Hirdetés
Fórum
- Kalászosok műtrágyázása új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Glifozát új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
585 hozzászólás
Válasz csoppika #284. hozzászólásáraMtz 952.3 a traktor. Szoktam én is figyelni a fordulatszámot persze, de ez már elektromos. Külső USB-s GPS vevőm van,még mrpoke javasolta erre a célra tökéletes. Szoktam vele várni 15-20 percet hagy áljon be a jel. Azok nekem is eresztenek, a szivattyú kopog mint állat számomra csúnya hangja van
lehet fel kellene újítani vagy valami jobb minőségűt kellene nézni rá. A szakaszoló tényleg érdekes, nekem a nyomás változik 2-3 tizedet hiába nincs hozzá nyulva sem. Azért mondtam az első az mindig jó szokott lenni meg a második is pontos viszonylag, majd utána már 20-30 litert csúszik.
Válasz Tekergőkee #280. hozzászólásáraMilyen trakival viszed? Ha van ford számmérő, az pontosabb, mint a gps, ami 5 tizedeket ugrál...
Válasz csoppika #282. hozzászólásáraJa a szivattyúja kritikán aluli volt(szelepek), az utolsó 2 évben kapott új reverberit...(szakaszolója is lerohadt, ahelyett meg egy rozsdamentes csövet...) A gyári szívószűrője már újan eresztett...nem is javult meg...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Tekergőkee #280. hozzászólásáraÉn a fordulatszámot lesem az Mtzben... És mindig jó. Pedig kalimpál.
Amúgy az a lengyel 2005-ben került ide, de kb 4 éve áll....
Válasz Tekergőkee #280. hozzászólásáraÉn meg fordulatszám mérővel!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #279. hozzászólásáraAkkor az lehet a jobbik fajta lengyel. Minden tavasszal lepróbázom, utána az első az jó utána egy kicsit már változik. A sebességet is GPS-el mérem(nem telefon).![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Tekergőkee #278. hozzászólásáraNekem fixen be van lőve a nyomás, és VI.-on megyek 1100-as fordulattal, mindig ugyanannyi területre elég a cucc...
Ha paramétert (vagy fuvókát) változtatok, akkor mindig vizes teszt jön...
Válasz csoppika #274. hozzászólásáraVan ez az alkalmazás, ezzel csináltam. Igaz nekem a lengyel priccoló sose akar 2x egymás után egyformán fújni.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Tomi81 #276. hozzászólására270 liter gâzolaj?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Mtz 550E #266. hozzászólására3,5bar 8km/h 270l/ha
Válasz Mtz 550E #266. hozzászólásáraÁllj neki egy szabályos téglalap táblának, amit tudsz, hogy mekkora, és hogy pontosan milyen hosszú, meg széles, oszt próbálkozz...de TISZTA VÍZZEL!!!!!!![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Ja...ölezőt vigyél...hogy a csonka hosszt be tudd mérni!
Sok sikert...
Válasz Mtz 550E #266. hozzászólásáraMtz VI./1300 fordulat, 2.5bar...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190419080215_aixr_chart.jpg)
(és kb vehetsz piros fuvókákat, mert nem fog 250 litert kinyomni...)
Ha van buta telód, azon van GPS, azzal mérd be a sebességed...
Válasz csoppika #272. hozzászólásáraMondjuk az a beállítás lehet benne van a kezelésiben...már ha elolvasta...
Válasz ND #271. hozzászólásáraA bypass szelepet még bele se írtad...ha jól látom, ez már olyan...![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Mtz 550E #268. hozzászólásáraÉn az első permetezést tiszta vízzel csináltam
Elindulsz egy beállítással és ha nem az jön ki amit szeretnél változtatsz EGY paramétert (vagy sebesség vagy nyomás vagy fúvóka) és újra próba.
Elvileg ki is lehet számolni.
Elkezdtem leírni neked, de belekavarodtam...
Talán majd később, de addigra hátha megszán vki
Válasz csoppika #263. hozzászólásáraKöszönöm szépen)
Válasz Mtz 550E #268. hozzászólásáraAkkor azt mondom,hogy mielőtt elindulsz dolgozni vele,mérd be!Akkor megtudod hogy milyen nyomáson mennyi a fogyasztásod6.ban!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Okosabb lettél?
Válasz medikus #267. hozzászólásáraEttől több segítségre gondoltam!
Válasz Mtz 550E #266. hozzászólásáraNe foglalkozz te ezzel!Túl bonyolult!!!!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Űzemeltesd be!!!
Hali!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190418194228_vegyszerez_.jpg)
Aki használ ilyen lengyel vegyszerezőt tudna segíteni?
Ma próbálgattam a keret nem akar befelé állni meg a szórófejeknél ha a csepegésgátlót nagyon meghúzom akkor nem jön át rajta a víz? Kék színű fúvókák milyen nyomáson dolgoztok és milyen sebességgel Mtz hány L/ha-ra jön ki?
Válasz atisgyulai #264. hozzászólásáraMunka nyomás 1/3!
Válasz csoppika #263. hozzászólásáraNem inkább 1/3-al kevesebb, mint az üzemi?
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Full Random #262. hozzászólásáraA használni kívánt nyomás 1/3-a lenne?
sziasztok.
lengyel p100 szivattyú légüstbe mekkora nyomás kell? 1/3 cisnienia roboczego a matrica rajta. 15 méteres a keret ha ez esetleg valamit számít.
Válasz kislaszlotamas01 #247. hozzászólásáraÍgy bő két év távlatában van tapasztalatod a géppel kapcsolatban? Gondolkodom egy ilyen vásárlásában. MRX kerettel van a tiétek is? A váz hogy bírja?
Válasz Mtz 550E #258. hozzászólásáraIgen 15 40-es való bele.
Válasz Mtz 550E #258. hozzászólására2 csapágy meg egy persely van benne. Mindegy mit raksz bele, de hajtóműolaj keklene.
Üdv!
Lengyel permetező szívatyúba mol turbo 15w-40-es motorolaj mehet bele? Vagy milyen olaj kell bele?
Válasz Bobi82 #255. hozzászólásáraEz az?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20180526212814_50_biardzki.jpg)
http://spray.at.ua/_ld/0/50__biardzki.jpg
Válasz Bobi82 #255. hozzászólásáraA szer áramlását követve a rugo mindig a szelep után legyen. A szivo szelepekben gyengébb a rugó, ne keverd össze. Egyszerű kis szerkezet, józan paraszti ésszel állj neki
Üdv!
Adott egy 120 l/min szivattyú biaridzky féle,membránokat és légüstmembránt cseréltem,előtte az olajjal összengedte a vizet,semmi baja nem volt,most újak a membránok,és nincs nyomás,esetleg valakinek, gépkönyv hogy vannak a szelepek,mert szétszedéskor szétperget,és lehet nem jól raktam össze,esetleg tippek?
Válasz Gandhy #252. hozzászólásáraakár tudna annyit is, de nem úgy használjuk.
4.5-5 bar-on megy a légbeszívásos fúvóka.
Ez a fúvóka alapból nem porlaszt úgy, viszont lehet vele dolgozni, nem úgy mint a sima fúvókákkal.
Válasz atisgyulai #251. hozzászólásáraIgen,mivel új vizsgáztatva van máshogy már nem is árulhatnak új gépet
Válasz t.peti #245. hozzászólásáraa 4-es fúvókával a 6-7 bar az már inkább köd
Válasz kislaszlotamas01 #250. hozzászólásáraMűszakis?
Wirax márkájú erősített kerettel,olasz 3 dugattyús szivattyúval az ára ha jól emlékszem 480+áfa nem tudom pontosan én csak alkalmazott vagyok
Válasz kislaszlotamas01 #247. hozzászólásáraHova csukódik?A csuklókról majd egy közelebbit ha lehetne!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Tegnap érkezett,800/15![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170516212135_20170515_125027.jpg)
Válasz apuci #244. hozzászólásáraA Tiszavasvári céget próbáltad már ? Ott minden van a Lengyel permetezőkhöz.
Válasz mtz1221 #239. hozzászólásáraNekünk sárgában van. 10 éves körüli 800 literes 15 méteres kerettel.
Azt nem mondom hogy nincs baja, mert volt már. de a keret nem törik, tartály nem lyukad ki. A vázat kellett erősíteni az alsó 3 pontnál. A gyári 120 literes szivattyú elkopott, cseréltünk membránt is rajta többször, de nem okozott javulást. Vettünk rá valami másféle lengyel gyártmányt 30-40 ezerért... na ez a szivattyú jobb mint a gyárija volt kb...
1600as fordulatnál 4es fúvókával tud 6-7 bart is...
Nagy baja még a keret keresztirányú szintezése... valamelyik oldalt mindig alacsonyabban van...
Most már kezd kicsi lenni, 70 hektár körüli területet kell lefújni átlag kétszer.
Kis területre szetintem megfelelő eszköz, normális fúvóka kell bele és akkor lehet vele jó minőségű munkát végezni.
Válasz mtz1221 #243. hozzászólásáraLehet hozzá kapni membránt egy cégnél de nem jó bele mert vastagabb így mégse jó!
De egy próbát lehet megérne a Szabatkai membrán! Ja igen 120l-es!
Válasz apuci #242. hozzászólásáraGondoltam hogy túl szép hogy igaz legyen.Membrán van szabadkán ha nem találsz máshol.Tudnak magyarul,ha kell küldöm a számukat.120 literes a pumpád?
Válasz mtz1221 #241. hozzászólásáraEz az a típus ami gömbölyűnek hat tehát amit be likeltél az elején, kék színűben.Ebben nincs elektronika de ez akkor is elromlik.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Vagy a tartály lukad ki vagy a szakaszoló megy tönkre vagy a nyomásállító de legvégül a szivattyú amionek csupán annyi a baja hogy nem lehet hozzá membránt kapni tehát csere darab kell.
Namost amit rá költöttem az nem túl sok kb,100-110 ezer de ez kb 4 év alatt úgy hogy évi kb 50-60 ha permetezett!
Válasz apuci #240. hozzászólásáraElejétől a végéig vagy csak bizonyos részét ?A lengyel elektronikát akkor már meg sem merem kérdezni.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz mtz1221 #239. hozzászólásáraNekem sárgába van de átkozom a napot!![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Biardzki permetezője van e valakinek?Érdemes vele foglalkozni?Olyan jó áron vannak,hogy márkásból 20 éveset lehetne venni,ebből meg újat.https://www.google.rs/search?q=Biardzki+permetez%C5%91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ2OLagvLTAhXDXCwKHZOdBVcQ_AUICigB&biw=1164&bih=537#imgrc=bFP6riIjclLHjM:
Válasz D-032a #237. hozzászólásáraköszi mindenkinek, nem ilyenem van... :D
Válasz kalcsob #229. hozzászólására
Pl: ihász kft, agrosop.hu