Hirdetés
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
1113 hozzászólás
Feri, hogy oldod meg a pétit és P-ot egyszerre vetéskor?
Válasz #10. hozzászólásra
Fero vetéssel egymenetben gondoltam!
Válasz #9. hozzászólásra
Karcsi! A linzisó= Mészammonsalétrom ugyanaz mint a pétisó cak más kiegészitőkkel. A linzisó 27% nitrogéntartalmú két fajta an-t tartalmaz+ sok ca-t A pétisó ugyanaz csak Mg kiegészitéssel és apróbb szemcsemérettel!
akarbamidot sem tilos.de vetés elött 2-3 héttel elkell szórni
Feri. Mi az a Linzisó?
eredetileg az volt a kérdés ,hogy a N-nek van e csiraölő hatása starterként kiadva.MAS-AN- mütrágyáknak semmi gázosodó csiraőlő hatása nincs,csak a KARBAMIDOT tilos starterként kiadni,ide sorolnám még clorid tartamú komplexeket.Kukorica műtrágyázása:összel a tejes mennyiségű K-t kiszorni a legmélyebb müvelettel bedolgozni!Vetőgéppel starterként 200kg.MAS.Ebben az esetben a kuki nagyon meghálál edy kevés P-t.Amit most leirok azt én úgy is csinálom:10 leveles 30cm-s kukiban röpitőtárcsás szóróval 250kg linzisó azonnal bekultizva! +zn lombtrágya!
itt volt 2006-ban egy kisérleti tábla,vetéskor 5mázsa nitrogén/hektár,sorműveléskor kapott 2mázsa/ha.az eredmény DRÁVA fajta vezetett 170mázsa/ha Ebből 15ha volt vetve.akkora volt a szára,hogy a kombájnost felhivták mobilon ,hogy hol van a táblán,mikor mentek üriteni.
én vetéssel egymenetben szórom ki kukorica mellé 34%-os nitrogént 230kg/ha,napraforgóhoz 190kg/ha komplexet
Ha megoldható a kultivátorozás, akkor a N állományba és vetéskor javasolnék 8-20-30 Kemira Power starter-t 150 kg/ha
Na én is valami ilyesmire gondolok, hogy kultivátorozással jutattom ki a nitrogént. De vetéssel vagy vetés előtt ne is adjak neki már semmit?
Lacika veled nem értek egyett. Mert a komplex műtrágyának kell fél év mire hatását kifejti és a P meg K nem mosodik úgy le vagy ki mint az N! Egy pár tankönyvben ez le van irva ha olvastál akkor tudnod kellene!
Vesd el a kukszit és 5o-8ocm korában a sor mellé földel takarva szórj 1oo-15o kg 27 % nitrogént, ha van eső tuti lessz a termés.
Hát ha felétek is ennyi eső volt mint felénk akkor a szántás előtt kiszórt műtrágyára keresztet vethetsz mert erre az időre már a hírét is kimosta a földből az eső!
Sziasztok! kérdésem a következő! A szakirodalom azt írja hogy a nitrogénnek csíraölő hatása van! Tehát ha vetéssel együtt jutattom ki a nitrogént ami a mag mellé rakja az anyagot akkor az gátolhatja a csírázást. Mikor szórjak műtrágyát és mennyit ja és mikor milyet? Ősszel kapott 2q/ha 3*15 NPK-t szántás előtt! Véleményeteket és válaszotokat előre is köszönöm! A legjobbakat!