Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sajnos a feldolgozó mindig talál bar...ot erre már sajnos nem tudok mit mondani egy grammmm almát nem szabadna bevinni ezzel az árral a veszteségét nem csökkenti de sajnos gondolkodni kell ez VAN SAJNOS
12Ft-ért nem szabad neki állni a szüretnek, ki kell várni mit lépnek a feldolgozok, ha nem kapnak almát.... Mi biztos nem fogunk 1kg-ot sem leadni 12Ft-ért, össze kéne tartani a gazdáknak, ez az ár semmire sem elegendő, már a megalázó kategóriába tartozik!
9Ft/kg- ból nem jön ki a szedési költség és a feldolgozóba való beszállítás, főleg, ha a feldolgozó nem pár km-re van a termelőtől. (pl. Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Vas, Veszprém megyék esetében stb. a legközelebbi feldolgozók 150-200km-re vannak)
Amúgy nem is értem miért ad ilyen sok pénzt ezeknek a marha gazdáknak bőven elég lenne nekik 5-6Ft azért is bevinné a 90%-a úgyhogy remélem elérjük még az idén ezt a szintet is
Kedves termelőtársak, ezen az áron lehet elmélkedni, a trágya magyarul a @ar is többet ér mint ez a nehézségek ( időjárás-pénz-munka stb) árán megtermelt értékes gyümölcs,hát ez magyar valóság.
Nem tudom, hogy állapítják meg az árakat, én az idén akartam velük szerződést kötni, és szerződésben vállalták volna, hogy a re fajta átvételi ára a mindenkori napi ár +5Ft. Akkor most mi van????
A szerződéskötéskor még nincs ár megjelölve! A napi ár mindig a mérvadó. Azt nem lehet mondani, hogy szélhámos a cég, mert legalább 15 éve integrátorként sok család megélhetését biztosította itt a környéken. Az ipari almánál sajnos korábban is előfordultak ilyen áringadozások. Ennek én sem örülök, mert ez a fő profilom, de nem hinném hogy például a növénytermelők minden évben biztosan számíthatnak a jó átvételi árakra! Ezt 2014-es évet mindenki aki a mezőgazdaságból próbál megélni biztosan meg fogja emlegetni! Sót, lehet a 2015-t is, mert az utóbbi években megszokott támogatások is bizonytalanok lettek!
akkor adjátok oda de akkor sem értem ilyen szerződést hogy írhattál alá ilyen feltétellel nem telepítek ez már az aláíráskor lefutott lett nem megbántani akarlak
Ha nem adja le, vagy másnak adja le, akkor tartozás fedezetének elvonása bűncselekmény miatt meghurcolják(pont ahogy az IKR teszi a termeltetésivel). Rendőrség(házkutatás, alma lefoglalás, kihallgatás, fényképp, bírósági tárgyalás stb), nem jó ötlet
Sajnos még mindig nem érted, ha a szerződés feltételét nem teljesítjük akkor elveszik a földünket.....
kp-ban nem fizethetjük ki mert a szerződésben termékben kell a hitelrészletet törleszteni.
közös felelősség vállalás lenne a tisztességes de minek, majd mi termelők visszük a balhét. És a feldolgozok ha szerencséjük lesz kapnak még támogatást is. Mint a meggy feldolgozok, a 60ftos meggyre. és mindenki hallgat.
Az állambácsi mindig azt mondja hogy jó a mezőgazdaság, kell a mezőgazdaság, jelentős a hatása a magyar gazdaságra, a GDP-re..szükségesek a falvak a népességmegtartás miatt.....és a többi sablon szöveg....ha nagyon akarnák akkor nem engednék meg hogy ilyen árak alakuljanak ki A MEGGY, AZ ALMA, De akár a kukorica és napraforgó esetében is.....most mindig azt mondják hogy beindult az ipar, épülnek a házak....fasza minden....és most le van szar..va a mezőgazdaság....
3101 hozzászólás
Válasz #450. hozzászólásra
Válasz #448. hozzászólásra
sajnos a feldolgozó mindig talál bar...ot erre már sajnos nem tudok mit mondani egy grammmm almát nem szabadna bevinni ezzel az árral a veszteségét nem csökkenti de sajnos gondolkodni kell ez VAN SAJNOS
Válasz #446. hozzászólásra
ezért ennyi az ára mi a szarért adod oda ennyiért sajnos ez magyarország közben pedig áááááááááá inkábbbbbbbbbb hagyjuk
12Ft-ért nem szabad neki állni a szüretnek, ki kell várni mit lépnek a feldolgozok, ha nem kapnak almát.... Mi biztos nem fogunk 1kg-ot sem leadni 12Ft-ért, össze kéne tartani a gazdáknak, ez az ár semmire sem elegendő, már a megalázó kategóriába tartozik!
Merről hordod az almát?
Ma vittem Naményba, 12 forint volt!!
Válasz #444. hozzászólásra
Lehetséges, legyen igazad én csak hallottam, én még nem voltam bennt, majd jövő héten megyek mert már szállítani kell.....
Válasz #439. hozzászólásra
áá én ezt nem tudom elhinni a 11Ft se igaz mert ma voltam bent és 12Ft
Ha tudsz több tízezer literre ennyiért piacot légyszi szólj!!!!!Köszi az okos ötletet sokak nevében is!
A nagydobozos szűretlen almalé meg továbbra is 300 Ft/liter...
Válasz #439. hozzászólásra
9Ft/kg- ból nem jön ki a szedési költség és a feldolgozóba való beszállítás, főleg, ha a feldolgozó nem pár km-re van a termelőtől. (pl. Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Vas, Veszprém megyék esetében stb. a legközelebbi feldolgozók 150-200km-re vannak)
sziasztok. hol? nem hallottátok, hogy lesz valami támogatás?
Hétfőre 9 Ft-ot ígérnek a léalmáért!!!!!! Szánalmas......
Ma reggeltől 12 forint a rezisztens is az Agranánál!
Válasz #433. hozzászólásra
Amúgy nem is értem miért ad ilyen sok pénzt ezeknek a marha gazdáknak bőven elég lenne nekik 5-6Ft azért is bevinné a 90%-a úgyhogy remélem elérjük még az idén ezt a szintet is
Válasz #435. hozzászólásra
Sok minden megtörtént már ebben az országban, padlás lesöprés,szalma zsák kirázás stb,a lánc megmaradt csak a kutya más.
Itt Szabolcsban is volt pár éve blokád a feldolgozók előtt!
Válasz #432. hozzászólásra
Na most már leszálhatnál a szabolcsi gazdákról, papám!
Szerintem nálatok az alma tájidegen.
Anarcson 11Ft/kg netto,-alakul ez szépen.
Válasz #431. hozzászólásra
Ennyire fiatal vagy? METÉSZ elől meghátrált a Horn-Kunce kormány., de mivel Szabolcsba jó volt a termés és az ár is, így ott lapítottak.
Válasz #429. hozzászólásra
Mi volt 97 tavaszán?
posi
Válasz #428. hozzászólásra
Hol voltatok 97 tavaszán?????????????????
Válasz #427. hozzászólásra
szerintem is tüntetni kellene és összefogni a gazdáknak
valamit lépni kell....
Majd a MAGOSZ Jakab Úrral az élen megoldja. 2008-ban a 20-24 ft+ feléras alma miatt blokádot szerveztek....
Válasz #424. hozzászólásra
mi is kíváncsiak lennénk rá!
Ha volna erről a dologról több információd kérlek oszd meg velünk.
Válasz #420. hozzászólásra
Én még nem Ez hogy működik?
Kedves termelőtársak, ezen az áron lehet elmélkedni, a trágya magyarul a @ar is többet ér mint ez a nehézségek ( időjárás-pénz-munka stb) árán megtermelt értékes gyümölcs,hát ez magyar valóság.
Válasz #421. hozzászólásra
Lehet, hogy most a napi ár 8 Ft! Ha hozzáadod az 5 forintot pont 13 forint jön ki! Így is lehet számolni!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #419. hozzászólásra
Nem tudom, hogy állapítják meg az árakat, én az idén akartam velük szerződést kötni, és szerződésben vállalták volna, hogy a re fajta átvételi ára a mindenkori napi ár +5Ft. Akkor most mi van????
Sziasztok, Hallott már valaki az EU-ba létező termékkivonásról? Állítólag 13 eurocent / kg, de a magyar agrárvezetésnek ez nem jó.....vajon miért??
Most jottem meg Anarcsrol. 12Ft a hagyomanyos, a Re pedig 13Ft. (netto) Elnezest a remhirekert, bar ez az ar meg igy is remes.
Válasz #413. hozzászólásra
majd írj ha ez biztos
Válasz #416. hozzászólásra
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99600057.TV
Válasz #415. hozzászólásra
A szerződéskötéskor még nincs ár megjelölve! A napi ár mindig a mérvadó. Azt nem lehet mondani, hogy szélhámos a cég, mert legalább 15 éve integrátorként sok család megélhetését biztosította itt a környéken. Az ipari almánál sajnos korábban is előfordultak ilyen áringadozások. Ennek én sem örülök, mert ez a fő profilom, de nem hinném hogy például a növénytermelők minden évben biztosan számíthatnak a jó átvételi árakra! Ezt 2014-es évet mindenki aki a mezőgazdaságból próbál megélni biztosan meg fogja emlegetni! Sót, lehet a 2015-t is, mert az utóbbi években megszokott támogatások is bizonytalanok lettek!
Válasz #409. hozzászólásra
akkor adjátok oda de akkor sem értem ilyen szerződést hogy írhattál alá ilyen feltétellel nem telepítek ez már az aláíráskor lefutott lett nem megbántani akarlak
Ez talán még nem igaz!
Namenyban mar csak 10Ft, ha igazak a hirek. Mi lesz ebbol...
Kilónként!!!!
A szerződés szerint, a le nem szállított mennyiségre 3 Ft a kötbér!!!!
Válasz #407. hozzászólásra
Ha nem adja le, vagy másnak adja le, akkor tartozás fedezetének elvonása bűncselekmény miatt meghurcolják(pont ahogy az IKR teszi a termeltetésivel). Rendőrség(házkutatás, alma lefoglalás, kihallgatás, fényképp, bírósági tárgyalás stb), nem jó ötlet
Válasz #407. hozzászólásra
Sajnos még mindig nem érted, ha a szerződés feltételét nem teljesítjük akkor elveszik a földünket.....
kp-ban nem fizethetjük ki mert a szerződésben termékben kell a hitelrészletet törleszteni.
közös felelősség vállalás lenne a tisztességes de minek, majd mi termelők visszük a balhét. És a feldolgozok ha szerencséjük lesz kapnak még támogatást is. Mint a meggy feldolgozok, a 60ftos meggyre. és mindenki hallgat.
Válasz #402. hozzászólásra
Értelek de máshova is el lehet adni az almát
Golden almára mennyi felárat az agrana az idén?
Az állambácsi mindig azt mondja hogy jó a mezőgazdaság, kell a mezőgazdaság, jelentős a hatása a magyar gazdaságra, a GDP-re..szükségesek a falvak a népességmegtartás miatt.....és a többi sablon szöveg....ha nagyon akarnák akkor nem engednék meg hogy ilyen árak alakuljanak ki A MEGGY, AZ ALMA, De akár a kukorica és napraforgó esetében is.....most mindig azt mondják hogy beindult az ipar, épülnek a házak....fasza minden....és most le van szar..va a mezőgazdaság....
Kb annyira lehet számítani mint a meggynél, ilyenkor hol van a Magosz és többi érdekképviselet, a dinnyénél lehet állami garantált ár?
Itt csak az állami segítsére lehet várni de lehet hogy hiába
Válasz #400. hozzászólásra
ez mind mind így van :(
De jövőre is jó lenne eladni az almát hátha jó ára lesz és mint mondtam a csemete árát termésben kell beszállítani...