
én 300 at raktam semmi gond
Válasz #489. hozzászólásra
Azt nem láttam, csak a tüneteket. Majd ránézek a vetőgépükre alkalomadtán. De azt tudom,hogy 2q pétit nyomtak.
Mi sosem rakunk pétisót sor mellé...boqballe kidobja...bedolgozás...sor mellé mi map+kálit vagy yara milát rakunk..éppen melyik van...Miko Feri bá is megmondta hogy 100-150kg péti nem éget de annak nincs értelme..nagyobb mennyiségbél meg károsíthat!!Agrarunioba olvastam asszem!!
Válasz #488. hozzászólásra
Ott mennyire volt közel?Hogy tanuljunk...
Válasz #487. hozzászólásra
Itt egyik kollegánál kiment 6 sorból 2sor. 20hektáron.
Kikapartuk a magot,defektes. Közel rakták a pétisót
Válasz #486. hozzászólásra
Hát majdnem a soron ment, kb 5-6 cm mélyen. Csúszócsoroszjás műtrágyaszóró (monosem) tárcsás jobb lenne, dehát elég drága..
Válasz #485. hozzászólásra
Mi napra bírta,akkor jó...mennyire volt közel ill milyen mélyre volt állitva?Kérdés ha száraz a föld akkor csípi meg jóbban vagy ha vízes év lenne...
Válasz #484. hozzászólásra
Csak egy-két sorban ritkábban kelt a kuki, megnéztem meg volt itt barnulva a mag, de mindig ugyanabba a sorba. Pétisó lett téve, 3,5q. Azóta megnéztük a vetőgépen a csoroszját és bizony elég közel volt annál a sornál.
De a napránál érdekes módon ez nem jött ki!
Válasz #483. hozzászólásra
Na ná a karbamid az biztos...csak nem nem jött ki a kukorica mert rányomtál rendesen??Kicsit én is cidrizek mert a naprára direk sorra raktam és a vető sornyitó tárcsákkal dolgoztattam be és egész szépen sikerült is...eddig...azért talán nem lehet gond mert a föld tetejére raktam és csak össze keverte...néztem csírában volt már mindenhol,de még mindig a földbe van
Sziasztok!
Okozhat az magromlást, csírázásgátlást a talajban lévő magnál, ha a közelében van a műtrágya?
Válasz #479. hozzászólásra
Nem jó ez így!
Bekellett volna dolgozni a talajba és kész!!! Főleg ekkora mennyiséget, mivel ezt akármilyen vetőgép sem tudja kiadni magából, főleg nem régebbi mint írtad.
Hagyjad a komplexet!!! nitrogént neki!!! Azt ha rászórod eső előtt pont akkor be is mossa neked de ha nincs eső akkor majd állományban sorközé és bekapálod.
Vagy szerzel egy műtrágyaszórós sorközművelőt és azzal...
Főd tetejéről a komplex nemfog lemenni gyökérzónába ésmég el is illan a nitrogén belőle.
Válasz #459. hozzászólásra
úgy terveztem. elötte 3 évig tiszta kuki volt
Válasz #475. hozzászólásra
Szerintem az NPK-t tedd el őszre a búzád alá , és most dobj ki helyette Nitrogént ugyanennyit !
Nem fog hiányozni róla a Foszfor és a Káli ha évek óta teszel NPK-t , csak Nitrogén legyen elég rajta !!!
Ha mégis kirakod , akkor próbáld minél mélyebben beforgatni sorközművelő kapával ...
Válasz #478. hozzászólásra
a héten eldobaton max 300-350 kg /ha ugyis sok essöt mond a hétre. talán lesz ára
Válasz #477. hozzászólásra
jobb ha eső vagy az ekézés előtt dobod ki mert akkor a nitrogénből nem veszik semmi el. Én azért kikelés után hamarosan rátenném hogy ne dobja be a levél meg a szár közé.
Válasz #476. hozzászólásra
sok kocsmatöltelék azt mondja igy jártam dobjam el lesz 50 Q kukim azt jolvan.azt mondod még idöbe dobjuk rá.vagy mikor kikel
Válasz #475. hozzászólásra
szórjátok rá szóróval, aztán ha nagyobb lesz akkor meg kell sorművelőzni.
SOS!Tisztelt sorstársaim. okos hozzászolást vaárok önöktöl.A mult héten elvetettül a kukit nem modern vetögéppel . a gond az hogy nem rakta mellé az NPK-t tul vizes volt most mit tegyük
Válasz #472. hozzászólásra
1KG Liszt és kész is van,errefelé ez a divat.
Elég szomorú hogy megveszi a paraszt a magot ami éppen nem olcsó,és akkor még találja ki hogy mit csináljon vele hogy jó legyen.
Válasz #472. hozzászólásra
KITE-nél kapható Síkpor pont erre a célra . Asszem bruttó 6000 egy edénnyel és 50 ml elég egy zsák magra , nagyon sok zsákhoz elég...
Meg lett a probléma. Nem a mag nagyságával volt baj, hanem a csávázással. Utólag lett be csávázva cruizer-rel és a magok összetapadnak. Nem tudott le folyni a tartályból. Másik gazda is így járt a Gaspardo vetőgéppel. Úgy szokták hogy a nem használt porraloltóból ki szedik a port és abba át forgatják a magot, így nem fog tapadni.
Válasz #464. hozzászólásra
Ilyen nincs hogy száraz a mag,ez vicc
Hát hol van a maglesodró?Pont az a szerepe.
Ha meg olyan gond van mint az előző hozzászólónál hogy akárhova állítja mindig leveri a szemeket,nos akkor leveszi a vákumkamrát és úgy jobban lehet látni hogy melyik fűl veri le a magokat,általában a hátsó,na azon kell egy kicsit görbíteni és kész is.
Picit drasztikusnak tűnik de ez van.
Én úgy jártam hogy vettem 3 lesodrót mert elrágta az egér a 4. jó volt,ráraktam mind a hármat és láss csodát akár hová lett állítva mindig leverte a magokat,na ekkor görbítettem rajta,már nem emlékszem hogy lefelé vagy felfelé de tökéletes lett.
Utána meg be lett állítva hogy csak 1 magot rakjon.
Érdekes volt mert amelyiken a gyári lesodró van azon nem kellett semmit se állítani meg görbíteni.
Ja és a takarmányrépát is elvetettem vele és szép egyenletes lett.
Válasz #468. hozzászólásra
attól még pistibácsi is kívánósabb lehet....
az is gyakrabban igényli a táj, ágyéktájéki masszázst hhehehehhehee
Válasz #468. hozzászólásra
nem jó hozzáállás
lájtosan törje magát az ember mindig
mert ha nem
elhervad
oszt megfonnyad
oszt lekókad
oszt bepunnyad
aki nem munkálkodik hamarabb pusztul meg
nem akarunk máma megpusztulni...........
holnap is várnak még ránk jó dolgok...........
meg holnap után is
meg akarjuk élni------
Válasz #467. hozzászólásra Én már nem töröm magam 61 évesen,de Neked milliárdokat kívánok és miden 2 hónapban Thaiföldi sex kúrát!
Válasz #466. hozzászólásra
lófaxt---------
nem jó hozzáálás
megköll gazdagodni
ez a jó hozzáállás
persze csak az gazdagodjon akit a piz boldogit kicsit
akit nem
az főzzön vóterraa---------
Válasz #465. hozzászólásra Szegény ember vízzel főz!
tehát
ha az spc nemjó
akkor mi lesz velünk?????????????????????
no akkor mi a teendő???
Válasz #463. hozzászólásra Tavaly elvettetem a kukoricát egy " mindentudó " fiatal gazdával. Elfogyott a kukorica 4 hektáron és még kellett kérnem 1 zsákkal,hogy be tudjuk fejezni! Ez volt az első vetése és állította "tuti,hogy 70e-t vet és az történt,hogy száraz vetőmagból sokszor 2-t vett fel.Silónak jó lett.Ráadásul Ő sértődött meg,azóta köszönünk és ennyi! Az Spc jó gép volt ezelőtt 30-40 éve,de lejárt felettük az idő!