Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fendt traktorok új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Bio dió ültetvény tápanyag utánpótlása és növényvédelme új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Zab termesztése,értékesítés új
- Poénok új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8967/cikk_78967/humikal_ind_fill_540x300_0.jpg)
Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ
Áttörő siker a komplex talajjavításban.![Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9158/cikk_79158/keritesado_fill_540x300_0.jpg)
1051 hozzászólás
Olyan nincs ami mindig vízszintbe állna????
Válasz #49. hozzászólásra
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Ezt is pont olyan gépbe rakják már, ami a nagy tömeg, tengelytávolság miatt amúgy sem pattog. Bezzeg a kis gépekbe amik olyanok mint a kecskék raknak egy stokit!
Válasz #45. hozzászólásra
Ez a "sima" légrugós ülés is össze van hangolva a JD fülkerugózásával és a TLS-el. Erre írtam, hogy a rugózási tulajdonságai a JD traktorba vannak tervezve.
Az Aktív ülés az teljesen más. Abban mozgásérzékelő van, és folyamatosan változtatja a rugózási karakterisztikáját a traktor mozgásának megfelelően. Te ebből csak annyit veszel észre, hogy akármennyire is pattogjon a gép, a feneked 5-6 cm-nél nem mozdul ki jobban, és nincs sajátfrekvenciája az ülésnek, tehát nincs olyan eset, hogy belengene, mint a hagyományos, fix karakterisztikájú üléseknél. Tulajdonképpen olyan, mint a hidropneumatikus rugózás a Citroen-ekben, csak kicsiben.
Válasz #46. hozzászólásra
Bizos kényelmetlen ráállásnál de nekem 4-5 óra után nagyon elfárad a nyakam ezért keresek valami olyat amin van rendes fejtámla és rendes háttámla mert nagyon rossz a testtartásom hála ezeknek a jó kis zetor üléseknek mert azokatnagyon ebaxták bennük .
Válasz #45. hozzászólásra
Helló Misi!
Ezt csak a valtrák tudják!
Válasz #44. hozzászólásra
A fejtámla szerintem felesleges, nem lenne kényelmesebb, de sokkal nehezebb lenne hátrafordulni akár munka közben, akár ráakasztásnál.
Válasz #40. hozzászólásra
Ezen én is gondolkodtam, mert úgy emlékszem, hogy az aktívnál összhangban van az ülés, az első híd és a fülkerugózás.
Válasz #43. hozzászólásra
Aha .
Nézegettem ilyen légrugós üléseket de az a bajom velük hogy nagyon kicsik nincs egyiknek sem rendes igazi fejtámasza .
Én inkább valami kamion vezető ülésében gondolkodom inkább azok igazán kényelmes nagy fotelek .
Válasz #41. hozzászólásra
Egy "lufi" van a háttámlában a deréktámasz helyén, és azt olyan keményre/nagyra fújod fel, amekkorára akarod.
Válasz #39. hozzászólásra
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a JD ülést a Grammer gyártja. Csak azért, mert Grammer-ként nem tudsz olyan ülés venni, mint ami a JD-ben van, meg az direkt oda van tervezve (a méret és a rugózási tulajdonságok a JD fülkére/traktorra vannak méretezve)
Válasz #40. hozzászólásra
Milyen ez a levegős deréktámasz ? Mert még nem is hallotam ilyenről .
Válasz #37. hozzászólásra
Bármit is mondjanak, az NEM aktív ülés. Az "csak egy sima" nagyon jóféle, alacsony frekvenciás, vastag párnázatú, nedvességelnyelős, fűthető, oldalra is rugózós, levegős deréktámaszú, hosszúkarfás, támlatodatos stb. légrugós ülés.
Válasz #38. hozzászólásra
A jd-ba nem grammer ülés van jd néven?
Ja csak a Grammer sehol sincs a jd-s űléshez!!!!!
Válasz #28. hozzászólásra
Megkérdeztem a kitét, és 300 e.-ért van a jd aktív ülés, a 6-7000 szériás. Az jó ár az aktívhoz képest, de ez még mindig nagyon sok pénz. Megvárjuk az axiál vagy prillinger akcióját, a most 180ezres grammert hátha ocsón megszámítják.
2002-03 asokba még grammer ülések voltak,de valami nagyon régi fajta mert az axiálba nem volt hozzá alkatrész
Válasz #34. hozzászólásra
Mikor vetted? Most az 135 e.. Tapasztalat? Grammer légrugóshoz képest esetleg?
Valóban grammer volt az mtz-be, vagy csak a grammera hasonlító ülés, amit a kereskedők neveztek át grammer féle ülésnek?
Helló válasz az előbbiekre:
Az ikr-nél vettem az ülést, előtte mechanikus grammer volt benne, de egyszer csak elfáradt benne a rugó.
A sears 3045 series-t 110 ezer körül vettem és csak 12V-táplálás kell neki.
A másik pedig amikor meghozták az új gépet (920.3 mtz) a legelsö az volt hogy kivágtam belőle a gyárit, és az helyett vetem bele egy ugyanilyen searst.
Válasz #32. hozzászólásra
Mindegyik tipus,ami levegös tud előre-hátra is mozogni.
Cobo-ból ( levegős ) melyik típus tud előre hátra is mozogni ?
Válasz #30. hozzászólásra
Van magyar nyelvű honlapjuk is, és szinte a legtöbbhöz kérhető opcióban az oldalra mozgás is.
Honlap itt
Kérdeztem ma az IKR az ülésről az aalkatrészes semmit nem tudott mondani csak amit az akciós újságban vannak leírva.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hihetetlen nincs internet nekik.
Itt le van írva részletesen magyarul.
http://www.searsseating.net/hungary/products/pdf/large_hungarian_custom.pdf
Válasz #28. hozzászólásra
Köszi, majd felhívom t.gerendást.
Válasz #25. hozzászólásra
Nem akarok nagyot hazudni, de mintha 300ezer alatt lenne most olyan új akciós JD ülés, ami oldalra is csillapít, fűthető, támlatoldatos, hosszúkarfás, elfordítható stb.
Válasz #13. hozzászólásra
hát hogyne. De nem akarok itt reklámolni.
Válasz #24. hozzászólásra
ok
Válasz #22. hozzászólásra
Voltunk megnézni ezt az ülést, de a legalapabb, nincs meg a bal karfa sem, tehát sok ennyiért.
Válasz #23. hozzászólásra
lövésem nincs
holnap megmondom
Válasz #18. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Hogyé tudsz ilyen akciósat?
Ne feledd a prillingernél meg az axiálnál télen mindig leakciózzák ezeket is!
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/egyeb/hirdetes-17071991/
Légrugós ülések.
Válasz #15. hozzászólásra
egyszer szét kell szedni. Görgők helyére igazi golyóscsapágyakat tenni lehetőleg akkor amikor még a pályák nincsenek ripityára kova és onnantól faxa.
Válasz #19. hozzászólásra
Van bennük saját elektromos kompresszor (kivéve, amelyikbe nincs:) )
Válasz #17. hozzászólásra
Levegőt mi nyomja, traktor kompresszpr vagy mi?
Válasz #17. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ha az jó neked,akkor holnaprákérdezek.Lehet hogy akciós.
Viszont az nem mozog oldalra.
Ha rendesen lecsavarozod.
Válasz #14. hozzászólásra
Ami a fergába van légrugós grammer az nagyon rendben van. 3500 üó van benne, tartja heteken át a levegőt, nincsenek ki a görgők, és kényelmes is. Ilyen kellene.
Szerintem ez kerül 180+fa-ba az axiál, prillingernél.
Válasz #15. hozzászólásra
személy szerint lövésem nincs!
Valszeg 120kgos traktoros alatt fele olyan tartós,mint egy 60kilós alatt.
Nincs soványabb traktoros a környéken?
A tartósság beállítás függő is.!
Jó estét! Sajnos nekem még nem adattot, hogy 2-3 oránál többet ülyek egy ilyen szuper ülésbenn. Az a kérdésem hogy ezek mennyire tartósak? Uganis a régebbi mehanikus ülések hamar beszorultak a perselyek kioválisodtak, elkezdtek lötyögni az egész és még egy fapad is kényelmesebb mint ezek a kotyogó fém "bilik". A 120kg traktorosom alatt meg töbször eltörött és hegeszteni kellett.![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Válasz #13. hozzászólásra
a három dimenziósak k......a drágák.
Alaphangon 250-300nál kezdődnek,mivel ez már prémium kategória,és egyéb "extrákat" is tartalmaz.
Én azt hallottam hogy a gerinc bigyót,egyebet nem a nagy kilengéstől,ülés lekoppanástól kapod,hanem a mikro rezgésektől.Ha egész nap finoman rezonál alattad a gép.Azt meg igazából egyik ülés sem szűri ki.
Válasz #12. hozzászólásra
A kab-nál van olyan amelyik mozog jobbra-balra is?
A jd-ba csak az aktív ülés tudja ezt a mozgást?
Csak hogy hazabeszéljek, hisz' kínálat van elég:
a KITE-nél ez van: KAB Seating
meg most van akció a JD ülésre is.
Egy telefont ez is megérhet.
Válasz #6. hozzászólásra
A két irányú már mechanikusoknál is szinte alap, de az oldalirányú sajna nem, pedig nekem az lenne szimpatikus.
Milyen gépekbe teszik gyárilag ezeket a fajta üléseket?
gratulálok
ja és milyen volt elötte
Válasz #5. hozzászólásra
Már megvan a gerincbigyula,azt könnyebb megszerezni mint a légrugós ülést.
mióta használod, és elég a két irányu mozgás vagy jólenne az oldalirányu is. mennyibe került amikor vetted és hol.
Hello én két gépembe is beszereltem utólag. Érezhető a változás estére nem "esik" ki az ember a gépből.
a SEARS fajtát tudom ajánlani abbol is azt ami 2 tengely körül ring. fel-le előre-hátra
hali
http://www.ikr.hu/letoltes/legrugos_szoro.pdf
lehet rajta gondolkodni ülés vagy gerincbigyula.
Válasz #3. hozzászólásra
![Cobo SC-80](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090607183613_BCO.1103_cobo_mgv80_ar_stof.jpg)
Axial Cobo ülés
Szerintem most még olyan 10%-al lehetnek drágábbak.
Válasz #2. hozzászólásra
Szia!
Ha jól tudom, azt is forgalmazza az axial, megkérdem majd az árát. Az is mozog előre-hátra?
Válasz #1. hozzászólásra
Szia Misi!
A landinibe légruggós olasz cobo üllés van,lényegesen olcsób a grammernél ,jól szuperál!