Hirdetés
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műtrágya árak új
- Haszonbérleti szerződés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Google maps új
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
1113 hozzászólás
Válasz #462. hozzászólásra
Üdv, jött a haver , most vetettünk volna spc-vel, de azt mondja hogy nagyok a kukoricaszemek, nem tudja kivetni,
felöntöttük mindennel ,nézzük hogy leforgatjuk, csak néha néha jött egy szem. Ki kellett takarítani,mert nem tudja kivetni, de ez fém zárolt,csávázott mag, a guta ne üsse meg az embert.
Az övé már munkában volt és így nem akartam az enyémet elővenni a jó öreg Pumát, de most már kénytelen vagyok.
Válasz #461. hozzászólásra Miért ,mit csinált?! Én megszívtam az Spc,mert nem tisztítottam ki a vetőmagot--volt bent pár darab szár maradvány és idővel nem tudta a gumi sodró a magot egyrését a tárcsához sodorni ,ezért kevesebbet vetett.Nem lehet trehánykodni,mert megboszulja magát.Meglátom mennyi kel a szójából és utána,ha kell félre húzom a lakattal az spc-t 5cm re és mellévetek!
Üdv Mindenkinek
Na még így nem jártam soha. Az SPC nem tudja kivetni a P9578-as kukoricát.
Válasz #455. hozzászólásra
hát ha 2 hétre kel a napra akkor még az előtt...
Szerintem 7-10 nap...
Válasz #456. hozzászólásra
akkor te az alapvegyszerrel együtt fogod a totálist fújni? A hagyományos napra az eléggé rizikós, bár ha előtte kukorica monokultúra volt (jól gyomirtva) akkor 2 szikű nem sok várható benne.
a melegbe ma azt hiszem rednek lettem
Válasz #454. hozzászólásra
dominator 4l+ an 2 kiló
lett egy néhány százalékos tőszámcsökkenés, meg az állományon látszott sárgulás meg levélcsavarodás. De 5-6 leveles korára elnőtte.
8-9 nap körül néztük a csírát és csak 2-3 centis volt, 3 nappal később ,estefele meg már látszott a sor!
Azóta nem várok ki annyira, 5-6 nap után elkezdem fújni.
Válasz #451. hozzászólásra
ilyet még nem csináltam, de a fene nagy eszemmel hagyományos naprát vetettem. ha nem lesz eső, akkor necces lesz a téma. még a végén pledge-re szorulok
Válasz #452. hozzászólásra
ilyen melegbe mennyi lehet a max nap? leraktam 8 centire a magot
Válasz #452. hozzászólásra
De nem vitte ki a kukoricát? Mekkora dózis volt, és milyen vegyszer?
Válasz #449. hozzászólásra
A 19-eit ma fújtuk, az egyik 20-ait nem kellett, mert nem jöttek még elő a gyomok, a 20-21-ei vetést pedig holnap.
azért a naprával ne várj annyit mint a kukoricával mert a 2 szikű több hatóanyagot felvehet egy lemosódásnál mint az 1szikű kukorica. Tavaly kényszerből olyan kukoricát fújtam ahol itt-ott látszott a sor. Jó pár növény besárgult a kelés után de 12 t lett a vége.
Ez valahol a 10-11 nap körül volt de akkor már meleg volt az idő.
Csak ügyesen nehogy szó szerint TOTÁLIS-legyen---
Válasz #447. hozzászólásra
Nem tudom, mindenképp tartamhatásút szeretnék. Principal PG, talán.
Válasz #446. hozzászólásra
és mikor fújod a 19-it totálissal?
nem tudom, hogy a tegnapi napravetést meddig tudom elhúzni a totálissal
Válasz #445. hozzászólásra
Válasz #445. hozzászólásra
akkor ti is kivártátok az utolsó előtti pillanatot.
A második gyomirtást mivel tervezitek?
Válasz #444. hozzászólásra
19-étől vetettük.
Válasz #443. hozzászólásra
sorközben megyünk.
Válasz #442. hozzászólásra
mikori vetés?
Válasz #442. hozzászólásra
De ha eltaposod a csírát a föld alatt?Vagy olyan elő se fordulhat?
Válasz #441. hozzászólásra
1-4 cm-re vannak a csírák a felszín alatt.
Válasz #439. hozzászólásra
De gondolom még nincs kikelve?
Válasz #436. hozzászólásra
A gyomosabb talajokba expresszest naprát vetettem, arra többször is rá tudunk menni.
Válasz #435. hozzászólásra
mi most fújjuk totálissal a kukorica és a napra vetéseket.
Ugye ezzel azért könnyebb vetni?
Válasz #436. hozzászólásra
A naprában nincs olyan nagy baj, mert részben sikerült a preemergens gyomírtás. Ha még jövőhéten megázna, akkor még kivinné a gazokat a naprából!
Válasz #435. hozzászólásra
Ez tényleg igy van mi felénk is.. De ugyan ez van a naprában is!! Az se lesz egy egyszerü történet.. Sajnos a hüvös száraz idöjárás késleltette a kelést..És a növénynek nem lett egy kis for ja a gyomokkal szenben!!!
Válasz #434. hozzászólásra
Majd ez a meleg kihúzza, mint a parancsolat! Nekünk 2 hétre kezdett bújni, de már majdnem teljesen kinn van, még 1-2 nap kb. Viszont a gyomok is jönnek ezrével, ha így megy 1-2 hét múlva nyomni kell lefelé, mert nem fogunk bírni vele!
Válasz #433. hozzászólásra
1et talál6sz!
Válasz #432. hozzászólásra
minuszba vagy plusszba
Válasz #431. hozzászólásra
A 9 napja vetett(ápr. 19) kukorica 1-4 cm-re van a felszíntől.
Ha ilyen meleg időket mondanak, akkor szerintetek hány napra kelhet a már előző héten elvetett kukorica?
Ma délelőtt sikerült a Claas és a Horsch világrekord kísérlete. 448 hektárt vetettek be kukoricával 24 óra alatt. Ha valakit érdekel a tudósítás, a képgyűjtemény, akkor azt az Agroinformon is megtalálja ezen a linken:
http://www.agroinform.com/aktualis/Gephirek-Vilagrekordra-keszul-a-Claas-es-a-Horsch-Percrol-percre-kepekkel/20120427-19430/
Tesztek sorozata után április 27-én rekordkísérletbe kezdtek Oroszországban a Claas és a HORSCH szakemberei "24 óra - 24 sor precizitás" mottóval. A szemenkénti vetés világrekordját akarják felállítani egy Claas Xerionnal és egy HORSCH Maestro 24 SW-vel.
Az Agroinform folyamatosan követi az eseményeket.
http://www.agroinform.com/aktualis/Gephirek-Vilagrekordra-keszul-a-Claas-es-a-Horsch-Percrol-percre-kepekkel/20120427-19430/
Válasz #425. hozzászólásra
Felétek is igazi 40-45 koronás nehéz-földek vannak?
Standard fajtáknál 40 ezres és 70 ezres vetésnél milyen terméskülönbségek lehetnek hektáronként?
Válasz #319. hozzászólásra
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy kinek mi a tapasztalata a Dolar kukorica hibriddel ezidáig?
udv, p.
Válasz #424. hozzászólásra
Nem volt felszántva ősszel,tavasszal tárcsa,ami kiszáradt.Gyenge kelés miatt.Felénk a földek 70%-a nemlett felszántva.Vannak siralmas táblák.
Miért kellett újra vetni?Vegyszer?
Válasz #421. hozzászólásra
Itt is van aki ma vetette újra.
Válasz #421. hozzászólásra
épp időben
mi ma vetettünk 25 ha naprát, és ma-holnap vetünk még kb 70 ha kukoricát.
Na jóó ,de melyik fajta lenne erre a legjóbb,mert nincs most idő kisérletezgetni...Hát ha még a kukorica után a búzát is el tudnánk vetni...Én minden esetre maradok a repce utáni búzánál és a hatvan mázsa feletti termés feltétele a korai vetés,itt szúrják el (én is) a legtöbbször...
Válasz #417. hozzászólásra
Itt is z.borsó sőt még őszi árpa után is vetnek ,a Fao pedig 250-270 között is beérik .Pláne , ha jó fajta,akár NK , PIo ill. Dk!:)
Válasz #417. hozzászólásra
itt felénk zöldborsó után szokták vetni nem tudom milyen fejtákat de nagyon magas vízzel vágják őket nov vége felé
sziasztok lenne egy kérdésem vetett-e valaki repce után másodvetésben korai kukit.Pl:MT nele ez FAO 170 és milyen eredménnyel.előre is köszi.
Válasz #393. hozzászólásra
csak lett vóna mekkszántva...
persze a 300as nh is otthagyta a 170es ekével 20centin se......
Válasz #413. hozzászólásra
a szociban nem volt ilyen gond!!
Hisz a vas és acél országa voltunk anno..!!
Válasz #394. hozzászólásra
nem a mienk
kókány sikkasztó lopómasteroké aki úgy gondolta jobban jár ha bele se kezd idén mívelni