Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR415.8 FtUSD399.84 FtCHF445.63 FtGBP503.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sanyi1965 #2332. hozzászólásáraEz baktériummal kezelt. De ha jobban tetszik az a bála, amiről körben, 20-30cm-t eldobsz, vagy teljes mélységében "füstöl"..........
Igen, Wile 55 vagy mi a tipusa a nedvességmérőnek amit vettem, 50 ezer körül volt valahogy. Kicsit gagyi, meg könnyen átveri az embert ha nem tudod jól használni, de összességében működik, pedig sokat van használva mostoha körülmények között. El se tudom képzelni mit kezdenénk nedvességmérő nélkül, mindennapi tartozék lett, nagyon hasznos dolog!
Válasz balazoooo #2328. hozzászólásáraOptimális időjárás esetén max. egy napot. rosszabb körülmények esetén, megmentheti az egész termést. A fő dolognak viszont, a széna minőség!
Válasz ..MZ/X.. #2326. hozzászólásáraNálam is, hiába volt aszály, mind a luci, mind a széna renden megázott, mind a 2x a bálázót verte ki munka közben.
Válasz colizoli #2325. hozzászólásáraSzénával vagyok gondban. Majd egy 20-as van még lábon és már nagyon vágni kellene de várunk. Majd jól nem jön meg az ígért eső. Az első lucival voltam így ígérték folyamatosan, vártunk aztán semmi nem lett a luci meg lefeküdt.
Sziasztok!Összel ki akarom szántani a lucernát és utánna mit érdemes tenni?Buza,kukorica vagy napraforgó melyik szereti legjobban ha lucerna az elövetemény?
Válasz tivorany1 #2311. hozzászólásáraKb. 70 körbálám melegedett be, már 2 hete. Az illata is megvan, olyan forró, hogy nem lehet beledugni a kezet, mert szinte èget. Össze van rakva kazalban 4 sorba.
Eladható az ilyen bála?
Érdemes szét szedni a kazalt, hogy előbb hűljön?
Válasz endypapa #2299. hozzászólásáraSzia! Én is csináltam már véletlenül ilyen dohány illatú, befülledt lucernát. Volt ami szinte faszenes állagú lett és még azt is szerették a marhák. Azt szeretném kérdezni, hogy az a zölden bálázott lucerna amire nem használsz baktérium készítményt milyen szokott lenni? Az idén csinálok először, még nincs tapasztalatom. Most vettem egy pioneer-es kijuttatót és adalékokat szénára és zöld lucernára de még nem használtam.
Válasz endypapa #2305. hozzászólásáraEzt a szert a már összesodort lucira juttatod ki? Lehetne a traki orrára is feltenni a kijuttató tartályt vagy jobb a bálázóra rögzíteni? Az összesodort takarmánynak csak egy kis felülete érintkezik a szerrel ez is elég?
Válasz endypapa #2299. hozzászólására
Értem és köszi az infót. Még annyit hogy mit használsz milyen szert? milyen mennyiségben? és kb. mibe kerül egy tonnára vagy köbméterre vagy mihez mit számoltok a dózisnál?
Válasz dornettbau #2297. hozzászólásáraSzénában is jó. Mikor még nem volt traki elejére permetezőm, teregetetten permeteztem szántóföldi vegyszerezővel. Úgy is jó volt.
Válasz traktoristaarpi1 #2298. hozzászólásáraÉn használom. Tökéletes. A marhák úgy nyelik a lucit, mint a bálázó. Elég nedvesen báláztam. Minden levél rajta maradt. A luci bebarnult a bálában, és érdekes fűszeres illata lett. hasonlított kicsit az illatosított dohány szagára. Imádják a marhák. Próbáltam különböző nedvességű lucernák bálázását, és csak a kimondottan nedves, harmattól vizesek nem lettek jók. a zöld, "
vonódottak" tökéletesek lettek.
Sziasztok! Idei új telepítésű elég vegyes 5-20cm-es lucernában lehetne e egyszikűt irtani, homokon valami muharféle már szinte gyeppázsitot alkot sajnos. Valami bevállt szer érdekelne, vagy a pantera is jó lehet? (a fusiladot már kicsit drágálom)
Köszönöm a segítséget.
Válasz lazar.r #2288. hozzászólásáraha csak a felső 2-3 cm en futott a tárcsa akkor semmi gond ha 15 cm re belefeküdt az már necces-de hengerezzétek le és eső meg 2 hét után kiderül mi maradt.
Válasz vereszs #2286. hozzászólásáraMi a múlt héten már belekóstoltunk. Van kész széna is és csomagoltunk is.
Helyi zrt már 2 hete leszenázsolt mindent, rozs szenászt tapossák most.
3136 hozzászólás
Válasz colizoli #2335. hozzászólásáraamikor kevés volt a górés tengerim adtam egyik edénybe szárítottat, a másik edénybe górésat.
"Mondták" a tyúkok, hogy ez jobban szeretik.
Barátom évente 1 000 mázsa májusi morzsoltat állít elő.
Több vevője jelezte, hogy pirosabb lesz a tarajuk és szebb a tojás, a górés kukoricától.
Meg inkább több pénzt ad a górésért, mint a szárítottért.
De maradjunk a lucernánál, mert .....
Válasz Radocz #2334. hozzászólására"Mert a tyúk jobban eszi a szárított kukoricát, mint a górés tengerit."
Ezt kitöl hallotad??
Mert erre a csirkések nem veszik meg a száritott kukoricát. Pedig Kerekegyházán több millió tyúk, csirke van.
Olvastam, hogy szereti a marha a nyersre sikerült bálát csomagolás nélkül.
Kérdésem milyen lesz a beltartalmi érték ilyenkor?
Mert a tyúk jobban eszi a szárított kukoricát, mint a górés tengerit.
A beltartalmi értéke viszont magasabb a góréban szárított kukoricának.
Van-e tapasztalat, hogy kevesebb tejet ad a tehén, egy ilyen bála után, vagy nem változik?
Szerintetek?
Válasz sanyi1965 #2332. hozzászólásáraEz baktériummal kezelt. De ha jobban tetszik az a bála, amiről körben, 20-30cm-t eldobsz, vagy teljes mélységében "füstöl"..........
bármivel kezelt lucernabálát meg sem vennék itt.
Köszönöm az infókat
Válasz balazoooo #2328. hozzászólásáraÉn is úgy vettem észre, hogy kb. egy napot lehet a 1155-el spórolni.
Igen, Wile 55 vagy mi a tipusa a nedvességmérőnek amit vettem, 50 ezer körül volt valahogy. Kicsit gagyi, meg könnyen átveri az embert ha nem tudod jól használni, de összességében működik, pedig sokat van használva mostoha körülmények között. El se tudom képzelni mit kezdenénk nedvességmérő nélkül, mindennapi tartozék lett, nagyon hasznos dolog!
Válasz balazoooo #2328. hozzászólásáraOptimális időjárás esetén max. egy napot. rosszabb körülmények esetén, megmentheti az egész termést. A fő dolognak viszont, a széna minőség!
Válasz endypapa #2316. hozzászólásárakb hány napot lehet spórolni az oltóanyag gal?
MFM te vettél végül abból a 60ezres nedvességmérőből?
Válasz ..MZ/X.. #2326. hozzászólásáraNálam is, hiába volt aszály, mind a luci, mind a széna renden megázott, mind a 2x a bálázót verte ki munka közben.
Válasz colizoli #2325. hozzászólásáraSzénával vagyok gondban. Majd egy 20-as van még lábon és már nagyon vágni kellene de várunk. Majd jól nem jön meg az ígért eső. Az első lucival voltam így ígérték folyamatosan, vártunk aztán semmi nem lett a luci meg lefeküdt.
Válasz ..MZ/X.. #2323. hozzászólásáragondolom.
Válasz oprita #2322. hozzászólásáraA hét közepi esöket megvárom, de hétvégén vágni kell. lehet, hogy csomagolás lesz belöle.
Válasz colizoli #2321. hozzászólásáraBekazlazva
Az új növedék mint a bolondgomba úgy nől.
Válasz colizoli #2321. hozzászólásáraVárni kéne,de a héten neki kell menni,bármi lesz.Megvénül, vagy elrohad.
Ki hogy áll a 2. kaszálással? Vágni kéne már, de mindig esik, vagy legalábbis igérgetik mindig.
Válasz LehelLehel #2319. hozzászólásáraKalászos.
Sziasztok!Összel ki akarom szántani a lucernát és utánna mit érdemes tenni?Buza,kukorica vagy napraforgó melyik szereti legjobban ha lucerna az elövetemény?
Válasz tivorany1 #2317. hozzászólásáraBármi megeszi.A külső 10 centi penészes lesz,kuka,de a többi csemege.Főtt lucerna.
Válasz tuto1 #2312. hozzászólásáraNem eladható. Valóban rakd szét mert képes begyulladni. Ha van marhád meg fogja enni.
Válasz tivorany1 #2311. hozzászólásáraVonódott zöldet csak oltva bálázom.
Válasz tivorany1 #2311. hozzászólásáraCsak száraz zöldet bálázok. Nyerset nem.
Válasz sanyi1965 #2313. hozzászólásáraIgen az olyan nyerset eleve így érdemes lerakni, sorokba a földre.
Válasz tuto1 #2312. hozzászólásáraszedd szét csíkba és ne érjenek össze a végei!ÍGY LEGALÁBB NEM LOBBAN.
Válasz tivorany1 #2311. hozzászólásáraKb. 70 körbálám melegedett be, már 2 hete. Az illata is megvan, olyan forró, hogy nem lehet beledugni a kezet, mert szinte èget. Össze van rakva kazalban 4 sorba.
Eladható az ilyen bála?
Érdemes szét szedni a kazalt, hogy előbb hűljön?
Válasz endypapa #2299. hozzászólásáraSzia! Én is csináltam már véletlenül ilyen dohány illatú, befülledt lucernát. Volt ami szinte faszenes állagú lett és még azt is szerették a marhák. Azt szeretném kérdezni, hogy az a zölden bálázott lucerna amire nem használsz baktérium készítményt milyen szokott lenni? Az idén csinálok először, még nincs tapasztalatom. Most vettem egy pioneer-es kijuttatót és adalékokat szénára és zöld lucernára de még nem használtam.
Válasz UE-28 #2307. hozzászólásáraIgen, pár évig, évente 125 000 árányit kell venni.
Válasz UE-28 #2307. hozzászólásáraAz 5-s gyűjtő 25 000.
Válasz csontii #2306. hozzászólásáraNekem az orrán van. 3 szórófej fújja az anyagot a traki hasa alá, a rendre. Elég neki így.
Válasz endypapa #2305. hozzászólásáraMármint a tartállyal a permetezőt vagy hogy érted ezt.
Az 5 doboznyi az a 25000 ft értékű vagy ebből 5 gyűjtő azaz 125.000 ft értékűt kell kifújni?
Mi is agyaltunk már rajta, kockához.
Válasz endypapa #2305. hozzászólásáraEzt a szert a már összesodort lucira juttatod ki? Lehetne a traki orrára is feltenni a kijuttató tartályt vagy jobb a bálázóra rögzíteni? Az összesodort takarmánynak csak egy kis felülete érintkezik a szerrel ez is elég?
Válasz traktoristaarpi1 #2301. hozzászólásáraA kijuttatót ingyen adják, ha évente 5 doboznyi anyagot elhasználsz.
Válasz traktoristaarpi1 #2301. hozzászólásárapioneer 1155
Válasz traktoristaarpi1 #2301. hozzászólásáraHa jól emlékszem (elő kéne keresni a cuccot) 1 flakon 5 t-ra elég. Ez tavaly 5000 ft-ba került (25000 ft az 5 darabos gyűjtő)
Válasz dornettbau #2297. hozzászólására1 ev az ilyen altabfn minden felnovi parlagfu stb. De kovi evre nen lesz benne
keljen ki szepen az a lenyeg
Válasz endypapa #2299. hozzászólására
Értem és köszi az infót. Még annyit hogy mit használsz milyen szert? milyen mennyiségben? és kb. mibe kerül egy tonnára vagy köbméterre vagy mihez mit számoltok a dózisnál?
é
Válasz dornettbau #2297. hozzászólásáraSzénában is jó. Mikor még nem volt traki elejére permetezőm, teregetetten permeteztem szántóföldi vegyszerezővel. Úgy is jó volt.
Válasz traktoristaarpi1 #2298. hozzászólásáraÉn használom. Tökéletes. A marhák úgy nyelik a lucit, mint a bálázó. Elég nedvesen báláztam. Minden levél rajta maradt. A luci bebarnult a bálában, és érdekes fűszeres illata lett. hasonlított kicsit az illatosított dohány szagára. Imádják a marhák. Próbáltam különböző nedvességű lucernák bálázását, és csak a kimondottan nedves, harmattól vizesek nem lettek jók. a zöld, "
vonódottak" tökéletesek lettek.
Jo estét.
Lucerna bálázáskor használta valaki a penész elleni baktérium szert. Ér egyáltalán valamit érdemes vele foglalkozni?
Sziasztok.
Április elején vetettem lucernát.
Már bújik de a szudáni teljesen el van szaporodva. Félek hogy elnyomja. Van valami ötlet hogy tudnám kiirtani?
Válasz lazar.r #2292. hozzászólásáraAkkor annak tényleg nem lesz semmi baja. Hengert neki és kész, kicsit frissül majd az a rész.
Válasz Isssti #2294. hozzászólásáraTökèletes a pantera
Sziasztok! Idei új telepítésű elég vegyes 5-20cm-es lucernában lehetne e egyszikűt irtani, homokon valami muharféle már szinte gyeppázsitot alkot sajnos. Valami bevállt szer érdekelne, vagy a pantera is jó lehet? (a fusiladot már kicsit drágálom)
Köszönöm a segítséget.
Válasz lazar.r #2292. hozzászólásáramegvadítja meglásd,csak kapjon esőt.
3 eves.
Válasz lazar.r #2288. hozzászólásáraÚj telepítésű vagy már meglévő?
Kb 5-6 centit ment le. Akkor megy a henger. Koszonom a segitseget
Válasz lazar.r #2288. hozzászólásáraha csak a felső 2-3 cm en futott a tárcsa akkor semmi gond ha 15 cm re belefeküdt az már necces-de hengerezzétek le és eső meg 2 hét után kiderül mi maradt.
Udv Urak. Szomszed kitarcsazta a lucernamat, ha meghengerezzuk kihajthat ujra? Esetleg egyeb otlet?
Válasz vereszs #2286. hozzászólásáraMi a múlt héten már belekóstoltunk. Van kész széna is és csomagoltunk is.
Helyi zrt már 2 hete leszenázsolt mindent, rozs szenászt tapossák most.