Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- AKG támogatás új
- Agrárjog új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
1080 hozzászólás
Válasz #74. hozzászólásra
A keserüsó jó tulajdonságait én is megerősítem! Olcsó és a Magnézium szulfát hatásos! Én a burgonyában is használom! A kálisó hatását ellensulyozza. A kálisóban lévő kloridra gondolok
Válasz #77. hozzászólásra
persze:)
Nekem személy szerint egyik kedvenc szereim.
Korrekt áron van és benne van azért ható a hatóanyag is.
konkrétan nem ismerem ezeket,de a fitohorm nak elég nagy a szerválasztéka nem??
én idén búzára a NaturAgro szereit használom, és részben repcére is.
Mi idén Fitohorm készítményeket vettünk, Polybór, Turbo kén és Öko Euro búza nevűeket, 2,5l/ha már kitettünk a búzára tegnap a gyomirtóval együtt és még kalászhányáskor kap 2,5l-t. Valaki használt ilyet búzára?
Válasz #75. hozzászólásra
búzánál nyugodtan mehet a gyomirtással egy menetben /persze akkor, ha a gyomirtás időpontjában már megvan a megfelelő levélfelület, ami fel tudja venni. normális állománynál mindenképp ok./ , nem fog gondot okozni, csak a rendes oldódásra figyelj
kukoricánál nem tudom, abban nincs személyes tapasztalat, de elméleti akadálya szerintem nincs
A segítségetek szeretném kérni a kijuttatás időpontjával és módjával kapcsolatban.
Folicare lombtrágyát szeretnék kijuttatni őszi búzára és kukoricára. Esetleg az aktuális kultúránál a gyomírtással egymenetben vagy külön kell(lehet) kijuttatni? Ha nem lehet egy menetben akkor mikor tegyem ki?
Válasz #66. hozzászólásra
Üdv Kolléga Úr.
A véleményem a magnézium szulfáttal kapcsolatban(keserűsó) újból megerősítem.
Szép napot kívánok.:)
Válasz #64. hozzászólásra
Soványak...
Válasz #71. hozzászólásra
ok. köszi
Válasz #65. hozzászólásra
Elméletileg megyek felfelé jövő héten, akkor már most rendelek neked, hogy legyen !!!!! Majd dumáljunk erről !
Válasz #68. hozzászólásra
Ismeretlen anyaggal kapcsolatosan légy óvatos!!!! Ne ugorj bele! Nekem az a szerencsém hogy van egy nagyon jó haverom aki növ védő szakmérnökként, neves cég ter. képviselője, és néhány anyagot mindig eljuttat hozzám kísérletbe, aztán együtt figyeljük a hatást fotózunk, és ha jól sikerül akkor iszunk rá egy jót. (de a hatás nekem dolgozik már persze ha bejön)
Válasz #67. hozzászólásra
Vannak, de az a talajba jut és majd gyökéren kell(ene) felvennie, ezek pedig lombtrágyával azonnal bejutnak, és kondícionálják a növényt, javítják a fotoszintézist, anyagcserét, gyökérképzést stb..... Segítve ezáltal a talajba nagyon okosan általad is kiadott tápanyagok, mikroelemek felvételét. Egyébként nekem az a véleményem hogy kultúránként 2-3 ezer Ft/ha ból már egyészen jól lehet kijuttatni ezekből az anyagokból ( többre nekem sincs keret és sztem nem is szabad) és meghálálják a növények.
Hozám egy hölgy bejelentkezet.. aki hasonló lombtrágyákat árul..!! Kiváncsi leszek a mondandójára. Csak azt nem értem hogy a vetömaghoz hasonlóan miért nem adnak ki kisérleti anyagot??? Atol jobb reklám nem is kellene mert sokan vagyunk azzal igy hogy csak a magunk meg a haverunk tapasztalatában hiszünk és nem a jol megszerkeztet kiadványoknak!!!
Válasz #66. hozzászólásra
elvileg pl a timac starterben is vannak mikróelemek
néhány hete már erről a támáról "cikkeztem " igaz hogy nem ebben a topikban. A mikroelemek és a kén, valamint a magnézium nélkülözhetetlen a nitrogén és az egyéb tápanyagok felvételéhez. Ezeket az anyagokat erre a célra találták ki. Én speciel a YARA termékeit szoktam használni Kristallon termékcsalád. Most hosszú lenne leírni hogy milyen színű( színek szerint van nevezve) mit tartalmaz (nem is tudnám fejből) De mindegyikben van NPK+ mikroelem sor más-más növényre és fejlettségi stádiumra. Én tapasztalatból mondom hogy ezen anyagok ÉSSZERŰ, felhasználása, nagyban segíti a műtrágyákkal kijuttatott tápanyagok hasznosulását. Véleményemet a "kinek milyen a repcéje, búzája" topikban ma már más fórumozó is megerősítette
sajt?
Ezekről valakinek véleménye van ???????
Válasz #57. hozzászólásra
http://www.fitohorm.hu/?m=kesz_39k
talán jó lesz ez is
Válasz #61. hozzászólásra
Van valakinek a tapasztalata a link alatt található kisdózisú műtrágyákkal kapcsolatban?
Lehet, hogy direktben olcsóbb lenne megvenni ??????????
Válasz #59. hozzászólásra
Éspedig ??????????
Válasz #58. hozzászólásra
igen
Valaki használt már Timac-os Fertiactyl Starter-t vagy Fertileader Tonic-ot.
Esetleg a Cheminova-tól a Plantafosz-t ??????????
Esetleg hivatalos infót hallott-e róla felhasználótól ???????
Hali!
Tudnátok nekem olyan lombtrágyát vagy műtrágyát ajánlani amely csak foszfort és káliumot tartalmaz közel egyenlő menyiségben!
ezt használtam idén ebböl2kg
http://www.fitohorm.hu/?m=kesz_komplex_ont
ezzel kiegészítve még 3literrel
http://www.fitohorm.hu/?m=kesz_65zn
kb 2500ft egy kezelés
4-8 leveles állapotban írja ahazsnálatát
így voltam vele én is mondom és sem szórom fölöslegesen a kopasz földet, megvártam míg megnőt és kultivátorás után szórtam, hát akkor már csunyán nem 8 leveles volt
pfffff átbaszás
Válasz #53. hozzászólásra
(azt még elfelejtettem, hogy a Yara is a vízoldható szilárd műtrágyiból gyártja a lombtrágyáit...ergo Te is megtudod "kotyvasztani" otthon magadnak az eredeti ár töredékéért.....)
Válasz #52. hozzászólásra
Nekem tavaly a gabonák után "enyhén" vörösek voltak a kukoricáim, és tervben volt egy Yara zeatrel lombtrágya használata, de amikor meg akartam rendelni , VALAKI nagyon , de nagyon lebeszélt róla ...... úgyhogy megmaradt az ára , és termés is 100q fölött lett...
Lehet , hogy hatásos az anyag, de ebben a fázisban akartam kijuttatni ,amikor a terület kb. 5-10 %-át fedi a kukorica, tehát a lombtágya 90-95%-a fölöslegesen van kiszórva .
Ha meg akkor kerül kijuttatásra amikor már összezártak a sorok akkor meg már tök fölösleges , mert a foszforhiánynak már rég vége....
idén kipróbáltam ezt a lombtrágyát kukin
hát egyenlőre rohadtul nem látok semmi különbséget a kezelt és a konrol kzött
6000 ft/ha költség, bánom inkább vettem volna még 1 q nitrogént rajta
ha ez szart sem ért akkor mit érnek az ócsó nem ilyen márkás sztár lombtrágyák ??
Vagy lehet hogy kevés volt az adag 3,3 l/ha dózicba fújtam, a szaktanácsadó szerint elég ebből az alsó dózist fújni
YaraVita Zeatrel
Összetétel: 430 g/l foszfor, 77 g kálium, 140 g/l cink
Adag: 3-5 l/ha
Köszi
http://www.yara.hu/doc/29858%C3%A1rpa.pdf
Válasz #44. hozzászólásra
Név N P2O5 K2O MgO SO3 B Cu Fe Mn Zn
Folicare™ 19 11 24 2 3,8 0,025 0,15 0,18 0,1 0,015
FOLICARE 19-11-24 Zn
Felhasználását a cink hiányra érzékeny kultúráknál, kukoricánál, szójánál, zöldborsónál javasoljuk, de minden növénynél alkalmazható, a cink hiány megelőzésére, vagy gyógyításra.
Hatóanyag összetétel:
N: 19 % P2O: 11 %
K2O: 24 %
MgO: 2 %
S: 2 %
B: 0,0025 %
Cu: 0,015 % Fe: 0,18 %
Mn: 0,1 %
Mo: 0,002 %
Zn: 0,15 %
Válasz #46. hozzászólásra
makro és mikroelemek kb 20 féle,pontosan nem emlékszek rájuk,a zöld könyvbe sincs bent.
Válasz #45. hozzászólásra
Milyen zsák ? Nekem nincs belőle , csak érdekelne hogy pontosan miből áll...
a zsákon rajt a táblázat,a hiánytünetes buzámat rendbe tette szépen.
Folicare 19-11-24
Tud valaki erről egy táblázatot mutatni ahol részletes összetétel leírás van róla ,? Mert a Yara g...i oldalán semmit nem ír...
próbáld inkább a mono termékeiket te magad kiegésziteni ill. keverni egymással
néztem a fitohorm-ot is, olcsóbb de a hatóanyag viszont sokkal gyengébb benne
Használtam szerintem jó csak drága a fitohorm- al jobban jössz ki szerintem és ugyan ugy kelát formában vannak
Válasz #38. hozzászólásra
tavaly DKC 4964, az idén DKC 4860
Én is most próbálom ki előszőr, nekem is 3l/ha adagban javasolta a yara-s képviselő dícsérte, majd kiderül lesz e különbség
Válasz #37. hozzászólásra
Milyen hibriddel versenyeztek?
Válasz #36. hozzászólásra
1500Ft+fa litere kb, tavaly használtam a kukorica klub-os versenyterületen 5 l/ha-al kicsit megkapta a levelét, most a yara-s 3 l-el ajánlotta, igaz kontrollt nem csináltam de szerintem volt értelme.
yara zeatrel-t használt már valaki, vélemény, tapasztalat, ára??
Pali 16 mitől ilyen okos?KSanyi elvessztél???
A Palika 16 éves. Őt is szoktuk hergelni, ahogy téged.
De az MF-em le van már foglalva. Márc végére meglesz
Mi az a Palika 16??
Nekünk is eddig 2 MTZ volt egy 82, 550-es a 82-től kellett ,megszabadulni így lett nekünkis Celtis szerintem mámamár nem nagy szám ha valaki traktort vesz. Én nem becsülömle a traktort bennünket elég sokáig szólgált!!