Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Támogatott tartalom
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
293 hozzászólás
Válasz #92. hozzászólásra
integrátor nincs ott hogy segítsen?
na mind 1
tömőgép gyártók készítenek keverőt is ami leginkább egy disznó önetetőhöz hasonlít aminek az alján van egy henger(trágyszóró tépőhengerhez hasonló)ebbe először vizet majd fokozatosan a tápot ill a kukoricát szórják ill ki milyen "titkos" adalékokat
a masszát látnod kéne de leginkább nokedli tésztához tudnám hasonlítani. az egyforma adagokat meg úgy tudod beállítani hogy kinyomsz mérlegre egy adagot az mutatja merre kell állítani a gépet majd addig állítgatod míg 10x egymás után nem egyforma majd 10 libánként ellenőrzöd újra a mérlegen régieknél 5db után sem árt
kinek tömsz?
Sziasztok kezdő tömők vagyunk. Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen állagú alapanyagot ,és hogy kell azt elkésziteni ,hogy a tömőgép jól tugyon dolgozni,egyforma adagokat nyomjon? Tömőgépünk a Kister-gép által gyártott KACSA-NOVA 80-as tipus. Kérlek segitsen aki tud. Nagyon fontos lenne.
Sziasztok,
hogy lehet egy kacsát úgy kihozni, hogy 3-4kg élősúlyban 1600/db?
Köszi Zsolti
Válasz #88. hozzászólásra
Köszönjük, Zsolti!
Válasz #87. hozzászólásra
a képen gúnár van
Szia.Én is nézelödtem,de ezek egyformák,és nem tudom milyen lehet :) azért köszi a segitséget :)
Válasz #84. hozzászólásra
Utána olvasgattam, és csak annyit írnak különbségnek a tojó és a gúnár között, h a tojónak rövidebb és vékonyabb a nyaka, finomabb testalkatú, mélyebb a törzse.
Köszi melcsi :)
Válasz #82. hozzászólásra
Szia!
Ha képet szeretnél feltölteni, akkor a kép feltöltése után megjelenik lent a kép mellet egy beillesztés felirat, arra még kattint rá
Hadd lássuk azokat a libákat!!!
van 3 libám ha hátulról nézem őket w-alaku a lába köze,akkor ez most fiúk vagy lányok?
Válasz #80. hozzászólásra
Sziasztok!Megtudná nekem mondani valaki hogy ez a liba fiú,vagy lány? köszönöm elöre is .
Újabb kérdés: milyen gyakran kell a gácsérokat cserélni?
Sziasztok!
Miért lehet az, h a kacsáim két-sárgás tojásokat tojnak???
Ezek ugye keltetésre sem jók
Köszönöm
Válasz #75. hozzászólásra
Ok, azért ha marad pár darab, gondolj rám...
Válasz #74. hozzászólásra
Gál féle kopasztóval tolom őket, csirkéknél hibátlanul működik, de kacsánál vagy szakad a bőre, vagy fent marad egy csomó...
Válasz #73. hozzászólásra
Gárdonytól nem messze.
Szeretném egyben eladni őket, jelen pillanatban úgy néz ki sikerül rájuk szerződést kötni.
Válasz #72. hozzászólásra
Milyen képpel kopasztasz?
Nálunk forrásban lévő üstbe vannak megfürdetve ameddig könnyen ki lehet húzni a tollat. Kb 1,5-2 perc elég neki. Aztán a gumiujjas kopasztó teljesen le tudja takarítani.
Válasz #70. hozzászólásra
Szia, merre vagy Fejérmegyében?
Kissebb tételben is adsz el?
Sziasztok,
megtudná valaki mondani, hogy a kacsa gépi kopasztásánál mi az ideális kopasztóvíz hőmérséklet?
Előrev is köszönöm!
Válasz #69. hozzászólásra
Neked is köszönöm . :o)
Tud valaki liba felvásárlót Fejér megyében?
Nincsen sok, úgy 1500 db körül.
Élve lenne az igazi eladni, de ha máshogy nem megy akkor vágva, kopasztva is meg tudom oldani.
Válasz #61. hozzászólásra
Barack, szilva, meggy, cseresznye fákat nem bántják. A fiatalokat kell védeni hálóval. Viszont amit elérnek levelet azt lecsipkedik.
Mi idén gyümölcsösben legeltettük őket, sajnos birkákkal nem lehetett mert lelegelték a fákat is, így maradtak a libák. Szakaszolva minden zöldet elpusztítanak.
Sziasztok! Ha van Nektek eladó liba-kacsa-tyúk én szívesen vásárolnék családunk részére. Negyed évente kb. 30 tyuk és 5 kacsa a megcélzott mennyiség.
Bár ugye ez nem az apróhirdetési keres-kínál rovat, de amíg a modik nem veszik észre addig várom a válaszokat
Válasz #66. hozzászólásra
Áh nagyon köszönöm szépen a hasznos tanácsokat , hálás a haza. :o)
Válasz #65. hozzászólásra
hordó egyik oldalát hosszában végigvágni kinyitni fa köré rakni utána összenyomni
Válasz #64. hozzászólásra
A fákra gondoltam , de a 9 kutya a fához kötve se rossz bár kiszednék a fácskákat :o)
Válasz #63. hozzászólásra
9 kutya kevés alvás
Válasz #62. hozzászólásra
Az igen , én még nem bírok 8anyagilag) és nem is mernék ennyit tartani , mivel lehet védeni eredményesen és olcsón ?
Válasz #61. hozzászólásra
csak a fákat védd tőlük mert nálam a combnyi diókról lerágták a kérget mondjuk itt 2600 volt 9hétig olyan fél hektáron
Válasz #60. hozzászólásra
Kb 1 hektár és csak olyan 100 liba körül gondolkozok , meg a fák is vegyesek barack , szilva megy dió , jövőre elméletileg megy már lesz attól se lehet baja ha megeszi a lepotyogókat , bérelni szeretném , mert egy kis öregé volt de már nagyon beteges .
Válasz #59. hozzászólásra
nekem kb 2hét alatt benyomták
Válasz #58. hozzászólásra
Köszönöm , de ezek azt ennék kb mindennap, az elején borsó kukorica táp keveréket.
Válasz #57. hozzászólásra
én lelegeltettem velük és szerették nem döglött meg egy sem
Üdv libások , az lenne a kérdésem hogy a nyers lucernával hogy áll a liba , mert itt 2 öreget kérdeztem az egyik azt mondja megdöglik tőle, a másik azt mondja nagyon szerették a libái , nem kaszált nem szárítót, föld körbe kerítve, 3 éves gyümi fák alatta lucerna 5-10 m2 , fél méter mély pocsolyák kialakitása megoldható vélemény ?
Valaki tud valahol eladó libák? Szolnok megyébe. (lehetőleg olcsóbban)
Válasz #54. hozzászólásra
most nagyon jó a toll ára. erre sokan megtépték -utoljára még 4 mancs előtt volt szokás- pedig a legértékesebb részét nem szedhetik le.
Válasz #52. hozzászólásra
Van még olyan elvetemült aki tollazni akar?
Talán elvétve akad 1-2 ilyen fanatikus. No meg amúgy is piszkálják őket, mert állatkínzás.
Már libásokat sem nagyon találni. Szerintem országosan ha 10-15 nagyobb telepen foglalkoznak libával akkor sokat mondok.
Sőt faluról, háztájiból is eltűntek a libák. Elvétve látni itt-ott pár darabot, pedig régen sok volt.
Válasz #51. hozzászólásra
Szépek!
Fűnyíró, házőrző kombináció. 2in1
Válasz #46. hozzászólásra
Szerintem a pecsenyére, vagy amit a toll miatt tartanak, s azután tömik nem ezekre gondolt?
Válasz #49. hozzászólásra
Honnan valók a libák, mi volt a bajuk?
Kicsit bővebben ha kifejtenéd.
1. hozzászólás, Misera küldte be 2012-08-02 11:38:13-kor
Libatöméssel foglalkozunk ,de még ennyire beteg állományt nem kaptunk soha.Kértünk orvosi szakvélemény elküldtük boncolásra a hullákat most várjuk az eredményt a megmaradt állományt azóta leadtuk és a vágóhídon azt mondta az orvos,hogy kérjünk kártérítést. Aki volt már ilyen vagy hasonló helyzetben írja meg mit kell tenni vagy hova kell fordulni.
Válasz #47. hozzászólásra
Kétlábú birkák
Tepertők még éve:-)))))
Válasz #43. hozzászólásra
azt írtad tenyészteni tehát törzsliba annak 3-4ezer forint darabja napos korban. több 10ezret írtál tehát alaphangon 60-70milla a liba.
ennyit beraksz a bankba szépen elélsz a kamatokból.
Ha teljesen kezdő vagy, vegyél először 20-30db libát aztán neveld fel, vágd le, add el.
Elég sok pénzre lesz szükséged. A napos libának 700-1200 Ft között mozog darabja. Számolhatsz, mennyibe kerülne csak 100db liba.
Mindenképpen szükséged van legelőre hozzájuk. Különben nem győzöd etetni őket. A kétlábú férgeken kívül felnőtt korukban nem nagyon bántja őket semmi, de azért kell nekik valami zárható ól.
Mindenek előtt viszont keress egy felvásárlót. Ez lesz a legnehezebbik feladat.
Ez a három dolog kell: PÉNZ PÉNZ PÉNZ!
Nekünk is vannak 20 tojó és 3 gúnár nyáron jó, mert tudom őket legeltetni, de télen nagyon sokat esznek!
És a libát nem igazán vásárolják fel, tőlem egy időbe vitte egy felvásárló, de már az sem kereskedik libával csak más baromfival inkább kacsa meg csirke amit visznek!