Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
(másik topikban linkelték, de sajnos témába vág)
Ez áll a 13 forintos alma hátterében: Nagyon elbaltáztuk!
(Gönczi Krisztina) Agrárszektor.hu 2018. augusztus 27.
Válasz broll79 #1897. hozzászólásáraNa kitomboltad magad gyermekem? A hülyeségeidre inkább nem is válaszolok. Nincs kedven lealacsonyodni a te stílusodra.
Elmondtam a véleményem kész.
Amúgy meg semmit sem tudsz rólam.
Én legalább a saját nevemben írok, nem pedig kitalált nick név mögé bújok.
Válasz mukiyoe #1891. hozzászólásáraez a lényeg,akit csak lehet kipattintani a földközelből-termelésből s mint kizárólagos fogyasztót zsigerelni.csakhogy a társadalomfejlődés extrém irányt is vehet, ergo borul a bili.
Válasz broll79 #1893. hozzászólásáraNos. ebből is látszik.hogy valaki nem a foglalkozásából adódóan paraszt, hanem ahogy viselkedik.
Én mezőgazdásznak tartom magam nem parasztnak.
Szerinted melyik fiatalnak lesz kedve kiszolgáltatott, megalázott apja nyomdokaiba lépni, gazdálkodni, vagy csak egyszerű fizikai munkásként is részt vállalni a mezőgazdaságban???
Válasz broll79 #1887. hozzászólásáraDe a városi bolt polcán lévő almához lehet hasonlítani az árat.
(Ami sokszor olyan, hogy itt nem hajolnék le érte, úgyhogy a léalmához hasonlítható)
Válasz Cafi #1878. hozzászólásáraNem téged olvastalak az biztos!Arra próbáltam reflektálni hogy a kukorica termesztés mennyivel jövedelmezőbb,mint a lé alma!Miért nem azt vet aki ennyire jó jövedelmet lát benne!Nincs ebben semmi különös!Mit nem értelmeztem jól?
Sziasztok.
Bár nincs almám, de én is mezőgazdaságban ténykedem. de egyszerűen már nem bírom magamban tartani, mert amikor meghallom, hogy egy kg ÉLELMISZER-ért 13ft-ot kínálnak,számomra vérlázító. Csak összehasonlításképp egy szál cigi lassan 60ft, hol vannak itt az arányok?
Ráadásul ennek a szakmának semmi becsülete nincs, szó szerint amikor elmondom ismeretleneknek, hogy mivel foglalkozom, szinte lenézik az embert.
Na mindegy kitartás nektek.
Ja és ne feledjétek 10-12 évente mindig jön egy válság amikor nem lesz az iparban munka, csak a mezőgazdaságban, és akkor napszámos is lesz bőven . . .
Válasz gyuszi2008 #1882. hozzászólásáraMi nem sztrájkolunk mert nem vagyunk egy léüzem alkalmazottja sem.A magunk urai vagyunk és a saját almánkat termerljük.Árat képzünk .Ez a helyes megnevezés.
A mai napon Vásárosnaményban tudomásom szerint több mint 1200 ember jelent meg, az Austria Juice előtt, hogy bizonyítsa az összetartást.
Tiszteletreméltó, hogy az ország távoli részéből is rengetegen eljöttek.
Le a kalappal
Válasz bandigh #1872. hozzászólásáraItt aki csinálja,60%-os kihozatalt mondott.Egy liter munkadíja,préselés,pasztőr,zacskó,130 ft./liter.Ehhez jön az alma ára.
Válasz medikus #1876. hozzászólásáraTe már megint mit olvastál? Olyan mintha nem tudnád értelmezni a leírt kommenteket...
Az almúlt 2 hétben 150-et kommenteltél, ebből áll az életed, így gazdálkodsz, hogy ide feljársz és 1-2 hetente 100-200 kommentet írsz?
Miért nem töltöd hasznosan az időd? Olvassál könyveket, művelődj, okosodj és tájékozódj.
Egyszerűen nem tudod értelmezni a leírtakat, ez téged nem zavar?
Válasz medikus #1876. hozzászólásáraOk. De a kukorica kilója nem is 15ft.
Ha annyi lenne valóban 400q-t kéne termelni.
(Még butyuta példával is kevés ez a 15ft viszonyítva.)
Válasz Sanyee #1874. hozzászólásáraHúzgáld ki,és vesd be kukoricával,ha ilyen jól tudsz gazdálkodni!Termelj 400q kukoricát!Valóban nem kell annyit permetezni,és elég jó esetben negyedét leszedni!Más kiadás nincs rajta!
Mondjuk így belegondolva egy jó 40 tonnás termés is kevesebbet hoz a konyhára (15ft), mint máshol egy hektár kukoricatermése.
Ugye a kukoricát nem permetezik annyiszor, nem kell metszegetni, 25 ezerből megvan a learatása (leszedés). Így ehhez viszonyítva tényleg nincs megfizetve az alma.
Ha nem 15Ak földekbe lenne én már húzgálnám is ki a fákat ennyiért.
Válasz bandigh #1872. hozzászólásáraEzzel nem kell foglalkozni ez tévútra visz. Az almás telefonnal kapcsolatban is már többször kiszámolták, hogy előállítani úgy a tizedébe kerül mint amennyiért árulják.
https://www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE
Szóval, minden annyit ér amennyit hajlandóak fizetni érte. És ez sajnos vonatkozik a léalmára is. Van 10 000 eladó és van három vevő.....
Reméljük, ha a 10 000 eladó egy eladóként lép fel a három vevővel szemben akkor más lesz a felállás. Ezét szajkózom / húsz éve / hogy szövetkezni kell de nem úgy hogy csinálnak 200 TÉSZT, meg fizessen az állam ennyi meg annyi forintot kilónként, hanem egy szövetkezet ami léalmásokat összefogja.
Az a baj h nem értek a kihozatali százalékhoz, meg lehet nem is ebből készül, de azt látom, hogy a boltban 1 liter 100%-os almalé 440 forint. Namármost ha megveszem a termelőtől az almát, szerintem nem kell hozzá 30 kiló alma hogy a gyümölcscentrifugából lejöjjön 1 liter tömény almalé. Szóval valahol nagyot ugrik a matek. Persze mindenkinek legyen meg a maga haszna amíg a polcra kerül.. de a termelőnek a legkevesebb?? Vagy önköltségi áron adja el? Durva azért ami megy
Válasz Megmondó #1867. hozzászólásáraAz Agrana az anya vállat az Austro Juice meg az egyik leány vállat a sokból, rájuk is vonatkozik a megállapodás vagy csak az anyacégre akivel szerződést kötötték ?
Válasz Sanyee #1845. hozzászólásáraRewena idén 60 tonna, Remo szintén, Relinda ki szokott néha hagyni, most 40 tonna, de egyébként 20-60 között, Reglindis most 40 tonna, jövőre 10 lesz... 16 éves ültetvény, 8 évesen volt nálunk a csúcson, akkor 8 ha 400 tonnát tudott. Ezek az adatok egyébként locsolás nélküli, 15 AK-s földről származnak
Válasz almás_56192 #1858. hozzászólásáraÉn csak idéztem. A 27 ezer hektarbol húsz ezer alavult ültetvény. És már lassan több az import alma mint a magyar termesztés. A léalma nem jövő. Azt olcsón tudja termelni a harmadik világ két dolláros napi bérért.
persze! De nem ez a probléma! Lengyelben 27 forint a léalma. Ausztriaban 28-35. Voltam kint láttam. A kurva miniszter a támogatásról biztosít. Mi a támogatás??? Miért nincs az osztrak vállalatra különadó, mint a migransokra???
Sok olyan
ültetvény létezik, melyet csak azért részesí-
tenek minimális ápolásban, hogy az AKG-s
támogatásokat tulajdonosaik leigényelhes-
sék. Emellett a képződő minimális léalma le-
adásból minimális haszonra is szert tehetnek.
Ez a rendszer megszülte a maga termékét:
sikerült életben tartani egy olyan irányzatot,
melyet a normális gazdasági szabályzók már
régen padlóra kényszerítettek volna. Emel-
lett évekig támogattuk a léalmát különböző
ártámogatásokkal, ahelyett, hogy a termőala-
pok megújítását, korszerűsítését támogattuk
volna. Mi lenne, ha a rendszer végre az élet-
képes megoldásokat támogatná.
Ez csak
18,4 t/ha fajlagos
termésátlagot je-
lent, ami siralmas
teljesítmény a
hektáronként 40
tonna minimális
elvárt hozamhoz
képest. A jelenleg kialakult piaci árak mellett
minimálisan 40 t/ha hozamot kell produkál-
ni az ültetvénynek ahhoz, hogy a termesztés
rentábilis legyen
Válasz Attikaa #1848. hozzászólásáraA gazdák már engedtek bőven abból az 50 forintból ami mellett a feldolgozó még mindig igen nyereségesen tudna működni.
Nézzétek meg a feldolgozók tavalyi mérlegeit. Mind nyereséges volt még 50 forint feletti léalma ár mellett is pedig akkor a sűrítmény olcsóbb volt mint most.
3101 hozzászólás
(másik topikban linkelték, de sajnos témába vág)
Ez áll a 13 forintos alma hátterében: Nagyon elbaltáztuk!
(Gönczi Krisztina) Agrárszektor.hu 2018. augusztus 27.
- link
Válasz broll79 #1897. hozzászólásáraNa kitomboltad magad gyermekem? A hülyeségeidre inkább nem is válaszolok. Nincs kedven lealacsonyodni a te stílusodra.
Elmondtam a véleményem kész.
Amúgy meg semmit sem tudsz rólam.
Én legalább a saját nevemben írok, nem pedig kitalált nick név mögé bújok.
Mit szóltok a mai tüntetéshez? A facebookon /háromhatár/vissza nézhető.
Válasz mukiyoe #1891. hozzászólásáraez a lényeg,akit csak lehet kipattintani a földközelből-termelésből s mint kizárólagos fogyasztót zsigerelni.csakhogy a társadalomfejlődés extrém irányt is vehet, ergo borul a bili.
Válasz kissjanos04 #1895. hozzászólásáraErre már inkább nem is reagálok, mert még megsérteném érzékeny lelked
Válasz kissjanos04 #1888. hozzászólásáraJa és én ezt is tanultam közép iskolában, nem aranykalászos vett paraszt vagyok
Válasz broll79 #1893. hozzászólásáraNos. ebből is látszik.hogy valaki nem a foglalkozásából adódóan paraszt, hanem ahogy viselkedik.
Én mezőgazdásznak tartom magam nem parasztnak.
Válasz ...:::Pisti:::... #1890. hozzászólásáraOtt én se vennék almát, de a boltok árképzése megint más kategória.
Válasz kissjanos04 #1888. hozzászólásáraTe nagyon sötét!!! Én nem hobbi paraszt vagyok, mint te, hanem főállásban vagyok paraszt és abból élek.
Válasz mukiyoe #1891. hozzászólásáraSajnos egyre kevesebbnek
Válasz kissjanos04 #1884. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gazdasag/meg-kell-allitani-a-gazdatarsadalom-eloregedeset-37592-001
Szerinted melyik fiatalnak lesz kedve kiszolgáltatott, megalázott apja nyomdokaiba lépni, gazdálkodni, vagy csak egyszerű fizikai munkásként is részt vállalni a mezőgazdaságban???
Válasz broll79 #1887. hozzászólásáraDe a városi bolt polcán lévő almához lehet hasonlítani az árat.
(Ami sokszor olyan, hogy itt nem hajolnék le érte, úgyhogy a léalmához hasonlítható)
Válasz Cafi #1878. hozzászólásáraNem téged olvastalak az biztos!Arra próbáltam reflektálni hogy a kukorica termesztés mennyivel jövedelmezőbb,mint a lé alma!Miért nem azt vet aki ennyire jó jövedelmet lát benne!Nincs ebben semmi különös!Mit nem értelmeztem jól?
Válasz broll79 #1887. hozzászólásáraJó tudjuk, hogy te mezőgazdász gyűlölő vagy, úgyhogy neked a szar is ízetlen,ha erről a témáról van szó. . .
Válasz kissjanos04 #1884. hozzászólására1kg alma(lé alma) az alapanyag
1 szál cigaretta az feldolgozott termék
Nem jó hasonlat.
Válasz medikus #1885. hozzászólásáraEgy három db-os durex meg 990ft
Válasz kissjanos04 #1884. hozzászólására1 gombóc fagyi meg 220!De jóóóóóóó!
Sziasztok.
Bár nincs almám, de én is mezőgazdaságban ténykedem. de egyszerűen már nem bírom magamban tartani, mert amikor meghallom, hogy egy kg ÉLELMISZER-ért 13ft-ot kínálnak,számomra vérlázító. Csak összehasonlításképp egy szál cigi lassan 60ft, hol vannak itt az arányok?
Ráadásul ennek a szakmának semmi becsülete nincs, szó szerint amikor elmondom ismeretleneknek, hogy mivel foglalkozom, szinte lenézik az embert.
Na mindegy kitartás nektek.
Ja és ne feledjétek 10-12 évente mindig jön egy válság amikor nem lesz az iparban munka, csak a mezőgazdaságban, és akkor napszámos is lesz bőven . . .
Válasz gyuszi2008 #1882. hozzászólásáraMi nem sztrájkolunk mert nem vagyunk egy léüzem alkalmazottja sem.A magunk urai vagyunk és a saját almánkat termerljük.Árat képzünk .Ez a helyes megnevezés.
Mátészalka Eszat Kft 20 Ft nettó ár egyedi megálapodásal a nagy termelőknek a sztrájkoloknak 17 ft nettó hagyományos!
Válasz ...:::Pisti:::... #1880. hozzászólásáraIgen ott voltunk , kitartást nektek!
A mai napon Vásárosnaményban tudomásom szerint több mint 1200 ember jelent meg, az Austria Juice előtt, hogy bizonyítsa az összetartást.
Tiszteletreméltó, hogy az ország távoli részéből is rengetegen eljöttek.
Le a kalappal
Válasz bandigh #1872. hozzászólásáraItt aki csinálja,60%-os kihozatalt mondott.Egy liter munkadíja,préselés,pasztőr,zacskó,130 ft./liter.Ehhez jön az alma ára.
Válasz medikus #1876. hozzászólásáraTe már megint mit olvastál? Olyan mintha nem tudnád értelmezni a leírt kommenteket...
Az almúlt 2 hétben 150-et kommenteltél, ebből áll az életed, így gazdálkodsz, hogy ide feljársz és 1-2 hetente 100-200 kommentet írsz?
Miért nem töltöd hasznosan az időd? Olvassál könyveket, művelődj, okosodj és tájékozódj.
Egyszerűen nem tudod értelmezni a leírtakat, ez téged nem zavar?
Válasz medikus #1876. hozzászólásáraOk. De a kukorica kilója nem is 15ft.
Ha annyi lenne valóban 400q-t kéne termelni.
(Még butyuta példával is kevés ez a 15ft viszonyítva.)
Válasz Sanyee #1874. hozzászólásáraHúzgáld ki,és vesd be kukoricával,ha ilyen jól tudsz gazdálkodni!Termelj 400q kukoricát!Valóban nem kell annyit permetezni,és elég jó esetben negyedét leszedni!Más kiadás nincs rajta!
Válasz bandigh #1872. hozzászólására20 kg almából ,általában 14 ,vagy 15 liter igazi almalé
Válasz venegoor #1862. hozzászólásáraKöszi!
Mondjuk így belegondolva egy jó 40 tonnás termés is kevesebbet hoz a konyhára (15ft), mint máshol egy hektár kukoricatermése.
Ugye a kukoricát nem permetezik annyiszor, nem kell metszegetni, 25 ezerből megvan a learatása (leszedés). Így ehhez viszonyítva tényleg nincs megfizetve az alma.
Ha nem 15Ak földekbe lenne én már húzgálnám is ki a fákat ennyiért.
Válasz bandigh #1872. hozzászólásáraEzzel nem kell foglalkozni ez tévútra visz. Az almás telefonnal kapcsolatban is már többször kiszámolták, hogy előállítani úgy a tizedébe kerül mint amennyiért árulják.
https://www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE
Szóval, minden annyit ér amennyit hajlandóak fizetni érte. És ez sajnos vonatkozik a léalmára is. Van 10 000 eladó és van három vevő.....
Reméljük, ha a 10 000 eladó egy eladóként lép fel a három vevővel szemben akkor más lesz a felállás. Ezét szajkózom / húsz éve / hogy szövetkezni kell de nem úgy hogy csinálnak 200 TÉSZT, meg fizessen az állam ennyi meg annyi forintot kilónként, hanem egy szövetkezet ami léalmásokat összefogja.
Az a baj h nem értek a kihozatali százalékhoz, meg lehet nem is ebből készül, de azt látom, hogy a boltban 1 liter 100%-os almalé 440 forint. Namármost ha megveszem a termelőtől az almát, szerintem nem kell hozzá 30 kiló alma hogy a gyümölcscentrifugából lejöjjön 1 liter tömény almalé. Szóval valahol nagyot ugrik a matek. Persze mindenkinek legyen meg a maga haszna amíg a polcra kerül.. de a termelőnek a legkevesebb?? Vagy önköltségi áron adja el? Durva azért ami megy
Válasz Megmondó #1869. hozzászólásáraItt az akkori bejegyzés a dologról 2014
- link
Válasz Megmondó #1869. hozzászólásáraNem kell itt semmi.Ez GAME OVER."sajnos"
Válasz _NB_ #1868. hozzászólásáraNálunk? Céghálóban?????????????
Talánittkellenejogidiplomás "Képviselőnk?"!!!
Válasz Megmondó #1867. hozzászólásáraAz Agrana az anya vállat az Austro Juice meg az egyik leány vállat a sokból, rájuk is vonatkozik a megállapodás vagy csak az anyacégre akivel szerződést kötötték ?
-link
Tisztelt Gazdatársak!
Kicsikeresgéléssel, de! Agrana? Kitudta,hogy Integrált almatermesztési rendszerreldolgozik? Jogosult sok-sok Uniós és hazai forrásra! Mármint visszanemtéritendőre! Mindenki rákereshet az integrátori támogatás cimszóval!
Szezonban felvett emberekre kap támogatást!
http://haromhatar.hu/index.php/hirek/helyi-hirek/5687-orszagos-ereju-demonstraciot-szerveznek-a-gazdakorok-hetfon-vasarosnamenyban.html
Elnézést
Ez az
Válasz ...:::Pisti:::... #1864. hozzászólásáraInkább ez jobb link
https://m.facebook.com/haromhatar/?tsid=0.7753446541843683&source=result
.
Hétfőre ajánlanék egy kis programot
https://m.facebook.com/haromhatar/?tsid=0.7753446541843683&source=result
Válasz venegoor #1862. hozzászólásáraEzek már szép termések. Gondolom razogeppel szeditek hogy megerje
Válasz Sanyee #1845. hozzászólásáraRewena idén 60 tonna, Remo szintén, Relinda ki szokott néha hagyni, most 40 tonna, de egyébként 20-60 között, Reglindis most 40 tonna, jövőre 10 lesz... 16 éves ültetvény, 8 évesen volt nálunk a csúcson, akkor 8 ha 400 tonnát tudott. Ezek az adatok egyébként locsolás nélküli, 15 AK-s földről származnak
Válasz drolahzoltan83 #1856. hozzászólásáraVan neki külön adó. Mi fizetünk minden után, ő meg nem.
Válasz almás_56192 #1858. hozzászólásáraÉn csak idéztem. A 27 ezer hektarbol húsz ezer alavult ültetvény. És már lassan több az import alma mint a magyar termesztés. A léalma nem jövő. Azt olcsón tudja termelni a harmadik világ két dolláros napi bérért.
Válasz drolahzoltan83 #1856. hozzászólásáraStratégiai partner!!!
Válasz Rranbax #1854. hozzászólásáraMeg van az a 40t normál esetben.
Szerinted a betárolt alma egy része, hogy kerül értékesitésre?
amúgy teljesen igaza volt aki minimalis ápolást csinált idén.
persze! De nem ez a probléma! Lengyelben 27 forint a léalma. Ausztriaban 28-35. Voltam kint láttam. A kurva miniszter a támogatásról biztosít. Mi a támogatás??? Miért nincs az osztrak vállalatra különadó, mint a migransokra???
Válasz Rranbax #1854. hozzászólására
Sok olyan
ültetvény létezik, melyet csak azért részesí-
tenek minimális ápolásban, hogy az AKG-s
támogatásokat tulajdonosaik leigényelhes-
sék. Emellett a képződő minimális léalma le-
adásból minimális haszonra is szert tehetnek.
Ez a rendszer megszülte a maga termékét:
sikerült életben tartani egy olyan irányzatot,
melyet a normális gazdasági szabályzók már
régen padlóra kényszerítettek volna. Emel-
lett évekig támogattuk a léalmát különböző
ártámogatásokkal, ahelyett, hogy a termőala-
pok megújítását, korszerűsítését támogattuk
volna. Mi lenne, ha a rendszer végre az élet-
képes megoldásokat támogatná.
Ez csak
18,4 t/ha fajlagos
termésátlagot je-
lent, ami siralmas
teljesítmény a
hektáronként 40
tonna minimális
elvárt hozamhoz
képest. A jelenleg kialakult piaci árak mellett
minimálisan 40 t/ha hozamot kell produkál-
ni az ültetvénynek ahhoz, hogy a termesztés
rentábilis legyen
Válasz Antónia #1851. hozzászólásáraIgen elhangzott 20ft alatt nincs szállítás. Ott voltam hallottam
Válasz Attikaa #1848. hozzászólásáraA gazdák már engedtek bőven abból az 50 forintból ami mellett a feldolgozó még mindig igen nyereségesen tudna működni.
Nézzétek meg a feldolgozók tavalyi mérlegeit. Mind nyereséges volt még 50 forint feletti léalma ár mellett is pedig akkor a sűrítmény olcsóbb volt mint most.