Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #485. hozzászólásra
Szerintem 20-30 kg hatóanyagnál semmi esetre sem lehet nagyobb lekötés a rizóbiumoknak idő kell, hogy felszaporodjanak, nem véletlen, hogy lucerna telepítéskor is javasolnak egy kis niotrogént szórni a kezdeti fejlődés serkentésére.
A másik dolog az, hogy a lucerna közel sem fejleszt akkora zöld, és gyökértömeget 2-3 hónap alatt mint a mustár.
Tegyük fel , hogy sikerül tarlóhántáskor egy menetben elvetni és ki is kel .
Alászántásig , vagy letárcsázásig őszre mekkora gyökér tömege lesz ?
Tud már akkor Nitrogén felhalmozódást eredményezni ?(Rhizobium)
Mert a Lajta mag Kft szinte minden zöldtrágya keverékében van pillangós , csak azt nem tudom , hogy ilyen rövid idő alatt , még ki nem szántódik érvényesül e valamennyire a Nitrogén gyűjtő hatása ?
sziasztok! érdeklödnék hogy tudnék venni fél hektár földet de éve nem csinálta rajta semmit! eléggé gazos! nem tudom hogy glamoxoneval le-e permetezhetném ha lucernát teszek majd bele!? ha igen akkor valyon mikor és mennyit?
Válasz #481. hozzászólásra
En mutragyat nem hasznalok.
Gyomirto:pulsar 1l/ha=0.3l/3000m2 - amikor 3 par levelben van lucerna.
A dual gold 1l/ha=0.3l/3000m2-vetes utan keles elot.
En igy csinaltam es sikerult.
Ha keles utan sok az egysziku gyom lehet csinalni Pulsar+pantera
Pulsar+Fusilade Forte
Pulszar+Fokus ultra
sziasztok! érdeklődnék hogy milyen és mennyi mütrágyát javasoltok a lucernához?? gyomirtot??? mikor és mennyit?? elölre is köszönöm a segitséget mindenkinek!
Most ezzel mit akartál írni!!
Számold ki akkor hogy egy éveben egy hektárról hány mázsa jön le. És máris neked is ugyanezek a számok jönnek ki mint nekem.
Én hanyagolnám ezt a hány bála/3000m2 !
(bálázó függvénye is) És maradva a mateknál ha egy egyenletben két ismeretlen van akkor....
Átlagosan 6t/ha ral számolhatsz jobb években 8t val ha még a talaj is ok talán 10-zel a 12 már ritka.
Az öntözés nem igazán kifizetődő.
Vetőmagtermesztésben szoktak öntözni (nem M.o. on)
Lehet, hogy durván számoltam de nagyjából így jön ki és akkor nem kap semmit sem a luc:
1.: 8-12
2., 3., 4.: 6-8
5., ajándék ha van, általában az már zölden becsomagolva megy.
Akkor az évi 26-36 rollant 66 kör bála és aki viszi tőlem és bedobja kis bálába az mondta, hogy 1ből van 17 kis kockája.
sziasztok! szeretnék lucernát vetni a kertembe 3000m2 kb mennyi lenne ennek az éves hozama? milyen magot javasoltok és mennyit? elölre is köszönöm a segitséget
3136 hozzászólás
Válasz #485. hozzászólásra
Szerintem 20-30 kg hatóanyagnál semmi esetre sem lehet nagyobb lekötés a rizóbiumoknak idő kell, hogy felszaporodjanak, nem véletlen, hogy lucerna telepítéskor is javasolnak egy kis niotrogént szórni a kezdeti fejlődés serkentésére.
A másik dolog az, hogy a lucerna közel sem fejleszt akkora zöld, és gyökértömeget 2-3 hónap alatt mint a mustár.
Kérdés :
Zöldtrágyának vetett pillangós , mondjuk here ...
Tegyük fel , hogy sikerül tarlóhántáskor egy menetben elvetni és ki is kel .
Alászántásig , vagy letárcsázásig őszre mekkora gyökér tömege lesz ?
Tud már akkor Nitrogén felhalmozódást eredményezni ?(Rhizobium)
Mert a Lajta mag Kft szinte minden zöldtrágya keverékében van pillangós , csak azt nem tudom , hogy ilyen rövid idő alatt , még ki nem szántódik érvényesül e valamennyire a Nitrogén gyűjtő hatása ?
sziasztok! érdeklödnék hogy tudnék venni fél hektár földet de éve nem csinálta rajta semmit! eléggé gazos! nem tudom hogy glamoxoneval le-e permetezhetném ha lucernát teszek majd bele!? ha igen akkor valyon mikor és mennyit?
Válasz #482. hozzászólásra
köszönöm szépen a segitséged!!
Válasz #481. hozzászólásra
En mutragyat nem hasznalok.
Gyomirto:pulsar 1l/ha=0.3l/3000m2 - amikor 3 par levelben van lucerna.
A dual gold 1l/ha=0.3l/3000m2-vetes utan keles elot.
En igy csinaltam es sikerult.
Ha keles utan sok az egysziku gyom lehet csinalni Pulsar+pantera
Pulsar+Fusilade Forte
Pulszar+Fokus ultra
hogy körübelül menyi gyomirto, mütrágya kell nekem erre a földre és mikor?
Válasz #479. hozzászólásra
Jago mirevagykivancsi?
szia Lacko! 3000NM2! lessz most! elölre is köszönöm a segitséged!
Válasz #477. hozzászólásra
Ne gyere alandoan a szakirodalommal
It a termelo kollegak, tapasztalatokat cereberelnek.
Mekora teruletentermelsz lucernat/
Én pl szeretem:
Mezőgazda kiadó:
Antal József Növénytermesztők zsebkönyve Növénytermesztéstan 2 (ebben van a lucerna)
Növényvédelem
KITE Szántóföldi technológiai kézikönyv 2011
Válasz #475. hozzászólásra
Vannak nagyon jó szakirodalmak van google is.
Vegyszert meg az agronómusod fog úgyis ajánlani annyit és akkor amikor kell.
sziasztok! érdeklődnék hogy milyen és mennyi mütrágyát javasoltok a lucernához?? gyomirtot??? mikor és mennyit?? elölre is köszönöm a segitséget mindenkinek!
Válasz #467. hozzászólásra
Jó esetben 40-50 %.
Válasz #469. hozzászólásra
Most ezzel mit akartál írni!!
Számold ki akkor hogy egy éveben egy hektárról hány mázsa jön le. És máris neked is ugyanezek a számok jönnek ki mint nekem.
Öntözés lassan az 500-as dieselel felejtős, inkább ha van állatod szórj alá ha még tudsz 500 q ganyét
Válasz #469. hozzászólásra köszönöm kedves pici!
Válasz #469. hozzászólásra
igaz kapott műtrágyát is ...
Válasz #468. hozzászólásra
most 4 ik éves lucernámról1 hektárról az csak az első kaszálásom lett 16 bála 125 ös bálából akkor felétek van valami baj!!!
Én hanyagolnám ezt a hány bála/3000m2 !
(bálázó függvénye is) És maradva a mateknál ha egy egyenletben két ismeretlen van akkor....
Átlagosan 6t/ha ral számolhatsz jobb években 8t val ha még a talaj is ok talán 10-zel a 12 már ritka.
Az öntözés nem igazán kifizetődő.
Vetőmagtermesztésben szoktak öntözni (nem M.o. on)
ha locsolnám akkor kb hány százalékkal tudnám növelni a hozamom??
akkor évente kb 20-22 bála várható?
Válasz #464. hozzászólásra
úgy se rossz
Szép ez a matek!
Viszont szegény kollega még szerintem most sem tudja akkor mennyi lucernát ehetnek a jószágok majd.
Válasz #462. hozzászólásra
Szorozd be 0,3-al!
Válasz #462. hozzászólásra
egy hektár 10000m2
akkor nyílván ennek a 3000/10000 részét!
de akkor én kb 3000m2 röl kb mennyit tudok levenni évente???
Válasz #460. hozzászólásra
Először is szerintem 1,2,3,4,5 kaszálások száma a körbála darabszám meg /hektár.
ha jol értem akkor az elsö évben kb 12 körbálát várhatok 3000M2 röl? a 2.-3.4. évben meg 6-8bála kb?
Válasz #456. hozzászólásra
Lehet, hogy durván számoltam de nagyjából így jön ki és akkor nem kap semmit sem a luc:
1.: 8-12
2., 3., 4.: 6-8
5., ajándék ha van, általában az már zölden becsomagolva megy.
Akkor az évi 26-36 rollant 66 kör bála és aki viszi tőlem és bedobja kis bálába az mondta, hogy 1ből van 17 kis kockája.
Válasz #457. hozzászólásra
Felétek annyi tudnak évente a lucernák???
Amit szabi ír az 200q/ha/évre jönne ki.
Amúgy tudom hogy elírta egy hekire vetítve írta azt a számot.
Válasz #456. hozzászólásra
csak ő egész éves termésre írta nem pedig az első kaszálásra!!!
Válasz #448. hozzászólásra
Hm ?? Szabi!?
15körbála a 3000m2-ről?
Ilyen lucernamagot adj nekem is!
Felénk csak 20db 4mázsás bála jön le az egy hektárról!
Válasz #449. hozzászólásra
azt nem írja,hogy 1 kis bálából mennyi tablettát lehet gyártani?
Hú én ettem egyszer ilyen biotermékek közül lucernás csokit Ha ettetek még szart...
Ezt miert nem a nyultenyesztesbe raktad be. Ott meg vevök is lennenek ra.
Válasz #445. hozzászólásra
Pffff
Bazzz....
kedves szabi! köszönöm a segitséged!
Zöldvér.........már azt hittem, hogy a kékvérű betétek után nem tudnak újat mondani.........
Válasz #447. hozzászólásra
Nagyon egészséges
Válasz #446. hozzászólásra
8-9 kg vetőmag. Évente durván 10-15 körbála ami X 17 kis kocka.
Válasz #445. hozzászólásra
Ha így haladunk hátra felé még az is megeshet
de van állat
Válasz #444. hozzászólásra
gondolod ő akarja megenni?
Válasz #443. hozzászólásra
Ha nincs állatod már most felejtsd el.......
sziasztok! szeretnék lucernát vetni a kertembe 3000m2 kb mennyi lenne ennek az éves hozama? milyen magot javasoltok és mennyit? elölre is köszönöm a segitséget
Válasz #440. hozzászólásra
Eddig úgy volt, csak hát a fórumos társak kivétel.........(Bán is kért) így másabb......
Válasz #439. hozzászólásra
Légyszives nézz utána a fuvardíjnak a többit majd telefonon megbeszéljük.
Válasz #437. hozzászólásra
azt hittem 50 kg-ost nem bontasz meg
Válasz #438. hozzászólásra
Megérkezett.
Válasz #436. hozzászólásra
Email ment, ha nem érkezik meg küld el az email címed mert nálam feladónak csak a neved jelenik meg.
Válasz #435. hozzászólásra
Feladjuk darabokban ha úgy jó.