Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Apromagot nem ismerem, dekalbok között van sok jó, de azt tudni kell róluk, hogy amit most kapsz az már mind chilei előállítás, ami minőségben nem éri el a magyart. Nálunk az 5143 jó szokott lenni, én tavaly a 3511-re sem panaszkodtam.
Kaptam egy ismerősőmtől egy zsákkal vagyis még nem mentem érte. De maradok a furiónál lehetséges.
De kiakarok próbálni más fajtát 1ha-on kisérletképpen. Az agromag fajtából lessz vagy a dekalbból. Vagy 1-1 ha.
Kicsit későn van már a válogatáshoz, amilyen káosz van a vetőmagpiacon, a fajták zöméből már nem is lehet kapni. De én azt a stirát elkerülném, szerintem már nincs forgalomban, de ha nekem nem hiszel hívj fel egy pioneeros ter. képviselőt. Nehogy úgy járj mint erre sokan tavaly a k67-essel. olcsón kínálták,a végén meg ki sekelt.
az elmult évben a száraság miatt nemvalami jó termés volt!! P85 40g/ha, A 24 37g/ha,Dk 391 60g/ha én nagyon csodálkoztam a dk nemvártam enyit a pr hez képest.
Sziasztok! Én pioneer-t vettem PR37D25 FAO 330! 34 eFt volt! De 80 ezer mag van egy zsákba!!!! Dekalbnál 50 ezer! Így hektáronként ugyanannyi az ár körülbelül mert a dekalb 22-25 eFt-ba kerül!
Szerintem jó mind a kettő! Amelyik van csapj le rá mert kevés van azt mondják!
Jó munkát mindenkinek!
Öszinte legyek,DK440-441helyett ajánlották,mert tavaly"elcsámpáskodtam"a vételt és azokat már nem tudtak adni,arra emlékszem,h a zsákon valami Osztrák származás volt.(1 ébként a cégel nagyon jó a viszonyom.)
hallottam, de hülyeségnek tartom
ha korai, akkor kis termés kis viz
ha késői, akkor nagyobb termés és nagyobb víz
Nem szabad keverni, mert az erősebb elnyomja a gyengébbet
Mifelénk tavaly úgy vetettek kukoricát, hogy hatsoros vetőgéppel minden második korai tengeri volt a többi meg furió. Eladáskor elvileg a víztartalom kevesebb.
Hallotátok már ezt?
A héten megyek a céghez,akiktől a-z évekóta beszerzek mindent,de itt már olyanokat hallottam,h 40e/ha.Nekem tavaly DKC3617 Sacocco volt,azt akarok most is,mert tavaly csak akkor hittem el,fogtam fel milyen'király',mikor arattuk.1ébként 7-8éve csak DK-DkCvel'játszok'.
1292 hozzászólás
Én nem vetettem csak arattam bérbe, hát nemsok termény lett rajta ,nem ajánlom senkinek hogy megprobálja
Tarolóból morzsolt kukoricát vettet mar valaki, ha vetet milyen fajtat és mi a véleménye
A stirát lehet még kapni szezoni ár 22700 +fa
Válasz #37. hozzászólásra
Üdv!Gyengébb földben,próbáld ki az MV-355öt,nem igényes elég bőtermő,csak 1 a hátránya nehezen adjale a vizet.
Válasz #37. hozzászólásra
Apromagot nem ismerem, dekalbok között van sok jó, de azt tudni kell róluk, hogy amit most kapsz az már mind chilei előállítás, ami minőségben nem éri el a magyart. Nálunk az 5143 jó szokott lenni, én tavaly a 3511-re sem panaszkodtam.
Válasz #36. hozzászólásra
Kaptam egy ismerősőmtől egy zsákkal vagyis még nem mentem érte. De maradok a furiónál lehetséges.
De kiakarok próbálni más fajtát 1ha-on kisérletképpen. Az agromag fajtából lessz vagy a dekalbból. Vagy 1-1 ha.
Válasz #35. hozzászólásra
Kicsit későn van már a válogatáshoz, amilyen káosz van a vetőmagpiacon, a fajták zöméből már nem is lehet kapni. De én azt a stirát elkerülném, szerintem már nincs forgalomban, de ha nekem nem hiszel hívj fel egy pioneeros ter. képviselőt. Nehogy úgy járj mint erre sokan tavaly a k67-essel. olcsón kínálták,a végén meg ki sekelt.
Válasz #34. hozzászólásra
Annyira nem olyan rossz a föld
Válasz #31. hozzászólásra
pl.szegedi AGROMAG-os fajták között Eric ,vagy DKC4626,DKC5143 szerintem a jómag a rossz földbe is jobb.
Válasz #32. hozzászólásra
Van 22ezer körül 80ezer szemes.
Válasz #31. hozzászólásra
Van még egyáltalán stira?
Válasz #30. hozzászólásra
De nekem a furió vált be 15AK földön. Te milyet ajánlasz 15AK földre. Ami többet tud mint a furió. Nekem most a stirát ajánlották.
Válasz #27. hozzászólásra
van annál jobb nem kell leragadni egy egy régi fajtánál.pl.A24 ,M81 stb.
Válasz #28. hozzászólásra
Bocsi elirtam
Válasz #27. hozzászólásra
A furio nem pioneer,hanem syngenta
Melyik a jobb vetőmag a pioneer stira vagy a pioneer furió?
Üdv Mindenkinek!Ma lefoglaltam az említett kuk.magot,tényleg nem olyan vészes az áremelés sem.Már csak hozza a tavalyi'tudását'.
az elmult évben a száraság miatt nemvalami jó termés volt!! P85 40g/ha, A 24 37g/ha,Dk 391 60g/ha én nagyon csodálkoztam a dk nemvártam enyit a pr hez képest.
Válasz #23. hozzászólásra
Ha már dk szerintem rosz nem lehet nekem tavaly dkc 4005-ös volt 56M/HA
sziasztok dk-443 vetett valaki? és mi a vélemény?
Sziasztok! Én pioneer-t vettem PR37D25 FAO 330! 34 eFt volt! De 80 ezer mag van egy zsákba!!!! Dekalbnál 50 ezer! Így hektáronként ugyanannyi az ár körülbelül mert a dekalb 22-25 eFt-ba kerül!
Szerintem jó mind a kettő! Amelyik van csapj le rá mert kevés van azt mondják!
Jó munkát mindenkinek!
--Ja,és ez lejárt szav.idejü mag volt,ennek ára min.20-30%al több lehetett.
8.34t 15.6-17.2%víz,és csak 4mázsa 34est kapott 2alá 2mellé(nem került többre)
DKC3511 20eft+áfa/50000szem
tavaly 70q/ha
Válasz #14. hozzászólásra
Öszinte legyek,DK440-441helyett ajánlották,mert tavaly"elcsámpáskodtam"a vételt és azokat már nem tudtak adni,arra emlékszem,h a zsákon valami Osztrák származás volt.(1 ébként a cégel nagyon jó a viszonyom.)
Ezt eddig én is igy tudtam. de bejött a fickónak a mennyiség nem lett kevesebb csak a víztartalom. Lehet, hogy a szárazság miatt sikerült neki.
Válasz #15. hozzászólásra
hallottam, de hülyeségnek tartom
ha korai, akkor kis termés kis viz
ha késői, akkor nagyobb termés és nagyobb víz
Nem szabad keverni, mert az erősebb elnyomja a gyengébbet
Mifelénk tavaly úgy vetettek kukoricát, hogy hatsoros vetőgéppel minden második korai tengeri volt a többi meg furió. Eladáskor elvileg a víztartalom kevesebb.
Hallotátok már ezt?
Válasz #9. hozzászólásra
az a Kb 23606 Ft volt egy kicsit több mint a 19000
Válasz #10. hozzászólásra
Milyen fázisokban kell kijuttatni. Én eddig a komplex-et összel szórom ki 3mázsa/ha. Amóniát meg vetéskor 280kg/ha.
Válasz #10. hozzászólásra
én tavaly melléraktam DK 471-es mellé a PRf73-at és a dekalbon fele akkora csövek voltak
Válasz #9. hozzászólásra
olyat nem is találtam az árlistámon
a 4626 az 21048 Ft az 50000 szemes
én PRf73, DKC5143, NK FORTIUS és NK TIMIC
Válasz #6. hozzászólásra
nem a vetőmag a döntő,2mázs komplex,5mázsa ammónium /ha akkor mind jó,meg hetente 20mm eső.
Válasz #5. hozzászólásra
Tavaly ezt 17617+áfáért vettem 50e zsákban,67e vel vetettük,az durván 19e/ha nettoban.(Ja,és tavalyelötti mag volt.)
A furió eddigi rekordja 100mázsa volt hektáronként.
Válasz #6. hozzászólásra
maradj a furiónál
Én eddig furió-t használtam de most akarok dekalbra áttérni. Melyik fajtát vegyem. 15-20 AK földre.
én 65000-el vetek igy 28000 körül van a hektárköltségem
A héten megyek a céghez,akiktől a-z évekóta beszerzek mindent,de itt már olyanokat hallottam,h 40e/ha.Nekem tavaly DKC3617 Sacocco volt,azt akarok most is,mert tavaly csak akkor hittem el,fogtam fel milyen'király',mikor arattuk.1ébként 7-8éve csak DK-DkCvel'játszok'.
Válasz #1. hozzászólásra
én mind megvettem,DKC 4626-ot.PIONEER-ből a A24-et,meg a M81-et.8-10%-os áremelés volt,de sikerült lealkudni.
nem olyan vészes az ár, a tavalyi+néhány %
a gond, hogy kevés van- időben meg kellett rendelni
nekem csütörtökön hozták a dekalbot (5143)
Üdvözlök Mindenkit!Érdeklődni szeretnék,h vettetek-e már kuk.magot,és mennyiért?Tényleg azt is felverték??!(DK DKC)