Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
1080 hozzászólás
Válasz #474. hozzászólásra
Nem a feneét,nem...nálunk is pucolgatják naponta...de csak a fúvókák elötti kis szűrőket...A többiekkel ez azért nem lehet összehasonlítani,mert ők nem éjjel nappal mennek ,így nem halmozódik olyan mértékben
Válasz #478. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Na épp ez az..Engem a BÓROS- téma pont igy szopatott meg.. Fél napomba került ki takarítani fullra az egész permetezőmet..Én a helyedben a te profi gépedet ilyen SZ okal el sem fertőzném az én barkács gépemért is kár volt..
Válasz #476. hozzászólásra
Ezen már agyaltam én is és a fel nem oldott részre(miután leöntöm a fölét)újra vizet engedek de semmi reakció. Ha meg beleöntöm az egészet 2 m3-hez akkor is leülepszik a fel nem oldott rész akár hogy kevergetem.
Szerintem is az lesz, hogy sok anyagot raktál a vízbe. Múltkor én is nézegettem az öntözőműtrágyát, hogy hogyan oldódik fel, egy vödör vízbe beletettem egy kb 2 kilót, és hiába kevergettem össze-vissza, mindig volt az alján valami, egyszerűen a víz nem tudott többet "felvenni".
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Az nem lehet hogy "kevés" vízbe raktál "sok" anyagot??
Én a plantaformot szórtam,semmi dugulás.
A por alakú lombtrágyák nálatok tökéletesen feloldódnak ?? Fúvókák előtt lévő szűröket nem dugítják el ??![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Gondolok én a ferticare, voldünger, plantafol, agriplant stb-ekre, amik nem valami himi-humi cég termékei.......
Most tesztelem a voldüngert, 4 napja ázik és még mindig van a dézsa alján szemes alakban de mondjuk ezt elmondhatom bár melyikre a fentiek közül !
Tök mindegy, hogy kút, központ, csatorna vízzel csinálnám.
Válasz #472. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nagyon köszönöm a segítséged.
Jövőre már akkor így fogom csinálni a lombtrágyákat, ezzel csak biztosabb milyen mennyiségbe van benne az a tápelem
Válasz #471. hozzászólásra
Hogy melyik a jobb,az nemigen látható.A fő kutyulás jövőre lesz,az idén napra kapott 1 liter/ha bórt.Meg a tök.
Válasz #468. hozzászólásra
És melyik tolta meg jobban a Nitrosol vagy a Karbamid?
Amit küldtél külön mikroelemeket keveréséről, mennyit szoktál így összekutyulni? Búzára érdekelne főként.
Válasz #468. hozzászólásra
Kukorica, napraforgó és búza. Ezekre szeretném majd. Természetesen mindig 25°C alatt permetezek. Akkor megnyugodtam, hogy rendes mennyiségeket ki lehet fújni a Nitrosolból.
Nitrosolból 20 literes kanna van vagy csak IBC tartály?
Válasz #467. hozzászólásra
Keverhetőség:
Bayer gombaölő és rovarölő szerekkel, N-oldatokkal és levéltrágyákkal keverhető. Más készítmények esetén keverési próba végzése célszerű.
Én úgy tudom 15 kg hatóanyagot simán ki lehet nyomni, de javasolt 26 fok alatt, és mikor már felszállt a harmat.
Válasz #467. hozzászólásra
Mire akarod fújni?Én 17 kg/ha 28% nitrosolt fújtam kukoricára.Ráfedéskor,kemény przdelési tünet volt,de kiheveri.Ha nincs ráfedés,20 kg nyugodtan mehet.Karbamidot is fújtam,10-11 kg/ha.
Válasz #463. hozzászólásra
Nagyon köszönöm!
Sekator OD-vel keverhető a Nitrosol vagy inkább külön nyomassam? Mekkora koncentrációban lehet fújni úgy hogy nem perzsel? 5%-ban mehet?
Válasz #455. hozzászólásra
hát ha ezt az újságot akarnám eladni 480 ft-ért hetente, akkor nekem biztos fájna...
Válasz #462. hozzászólásra
http://www.malagrow.hu/pdf/2007/megafol_tanacsok.pdf
Igazából Nitrosol/Nikrol/Altosol-lal tényleg olcsóbbra jössz ki, dobsz hozzá keserűsót, mikroelemeket, esetleg egy kis Megafolt is. Vigyázni kell, nehogy sok legyen a nitró benne mert perzsel, illetve nem szabad a legnagyobb melegben fújni. De Mf-es jobban tudja mennyi lehet benne, ő idén is használta.
Válasz #463. hozzászólásra
http://www.huminisz.hu
Válasz #462. hozzászólásra
Mikramid az 2x olyan drága,mint a nitrosol.Mikroelem tartalma nem sok.Jó áron,kapsz mikroelemet itt:www.huminisz.hu. És keverj magadnak speckót,és ütőset.
Válasz #460. hozzászólásra
Köszönöm a segítségeteket!
A Mikramid vagy a Nitrosol lenne jobb? Mert a Mikramidba csak van más mikroelem is (Cu, B, Fe, stb). Vagy ezek olyan kis mértékűek, hogy nem is igen számít?
A Megafol az mire jó? Hasonló az Amalgerolhoz? Van annak értelme búzába fújni? Az Amalgerollal az volt a tapasztalatom, hogy csak korán hoz valamit amikor a földre is ér, de ha már össze van zárva a sor akkor nem látványos a hatása.
Válasz #459. hozzászólásra
Biztos olcsóbb!Nitrosol 67 ft+áfa/kg.Ebbe van 28 % nitrogén.Keserűsó,86ft/kg.Ebbe van magnézium+kén.
Válasz #459. hozzászólásra
15 literes dózisban van elvileg 4,5 kg nitrogén. ugyanennyi nitró van elvileg 2400-2500 forintnyi mikramidban, meg feloldasz 10 kg keserűsót aminek kilója 87 forint és 3400 forintnál vagyunk. Azospeed-et nem tudom mennyi pontosan, de tavaly 650 körül volt, akkor egy 15 literes dózissal 9750 forint. A különbözetből tudsz venni majdnem 3 liter Megafolt...
Válasz #458. hozzászólásra
Olcsóbb mint az Azospeed, ha Nitrosolt meg külön keserűsót veszek? Vagy lehet a Mikramid még jobb lenne. De ahogy nézegettem az Azospeedbe azért van nem kevés nitrogén.
Válasz #453. hozzászólásra
Most nézem,ez nitrosol+keserűsó.
Válasz #456. hozzászólásra
Az már nagy szám,ha szemmel látsz különbséget.
Válasz #453. hozzászólásra
Idén kipróbáltam búzában és forgóban is,a forgóban hagytam kontrollcsíkot minimális különbség volt a kezelt és kezeletlen között,a búzában látványos volt a hatás pedig csak 10 liter/ha dózisban ment keserűsóval együtt.
Válasz #454. hozzászólásra
Kit zavar?Egy újságból lett kimásolva.
Válasz #445. hozzászólásra
egy moderátor a kettő képet vegye ki ha tudja, aki akarta, úgy elolvasta már...
de köszönet érte, hogy idetetted, félre ne értsd, máskor is, de az örökkévalóságnak (meg a jogtulajdonosnak) ne maradjon itt!!!
Sziasztok Azzo Speedet használ valaki ??? ha használ vélemény ??? köszi előre is![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #451. hozzászólásra
Én is Mf-esel vagyok egy véleményen ...
Kapjon a búza a szilárdon felül évente kétszer(gyomirtás , virágzás előtt) 8-10 kg/ha Mikramid-ot és kész...
Más: nem tudod mennyibe fájt tavaly a KITE-nél a Colfugo Super-Pannon(Artea) kalászos gombaölős csomag nettóban lealkudva ?
Válasz #450. hozzászólásra
En az idén kapásoknál semmi különbsédet nem lattam kalászosnál ott jo volt még a csöpp mix is
Válasz #410. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Mi is szórtunk egy pár hektárra próbából Nitrós-Cinkes Fitohorm kotyvaszt , több táblában két oldali kontroll területtel kb 2 hete , de azóta se látszik semmi...
Válasz #440. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Nem azt mondta,hogy szart sem ér,hanem azt hogy töredék áron is meglehet csinálni...aki nem ért hozzá és érzéke sincs ehez az ne igy csinálja,de még nekem is számít minden fillér(főleg,hogy minden napos harcot kell vívni kint a földeken a külföldi és a "hazai?" "nagy tőkével" , jelen pillanatba ez a legnagyobb kihívás)
Válasz #447. hozzászólásra
Gyakorlati tapasztalatok ezt igazolják.
Válasz #445. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Az a baj ezzel is hogy részrehajló féligazságokkal van tele. Sajnálom, de sok minden nem igaz így .
egyenlőre semmi különbség a kuki lombtrágya kísérletbe
1 fitohorm
2 fertilia axis / kite szerinti legütösebb cucc, egyenlőre el akar maradni /
Válasz #443. hozzászólásra
Mikramid már komolyabb,45% nitrogént tartalmaz.Ott már látsz hatást.Szóval itt a nitrogéné a hangsúly.10 kg/ha-al szórva,már 4,5 kg hatóanyag.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-06-19 13:40:27
Válasz #442. hozzászólásra
jó most én nem a csöppmixre gondoltam..hanem áltlában ..amugy repcére raktam 10kg mikramidet mikor permeteztünk 2szer is..azospeed helyett..+keserűsót!
Nézd meg a hatóanyagot benne.Pl. a csöpp mix-be van 10% nitrogén.Ajánlott dózis 5 liter/ha.Ez,0,5 kg N hatóanyag hektáronként.Teszel 20 kg 28%-os nitroszolt,az 5,6 kg/ha N hatóanyag.Több mint 10 x-es adag.A csöpp mix-ből kellene 55 liter/ha.Itt már érne valamit.A kettő árát meg kilehet számolni.De nyugodtan szórjad,én nem fogom.
A lombtrágyák mindig érnek valamit!!
Pár napja fujtunk le egy 10ha táblát(neoma) amistar extra multoleo 0,5liter+1,5liter wuxal boron max....fury 10ec..
tegnap lett nézve 2-3nap alatt nőtt olyan 10cm is...szal..a wuxal meg az algák segitenek valamennyit azért!!
Válasz #431. hozzászólásra
MF-es ez a TE véleményed.......
Te is tudhatod, hogy minden környék más, azért mert neked nem jó, az nem biztos hogy azt jelenti, hogy szar......
Ez meg az Én véleményem.....
Válasz #436. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-06-18 22:09:06
Válasz #434. hozzászólásra
Bort szortunk a naprára nem volt gond
Válasz #435. hozzászólásra
Helló SZABI!!! Ha kérhetem csörents már meg... Telefon csere folytán el veszült a T számod..Bocs érte.. Igy jártam!!
Válasz #434. hozzászólásra
Bebaxott a por formula !!!!
Bór tartalmú lomb tárgya másnál is el dugította már a permetező fúvókáját?? Én nem győztem takarítani??![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz #430. hozzászólásra
Nitrokén+Yara cink a nyerő páros!!!
Válasz #429. hozzászólásra
summiagros. fele volt a termés
Válasz #430. hozzászólásra
Kiderül,hogy semmit se ér.