Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Figyi szemi te kb 1 éve csinálod ezt, a többiek amit írnak biztos nem egyéves tapasztalat után vonták le a konzekvenciát.
Én is kezdő vagyok sokszor értetlen, de ha valaki veterán megmondja h mit és hogyan akkor igyekszem elfogadni a tanácsát és úgy csinálni a dolgokat, főleg meg ha ezt többen is tanácsolják.
Ezt énis meg fogom csinálni 3,3m elöl nyomlazitója van! hát az a egy kevés oda szerintem nem hiszem hogy fel tudja lazitani azt a 40q traki nyomát én 2db fogok tenni!
Nem fog beleálni a kapa a nagy kerékbe,és nem fog a kitámasztó összecsuklani hisz meg van erösitve,én nem teszem tönkre nem használom csak 8.5holdban és nem 100hektárban és vigyázok rá mint a szüz nöre!
Na olyan tárcsát se vegyél, kivéve ha lehet 6mm-es lappal kérni, mert nekünk a 3,5 mm-es lapok törnek lefele róla... Amúgy más baj nincs vele csak ez az "apróság". Ja meg a rögtörőjét utálom, az csak arra való hogy beragadjon, egyszer szétvagdosom idegemben már annyiszor xoptam vele, de ez nem a gép hibája, a MW-on is ilyen van. Az biztos, hogy soha többet nem veszek olyan gépet, amin pálcás henger van...
Válasz #213. hozzászólásra
Azért ennek sem ártana a harmadik pontot kitámasztani, oda jó hátra, addig amíg felemelve egyszer a kapa bele nem áll a nagykerékbe.
Hála Istennek, közel még nem álltam mellette! De !! MEnj fel a honlapjára, ott az első ekeváz, U vas,a Cambridzs henger váz vonórésze U vas,a műtrágyaszórós kultivátor váza U vas, de ha nézegeted biztos van még több is! De Neked szerencséd van biztos talált valami 3mm-esfalu zártszelvényt a Te gépedhez!
Figyelj te pénzed azt veszel amit akarsz de sokan vesznek ilyet és nem lehet rossz mint egy 1millás vagy akármilyen hány olyan van akinek csinált kombija van egy sor rögtörös és még el sincs felezve,de nem olyan szar csak kinek van pénze ha pl 400vagy 800+fa és ki kell fizetni!
Én is ugy vagyok hogy szeretnék venni egy tölcséres műtrágyaszórót a másik fórumban és az mondják hogy vegyek 100eft az nem sok de ha még a fa akkor már 130eft 500literes és van hogy 55eft+fa az csak 70eft és mindegy hogy milyen csak dolgozni kell vele és nincs külömbség egy leták vagy egy semjéni kombi csak egyik drágább vagy mondhatnám Helti,vagy OKM kombit egyik ilyen másik olyan de egy kicsit jobban is megcsinálhatták volna a LETÁKOT NYOMLAZITÓ KITÁMASZTÓ KIMEREVITENI RÖGTÖRÖT NEHEZEBRE ÉS MÁR MEGVAN A SULY A RÖGTÖRÖ EGY KICSIT NAGYOBBRA 25-32re 26-21 helyettmeg egy kicsit hajlitott közzé rögtörö nem egyenest mint a helti csinált!
Nekem volt vadkertagrós,ár érték arányba nagyon jó.Évente több 100 ha. ment,húztuk mtz,meg a 160 le fergával is.A rögtörők felfogatását erősíteni kell,meg a tárcsasor végét merevíteni.Ha ez megvan,kissebb gazdaságba örökös,mint a szegénység.
Válasz #209. hozzászólásra
Ilyen összeforgatott U vas vázakat könnyű csinálni! Aki látja rajta a varratokat, elhányja magát!!!Végig hegesztik az U vasat, arra nem is gondolva, hogy az anyagszerkezet megváltozik! Bilinek való!
Jó lenne ha szálitana anyagot egy barátomnak el tudná adni vállalkozó csinál szerszámokat csak még nem keresték meg a nagy gyárak olcsón dolgozik és mindent megcsinál jó árban!
Na szóval Letákot nem fogok venni nem mintha szükségem lenne ilyen eszközre, de elég volt amit olvastam róla egy tákolt konstrukció az egész. kb olyan mint a kínai áramtalanító amire azt mondják ez TUTI FASZÁNTOS OROSZ veszel 10-et és mind a 10 szar
A MONDÁS MEG AZ HOGY: OLCSÓ HÚSNAK HÍG A LEVE!
Sok a gázolaj mennyi 400-430ft/l
egy 82es 1 holdnál benyeli a 10-15litert
hektáronként 20-25liter remélem jól irom és még kopik a traki olaj eke laposva meg egyebek
aki sokalja az ássa fel,ugyis sportolni kell! Mi Szabolcs megyében én nem megyek seninek sajátomat megcsináljuk és kész ha ráérek esetleg ,sajna nincs jogsim a szemem miatt de szeretek traktorozni csak meg kellet volna venni mindent egy 5-10 évvel ezelött mikor még jó traki és munkagépek volta árban is meg tömeg benne volt az anyag és nem szakadtak szét!
Ez nem a Gyártó hibája hogy egy kombi vagy milyen szerszám csinál milyen tömegü,pl leták kombi350kg
egyOKM kombi meg 700-800kg de a leták 400+fa OKM pedig 750+fa és nem mindegy mikor ki kell adni hanem a gazda hogy használja az a munkagépet,kombinál 5-12cm elég és nem kell vele szántani vele én meg vagyok elégedve faterazt vette amugy ha nem ment volna fel akkor Semjénit vettem vagy esetleg egy tárcsa rögtörövel csak akkor nem volt pénz mikor jött a 82es és még 25ös is meg volt semjáni tárcsát de engem kiszolgál 8.5 holdat bérmunkát meg nem fizetik meg nekem mert akinerók dokgoznék az sokalja és nincs pénz
szántás 10ft/ölje tárcsa kombi 5ft/ölje
azaz szántás 26eft/hektár -15eft/holdja
Tárcsa 13eft/hektár-7500ft/holdja
6000m2 hold 10000m2 hektár
1600öl hold 2777öl hektár
3.6 váltószám
Válasz #175. hozzászólásra
Normális dupla rögtörős kombinátoron,min két henger külön rugózású.Hogy is menne ez bele, hiszen a kétsor hengeren úszik az egész hátulja!Nézz meg egy Pl Sasform kombinátort!
Nekünk is vanegy leták hengerünk a boronán kivül. Daruzos fajta. utálom,gyűlölöm. rohadalom nehéz sok helyen nem tudjuk huzni. dupla soros,ugy benyeli a lazŕja alig lehet kiszedni. kicsi az ŕtmérő. pattog. borzalom akár csak a fogas. komoly talaj munkagépet tuti nem vennék tőlük. ami nincs tesztelve nem is birja. Hála a fogassal lezuzzuk a területet 2 nap alatt és egy évre eldugjuk ujra gyorsan.
Válasz #198. hozzászólásra
az még a jobbik eset,még otthon laktam apám akárhányszor elment melettem szurós szemel nézett anyámra hogy miért engedett be az udvarba
5 évvel ezelőtt vettem egy leták gyűrűshengert összecsukhatót, mert már meguntam, az örökös daruzást a másikkal.
Az ára jó volt a többi vontatotthoz képest, így többen is vettünk 6 méteresben.
Mikor először szétnyitottam azt hittem szétszakad az egész de esztergáltam bele egy szűkítőt és így sokkal szebben nyitott.
Mikor elkezdtünk vele dolgozni rájöttem az mtz csak köhög előtte főleg homokosabb helyeken, így a jd 6410-re akasztottuk az észre sem vette.
Előnyei:olcsó,hatékony,könnyen telepíthető
Hátránya:folyik a munkahenger,törik a tengely,a hegesztések csúnyák és sok mellé van hegesztve,a rudat meg kellett erősíteni,
5 év alatt apám akárhányszor elment mellette anyiszor nézett rám szúrósan, hogy minek engedtem be a portára
Kállósemjéni az Géderlaki kombit forgalmaz vagyis kecskemét mellett csak most nem jut eszembe pedig ott mentem el elötte,Leták azt nem tudom azis Géderlakon csinálják! De még biztos van még magyar gyárak!
Válasz #186. hozzászólásra
Teeeee enyire nem szereted a magyar mezögép gyártásthogy nem birod naponta elviselni a leták meg kálósemjénit pár 1000-szer,szégyent hozol a nemzetre
Ennyit tudok ,hogy
LETÁK Rögtöröje átméröje
Nagy 26cm
kics 21cm
KÁLLÓSEMJÉNI
Nagy 31cm
kicsi 25cm ÁTMÉRÖJE!
Többit nem tudom de a rué is nagy van !Gyárin!
1381 hozzászólás
Jó kis kombi helti hasonlit a letákra
Csak benne van az anyag és 2.8m 636+fa!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119155103_kombinator8_640x480[1].jpg)
Helti kombi ez 3.3m az mégdrágább!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119154035_kombinator1_640x480[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119154311_kombinator3_640x480[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119154442_kombinator4_640x480[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119154552_kombinator5_640x480[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119154706_kombinator6_640x480[1].jpg)
Válasz #227. hozzászólásra
Figyi szemi te kb 1 éve csinálod ezt, a többiek amit írnak biztos nem egyéves tapasztalat után vonták le a konzekvenciát.
Én is kezdő vagyok sokszor értetlen, de ha valaki veterán megmondja h mit és hogyan akkor igyekszem elfogadni a tanácsát és úgy csinálni a dolgokat, főleg meg ha ezt többen is tanácsolják.
Válasz #222. hozzászólásra
és meddig vigyáznak,arra felétek a szüz nöre
Ezt énis meg fogom csinálni 3,3m elöl nyomlazitója van!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119152920_n_2611[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119152956_n_2612[1].jpg)
hát az a egy kevés oda szerintem nem hiszem hogy fel tudja lazitani azt a 40q traki nyomát én 2db fogok tenni!
itt meg a Helti kombi 636+fa 700kg habinál
Helti olyan mint a leták csak benne van az anyag![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119152242_omk_33[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119152313_omk_33_2[1].jpg)
másik meg OKM ami 750eft+fa sulyt nem tudom 800kg 2.8m!
Válasz #222. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor nem használod?
Válasz #223. hozzászólásra
Ja ilyen Vadkertes, csak 3,2-es.
Válasz #221. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119151142_BIG_0009756557[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119151341_BIG_0009756558[1].jpg)
min a 3 kép Kállósemjéni 5mm lap enyémen 4mm van
Ilyesmi?
Válasz #219. hozzászólásra
Nem fog beleálni a kapa a nagy kerékbe,és nem fog a kitámasztó összecsuklani hisz meg van erösitve,én nem teszem tönkre nem használom csak 8.5holdban és nem 100hektárban és vigyázok rá mint a szüz nöre!
Válasz #218. hozzászólásra
Na olyan tárcsát se vegyél, kivéve ha lehet 6mm-es lappal kérni, mert nekünk a 3,5 mm-es lapok törnek lefele róla... Amúgy más baj nincs vele csak ez az "apróság". Ja meg a rögtörőjét utálom, az csak arra való hogy beragadjon, egyszer szétvagdosom idegemben már annyiszor xoptam vele, de ez nem a gép hibája, a MW-on is ilyen van. Az biztos, hogy soha többet nem veszek olyan gépet, amin pálcás henger van...
Válasz #217. hozzászólásra
Na itt jön ki hogy ócsó,meg még egy-két méter vas hiányzik belőle!
Azért ennek sem ártana a harmadik pontot kitámasztani, oda jó hátra, addig amíg felemelve egyszer a kapa bele nem áll a nagykerékbe.
Válasz #215. hozzászólásra
Az de kállósemjében árulják kombit 455eft+fa
tárcsa 3.2m 560mm 720eft+fa ha jól emlékszem
de árulja Wirax kocsord és a Környe is !
Válasz #216. hozzászólásra
káttam már én is 100x100 as zártszelvényű kultit és kombit Letáktól, de ő csak a jrg 235 ös anyagminőséget preferálja a jrg 355 el szemben...
Hála Istennek, közel még nem álltam mellette! De !! MEnj fel a honlapjára, ott az első ekeváz, U vas,a Cambridzs henger váz vonórésze U vas,a műtrágyaszórós kultivátor váza U vas, de ha nézegeted biztos van még több is! De Neked szerencséd van biztos talált valami 3mm-esfalu zártszelvényt a Te gépedhez!
Válasz #201. hozzászólásra
ez nem semjéni, soltvadkerti
100x100 gerendázata 80x80 himbák vastagságát nem tudom de gondolom 5ös!
Válasz #210. hozzászólásra
itt van suly lenne egy mérleg megmérném hogy megvan e 350kg vagy egy kicsitt nehezebb!
Hol van az u vas nézz meg az enyémet nincs hegeszve !
Válasz #208. hozzászólásra
Figyelj te pénzed azt veszel amit akarsz de sokan vesznek ilyet és nem lehet rossz mint egy 1millás vagy akármilyen hány olyan van akinek csinált kombija van egy sor rögtörös és még el sincs felezve,de nem olyan szar csak kinek van pénze ha pl 400vagy 800+fa és ki kell fizetni!
Én is ugy vagyok hogy szeretnék venni egy tölcséres műtrágyaszórót a másik fórumban és az mondják hogy vegyek 100eft az nem sok de ha még a fa akkor már 130eft 500literes és van hogy 55eft+fa az csak 70eft és mindegy hogy milyen csak dolgozni kell vele és nincs külömbség egy leták vagy egy semjéni kombi csak egyik drágább vagy mondhatnám Helti,vagy OKM kombit egyik ilyen másik olyan de egy kicsit jobban is megcsinálhatták volna a LETÁKOT NYOMLAZITÓ KITÁMASZTÓ KIMEREVITENI RÖGTÖRÖT NEHEZEBRE ÉS MÁR MEGVAN A SULY A RÖGTÖRÖ EGY KICSIT NAGYOBBRA 25-32re 26-21 helyettmeg egy kicsit hajlitott közzé rögtörö nem egyenest mint a helti csinált!
Válasz #208. hozzászólásra
Nekem volt vadkertagrós,ár érték arányba nagyon jó.Évente több 100 ha. ment,húztuk mtz,meg a 160 le fergával is.A rögtörők felfogatását erősíteni kell,meg a tárcsasor végét merevíteni.Ha ez megvan,kissebb gazdaságba örökös,mint a szegénység.
Válasz #209. hozzászólásra
Ilyen összeforgatott U vas vázakat könnyű csinálni! Aki látja rajta a varratokat, elhányja magát!!!Végig hegesztik az U vasat, arra nem is gondolva, hogy az anyagszerkezet megváltozik! Bilinek való!
Válasz #206. hozzászólásra
Jó lenne ha szálitana anyagot egy barátomnak el tudná adni vállalkozó csinál szerszámokat csak még nem keresték meg a nagy gyárak olcsón dolgozik és mindent megcsinál jó árban!
Na szóval Letákot nem fogok venni nem mintha szükségem lenne ilyen eszközre, de elég volt amit olvastam róla egy tákolt konstrukció az egész. kb olyan mint a kínai áramtalanító amire azt mondják ez TUTI FASZÁNTOS OROSZ veszel 10-et és mind a 10 szar
A MONDÁS MEG AZ HOGY: OLCSÓ HÚSNAK HÍG A LEVE!
Válasz #205. hozzászólásra
Sok a gázolaj mennyi 400-430ft/l
egy 82es 1 holdnál benyeli a 10-15litert
hektáronként 20-25liter remélem jól irom és még kopik a traki olaj eke laposva meg egyebek
aki sokalja az ássa fel,ugyis sportolni kell! Mi Szabolcs megyében én nem megyek seninek sajátomat megcsináljuk és kész ha ráérek esetleg ,sajna nincs jogsim a szemem miatt de szeretek traktorozni csak meg kellet volna venni mindent egy 5-10 évvel ezelött mikor még jó traki és munkagépek volta árban is meg tömeg benne volt az anyag és nem szakadtak szét!
Válasz #204. hozzászólásra
Tán a leták üzletkötője vagy?
Nálunk a szántást 18-20-ért csinálják, de az is sok!!Jó talaj függő dolog.Mi itt A Duna-Tisza közén vagyunk.Itt benyeli az ekét a föld!
Ez nem a Gyártó hibája hogy egy kombi vagy milyen szerszám csinál milyen tömegü,pl leták kombi350kg
egyOKM kombi meg 700-800kg de a leták 400+fa OKM pedig 750+fa és nem mindegy mikor ki kell adni hanem a gazda hogy használja az a munkagépet,kombinál 5-12cm elég és nem kell vele szántani vele én meg vagyok elégedve faterazt vette amugy ha nem ment volna fel akkor Semjénit vettem vagy esetleg egy tárcsa rögtörövel csak akkor nem volt pénz mikor jött a 82es és még 25ös is meg volt semjáni tárcsát de engem kiszolgál 8.5 holdat bérmunkát meg nem fizetik meg nekem mert akinerók dokgoznék az sokalja és nincs pénz
szántás 10ft/ölje tárcsa kombi 5ft/ölje
azaz szántás 26eft/hektár -15eft/holdja
Tárcsa 13eft/hektár-7500ft/holdja
6000m2 hold 10000m2 hektár
1600öl hold 2777öl hektár
3.6 váltószám
Válasz #175. hozzászólásra
Normális dupla rögtörős kombinátoron,min két henger külön rugózású.Hogy is menne ez bele, hiszen a kétsor hengeren úszik az egész hátulja!Nézz meg egy Pl Sasform kombinátort!
Nekünk is vanegy leták hengerünk a boronán kivül. Daruzos fajta. utálom,gyűlölöm. rohadalom nehéz sok helyen nem tudjuk huzni. dupla soros,ugy benyeli a lazŕja alig lehet kiszedni. kicsi az ŕtmérő. pattog. borzalom akár csak a fogas. komoly talaj munkagépet tuti nem vennék tőlük. ami nincs tesztelve nem is birja. Hála a fogassal lezuzzuk a területet 2 nap alatt és egy évre eldugjuk u
jra gyorsan.
Semjéni!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119130239_BIG_0009756557[1].jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119130316_BIG_0009756558[1].jpg)
Válasz #197. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130119125827_5e1173bcfbbad3a83d9a97c8cb5d1c74[1].jpg)
FEKETE AGRÓ TÁRCSA most olyan 500eft+fa én egy kicsit kevesebb volt 1 éve! Itt Fábiánházán csinál még több mindent!
Ilyen és nem 830eft!
Válasz #198. hozzászólásra
em szurós szemel nézett anyámra hogy miért engedett be az udvarba
az még a jobbik eset,még otthon laktam apám akárhányszor elment melett
5 évvel ezelőtt vettem egy leták gyűrűshengert összecsukhatót, mert már meguntam, az örökös daruzást a másikkal.
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Az ára jó volt a többi vontatotthoz képest, így többen is vettünk 6 méteresben.
Mikor először szétnyitottam azt hittem szétszakad az egész de esztergáltam bele egy szűkítőt és így sokkal szebben nyitott.
Mikor elkezdtünk vele dolgozni rájöttem az mtz csak köhög előtte főleg homokosabb helyeken, így a jd 6410-re akasztottuk az észre sem vette.
Előnyei:olcsó,hatékony,könnyen telepíthető
Hátránya:folyik a munkahenger,törik a tengely,a hegesztések csúnyák és sok mellé van hegesztve,a rudat meg kellett erősíteni,
5 év alatt apám akárhányszor elment mellette anyiszor nézett rám szúrósan, hogy minek engedtem be a portára
Válasz #196. hozzászólásra
és a tiéd milyen,az is jóóó?
Válasz #193. hozzászólásra
leták 830eft semjéni meg 755eft enyém meg kevesebb!
Válasz #194. hozzászólásra
én a vékonyba szeretem a vastag az büdös
Válasz #191. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
persze
mtz121esesek kálósemjéniek letákosok......... vastagbelébül
Válasz #189. hozzászólásra
szemi akkor ezek a jók
Válasz #190. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
kötelet tudsz fonyni
csakleirta![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #187. hozzászólásra
Kállósemjéni az Géderlaki kombit forgalmaz vagyis kecskemét mellett csak most nem jut eszembe pedig ott mentem el elötte,Leták azt nem tudom azis Géderlakon csinálják! De még biztos van még magyar gyárak!
Válasz #187. hozzászólásra
Mióta van a cégnél 1 2 azóta lehet nemannyira.....
Válasz #186. hozzászólásra
hogy nem birod naponta elviselni a leták meg kálósemjénit pár 1000-szer,szégyent hozol a nemzetre
Teeeee enyire nem szereted a magyar mezögép gyártást
Válasz #185. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Le ne ird még 1x azokat a szavakat h.
kálósemjéni meg leták
mer 50715 regisztrált fölvágja az ereit még délelőtt --------------
Ennyit tudok ,hogy
LETÁK Rögtöröje átméröje
Nagy 26cm
kics 21cm
KÁLLÓSEMJÉNI
Nagy 31cm
kicsi 25cm ÁTMÉRÖJE!
Többit nem tudom de a rué is nagy van !Gyárin!
Itt egy videó Leták vagy helti! Csak rövid!
Válasz #174. hozzászólásra
Itt a haverom kombizik Kállósemjéni kombival tiéd is igy megy!
Válasz #181. hozzászólásra
Nem vagyok idevalósi!