Hirdetés
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Kalászosok műtrágyázása új
Cikkajánló
![A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9101/cikk_79101/napra3_ind_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai
A napraforgó termesztéstechnológiája igazából az elővetemény betakarításával...
Hirdetés
![Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is! Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9098/cikk_79098/napraforgo------_fill_540x300_0.jpg)
1080 hozzászólás
Ezen termékekből érdemes otthon kutyulgatni búzára lombtrágyát? Vagy inkább valami gyárit? Ahogy nézem a Wuxal Réz Top nem olyan ütős anyag azért. A Yara Gramitrel meg drága![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #519. hozzászólásra
Engem is érdekelne róla infó!!!
Köszönöm a gyors válaszokat!
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
brassitrel 1265 ft/l+ áfa
Válasz #525. hozzászólásra
1700 körüli árra emlékezek
Árat valaki tud?
)
Yaravita brassitrel.
(Hatóanyagra jónak tűnik egy kis plusz nitrogénnal, de ár nélkül nem tudom összehasonlítani.
Valaki ismeri ezt a cuccot?? 1200+ÁFA lenne, a Wuxal meg 2480+ÁFA.
Intermag MIKROVIT RÉZ 6,5 % Cu (80 g/l Cu)
Csemegekukoricára tudnátok ajánlani lombtrágya technológiát? Üzletkötő nagyon ajánlotta a Fitohorm kukorica lombtrágyát. Eddig is használtam néhány fitohorm cuccot, de a hatóanyag mennyisége nem valami meggyőző. Öntöző műtrágyájukban is negyede nitrogén van pl., mint egy Yara ferticareben, árban pedig nem sokkal olcsóbb.
Azért is lenne most fontos, mert nagyon meg kell majd indítanom a csemegekukoricát, tavaly április 1-jén már vetettem, ezt most el lehet felejteni, de a lehető legkorábban el akarom vetni.
Válasz #512. hozzászólásra
Meg kell tanulni,az árat hatóanyagba átszámolni.
A Wuxal Réz Toppot lehet turbózni egy kis karbamiddal (8kg) és keserű sóval(10kg)?
Búzára menne
Válasz #519. hozzászólásra
Kár hogy kib...Drága![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Mi használjuk vagy 3 éve...3-5l búzában,föleg gyom. 1menetben...De volt hogy megosztva..Napraforgóban is használtam...Gyógyító jelleggel használtam...Most talán nem lessz rá szükség...Habár jó megfagytak a búzák
amalgerolt használ valaki gabonában, naprában? Ha igen akkor milyen technológiával?
Erről mi a vélemény? Főleg, ha tennék még mellé egy kis keserű sót is. Esetleg még egy 8-10 kg Karbamidot. Vagy az már túlzás lenne?
Újra Algafix téma.
Valaki esetleg használta?Vélemények?
Mindenhol reklámozzák,10% kedvezmény stb..
Valaki tervezi idén kipróbálni?
Búzában zászlóslevél megjelenés elött lenne érdemes?
Az ára olyan 8000+fa 10l/ha
Válasz #515. hozzászólásra
Pétisóval ne! Karbamid, mikramid vagy AN.
és pétisóval is meglehet csinálni? abbol menyit tegyek hozzá kb hány kilót?
Válasz #513. hozzászólásra
5kg az a nitrogén hatóanyagra vonatkozik. De lehet kevesebb is, mert könnyen megperzseli a kukoricát. 46-os karbamidból ha beleteszel 6 kilót az 3kg nitró kb, az már nem fogja megégetni. Föloldod, és Zinic-el együtt kinyomod, én így fogom csinálni.
Válasz #512. hozzászólásra
tehát az 1 liter zinichez tegyek hozzá 5 kg nitrosolt vagy karbamidot?
vaGYIS OLDJAM FEL ÉS UGY JUTTASAM KI?
Válasz #511. hozzászólásra
Hát figyelj, ebbe a Fitohorm cuccban van 20g/l cink meg 200g/l nitró. 5 literes ajánlott dózissal ez 100g cink és 1kg nitrogén. Idei árakat sajnos nem tudok, de tavaly 614+ÁFA volt, az 5 literrel 3070+ÁFA.
Ennyiből veszel 1 liter Zinic 700-at, amiben 700g cink van és még a maradék ezresből hozzáraksz karbamidot vagy nitrosolt, de max 5 kg hatóanyagig. Arában ugyanaz, de hatóanyagban nem kicsi a különbség.
Biztos jó ez a Fitohorm lötty is, csak ezzel a dózissal erősen szenteltvíz kategóriába tartozik.
és szerintetek megéri vagy sem? én ugyis gyomirtással együtt juttatnám ki
Válasz #509. hozzászólásra
Én 5-7 levélnél fújtam, zöldebb volt mint a kontroll, meg talán nem sárgult fel annyira. Mármint olyan hamar, kicsivel tovább bírta mindenütt. Sajnos nem volt mérve külön, mert nem úgy jött ki a fogásolás a kombájnnal. De több darabba volt ilyen "kísérlet".
ezekszerint a fito horn kukorica semmiresem jó?
Válasz #507. hozzászólásra
A válaszok alapján eddig még senkisem használta az Algafixet.
Valaki megcáfolhatná..... :)
Használta már valaki, mit lehet róla tudni ?
Válasz #504. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Én használtam egy ilyet, nekem nagyon bejött. Hárommétereset húztam 110LE-vel mentem mint a golyó... Szép munkát végez friss szántásba, és őszibe, de az hogy megszántom a földet, és rá két+ napra megcsinálom a magágyat azt el lehet felejteni! Én így jó nagyot szívtam! Úgy néz ki hogy asszem két-három sor forgókapa+simító+1-2rögtörőhenger. A talaj forgatja a kapákat amik nem vizszintesen állnak, és ezért csak egy kis rész ér a talajba, a többi meg a talaj szinten forog, szemmmel láthatóan ha egy ilyen kapa eltalál egy nagyobb földbumszlit, szétüti szó szerint apró darabokra. Továbbá az is megtakarítás hogy nem kell szántás után tárcsa majd ásóborona, egyszerüen rámész ezzel a szántásra, magad mögött már gyönyörü magágy marad.
Válasz #503. hozzászólásra
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Nem véletlenül kipróbálásra kaptad?
Válasz #503. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Én is néztem régebben a képet
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyivel viszi az MTZ? Milyen mélyen? Meg 3.3-as vontatott? Mennyire dolgozik szépen egy kombinátorral összehasonlítva?
Előre is kösz
És bocsánat az Off topicért
Válasz #502. hozzászólásra
De az, egy Busa....
Miért????
Válasz #440. hozzászólásra
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Hello! Ami az avatarképeden van az nem egy forgókapás magágykészítő?
Válasz #500. hozzászólásra
Sajnos,kicsi volt a mag dózis vetéskor.Nem bokrosodott.Rendesen vetve,adná a 40 mázsát.
Válasz #498. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Az idei évbe szerintem ez jó átlag! Gratulálok!
Kíváncsi leszek a miénk mit mutat majd
Válasz #496. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Valószínűleg jövőre már én is ezt fogom neki tolni.
Idén a master 18:18:18-at kapott, de annak se volt semmi látszatja a kontrollhoz képest
Jövőre megy a Nitrosol meg hozzákeverve réz és keserűsó.
Válasz #497. hozzászólásra
28-30 mázsa jelenleg.Nagy eltérés nincs.
Válasz #496. hozzászólásra
és milyen termésátlagnál lett javító?
(mert ugye tudjuk, hogy előbb a fehérje épül be a szembe, aztán a szénhidrát, tehát úgy is "tud" javító minőségű lenni a búza, ha az érés elején a fehérje beépülés meg zavartalan és szokásos mennyiség beépül, aztán az érés végére elfogy a kraft, és a szénhidrát nem tud kellő mennyiségben beépülni, így a "normál" mennyiségű fehérje a kisebb szénhidrát mennyiség miatt relatíve magasabb mennyiségű lesz. ezért a nagy tapasztalat, hogy ha kevesebb a búza, akkor az jobb minőségű.)
Válasz #495. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Én az idén lombtrágyáztam először.Javító búzám sose volt.Most szórtam 15 liter/ha nitrosolt,és több mint fele javító idáig.
Válasz #493. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Nekünk se látszik semmi különbség a fitohorm kukorica lombtrágyától. Több darabot szórtam le kontrollal, de semmi látszat nincs
Válasz #493. hozzászólásra
Tapasztalatom szerint,normál kukoricát fújva,nem látsz különbséget,még a nitrosolnál se.De egy lesárgult szikfótnál,már kell hatásnak lenni.Nállam,a szikfótban,haragos zöld lett a kuki,a nitrosoltól.
tegnap néztem a fitohormos kukorica lobtrágyás kísérletet
semmi különbség nincs
gondoltam magamban talán lesz látható különbség, mert ugy a meleg már félszárazra megette a kuki, de semmi
inkább vettem volna azon 10 ezren nitrogént a tövéhez pluszba, az biztosan látszódna
a fertilia a xis lombtargágya is szintén zenész
ugylátom senki nem tudott mutatni látható különbséget kuki lombtrágya kísértelbe, ugyhogy ez egy nagy hülyeség
írtam már hogy a yara Zeartel sem produkált semmit 2 éve
#1. hozzászólás, novenyszerviz küldte be 2012-07-03 06:45:40-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Fitohrm készítmények. Várom pozitív és természetesen negatív tapasztalatokat.
Válasz #483. hozzászólásra
És minek a fúvóka előtti kis szűrő?Nekem nincs!
Válasz #488. hozzászólásra
modjuk úgy kezdte a faszi óvatosan mert nagyon rosszul oldódik , én felmentem az öreg evrardomra és bele vágtam a 25 kilót eszerre semmi szórogatás meg izélgetés igaz bazi nagy teljesítményű a keverő szivattyúm
Válasz #486. hozzászólásra
én már vagy 5 éve így cinálom sőt tavaly a nagygépet így hoztam össze enélkül nem is dolgozok vele , a 6 ágba 6 szűrőt tettem de sajnos kis szűrőket sikerült szereznem de majd jövőre szerzek nagyokat
Válasz #482. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Az engem is csúnyán meg szopatott!! Tényleg csak a baj volt vele.. És azt mondja az ember-- én B tam el mert roszúl oldotam föl..
Válasz #484. hozzászólásra
ez van ezt kell szeretni , de jóval könnyebb anyomóági szűrőket pucolni mint fúvókákat
Válasz #485. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ezen a variáción is már gondolkodtam......de csak gondolatig jutottam el......eddig.........
Válasz #483. hozzászólásra
igen gondoltam de ez azért van mert a nyomóági szűrőben nem a legsűrűbbet használod mert akkor az ott kiszűrődne és akkor azt könnyen tudnád pucolni a pár szűrőt és akár a kis szűrőket ki is dobálhatnád . ezt már egyszer eljátszottam én is igaz kisebb géppel .
Tök mindegy,akkor meg azt kell pucolni...igaz gyorsabb...de az ember jogosan várhatná el,hogy ha már fizet érte és nem házi készítés akkor ne ülepedjen le má egy szemcse sem...ilyen tekintetben elég "szemcsés a kép"
Nekem csak a fúvókák előtti kis szűrők dugulnak el, se a szívó, se a nyomó se a keringető nem dugol csak azok a kicsikék. Ha kivenném akkor meg a fúvókák dugulnának el......
Válasz #479. hozzászólásra
Erre megoldás a nyomó ági szűrő minden ágon egy .
A bórax nekem sem oldódott fel100%-osan de nem dugult el egy fúvákám sem
Válasz #480. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
56 fúvóka X 3/fej...........egy igazi élmény kipucolni.......