Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Első körben úgysem fognak többet ajánlani 20Ft nál!! Ez szinte tuti!! Aztán majd ha rájönnek hogy senki nem szállít mert nincs mit akkor elkezdődik a az üzemek között a harc hogy kié legyen az a kevés alma. Aztán mint 2éve szépen egymás fölé licitálva szépen felkúsznak 40köré!!! Én erre tippelek aztán majd kiderül! De 2éve mikor 50-60al zárult vége az elején 25-el kezdték!!
Na jött ma egy tájékoztató levél az agranától. Persze konkrét árról semmi...van benne viszont: "A" lehetőség: beszállítod az almát, aminek az ára az Agrana lengyel feldolgozójának a múlt heti átlagára ( nem értem mi közünk a lengyel árhoz, főleg nem az előző hetihez, főleg nem átlagárhoz)...."B" lehetőség: aktuális napi ár ( na ez még aztán a lutri...mivan ha azt mondja h 10 Ft...nem szállítasz-kötbér)....másrészt 4 minősítési osztály: A:0% B:2% C:5% D:10 % persze ez levonás...a D-t már be sem engedik
Ki az anyja piii...ja akar 25 ft adni 1 kg almáért??A kertben szinte semmi rajta elfagyott meg nem kötött.Körte semmi.Az van jópár fa.
Érdemes benézni a szőlő áras fórumba mi folyik a zöld szüretes állatság !Aki azt kitalálta a drága élelmiszert a földre dobáltatni almát elrohasztani azt karóba kéne húzni Brüsszel főterén! Itt semmi nem szent már.
ha kevés lesz az ára nem szedjük ,tavaly minuszba mentünk,és az idén már még nagyobb minuszt ne csináljunk,bár igaz a magyar gazda már megtanult minuszbol élni,
Válasz N.. Tamás #2485. hozzászólásáraÁllítólag??? Rosszul hallottad, mert még senkinek sem küldték ki az ajánlott garantált árat!! Ne keltsd a pánikot feleslegesen a hulyesegeddel..
A valódi termelők /mint én is / már tavasztól tudják, hogy nagyon kevés alma lesz
Nálunk Magyarországon megfáztak a bibék, a tőlünk északabbra lévőknél / szlovákok, lengyelek,/ nagyrészt totál lefagytak.
A megfázott bibék miatt már nagymértékű a hullás a megindult gyümölcsöknél is, szóval eleinte elméleti alacsony ár bepróbálkozás, utána elméleti magasabb ár, de töredéke mennyiség
a tavalyinak várható...
Állítólag az agrana nyitott az idei garantált árral!! Ha elfogadod akkor ez lesz végig, ha nem akkor napi ár ami bármi lehet! Nos a nyitó ár 20Ft!!! Vicc!!!! Vajon komolyan gondolják? Minden esetre megkeresik az idei legalacsonyabb árat!
nem kell itt pánikolni tudja mindenki a sajátjábol is hogy mennyi a várható mennyiség az idén,tudjuk azt is hogy a kevés az a feldolgozóknak is az lessz,és mindegyik feldolgozó érdeke azt kivánja hogy minnel több legyen az övé.tehát verseny lessz.
Akkor valaki a levegőbe beszél, mert a 60forint, meg a tele a raktár sűrítménnyel szerintem üti egymást.
Szerintem is hamarabb izzadunk mi mint a felvásárlók
Válasz lacko75 #2468. hozzászólásáraCsak, nehogy ismét minket verjen ki a hideg verejték.Mert, Ök aztán mindenre tudják a magyarázatot, a busás profit az náluk nagyon számit. Látván évek óta,,,
Válasz Antónia #2466. hozzászólásáraIgazad van sok idő van a szedésig, igy remélem a felvásárlóknak lessz ideje gondolkodni a tavalyi szándékosan nyomott árakon. Mert nem csak fagy kell ahoz hogy ne teremjen az almafa.
Én azt mondom, hogy egy újságcikknek még ne dőljetek be! Itt Szabolcsban is van fagykár, de nem mindenhol. Lehet, hogy Lengyelországban is hasonló a helyzet, és ott is hasonló különbségek vannak a régiók között. Én is örülnék ezeknek az említett áraknak, csak szedésig még sok víz fog lefolyni a Tiszán!
Azért mert a világ minden pontjára szállitank komoly szerzödéses feltételekkel.Nálunk sem ugy müködik,hogy pl. valaki szállit a Tesconak és ha nincs elég almája akkor meghuzza a vállát és kész ennyi.
Szerintem meg lesz ára,mert fognak jönni a lengyel kamionok a léalmáért és ök lesza...ák az itteni feldolgozókat.Ök fogják felverni az árakat mert a lengyel cégek inkább adnak 50-60 ft sem hogy fizessenek kötbért.2017-ben Lengyelországban 50% terméskiesés volt,most közel 70-80%.
Tudják hogy nem tudunk vele mit csinálni, úgyis odaállunk vele a sorba.
Legyünk olyan összetartóak mint tavaly, azt kívánom, mert ha nem, akkor indulhatnak a fűrészek, mert ennek értelme nincs.
De ezt tudták, ezért adták a csemetét....
3101 hozzászólás
Első körben úgysem fognak többet ajánlani 20Ft nál!! Ez szinte tuti!! Aztán majd ha rájönnek hogy senki nem szállít mert nincs mit akkor elkezdődik a az üzemek között a harc hogy kié legyen az a kevés alma. Aztán mint 2éve szépen egymás fölé licitálva szépen felkúsznak 40köré!!! Én erre tippelek aztán majd kiderül! De 2éve mikor 50-60al zárult vége az elején 25-el kezdték!!
Válasz Bigyófelügyelő #2499. hozzászólásáraSzerdán megkérdezem, hogy a lengyel múltheti átlagár szerződésbe foglalható? Nevetséges...
Na jött ma egy tájékoztató levél az agranától. Persze konkrét árról semmi...van benne viszont: "A" lehetőség: beszállítod az almát, aminek az ára az Agrana lengyel feldolgozójának a múlt heti átlagára ( nem értem mi közünk a lengyel árhoz, főleg nem az előző hetihez, főleg nem átlagárhoz)...."B" lehetőség: aktuális napi ár ( na ez még aztán a lutri...mivan ha azt mondja h 10 Ft...nem szállítasz-kötbér)....másrészt 4 minősítési osztály: A:0% B:2% C:5% D:10 % persze ez levonás...a D-t már be sem engedik
Válasz Kkalma #2497. hozzászólásáraSzerdán alma kerekasztal Újfehértón a kutatóban, utána többet tudunk...
Valami fejlemény alma fronton?
Ki az anyja piii...ja akar 25 ft adni 1 kg almáért??A kertben szinte semmi rajta elfagyott meg nem kötött.Körte semmi.Az van jópár fa.
Érdemes benézni a szőlő áras fórumba mi folyik a zöld szüretes állatság !Aki azt kitalálta a drága élelmiszert a földre dobáltatni almát elrohasztani azt karóba kéne húzni Brüsszel főterén! Itt semmi nem szent már.
ha kevés lesz az ára nem szedjük ,tavaly minuszba mentünk,és az idén már még nagyobb minuszt ne csináljunk,bár igaz a magyar gazda már megtanult minuszbol élni,
Válasz N.. Tamás #2485. hozzászólásáraÁllítólag??? Rosszul hallottad, mert még senkinek sem küldték ki az ajánlott garantált árat!! Ne keltsd a pánikot feleslegesen a hulyesegeddel..
majd akkor amikor a melos fizetés is annyi lessz,tehát ameddig birkák vagyunk igy marad,
kivancsi vagyok mikor erik el az alma vagy mas gyumolcsot zoldseget termelo magyar gazdak a francia es belga szintet:
https://www.youtube.com/watch?v=0Tprmv71XCQ
https://www.youtube.com/watch?v=EgDimvKtB90
https://www.youtube.com/watch?v=bXa_B3Hl38I
https://www.youtube.com/watch?v=P8D7toRLPa4
Válasz N.. Tamás #2485. hozzászólásáraÉn 50-et hallottam
Szeintem ahogy a meggynek ugy az almának is jó ára lesz.Nyugi.
Ha tényleg 20ft én kivágom az összeset! Ennyiért nincs ember a földön akinek megéri almát termelni
Válasz N.. Tamás #2485. hozzászólásáraEz a 20Ft valós infó? Neked ajánlották? Mert én 25Ft-ról hallottam, dehát még ez is nagyon kevés...
Válasz N.. Tamás #2485. hozzászólásáraha lenne rajta egy 2-es szorzó...
A valódi termelők /mint én is / már tavasztól tudják, hogy nagyon kevés alma lesz
Nálunk Magyarországon megfáztak a bibék, a tőlünk északabbra lévőknél / szlovákok, lengyelek,/ nagyrészt totál lefagytak.
A megfázott bibék miatt már nagymértékű a hullás a megindult gyümölcsöknél is, szóval eleinte elméleti alacsony ár bepróbálkozás, utána elméleti magasabb ár, de töredéke mennyiség
a tavalyinak várható...
Állítólag az agrana nyitott az idei garantált árral!! Ha elfogadod akkor ez lesz végig, ha nem akkor napi ár ami bármi lehet! Nos a nyitó ár 20Ft!!! Vicc!!!! Vajon komolyan gondolják? Minden esetre megkeresik az idei legalacsonyabb árat!
Válasz Kkalma #2483. hozzászólásáraIsmerőstől tudom, hogy Gemzse környékén is komoly károk lettek!
Válasz Antónia #2481. hozzászólásáraGyulaháza
Válasz Kkalma #2480. hozzászólásáraNálunk is sok almán látszik ...volt benne 2 hullám jég is....
Válasz Kkalma #2480. hozzászólásáraHol?
Lerendezte az almát a jég!
Válasz N.. Tamás #2478. hozzászólásáraAzt hiszen augusztus 21-től!
Nem tudjátok mikor indul a léüzem? Vagy esetleg akár még most is üzemel???
Válasz Dekalb #2471. hozzászólásáraAkkor nem lett volna tavaszi feldolgozás...
nem kell itt pánikolni tudja mindenki a sajátjábol is hogy mennyi a várható mennyiség az idén,tudjuk azt is hogy a kevés az a feldolgozóknak is az lessz,és mindegyik feldolgozó érdeke azt kivánja hogy minnel több legyen az övé.tehát verseny lessz.
Válasz Dekalb #2471. hozzászólásáraValószínűleg szándékosan hintik hogy tele a tárolók, hogy beletörődjünk az ők általuk kínált nyomott árba.
Válasz ...:::Pisti:::... #2473. hozzászólásáraDehogy vannak tele a tárolók, megbízható forrásból tudom hogy le vannak uritve.
Akkor valaki a levegőbe beszél, mert a 60forint, meg a tele a raktár sűrítménnyel szerintem üti egymást.
Szerintem is hamarabb izzadunk mi mint a felvásárlók
Válasz Dekalb #2471. hozzászólásáraEz biztos ?
Válasz Antónia #2470. hozzászólásárarottyanásig vannak tavalyi süritménnyel..
A CNBC oldalán olvastam, hogy az utóbbi 8 év legkisebb almatermése várható a világon!
Válasz lacko75 #2468. hozzászólásáraCsak, nehogy ismét minket verjen ki a hideg verejték.Mert, Ök aztán mindenre tudják a magyarázatot, a busás profit az náluk nagyon számit. Látván évek óta,,,
jo akkor hátra dölünk és várunk,tavaly mi verejtékeztünk,most rajta a sor,,a feldolgozón,,
Válasz Antónia #2466. hozzászólásáraIgazad van sok idő van a szedésig, igy remélem a felvásárlóknak lessz ideje gondolkodni a tavalyi szándékosan nyomott árakon. Mert nem csak fagy kell ahoz hogy ne teremjen az almafa.
Én azt mondom, hogy egy újságcikknek még ne dőljetek be! Itt Szabolcsban is van fagykár, de nem mindenhol. Lehet, hogy Lengyelországban is hasonló a helyzet, és ott is hasonló különbségek vannak a régiók között. Én is örülnék ezeknek az említett áraknak, csak szedésig még sok víz fog lefolyni a Tiszán!
Válasz rezusika #2463. hozzászólásáraÜdv.
Honnan ez a 60 forintos ár?
Ki ajánlott ennyit?
akkor pedig adni kell a lengyeleknek is,a feldolgozok mindig a lengyelekkel fenyegetöznek,hát most rajtunk a sor termelökön.
Idén, tobbet keresünk, az almával! Harmad termés lesz ,de 60 forintos ,léalma várható! Nagy a baj a Lengyeleknél!
Válasz packhams #2460. hozzászólásáraSzerintem hagyjad ennyiben... :)
Legyen igazad a lengyelekkel kapcsolatban..
Válasz packhams #2460. hozzászólásáraAz lehet, de ha lefagy az nem olyan mintha másnak adná.
Hiszek neked, csak ez mégis más
Azért mert a világ minden pontjára szállitank komoly szerzödéses feltételekkel.Nálunk sem ugy müködik,hogy pl. valaki szállit a Tesconak és ha nincs elég almája akkor meghuzza a vállát és kész ennyi.
Válasz packhams #2458. hozzászólásáraNe értem a kötbért hogy miért,
De legyen igazad
Szerintem meg lesz ára,mert fognak jönni a lengyel kamionok a léalmáért és ök lesza...ák az itteni feldolgozókat.Ök fogják felverni az árakat mert a lengyel cégek inkább adnak 50-60 ft sem hogy fizessenek kötbért.2017-ben Lengyelországban 50% terméskiesés volt,most közel 70-80%.
Válasz Attikaa #2456. hozzászólásáraSzerintem is.
Vagy ahogy egy haverom mondta;
Egyszer volt kutyán budavásár
Tudják hogy nem tudunk vele mit csinálni, úgyis odaállunk vele a sorba.
Legyünk olyan összetartóak mint tavaly, azt kívánom, mert ha nem, akkor indulhatnak a fűrészek, mert ennek értelme nincs.
De ezt tudták, ezért adták a csemetét....
Válasz jzsolti73 #2455. hozzászólásáraEgyszer volt Budán kutya vásár...
Ha nem lessz legalább 50ft akkor az már elég nagy baj,mert az önköltséges egyre magasabb.
Lengyeleknél sem éppen rózsás a helyzet:
https://www.agroinform.hu/gepeszet/a-sulyos-fagykarok-lengyelorszag-almatermeset-akar-80-szazalekkal-is-visszavethetik-40355-001
Az ár szerintetek hogy fog kialakulni hagyomanyosnal és bional?
Szerintem ez több mint természetes gyümölcs ritkulás.