Hirdetés
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
1080 hozzászólás
Sziasztok!
Mi a vélemény a wuxal super lombtrágyáról,erősen vízállásos terület megsárgította a kukoricát,naprát szóját ér vmit?
Válasz #678. hozzászólásra
Válasz #677. hozzászólásra
Mintha úgy emlékeznék elég sűrűn teszed fel te is ezt a kérrdést.
Válasz #673. hozzászólásra
faxnak kell fújogatni ha esőre áll????
Válasz #673. hozzászólásra
Az a rögtön mennyi idő? becsuktad a keretet és esett is?
Válasz #666. hozzászólásra
Szerintem mehet!
De este csináld ha lehet, ne tűző napon.
A keserűsó semmiképp se bántja.
A karbamid 10kg-val se.
De 15kgnál búzánál nálunk megcsípte a búza levelét.
Szóval valahol 10kg körül van a határ.Felette perzsel.
Válasz #666. hozzászólásra
Erre valaki?
Sziasztok!
Speedy-t fújtam egy kis Fitohorm P-vel a kukoricába. A baj hogy rögtön jött egy kiseső. Gyökérről hatnak ezek a szerek vagy kidobtam az ablakon?
Válasz #670. hozzászólásra
Igen csöpp mix 2+csöpp mix cink amin neki....
Válasz #670. hozzászólásra
Fújd le 4-5liter csöppmixel vagy valami hasonló lötyivel meglátsd jön egy kis jó idő pár nap múlva rá sem fogsz ismerni
Szép halál.
Pannon starter+komplex=így már kevés cink.
Gondolom ez a max.
A perzselés előtt egy fél kilóval szertnék megállni.
Köszönöm szépen!
Válasz #667. hozzászólásra
Borus időben 25-fok alatt 10 kg
Üdvözlök mindenkit.
Mit gondoltok, derékig érő Napraforgó hány kg Mikramidot bír el 300 liter vízzel kijuttatva?
Köszönöm előre is!
Naprára, kukoricára mehet 10-10 kg keserűsó+karbamid?
Kukira ki mit tervez fújni? Ezekről az új huminsavas anyagokról van tapasztalata valakinek?
Írtam, csak jött egy áramszünet viharral, 15mm esővel 15 perc alatt. És elvitte az irományom.
A búzám 3-4 napja kalászol intenzíven, múlthéten vasárnap kapott falcon prot és egy kis nitrót, jól néz ki az állomány. Kalászon látok bogár rágásokat itt-ott ezért mindenféleképp bele kell még mennem 1x és akkor már tennék rá egy kis lombtrágyát is ha érdemes még ilyenkor és nem okoz problémát. Van készleten réz és foszfor lombtrágya, külön kiszerelésben. Mindkettőben 5%hatóanyag van. És 2l/ha-os dózisra van mennyiségem. Mindkét szerből ennyit is javasol a gyártó. Érdemes még ilyenkor rezet és foszfort kitenni vagy már elkéstem? A búza nitróval jól el van látva de alaptrágyát semmit nem kapott. Ezért szorgalmaznám a lombtrágyát.
Gombaölőhöz lombtrágyát hozzá lehet tenni?
pl: naprára (Pictor + Wuxal boron)
Válasz #660. hozzászólásra
Milyen dózisban használod ezeket?
Termésbeli különbséget észre lehetett venni?
Napraforgóra tudtok valami tuti jó anyagot?Kifogom próbálni a tytanitot,de kellene mellé még valami.Hagyok kontrollt,és fényképezni is fogom.A repcében és a búzában nekem bejött.
Válasz #656. hozzászólásra
Ha nitrogént szeretnél azt sorközmüvelövel a nitrogénes lombtrágya mint a csöpp mix kukorica olcso de nem nagy a különbség a kezelt és kezeletlen között. lombtrágya ami jó szerintem a yaravita zeatrel és a yaravita zintrac kombináció .
Lombtragyabol be lehet sokalni?
Lombtragyabol be lehet sokalni?
Válasz #655. hozzászólásra
Én a rezet már kihagynám, már csak a perzselés kockázata miatt is!
Kukoricára szeretnék a lehető legnagyobb mennyiségben, lombtrágyaként nitrogént kijuttatni. Ajánlanátok valamit?
Üdv!
Vasárnap legombaölőztem a búzákat (1l falcon pro +6kg N hatóanyag folyékony műkakival) Ma néztem, szép az állomány, most kezdett el erőteljesebben kalászolni eddig csak itt-ott volt még rajta. Láttam rajta 2-3 helyen bogár által megrágott kalászokat ezért mindenféleképpen mégegyszer beleakarok menni egy rovarölős kezeléssel. És a kéthete megrendelt lombtrágyák most értek ide, voligop foszfor 2l/ha 5% P tartalommal és kuprosol réz 2l/ha 5%réztartalommal + menne mellé a sumi alfa. Kirakható e ez így egyben búzára kalászoláskor vagy gebaszt okozhat?
A búza eddig csak nitrót kapott. Semmiféle alpatrágya nem volt alá. Ezért gondolom hogy értékelné a rézt is és a foszfort is. De nem tudom, nehogy kárt csináljak. Képvisleő srác azt monda, hogy mehet egybe csak beöntés-kevrés után egyből juttassam ki mert a réz és a foszfor összecsomósodhat ha bekeverve áll. De ez nem jelentene gondot mert egyből kitenném tankolás- keverés után.
Válasz #653. hozzászólásra
Így már értem
Válasz #652. hozzászólásra
Válasz #652. hozzászólásra
Nincs azzal a fordítással semmi baj. Mondta, hogy biogáz üzem, tehát silokukoricarol van szó, ahol a normál hozam 30-50 tonna, komolyabb gazdaságok pedig le tudnak hozni 60-80 tonnát is. Kb olyan, mint takarmány kukoricából a 10-12 tonna.
Válasz #650. hozzászólásra
tuti rossz a fordítás kukoricába is 50tonnát értek el a kezeletlenen
Algafix mennyibe kerül kb?
Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatba?
Stressz kezelésre jó nagyon azt írják....
Válasz #649. hozzászólásra
Nem mondja mibe,lehet cukorrépa,vagy siló is.
Válasz #646. hozzászólásra
Valóban jó cucc az hallhatod hogy 10tonna terméstöblet a fordítás kiváló
Válasz #645. hozzászólásra
Itt olvass utána.
Brexil mix használt már valaki tapasztalatok?
Válasz #645. hozzászólásra
Tényleg jó cucc lehet!
http://agrosolution.hu/agrosolution/ hali valaki halott már erről a szeröl?
Naprát szoktátok lombtrágyázni, mivel?
Én kísérleti jelleggel ki akarom idén próbálni,, Wuxal Boron Max -ra gondoltam + esetleg Keserűsó + kis nitrosol... ?
Valaki ismeri az EM-1 készítményt?? 2 gazdától jókat hallottam róla, de nekem eléggé szenteltvíz kategóriának tűnik ahogy így utánaolvastam
Szerintetek búzára ha oldok fel mikramidot vagy karbamidot jobban járok mint ha fitohorn búzát folyatnák ki rá?
Válasz #640. hozzászólásra
Idén kezdtem használni a Zöldpajzsot. Egy litert 4000+áfa áron kaptam meg, ebből kell alkalmanként 2 l/ha. Én almában használom 1 l/ha dózissal, ugyanis Újfehértón csináltak egy próbát és egy liter rendszeres használatával is értek el jó eredményeket. Egyszerűen fogalmazva jobb a 6x1 mint a 3x2. Még igazán nem tudok vélemény mondani, majd szezon végén. Uborkában egy ismerősöm használta, 2012-ben kapott valakitől és nagyon jónak tartja. Most hogy itt is van területi képviselőjük rögtön 25 liter rendelt az uborkára. Az előbbi megkérdezett zsoltee83 az 5 literrel biztos a Wuxálra gondolt, abból javasolnak ennyit!
Válasz #639. hozzászólásra
Huu, az mar tényleg nem olcsó, kevesebbre számítottam. Szerinted már az extra kényes kultúrákban,pld uborka, sem lenne érdemes használni? Ott gondolom csak nem lenne ekkora hektárdózis, kordonos ubinál, meg az csak jobban elbírja a magasabb költségeket, vagy nem? Ha jól értettem ez nem csak egy sima lombtrágya, mint a wuxal super, tehát jó h drágább, de talán mást, többet is tud.
Válasz #638. hozzászólásra
Szia!
Annyira megdrágult, hogy már nem használom. Jó cucc, de szerintem ár/érték arányban már nem áll jól. 5500Ft/L volt utoljára, amikor vettem. Én idén Wuxal Supert tolok a növényeknek, 10L Zöldpajzs árán kapok 30L Wuxalt legalább. Kell belőle 1ha-ra 5L kb., és ez csak 1 alkalom...
Válasz #637. hozzászólásra
Szia
Mondanál néhány szót a zöldpajzsról? Milyen kultúrákban használod, mennyire vált be nálad? Idén én is ki szeretnem próbálni uborka,paprika,burgonya kultúrákban. Mennyi ennek a szernek a hektárköltsége? Előre is köszi a válaszokat.
Köszi szépen, akkor nem aggódok rajta. Nem tudom mit jelent akkor, hogy fehér olajokkal nem keverhető. Rézzel amúgy se szoktam, azzal óvatosan bánok, volt már, hogy sikerült megpörkölnöm fólia alatt a paprikát rézzel, pedig este fújtam, Nap nem sütött, meleg se volt.
Válasz #633. hozzászólásra
Ha csak Megafolt használok, esetleg megy mellé más lombtrágya ( pl. 5. 15. 45 Plantafol, vagy Boroplusz ) akkor nem megy mellé semmi más. Ha növényvédelmi kezeléssel együtt juttatom ki a Megafolt, akkor rakok mellé Nonitot is.
Válasz #634. hozzászólásra
Bocsi... nem habzott a szer!
A szaktanácsadót ha felhívsz a Malagrownál az segít biztosan. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Ha jól tudom a Megafolt egyedül réz-zel nem jó elegyíteni, azt nem szereti.
Válasz #633 hozzászóláshoz
Én használtam hozzá nonit meg nem is! Amikor rovar és gomba ellen szórtam a paprikát tettem hozzá plantafolt és megafolt is... semmi baja nem lett a paprikának!
Valamint nem muszály a megafolt tapasztani, mert baromi gyorsan feltudja venni a növény,
Sziasztok!
Megafolhoz milyen tapadószert használtok? Azt írja, hogy fehér olajokkal nem keverhető, akkor gondolom Nonit nem jó, de a Trend 90 se?
Válasz #631. hozzászólásra
??
Üdv.használt valaki atonikot búzába?egy ism.használta,de más véleményekre is kiváncsi lennék.