Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Légyszi nyomass majd egy pontos címet, telót emilre. Megkérdezem a postát és a futárszolgálatot is, hogy mennyi.
Fizetés ha előre van csekken vagy banki átutalással akkor ha jók az emlékeim kevesebb a költség mind a posta, mind a futár szolgálat felé, de ha ezeket te végig taposod, hogy mi-mennyi úgy is jó. Gondolom annyira nem S.O.S. így ráér jövő év elején is ezt lezongorázni.
Sz-tem 15-és 20kg között böven elég!!Ne pazarold el a magot!!!Nincs aból anyi A művelés egyéb hiányosságait azt sohasem vetőmaggal kell pótolni Én már vetetem 8 kilóval is..Igaz ott minden klappolt!!
mi is lovassal vetettük de ha csak a csúcsa van kint a kanálnak akkor is 30 kg al veti de legalább elég sűrű lesz és az jelent neked plusz 1 évet minimum
Válasz #402. hozzászólásra
Én sem keverem csak a homok azért kell az aljára mert pl akkor 2kg körül benne marad az alján amit nem ér el a kanál. ÉS ezt a + fedezi a homok az alján
Ja és még annyi, hogy nem kell aggódni ki fog kelni és mag se fog sok fogyni. a magágy jó legyen. Egyébként nem szoktuk semmivel keverni. Szerintem jobban jársz ha odafigyelsz és megcsinálod magad, mintha másnak könyörögsz.
Hali!
Mi is lovasvetőgéppel vetjük a lucernát.
A beállításnál az a lényeg,hogy le kell venni a minimumra, a kanálnak csak a vége (az a kis háromszög szerű rész) lógjon ki a forgókerékből, meg még a magtartály és a magadagoló közti subert is húzd le.
Én vetettem már Khüne lovasvetőgéppel. Nem volt vele gond.3hektárt vetettem vele az sikerült annó kb 50kg mag ment bele. Pici homokot szoktam tenni az aljába és úgy beöntöm a magot. Ha van magod meg van időd akkor vesd el nyugodtan kifog kelni szépen utána is :)
Válasz #396. hozzászólásra
Nem muszály maggal keverni.Mi elvetettük hamuval.Mustárt is.És jó lett.Ismerem Balut,segitek neki,ha kell elmegyek hozzá,de nem szólom le.
Szerintem nem lehet.
Te milyen maggal kevernéd össze, ami hasonló fajsúlyú?
Az első évben a babot lóval vetettem.
Nem vállalta senki.
Még mindig gyorsabb volt, mint kézzel.
Amikor a tsz-be kerültem, édesapámnak már háromszor nem jott be a lucerna.
Mire igénybe vettük a szövetkezet gépeit.
Nagyon jól sikerült.
Vannak MTZ után is precíz vetőgépek. Mindent lehet vele vetni.
A megspórolt mag árából bőven kifutja a gépész munkabére.
Ahogy te leirtad igy már oké,igy nem lehet félreérteni és nem arcoskodós.
Az a baj hogy senki nem fog nekem 3000-5000-m2-es területeket elvetni nagy géppel.Ezért kell nekem megoldani a lovassal.
tényleg ne sértődj meg, mert igazuk van! Attól, hogy neked ilyen géped van, még mondhatja bárki (én is) hogy ne ilyennel vesd. Egy lucerna 4-6 évig ott lesz, ahol van, megéri azt a hektáronként +10e Ft-ot, hogy elvettesd a körülötted elérhető legjobb vetőgéppel, mert minden évben 15x elbukod ezt a minimális kis ráfordítást.
Amúgy ha rám hallgatz, akkor keresel olyat, ami forgóborona+pneumatikus vetőgép kombinációja, és azzal vetteted, mert azt a kis többletet már szinte a vetőmagon megfogod, és ettől jobb talajod, és esélyesebb kelésed semmi mással sem lesz!
Bocs én nem annak szántam!!! Csak épp te voltál az aki nem értette azt hogy miért is nem lehet vele keveset vetni....A fikázás az lett volna ha azt mondjuk hogy próbáld meg és rá jösz!!! Hidd el én már sok féle vetést és sok féle vető gépet láttam.. Ezért is bátorkodtam.. Egyébként a teknikán és a felkészültségen túl a lucerna vetéshez is kibb nagy szerencse kell és lehet az is hogy neked épp most az lesz!! De hidd el mostanság a lehetett meg a vagy -vagy ot vagyis a bizonytalansági tényezőt szeretik az emberek lecsökkenteni!!Legalábbis mi felénk!! És mindezeken túl mostanság oly drága lett a lucerna mag hogy ha semmi másért de ezért épp anyira fontos figyelni rá!!!
Elég furcsán nézne ki a Yanmar után a lajta nem???Ja és mi a fa***-nak vennék másik gépet ha ezzel is lehet veti???Van aki megteheti van aki nem!
Nyilván nem hektéroket szeretnék bevetni vele,csak beállításra lettem volna kiváncsi.
Én ezzel vetem a buzát a zabot és a kukoricát is.
Arra gondolt a kolega hogy nem kevés területet hanem kevés mag menyiséget pl-6-8 kilót ami mostanság már kezd divatba jönni!!Mert ahoz már modern eszköz kell!! Tehát mag legyen böven és had menjen.. Azért is kell több mag hozzá mert az a kb2-3 kilós csoroszja nyomás amit tud a gép AZ NEM ODA TESZI A MAGOT AHOVA KELL!!
3136 hozzászólás
Válasz #434. hozzászólásra
Légyszi nyomass majd egy pontos címet, telót emilre. Megkérdezem a postát és a futárszolgálatot is, hogy mennyi.
Fizetés ha előre van csekken vagy banki átutalással akkor ha jók az emlékeim kevesebb a költség mind a posta, mind a futár szolgálat felé, de ha ezeket te végig taposod, hogy mi-mennyi úgy is jó. Gondolom annyira nem S.O.S. így ráér jövő év elején is ezt lezongorázni.
Válasz #434. hozzászólásra
Vigyázz drága lehet a posta mert max 20 kgos csomagot lehet feladni.
Válasz #425. hozzászólásra
Az ár megfelel, 65kg-ot légyszives küldjél, futárral vagy postán nekem mindegy.
Fizetésimód?
Válasz #432. hozzászólásra
dehogy nem...ott van még a falra hányt borsó,abban még lehet ilyen szórás
Nincs még egy növény, ahol a vetőmag dózisában ekkora szórás lenne. 5-30kg-ig!
Válasz #430. hozzászólásra
Az elen nagyon jó az a kis apró sárga mag!!Én már csak tudom....
Válasz #429. hozzászólásra
Kell a zsééé, mert már unom a zsíros deszkát........
Válasz #427. hozzászólásra
Ha egyszer be indul az üzlet...
Válasz #423. hozzászólásra
Így csinálják erre is, 100ölenként 1 kg az durván 28 kg/ha
Válasz #421. hozzászólásra
Mindenképp pontosítsunk, mert kezdenek érdeklődni a tavaszi vetésekhez
.........no meg bejelentkezett még egy nagy vevő is még ma.........
Válasz #420. hozzászólásra
Ha oda érek természetesen mehet a dolog de előtte mindenképp jelezz, mert feledékeny vagyok
Válasz #419. hozzászólásra
Emil ment.
Válasz #422. hozzászólásra
8 kilóval
milyen sor és tőtávval?
Válasz #422. hozzászólásra
aztán ha ritka lesz, baxhatja, hogyan sűrűsíti be utána?
max újravetéssel.
nem éri meg kockáztatni.
Válasz #417. hozzászólásra
Sz-tem 15-és 20kg között böven elég!!Ne pazarold el a magot!!!Nincs aból anyi A művelés egyéb hiányosságait azt sohasem vetőmaggal kell pótolni Én már vetetem 8 kilóval is..Igaz ott minden klappolt!!
Válasz #416. hozzászólásra
Nekem elég lenne 70 hektárnyi.
15kg-t boltolhatnánk Lajoson?
Érdekel kb 60kg 3 hektárba.
Árat, esetleg telefonszámot az e-mail-re küldj,
Válasz #417. hozzászólásra
tegyél vagy 25-30 kilót...ami olyan 6-700ft/kg-tól felfelé van
szevasztok , egy hektárt akarok majd vetni a közeljövöben lucernát mennyi vetőmag kell ahoz ? és mennyibe kerűl?
Válasz #415. hozzászólásra
Van még 1-2 mázsám
Igaz Kalocsa de van posta is meg futár is még az országban...........
Lesz-e valakinek lucerna vetőmag eladó Csongrád megyébe vagy ahhoz közel?
És az mit jelent sok a munka vele? mert nem én művelem hanem bérbe műveltetem
Válasz #412. hozzászólásra
Miért ne lehetne???!!! De azt azért vedd figyelembe hogy egy elművelt vissza tömörített talajról lesz szó!!!
ha nem kelt ki a lucerna lehet tengerit vagy napraforgót vetni bele, illetve érdemes?
Válasz #410. hozzászólásra
mi ami marad a gépbe azt leengedjük forgókba elszórjuk kézzel!!! de lehetséges ez a homok dolog is
Válasz #409. hozzászólásra
Oké. Köszönöm a segitségeteket.
Az a homok a gép aljába az jó ötlet.
Válasz #407. hozzászólásra
mintha búzát vetnél természetesen!!! és minél jobb magágy de nem szárítsd ki és a végén hengerezzed!!!
A magágyat mivel csináljam,mit javasolsz?Rotával vagy elég a fogas.A talaj inkább homokos.
Válasz #401. hozzászólásra
Szevasz!
A meghajtó fogaskereket hogy kell variáli?
Mintha búzát vetnék,vagy mintha kukoricát?
Válasz #400. hozzászólásra
mi is lovassal vetettük de ha csak a csúcsa van kint a kanálnak akkor is 30 kg al veti de legalább elég sűrű lesz és az jelent neked plusz 1 évet minimum
Válasz #404. hozzászólásra
Értem, jó ötlet!
Én sem keverem csak a homok azért kell az aljára mert pl akkor 2kg körül benne marad az alján amit nem ér el a kanál. ÉS ezt a + fedezi a homok az alján
HA jól emlékszem akkor egészen 0ára minimumra le kell venni mert még akkor is marad 1 pici nyelve a kanálnak ami elegendőt dob.
Ja és még annyi, hogy nem kell aggódni ki fog kelni és mag se fog sok fogyni. a magágy jó legyen. Egyébként nem szoktuk semmivel keverni. Szerintem jobban jársz ha odafigyelsz és megcsinálod magad, mintha másnak könyörögsz.
Hali!
Mi is lovasvetőgéppel vetjük a lucernát.
A beállításnál az a lényeg,hogy le kell venni a minimumra, a kanálnak csak a vége (az a kis háromszög szerű rész) lógjon ki a forgókerékből, meg még a magtartály és a magadagoló közti subert is húzd le.
Válasz #399. hozzászólásra
A táblázat az is segítség,de ha azt megtudnád mondani hogy kb hányasra állítottad a kanalat az jó lenne.Köszi
Válasz #388. hozzászólásra
Le kell venni a minimumra az aprómaghoz akkor tudod vele vetni. Ha esetleg nagyon kell lefotózhatom neked a táblázatát hátha segít :)
Én vetettem már Khüne lovasvetőgéppel. Nem volt vele gond.3hektárt vetettem vele az sikerült annó kb 50kg mag ment bele. Pici homokot szoktam tenni az aljába és úgy beöntöm a magot. Ha van magod meg van időd akkor vesd el nyugodtan kifog kelni szépen utána is :)
Válasz #396. hozzászólásra
Nem muszály maggal keverni.Mi elvetettük hamuval.Mustárt is.És jó lett.Ismerem Balut,segitek neki,ha kell elmegyek hozzá,de nem szólom le.
Válasz #395. hozzászólásra
Szerintem nem lehet.
Te milyen maggal kevernéd össze, ami hasonló fajsúlyú?
Az első évben a babot lóval vetettem.
Nem vállalta senki.
Még mindig gyorsabb volt, mint kézzel.
Amikor a tsz-be kerültem, édesapámnak már háromszor nem jott be a lucerna.
Mire igénybe vettük a szövetkezet gépeit.
Nagyon jól sikerült.
Vannak MTZ után is precíz vetőgépek. Mindent lehet vele vetni.
A megspórolt mag árából bőven kifutja a gépész munkabére.
Válasz #384. hozzászólásra
Lehet,csak GONDOLKODNI kell!!!!!
Válasz #393. hozzászólásra
Oké,köszi a segitséget.
Válasz #392. hozzászólásra
szerintem kérdezősködj, és majd utána gondolkodj megoldani magad. Függesztettel nem gond a kicsi föld sem...
Válasz #391. hozzászólásra
Ahogy te leirtad igy már oké,igy nem lehet félreérteni és nem arcoskodós.
Az a baj hogy senki nem fog nekem 3000-5000-m2-es területeket elvetni nagy géppel.Ezért kell nekem megoldani a lovassal.
Válasz #389. hozzászólásra
tényleg ne sértődj meg, mert igazuk van! Attól, hogy neked ilyen géped van, még mondhatja bárki (én is) hogy ne ilyennel vesd. Egy lucerna 4-6 évig ott lesz, ahol van, megéri azt a hektáronként +10e Ft-ot, hogy elvettesd a körülötted elérhető legjobb vetőgéppel, mert minden évben 15x elbukod ezt a minimális kis ráfordítást.
Amúgy ha rám hallgatz, akkor keresel olyat, ami forgóborona+pneumatikus vetőgép kombinációja, és azzal vetteted, mert azt a kis többletet már szinte a vetőmagon megfogod, és ettől jobb talajod, és esélyesebb kelésed semmi mással sem lesz!
Válasz #389. hozzászólásra
Bocs én nem annak szántam!!! Csak épp te voltál az aki nem értette azt hogy miért is nem lehet vele keveset vetni....A fikázás az lett volna ha azt mondjuk hogy próbáld meg és rá jösz!!! Hidd el én már sok féle vetést és sok féle vető gépet láttam.. Ezért is bátorkodtam.. Egyébként a teknikán és a felkészültségen túl a lucerna vetéshez is kibb nagy szerencse kell és lehet az is hogy neked épp most az lesz!! De hidd el mostanság a lehetett meg a vagy -vagy ot vagyis a bizonytalansági tényezőt szeretik az emberek lecsökkenteni!!Legalábbis mi felénk!! És mindezeken túl mostanság oly drága lett a lucerna mag hogy ha semmi másért de ezért épp anyira fontos figyelni rá!!!
Nyilván csak segítséget szerettem volna kérni!
Nem arra voltam kiváncsi hogy bírjátok a másikat fikázni!!!
Válasz #385. hozzászólásra
Elég furcsán nézne ki a Yanmar után a lajta nem???Ja és mi a fa***-nak vennék másik gépet ha ezzel is lehet veti???Van aki megteheti van aki nem!
Nyilván nem hektéroket szeretnék bevetni vele,csak beállításra lettem volna kiváncsi.
Én ezzel vetem a buzát a zabot és a kukoricát is.
Válasz #386. hozzászólásra
Arra gondolt a kolega hogy nem kevés területet hanem kevés mag menyiséget pl-6-8 kilót ami mostanság már kezd divatba jönni!!Mert ahoz már modern eszköz kell!! Tehát mag legyen böven és had menjen.. Azért is kell több mag hozzá mert az a kb2-3 kilós csoroszja nyomás amit tud a gép AZ NEM ODA TESZI A MAGOT AHOVA KELL!!