Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Léalma ára

Létrehozta: , 2008-10-07 20:15:57

Kedvencekhez Segítség

3101 hozzászólás
Nincs profilkép
#2401 envagyok2
2019-03-15 21:06:43

Válasz gcastle #2389. hozzászólásáraszóval igen, a nébih.
találtak egy pestises vaddisznót (arról most ne beszéljünk, hogy ha nem lenne túlszaporodva az állomány, akkor nem lenne), még aznap leállt a magyar disznóhúsexport. nem szórakozott se a japán, se a szingapúri, se a tajvani, se senki, megtalálta a kifogást, azonnal élt is vele.
eltelt 1 év, és majd még fél év múlva jön delegáció, és akkor majd auditálják a telepeket, és majd akkor esetleg újraindul.
de ugyan ez volt a pirmiros (ezt etették a mindent is tudó bölcs németek?) csirke esetében is (amikoris mielőtt a világra hozták volna a bölcsek, hogy náluk mi történik, azért előtte szépen kipucolták a raktárakat, és hát gondolom nem berlin felé...), meg a madárinfluenza esetében is, meg még ki tudja mi esetében nem.

namost kérdem én, mikor hallottunk utoljára arról, hogy a nébih, vagy tudja a tököm ki lenne erre a hivatott leállította egy termék importját, akár valós, akár mondvacsinált indokkal? még soha egyetlen rohadt záptojást nem találtak a lengyel csomagba? nem tudom, én biztos találnék, ha a vizsgálódás lenne a dolgom, de még anélkül is rááll a kezem...

igen magas árat fizetünk azért, hogy "dőljön hozzánk a támogatás"...

Nincs profilkép
#2400 Isu17
2019-03-15 21:01:41

Válasz envagyok2 #2399. hozzászólásáraDe legalább annyi pozitívum van benne hogy rögzített árral kell szerződést kötni. Hogy ez a gyakorlatban hogy fog működni és mennyire lesz életképes már más kérdés.

Nincs profilkép
#2399 envagyok2
2019-03-15 20:56:55

Válasz Isu17 #2397. hozzászólásáragyönyörű öngól, eddig szeptemberbe borult a bili, és tartott egy hónapig, most már júliusba kiömlik a szar, és csordogál novemberig...

Nincs profilkép
#2398 envagyok2
2019-03-15 20:55:38

Válasz avm #2396. hozzászólásárafagyveszély, a talaj alkalmatlanságát nehéz lett volna igazolni ott, ahol méteres átmérőjű dók nőddögélnek valószínűleg évszázadok óta...

Nincs profilkép
#2397 Isu17
2019-03-15 18:36:53

https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/almafelvasarlas-kotelezo-az-arat-augusztus-1-ig-irasba-foglalni.13265.html

Nincs profilkép
#2396 avm
2019-03-13 23:06:44

Válasz envagyok2 #2395. hozzászólásáraMiért nem kaptál engedélyt a dió telepítésre, mi volt az indok?

Nincs profilkép
#2395 envagyok2
2019-03-13 21:48:36

Válasz Isu17 #2394. hozzászólásáraszerintem senki nem néz hülyének senkit, csak mindenki a saját céljainak megfelelően használ ki mindenki mást.
kiszolgáltatott a termelő, és ezt ki is használják, gátlástalanul, a piac az így működik. a baj ott van, hogy ezt a kiszolgáltatottságot nem kis részben az agrárpolitika, és mondjuk ültetvény esetében a telepítést engedélyező hatóság generálta, vagy mondjuk az ő jováhagysáukkal történt. de az is lehet, hogy ezek mindegyike teljese ostoba, és alkalmatlan a feladatára, mert nem láttak ők semmit előre ebből a mai helyzetből, pedig dolga lett volna előre nézni, szóval nem rossz szándékúak, csak alkalmatlanok.
miért mondom?
diót akartam telepíteni pár éve. nem kaptam telepítési engedélyt. miért? mert akkor független lettem volna, mert azt ráérek eladni, azt belehet tárolni, aztán eladom annak akinek akarom, meg akkor amikor akarom. mire kaptam volna engedélyt? pl. bodzára. szó szerint könyörgött/fenyegetett fószer, hogy telepírsek bodzát, akkor kapok engedélyt, meg pályázat, meg támogatás, meg... igen fasza, kb. még az almánál is kiszolgáltatottabb lennél. hogy ezt nem látja előre, és tényleg csak ostoba? nem hiszem. szerintem igen sok pénz van a háttérben. hogy egy kalsszikust idézzek, ebben a játékban (is) mindenki kurva...

Nincs profilkép
#2394 Isu17
2019-03-13 21:38:31

De kérdezem én ha hosszú távon nem cél a léalma termelése akkor minek van itt ennyi feldolgozó üzem?! Évekkel ezelőtt a monttal vagy almahéjjal nem tudtak mit kezdeni, birka eledel volt most meg harc megy érte értékes pektin tartalma miatt. Egyszóval nagyot szakít mindenki, közben meg megy a népbutitás, vagyis a termelő hülyének nézése.

Nincs profilkép
#2393 envagyok2
2019-03-13 21:28:46

Válasz lacko75 #2392. hozzászólásárafogjunk, de miben?
mit dobsz te bele az összefogásba, és mit vársz a többiektől?
építsünk feldolgozót? oké, de mibe kerül megépíteni, mibe kerül az első évi alapanyag beszerzése, mibe kerül a készlet finanszírozása, mibe kerül az értékesítés, hol vannak a kompetens emberek, ki fogja eladni a lét?
csakhogy számoljuk, azt persze lehet ezt pontosítani, azt is megmondom hogyan.
szóval mi pénz lehet egy feldolgozó, 30 milliárd? 50-80? nem tudom kérdem.
mi pénz lehet az első évi készlet? 800 ezer tonna almáról beszélünk, és senki nem akarja 13ért adni, legyen 25 ft + áfa. ez nettó 20 milliárd.
mibe kerülhet az egy éves működés? 5 milliárd? 10?
összesen ez 60-100 milliárd. mennyi alma ültetvény lehet? 30 ezer hektár? több, kevesebb? ez 2-3,3 millió ft/hektár. ennyit kéne minden ültetvényesnek bedobnia a közösbe, ez az összefogás. aki hiutelre telepítette az ültetvényt, és még a csemetére sem volt tőkéje, és most igazán kiszolgáltatott, mert még kihúzni sem tudja, az most a 10 hektárja után, meg a 13 ft után miből dobjon be a közösbe 20-33 millió ft plusz áfát? és ha meg is tudná tenni, gondolod hogy van ebben az országban bárki, aki meg is tenné? és ha valami csoda okán meg is történne, akkor mi a garancia, hogy ez a léüzem ki tudja gazdálkodni a 25 ft-ot, és nem lesz egy totális csőd és örök pénznyelő?

és akkor hogy honnan lehetne adatot szerezni, meg kéne nézni a feldolgozók éves beszámolóit, van ott mérleg és eredménykimutatás is, és még kieg melléklet is, látszik ott minden, hogy mi eszköz van az üzemben, és azt mibe kerül működtetni... meglepődnék, ha ettől kevesebből megállna.

Nincs profilkép
#2392 lacko75
2019-03-13 21:02:16

fogjunk össze már a könyökünkön jön ki,mégis kivel,könyörgöm mondják már meg,mert mi gazdák partnerek lennénk benne,AZT NEM GONDOLJÁK VÉLETLENÜL HOGY TÖRVÉNNYEL KELLENE MEGOLDANI.

#2391 Garfield
2019-03-13 20:29:51

Válasz traktorajtóhajtogató #2390. hozzászólásáraLehtséges hogy lengyel földben termett német,holland gazda burgonyája.

Válasz gcastle #2389. hozzászólásáraEz van a burgonyával is. Lengyel kormány simán támogatta a szállitást és meg is volt a jó ár. Még 5 év és mindenki múlt időben beszél a magyar burgonyáról. Lehet, hogy a németről is, mert a lengyelek nagyon agressziven terjeszkednek.

Nincs profilkép
#2389 gcastle
2019-03-13 13:13:47

Válasz szantofold22 #2386. hozzászólásáraA körtével is az mint az almával: a lengyel leszállítja a román piacra,olcsóbban adja, mint amennyiért a magyar megtermeli. Nem számít, hogy ehetetlen, íztelen vacak. Náluk van exporttámogatás, mi meg nem tudunk plusz útdíjat dobni a tranzit forgalomra, meg a NÉBIH nem telepedik rá a behozott élelmiszerre. Nálunk több mint 10 éve kitiltott hatóanyagot 2016-ban lengyelben még lehetett használni. Az unión kívülről bejövő dolgokról, mint például az ukrán tojásról ne is beszéljünk... Én egyelőre "csak" 3ha almától szabadultam meg, igaz 25+ éves volt, de pár év, és 2500Ft/mázsát fog érni a fa...

Nincs profilkép
#2388 lacko75
2019-03-13 12:45:59

és mindig azt hangoztatják étkezésit kell termelni,kérdem én mire.már látom hogy sokan meg sem metszik,vagy már kivágták,vagy nem fogják permetezni.tehát spórol mindenki,mert muszaly..tulélni a tavalyi szezont..

Nincs profilkép
#2387 mukiyoe
2019-03-12 22:51:44

Szonon jelent meg egy cikk ezzel a címmel:
“Jelenleg 100 ezer tonna ipari almával nem tudnak mit kezdeni a megyei termelők”
Tessék? Nem akarok nyelvészkedni, se szőrszált hasogatni, de akkor most mi van?
Ipari alma?? A mi gondosan megtermelt, leszüretelt, eltárolt almánkat csak úgy leiparizza valaki? Az hogy iparivá vált, legkevésbbé szerencsétlen gyümölcs és kiszolgáltatott gazdája tehet - szerintem!
Javítsuk már ki! Termelőként én úgy mondanám: 100 ezer tonna hűtőházban tárolt, piac hiányában eladhatatlanná vált, részben lejárt tárolási idejű étkezési almáról beszélünk... Csak a tárgyilagosság kedvéért!

Nincs profilkép
#2386 szantofold22
2019-03-12 22:37:40

Válasz envagyok2 #2385. hozzászólásáraKörtével mi a gond?Az is ugyanilyen helyzetben van?

Nincs profilkép
#2385 envagyok2
2019-03-12 22:14:10

Válasz szantofold22 #2384. hozzászólásáraszóval az a helyzet, hogy biztos sokan gondolják, hogy csökken a túltermelés, többen nekiestek kivágni, és majd tisztul a piac. most is mondom, nem fog, ugyan ennyi lesz jövőre is az ár, meg utána is. biztos lesz majd egy évben 25 is, de akkor meg alma nem lesz, szóval a hektáronkénti össz bevétel egy fillérrel sem lesz több, mint idén volt. nincs értelme, ez ennyi volt. én már tavaly tavasszal kiszedtem 4,5 hektárt, ez már csak a vége ennek a mókának. családnak, barátoknak, ismerősöknek mindig lesz, mindenki más meg menjen a teszkóba meg a spárba, a lengyel záptojás mellett találja ezt a mocskot is, ha neki az kell, egye, én nem bánom, megvagyok, megleszek enélkül a kínlódás nélkül is, nem fog hiányozni egy percig sem...
hogy mi lesz helyette? feldarálás, rövid távon legelő, aztán meg szántó. kis gyümölcsös meg marad, két hónap múlva már érik az első cseresznye, meg meggy, és akkor veszem le az utolsó körtét, mikor lakatot teszek az üvegházra majd decemberben. itt 50 ft-ért senki nem tapogatja se az almát, se a barackot, aki eddig is értékelte, elismerete és megfizette a munkát meg a minőséget, az ezután is így fog tenni, mindenki más meg menjen máshová.

Nincs profilkép
#2384 szantofold22
2019-03-12 21:53:40

Válasz envagyok2 #2383. hozzászólásáraSok sok év fáratságos munkája megy kárba néhány megzabolázatlan multi miatt.A 100as almalé meg 300ft felett a boltban.Nagy kár ezért az almáskertért.De mit fogtok termelni? Teljesen kifordult a világ magából.Mélységes lehet az elkeseredettség.De hol a kamara???????

Nincs profilkép
#2383 envagyok2
2019-03-12 21:35:34

időszerű munkálatok

Nincs profilkép
#2382 szantofold22
2019-03-09 21:40:22

Válasz mukiyoe #2381. hozzászólásáraEzt mesteri módon megfogalmaztad!!!Ezér megmosolyogtató már mikor káll az aktuális agrárfejes ,hogy majd akkor ö segit.Óriási ellenszélben kell helyt állni.Döbbenetes volt a télen a fákon és az alatta lévő rothadásban lévő gyümölcsöket látni.Amiért minden fejes felvette széoen a kafetériát,de érdemi munkát nem végzett.Bele lehet fásulni az egészbe!

Nincs profilkép
#2381 mukiyoe
2019-03-09 02:47:29

Válasz N.. Tamás #2379. hozzászólásáraSajnos nem viccnek szántam!
18.-ától nyit az Agrana is..., meg a Döhrer. És nem a kiesőre alapoznak...Annyi az eladatlan készlet a normál hűtőkben, hogy egy hetes feldolgozási ciklus kinéz belőle.
Az elit termelői körön kívűl, akik beszállítói az áruházláncoknak, gyakorlatilag nem lehet almát eladni. A kisebb termelők lételeme, a román piac is csak vegetál. Néha beesik egy-egy kereskedő 1-2 tonnás tételre 45-55 Ft-os áron, ezen kívül semmi értékesítési lehetőség. Úgy mennek tönkre komplet fajták, hogy megsem kérdezik, minek tároltuk be (jonathán, mutsu,florina stb.). A lengyel alma a saját nagybani piacainkat is elárasztja. De tudtommal megteheti, mivel ők export támogatást kapnak, állítólag nem is keveset.
A normál tárolókban lévő alma ideje lejárt, ezeknek fajtafüggően feb. vége-márc. vége a kifutási ideje. Tehát akinek egyszerű hűtőben ragadt be az almája, annak vége. Bukja az egész évi termelési költségen kívül a nem kevés betakarítás+szállítás költséget meg az eddigi 20 Ft tárolási díjat is.
Aki modernebb technikávak tárol (ULO, smart) az még most kivár... Csak éppen nem tudja, hogy ezzel elodázza és tetézi a bajt, vagy esetleg később jobbra fordul sorsa. (Amire lássuk be, most nem sokan tennének.)
Körtés kollégámmal ellentétben én nem csak a multikat, meg az EU-t hibáztatnám. (Bár én is rühellem az EU-t, már csak a neve miatt is. Unió=azonos tulajdonságú dolgok halmaza, régen így tanították...)
Leginkább azt a rendszert hibáztatom, aki jogszabályokkal nem tudja kordában tartani őket, pedig tehetné.
Azt a rendszert, aki eltűri, hogy ha én termelő ötven forintért sem tudom eladni a portékámat, miért kell a vásárlónak 3-400 Ft-ot fizetni érte a bevásárlóközpontokban...
Azt a rendszert, aki váltig állítja, szándéka ösztönözni a fogyasztást. Talán szerintetek is erre a problémára a kóstoltatás lenne a legjobb megoldás?
Azt a rendszert, aki sulykolja beléd, hogy meg kell változtatni a termelés szerkezetét, növelni kell az étkezési alma arányát, mert csak így lehetsz versenyképes. Ezek után kérdem én miért, és kinek, ha ezt a keveset sem lehet tisztességes keretek között értékesíteni??
Azt a rendszert, aki szemed láttára hagyja elsorvadni egy agrárország ősi tradíciókkal rendelkező ágazatát. Aki - sok más kevésbé lényeges termék mellett - már nem is fogja hungarikummá nevezni a Szabolcsi alma fogalmát...!!

Nincs profilkép
#2380 gcastle
2019-03-08 15:18:18

Válasz N.. Tamás #2379. hozzászólásáraNem vicc, nem kieső volt, sajnos nem éri meg tovább tárolni, meg már nem is lehet. A saját piacainkat nem védjük, a lengyelek két év-három év alatt letarolták... A Döhler meg a Rauch is megveszi ennyiért.

Nincs profilkép
#2379 N.. Tamás
2019-03-08 15:05:46

Válasz mukiyoe #2377. hozzászólásáraEz valami vicc???
Vagy a kiesőre gondol??

Nincs profilkép
#2378 gcastle
2019-03-08 07:36:38

Válasz mukiyoe #2377. hozzászólásáraLékörte: 30 Ft nettó... Ebből a hűtés 20... Hála a multiknak, az EU-nak...

Nincs profilkép
#2377 mukiyoe
2019-03-07 22:22:41

Étkezési almát termelők figyelem!
Betárolt almátokat az Eszat kft. megveszi 16,50 Ft/kg-ért! Limitált lehetőség, kihagyhatatlan alkalom! Gyerünk, gyerünk!
Addig igyekezzetek, amíg a Kamara meg a Magosz ország-világ előtt ki nem hírdeti, hogy megmentette az almatermelőket..., mert akkor talán már diszpó is kellesz.

Üdv!( Egy "megboldogított" termelő társatok!)

Nincs profilkép
#2376 nagypistivagyok2
2019-02-27 21:22:49

Válasz sancika8888 #2375. hozzászólásáraNem akartam belépni,de miattad megteszem.Ha vissza nézed az almás topikot én az elején mondtam a 20 forintot,igaz gondoltam rá 5-öt,de ez se kellet mert a csata élére állítottá(to)k a "bugát" az meg elvitte félre ahogy a nagykönyvben meg van írva.Most már nem követem az almás dolgokat,de le merném fogadni,hogy aki kitart az se a családjának metsz idén. Teljesen mindegy nekik,hogy te a harminc hektáradon kihúzod a fákat mert mindig születik új gyerek. Elengedik a kezed oszt menj isten hírével... másik alapanyag felvásárló karmaiba!!! Itt jön az,hogy akkor mégis mit vessek vagy semmit? Ha a durva dolgok felé akarnálak elvinni azt javasolnám,hogy amit a családod elfogyaszt illetve hasznát veszi. Ha a finomabb felé akkor azt amit a jelen kor megfizet a kereskedő kizárásával(bár ezt leírni nagy bűn) és mindenképpen fogyasztási dolog legyen de ezt te találd ki.Azért az (ebben a korban teljesen ésszerű )földeladás nálam biztos nem játszana,mert ha az nagy ükükapám,és a tied aki azért harcolt,hogy (A CSALÁDÉ A FÖLD) látnák ezt az anyagiakon rágódó beszélgetést ...béke.

Nincs profilkép
#2375 sancika8888
2019-02-27 19:18:28

Köszönöm a hozzászólásokat. Mondták hogy vessem be valamivel... Nem vetem miért vessem? 4000 ft mázsája a kukónak, 3800 ft a tritikálénak. Malom 1 es búzát kinek termeljek, mikor már malom sincs a környéken... A magyar mezőgazdaságnak vége. A magyar falvaknak vége. Mindenki elmegy, itt hagyja, mert bezárják az iskolákat, vidéki egészségügy padlón. Nem találok munkás embert, nem azért mert nem fizetném meg, azért mert külföldön 10 szer ennyit keres, és a gazda ha felszámol mindent a minimálbért sem keresi meg havi szinten. Soha nem vártam az állami támogatást. Szerintem a legtöbbünk így gondolja. Nem alamizsnára van szükség, hanem piacra, hozzáállásra. Üres szavakat kapunk bármelyik kormánytól. Hiába ad x milliárdot léüzemre hogy építsünk, ha ugyanazt a piacot akarja kiszolgálni mint a többi multi. A magyar termék szerintem kiváló. Van talaj, van fény, lenne szakember, csak mindig van pár ember akinek a szava több, többet jelent mint néhány ezeré. Nem sajnálkozni,kell hogy szegény gazada igy meg úgy, meg nem pofázni hogy sokmilliós traktor..., ami hitelből van. De tök mindegy mit írok, nem váltom meg vele a világot, nem is akarom. nézzétek meg mivé válig a termelő... a kereskedelem által... :https://www.youtube.com/watch?v=8f8wxKWWxFA

Nincs profilkép
#2374 18
2019-02-02 18:29:50

Válasz Isu17 #2373. hozzászólásáraMégis mi a hangzatos ígéret? Nem lesz támogatás 2023-ig, Nem lesz fiatal gazda pályázat,nem lesz telepítési pályázat, nem lesz tároló építésre pályázat, nem sorolom tovább mire lenne szükségünk. Viszont van hitel ami tönkretesz, és viszi egy bizonyos úriember a gyümölcsösödet.

Nincs profilkép
#2373 Isu17
2019-02-02 12:20:04

Nektek mi a véleményetek arról amit az agrár miniszter mondott naményban? Én bizakodó vagyok de egyúttal kicsit szkeptikus is. Hangzatos ígéretek ezek.

Nincs profilkép
#2372 mocsencsi1
2019-01-21 14:18:17

Válasz Dekalb #2371. hozzászólásáraIgen, 2500-3000 ha ukrán, indiai stb "vendégmunkásokkal".

Nincs profilkép
#2371 Dekalb
2019-01-21 13:41:58

Válasz Sanyee #2370. hozzászólásáraévek óta mondják hogy a családi gazdaságoké a jövő...csakhogy ŐK a 250-300ha -os családi gazdaságokra gondolnak... persze ettől lehet több is mert akkor MÉG VERSENYKÉPESEBBsmile wackosmile wacko

#2370 Sanyee
2019-01-21 10:55:31

Válasz Földönfuto #2366. hozzászólásáraIgazából, hogy mire költötték relatív. Küldhetik is fentről akár minden évben az új Jd-ket meg eszközöket ha egy mínuszos piacra kell velük termelni.
Folyamatosan hangoztatják a vesenyképességet meg a minőséget, mennyiséget de az csak egy zsákutca lesz ha nincs rá piac és emberien fizető felvásárlási ár.
Sajnálattal olvastam a lenti sorokat. Elég nehéz döntés lehetett.

De megértem valahol. Lassan már minden munkahelyen hazaviszik a 200-300 ezret. A paraszt meg dolgozzon a semmiért. Vagy épp örüljön, hogy nem a ráfizetésért dolgozott. Ez így nem működhet.

#2369 Sephia
2019-01-20 22:41:59

Válasz mukiyoe #2364. hozzászólásáraHát ez rohadt nagy gáz, látom van aki segít. Mondjátok el az igazságot.
Had tudják meg az emberek ,hogy nem lesz lassan aki termeljen aztán vehetik a 900ft Lengyel almát.smile cursing

#2368 Tomi81
2019-01-20 22:04:40

Válasz sancika8888 #2363. hozzászólásáraHát ez szomorú.
De jól meggondoltad? Ahogy olvastam van 30 hekid, abból szántóföldi növénnyel is meg lehet élni.
Gondolom gépeid is vannak. És biztos nem hagynám abba.

#2367 Nyanyó
2019-01-20 21:06:02

Válasz sancika8888 #2363. hozzászólásáraHa egy újságíró megírja mi történik veletek adtok privátba egy elérhetőséget,hogy felvegye veletek a kapcsolatot? Lemegy hozzátok és a valóságot fogja megírni azt amit elmondotok.
Ezek szerint már úgy sincs vesztenivalótok, legalább mindenki megtudja mi a helyzet.

Nincs profilkép
#2366 Földönfuto
2019-01-20 20:44:20

Válasz mukiyoe #2364. hozzászólásáraŐsszel is volt egy hasonló hangvételű cikk azt hiszem pont a Hvg-én Raskóval.Ott is elhangzott,hogy a magyar almásgazdák a támogatást magukra költötték nem a fejlesztésre,sőt van olyan gazda aki a John Deere-al jár templomba vasárnaponként.Nem vagyok almatermesztő,de eléggé bicskanyitogató cikk volt az is.

Nincs profilkép
#2365 d-032a
2019-01-20 20:28:54

Válasz sancika8888 #2363. hozzászólásáraMielőtt eladnád a földet és elmennél.
Nem próbálod meg azt, hogy bevetnéd, vagy bevettetnéd árpával, búzával, napraforgóval?
Azt magyarországi munkahely mellett is lehetne.
Vagy abban a földben nem teremne meg szántóföldi növény?

Nincs profilkép
#2364 mukiyoe
2019-01-20 19:46:04

Válasz sancika8888 #2363. hozzászólásáraIgazad van!
Én étkezési almát termelek(termeltem)22 ha-on.
18-án lejött egy cikk a hvg facebookos oldalán a betárolt almák sorsáról. Én ezt tartom kegyelemdöfésnek, márcsak a címe alapján is:"Gyatra a magyar alma,de ekkora pofonra nem számítottak a termelők".
Na, szerintem itt a vége!
Ebben a helyzetben csak ez a pár szó elég ahhoz, hogy kivégezze az amúgy sem létező piacot.
Ha van időd, ajánlom figyelmedbe a cikket, főként a hozzászólásokat. Nézd meg, mi a véleménye a városi társadalomnak a mi létünkről. Próbáltam védeni a mundér becsületét, bevallom nem sok sikerrel...
Szerintem a kóstoltatás helyett egy nyílt tájékoztatás többet élénkítene a fogyasztáson is.Tudná meg az a vásárló, hogy miért(kinek) fizet 3-400 Ft-ot egy kiló almáért, ha a termelőnek 50-Ft se jár...
Mert ebben az esetben is csak az ellenség kép kiváltása, a gyülöletkeltés érvényesül.

Nincs profilkép
#2363 sancika8888
2019-01-20 18:54:36

Kedves Magyarország, kedves gazdatársak. Köszönöm hogy ősszel kiálltunk egymásért, magunkért. Kaptunk hideget, meleget, de leginkább hideget. Azt érzem senki nem állt ki az igazunkért, 20 ft megegyeztünk? nem ez lett a vége...... Nem a gazdák mentek bele a 20 Ft ba. Ebben az országban a politikai elit diktál. A kis termelőket ki kell semmizni, tehetetlenné kell tenni. Adhatnak támogatást, pályázatot, ha nem tudjuk miből visszafizetni az önerőt, amit a bankok oly szívesen adnak. Hiába emelkedik a minimálbér, ha én azt nem tudom megadni az alkalmazottamnak, mert nincs miből megadjam. 17 év után el kell engedjem. Saját munkámat soha nem számolom, most megtettem. 68670 ft havonta.
ebből élek
Nem nyaralok, nem járok étterembe. De ez éven fogok. Kivágom az almafát, eladom, eladom a földet, kimegyek külföldre és lesz majd valahogy. A szívem meghasad,de nem baj. Itt úgy sem számít senki, aki dolgozik, vagy munkát ad. Itt úgy érzem minden kedves kistermelő társam nemsokára erre jut. Nagybirtok rendszer cselédekkel. Aki tovább csinálja annak kitartást, sok szerencsét, és jó egészséget.
Egy magyar Paraszt.

Nincs profilkép
#2362 Lacihunt84
2018-12-29 16:10:23

Válasz markis4x4 #2361. hozzászólásáraSzerintem ezek egy árral dolgoznak mindenhol!

Nincs profilkép
#2361 markis4x4
2018-12-29 11:48:16

Válasz Lacihunt84 #2360. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Erre voltam kíváncsi, hogy megérné-e odáig elvinni, de ezek szerint nincs jelentős differencia közte.

Nincs profilkép
#2360 Lacihunt84
2018-12-29 11:15:47

Válasz markis4x4 #2357. hozzászólásáraÜdv! Mi vittettünk be oda 13+ áfa úgy hogy a szállítás az övék volt 100km!
Nem hiszem hogy többet adott volna mint szabolcsba.smile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown

Nincs profilkép
#2357 markis4x4
2018-12-28 20:11:00

Sziasztok!

Tudja-e valaki, hogy Nagytarcsán a rauch mennyit adott idén a léalmáért?
Van különbség a szabolcsi árakhoz képest?
Vették egyáltalán át?

köszönöm

Nincs profilkép
#2356 avm
2018-12-01 21:38:44

A dél tiroli biogazda elmondása szerint 30-40 szer permetez évjárattól függően. Réz kén és olaj.

Nincs profilkép
#2355 mukiyoe
2018-12-01 21:03:35

Válasz medikus #2354. hozzászólásáraMeg amit este sem... Kibírja még az az öt évet, címszóval.

#2354 medikus
2018-12-01 20:52:02

Válasz lacko75 #2352. hozzászólásáraAz a bio amit éjszaka permeteznek!smile lol

Nincs profilkép
#2353 lacko75
2018-12-01 20:46:59

ugyhogy jo magyar szokás szerint ott is megtalálták a kiskaput.

Nincs profilkép
#2352 lacko75
2018-12-01 20:42:35

egyébként meg már sokan bio ba lettek egyik évröl a másikba,tavaj még permetezett az idén meg bio lett,az aztán a bio.gratula,smile thumbup

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Mit érdemes még tudni az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről?
Mit érdemes még tudni az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről?
Érdemes minél részletsebben ismerni a lehetőségeket.
Fókuszban a kukorica – nem véletlenül
Fókuszban a kukorica – nem véletlenül
Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
John deerre 90M
John deerre 90M

14.000.000 Ft

Siló hurka töltő
Siló hurka töltő

1.900.000 Ft

Bourgoin JL410A
Bourgoin JL410A

19.900.000 Ft

Kögel pótkocsi
Kögel pótkocsi

4.400.000 Ft