Hirdetés
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- AKG támogatás új
1051 hozzászólás
Válasz später77 #1000. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz RkTomi #999. hozzászólásáraAlkatrészt a Nyírker, de ülőlapot nem látok a honlapjukon. Kérdezd meg őket, hátha.
Sears márkájú üléshez alkatrészt forgalmaz valaki az országban? Az ülőpárna kellene. A traktor katalógusa nem bontja részekre, csak a komplett ülést hozza.
Válasz jamo #996. hozzászólásáraValószínúleg ilyen volt benne most is. Csak az tavaly átkerült a nagytrakiba mert azé teljesen széthullott. Ez megúgyis c vágányon volt, új ülés volt benne és 1 az egybe passzolt a 8280asba. A váltókaros karfa is illet rá és meg is vagyunk elégedve a kényelmével is. Majd azért megnézem pontosan a számát. A szélesebb üllőlapos 20ezerrel drágább.
Válasz A vasalás témája #995. hozzászólásáraEz húzós nekem.
Válasz VMisi #992. hozzászólásáraSaját részre. De kisegítő trakiba. Megy talán 100órát se évente.
https://frekvent.com/hu/vezetoules-legrugos-grammer-maximo-black-edition-msg95g-721.html
Válasz jamo #986. hozzászólásáraÜdv.:
https://www.grammer.com/en/products-markets/commercial-vehicles/agricultural-machinery/maximo/maximo-comfort-plus.html
Ezt vettem ősszel. Új dizájn, és állítható ülőlap (hossz és szög). Nem nyomja agyon a combközepemet.
Régi hokedlihoz képest ég és föld. Kissé tartottam tőle, hogy egy mindenes, fél-gyümölcsös trakiba (Lambó Spire Trend 100)-ba befér-e? Még a forgalmazó sem tudott állást foglalni. Befért.
Biztonsági övet, és az ülésfoglaltságjelzőt áttettem a régiből.
nettó 391500. Sok, de semmit nem adnak ingyen, vagy olcsón. Traktorkereskedőn keresztül rendeltem, és pár ezerrel még olcsóbb is volt mint a webshopokban (Ők meg a Kramp webshopjából linkelgették a lehetséges variánsokat).
Válasz VMisi #991. hozzászólásáraOda kell figyelni, mert ülés mértben van kissebb ,nagyobb
Válasz VMisi #991. hozzászólásáraÉn csak véletlenül láttam pár napja, nem kerestem utánna jobban.
Válasz jamo #989. hozzászólásáraMilyet? Saját részre kell?
Válasz B.Bali #990. hozzászólásáraUgyanez itt még olcsóbb, és még lehetne keresgetni:
https://grammerules.hu/Grammer-legrugos-ules-MSG95G/721-INGYEN-HAZHOZSZAL
Válasz jamo #988. hozzászólására. Agroinform piactér
Válasz B.Bali #987. hozzászólásárataláltam nettó 210ért. Aszem az jó lesz.
Válasz B.Bali #987. hozzászólásáraHol láttad?
Válasz jamo #986. hozzászólásáraNem mostanában jó pár éve, grammer maximo ülés volt 250+ fa. Most 225 + fa ért láttam hirdetve
Üdv!
vásárolt mostanában valaki új ülést? Hol érdemes szétnézni? Ár-érték arányban melyik lehet jó választás?
Válasz später77 #984. hozzászólására
Válasz medikus #982. hozzászólásáraKöszi neked is, és Gumókának is a segítséget! Összeállt a nagy mű.
A másik csonkon nem volt cső, ott engedi el a levegőt.
Válasz später77 #981. hozzászólásáraSzépen szikével hosszában megvágod a csonkon. Az újat meg hővel meglágyítod és úgy teszed fel, hogy ráhüljön a csonkra.
Válasz später77 #981. hozzászólásáraA vékonyabb csőről hátra húzod teljesen azt a külső szorítót! Utána vagy levágod,vagy letéped a csövet a csonkról!Másikat hogy vetted le?
Válasz medikus #980. hozzászólásáraPár évet még remélem kibír. Úgy néz ki, hogy a mechanika jó lett, nem lötyög, nem zörög.
Viszont sikerült odacsípni a levegőcsövet, úgyhogy most leenged. Hogyan jön le a gyári cső a szelepről, és mivel érdemes rögzíteni az újat a csőcsonkon?
Válasz später77 #979. hozzászólásáraSzerintem a tűgörgős majd megeszi a vasat!
Válasz VMisi #970. hozzászólásáraMegjött az alkatrész, Nyírkernél volt minden, hétfőn délután rendeltem, ma itt volt a kis csomag. Megvan a tűgörgős csapágy is, de gyárilag nem ilyen volt benne, ott van a korábbi képem jobb szélén, egy sima siklócsapágy volt, az egyiknek összetört és kijött a belseje, azért mozgott jobbra-balra az egész. Holnap kezdődik a Lego-zás.
Válasz Ares 826 #976. hozzászólásáraIgen küld már el. Régen szereltem már az üléseket, de idén kettőt is fel kellene újítani.
Válasz VMisi #974. hozzászólásáraFel kell melegíteni a csapot meg a gyűrűt jó pirosra és beledurrantani fáradt olajba, és akkor nem csak felületi edzés lesz hanem mélységi is, és így egy örök élet meg kettő nap!
Válasz VMisi #974. hozzászólásáraIgen arra, ki kell vágni belőle a gyári perselyt és bééééééééle hegeszteni az újat! Ha kell kép és méret megadom szívesen hogy mit csináltattam, már kettő masinámban így lett kicserélve téli meló lesz a kicsiben is mert 4000-5000 óránál "valagtól" függően elkopik az egész és billeg előre hátra az ülés!
Válasz medikus #972. hozzászólásáraHa van eszterga a háznál.az nagy segítség!
Válasz Ares 826 #973. hozzászólásáraAz x-nél a középső csapra írod ezt?
Válasz später77 #968. hozzászólásáraA két csapot ki kell dobni a ..... és kell bele esztergáltani egy gyűrűt és egy erős vastag csapot megedzeni és belehegeszteni a szék villáiba, egy örök élet és két a javítás után! Nekem mind így lett kicserélve.
Moderátor által módosítva: 2021-12-10 20:22:57
Válasz Ká01 #969. hozzászólásáraEgy esztergályossal úsznád meg,legolcsóbban!Én mikor javítottam,nem egyszer,havernak,mindent megesztergáltam,méretre!
Válasz VMisi #970. hozzászólásáraMozgott jobbra-balra az egész ülés néhány centit, a villában ezeket láttam kikopva, de majd még átnézem. A fém sínben a fém csapágy nem zörög? Mert azért ezek nem illesztett elemek. Biztosan jobban kopik a műanyag, de kibírt közel 10 évet.
Válasz später77 #968. hozzászólásáraEbben nincs is kis d nélküli tűgörgős csapágy? Pedig nekem az is rémlik. Valaki régebben írta, hogy a műanyag görgők helyére csapágyat tett.
Majd írd már meg, hogy honnan sikerült alkatrészt szerezni. Nézd meg a rother.hu -t, én az oldalirányú rugózást pl onnan rendeltem.
Válasz später77 #968. hozzászólásáraHa nem boldogulsz,akkor Nyírker,de én már volt hogy a Habi-val úsztam meg a legolcsóbban a Grammer javítást.
Válasz VMisi #967. hozzászólásáraNem rendeltem még, előbb szét kellett szednem, hogy pontosan tudjam, miből mennyi kell. Nyírkert néztem, ha náluk nincs, akkor Granit vagy Kramp (más javaslatot elfogadok). Ehhez az üléshez ennyi alkatrész kell, plusz két persely az alsó két csaphoz, de azt még ki kell ütni a villából.
Válasz später77 #966. hozzászólásáraHonnan rendelték alkatrészt? Honnan tudtad, hogy mit kell rendelni, ha még csak most szeded szét? Van komplett javítókészlet esetleg?
Válasz medikus #964. hozzászólásáraÁ, megvan, köszönöm szépen!
Ha valakinek esetleg lenne összeszerelési útmutatója, mert mire ideér az alkatrész, lehet elfelejtem mi hogy volt.
Válasz medikus #964. hozzászólásáraMelyik tengelyt? Középen kivettem a villa két szárát összekötő csapot.
Válasz später77 #963. hozzászólásáraHátul húzd ki a tengelyt,középen csavarozd szét,akkor majd engedi kifordítani!
Sziasztok!
Grammer MSG95G/731 ülés szerelésével kapcsolatban segítségre lenne szükségem. Az alsó sínben szeretném kicserélni a két műanyag görgőt, de a képen pirossal jelölt "dudor" nem engedi kicsúszni a villát (festékkopás is látszik, ott felütközik, ütésre sem ugrik át). Mi a módja a kiszerelésnek?
Válasz csferri #961. hozzászólásáraLehet hogy
EBBŐL hoztak neki, és nem hbr-st ? Azt hittem csak hbr-es van.
Válasz mtz1221 #959. hozzászólásáraCobó itt még szét nem tört senki alatt pedig van egy pár ismeretségbe, viszont ahogy írtam foglakozást igényel néha, perselyezés , levegőelendés stb szóval nem legjobb de használható.
Válasz mtz1221 #959. hozzászólásáraKb ez lehet, meg szerintem ebbe az árba a többi is ugyan az.
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/2161/Vezetoules_kartam_fejtam_olasz_tipusu_szovet.html
Válasz csferri #958. hozzászólásáraLehet hogy nem egyről beszélünk ? Itt cobo tört szét nála 3 év alatt darabokra a görgős részeinél. A hbr meg a belarusnak hirdetett levegős ugyanaz ? Linkeld már be melyiket nem szabad nehogy ki baccak magammal, még szerencse hogy nem mentek a fiuk a 30 km-es határzár miatt.
Válasz mtz1221 #957. hozzászólásáraHallod az tényleg nagyon gáz, mindene gyenge és cserébe van 3 centi rugóútA Cobó viszont nem rosz, jó néha foglakozni kell vele meg nem 120+os fasziknak való ,mondjuk mostmár jó drága is.
Válasz csferri #956. hozzászólásáraÍrta hogy nem túl gyakran használt traktorba. Én is olyant fogok a törökbe venni, mert magasabb nem fér bele. Egyik ismerősnek 3 éve van kis nyúsziban, annyit ér mint az olasz cobo szerinte.
Válasz mtz1221 #955. hozzászólásáraKi akarsz vele b@szni
Válasz gazda.f #954. hozzászólásáraBruttó 300 eurós levegős hbr-t.
Üdv! Eblo ülésekről mi a vélemény?
http://ebloulesek.hu/termekek/mgv120-c1-nagy-teherbirasu-ules-165-kg/
Ki, mit ajánlana nem túl gyakran használt traktorba?
Válasz Mf-es? #952. hozzászólásáraEzt nem tudom,millió fajtája van!A kamion ülés is leenged!Az amit javítottam nem enged le,csak ha én akarom!Nincs benne csak egy kompresszor motor kapcsoló,egybe építve a leeresztőgombbal.
Az normális,ha csökken a súly az ülésen,akkor enged a levegőből.Ha kiszállok,leengedi.Aránylag keményen szeretek ülni,és idegesítő,hogy sziszeg alattam az ülés.