Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mit gondolsz sok sok éven keresztül az országban hogy veteték volna mivel az volt a leg modernebb eszköz!! De anak már vagy jó 40-50 éve!!Az idö és a teknika réges régen túl haladta!! De ha nem vársz a vetéstől sokat és van magod bőven.. akkor csak nyugodtan én még nem túl régen láttam ilyennel működni lovas embereket!! Ha nekem lenne ilyen gondom azért a lajtánál lejjebb nem igen adnám..
Helyenként kelt eddig mert megsem ázott rendesen mióta elvetettük Nem tudom mi lesz belőle. HA tavasszal nem jelentkezik akkor tárcsa de azért bízok még benne hátha...
Tegnap este még nyitotta ,de most ma nem , régebben valaki irta h be lehet lépni titkosan is ,h nem látszik oldalt a neve ,és mégis lehet irkálni a fórumon ,mint Heccmester is szokott .
DOC]
takarmány.doc
hbmgi.info/downloads/kepzes/tetelek/aranykalaszos/.../takarmány.doc
Fájlformátum: Microsoft Word - Gyorsnézet
5 ha-on lucernát termesztünk, átlagtermés 3,2 tonna/ha. Ha vásárolnánk, akkor l db bála /0,4 tonna/ 7.000.- Ft-ba kerülne. Éves szinten: 32 tonna/ha x 17.500. .
"Ha jól emlékszem 500 q/ha termésátlagra szoktam késztíteni a tápanyaggazdálkodási tervet."
Kezembe került a jó termés átlag lucernából.
Egy nullával többet írtam.
A keresőbe beírtam lucerna átlagtermés és az első idézetet hozta. 3,2 t/ha azaz 32q/ha.
Mint írtam, gazda és területfüggő. Mint minden. Na meg a természet is befolyásolja erősen, mert van amikor az eső miatt betakarítási nehézségek vannak.
Hm Szabi! nem jól számoltam? Ha négy mázsás báláért 4ezret fizetnek feketén(mert ezek a lovasok nem igazán szeretnek +kompit fizetni), akkor az erőműben ahogy te is írtad akkor 4800at fizetnek(12Ft/kgalszámolva) +kompit. Mérnek nedvességet , de csúnya lenne ha a lucernának 30 as vize lenne. Pl tesóm vitte már be az erőműbe olyan száraz anyagot hogy nem levontak hanem prémiumot adtak neki.
Amúgy meg erőműbe való beszállításra jó tipp minusz fokokban kell, mert akkor nem tudnak nedvességet mérni
Nem hinném..........beszállítva 10-12 ft/kg, mérnek nedvességet meg minden lóxart......úgy, hogy tedd össze 2 kezed, hogy éppen jó helyen vagy szénailag.......
Válasz #345. hozzászólásra
Mi az első kaszálást eladtuk lábon 20-ért.
Utána learattuk.
Holnap meg megyek bálázni,mert annyira megnőtt aratás után hogy kénytelenek voltunk megkaszálni.A holnap gurítottakat pénteken elviszik 6 rugóért/darab.
Asszem ez az év nyereséges lesz lucerna szempontjából,nem úgy mint a tavalyi
Kérdezni lehet.
Az hogy milyen a válasz .....
Leginkább a helyi adottságokat vedd figyelembe.
Közel 4 ha lucernán kb 600 000 Ft haszon van évente.
plusz a területalapú támogatás.
"Ha kertészetit eltalálod akkor 1 év alatt lazán meg van"
Ha nem találod el, akkor katasztrófa.
Ott a környékeden beszélgess gazdálkodókkal.
Ma olvastam, hogy a Fazekas Miniszter úr ígéretet tett a Makói hagyma megmentésére. Itt nagy pad van arra még fér az ígéretből. Nálatok???
Mifelénk az átkosban a búza, kukorica, cukorrépa, juh termesztésből élt és virult a szövetkezet.
Az állattenyésztés és a cukorrépa padlón, a többi még talpon van.
Nem könnyű, de működik.
Amit nagyapád termelt azokat kellene erőltetni, figyelembe véve a közgazdasági tényezőket.
Valamelyik növényről mindig le fog valaki beszélni.
Minden növényt öt év átlagában kell vizsgálni.
A művészet ebben a szakmában, eltalálni, melyik növény lesz a befutó az adott évben.
Tavaly nyerő volt a burgonya. Az idén nem jött be.
Tehát, aki egy kicsit "okosabb" a vetélytársaknál az csökkentette a burgonya vetésterületét. Aki másokra figyelt, az elkezdett burgonyát termelni.
Magyarul: "szép lehetsz, de okos nem".
Sok sikert!!!!
Milyen kertészetire gondolsz Szabi? Valami jó ötlet kéne,hogy ne veszítsem el az egyetlen vagyonom,ezt a darabka földet. Most kuki van benne,búzával váltva,de alig van az egészen százezer forint haszon évente... Gondoltam hogy aratás után felszántom az egészet,tavaszig meg kitalálok valami okosat. Ja és megkérdezek pár,nálam tapasztaltabb embert,mondjuk Titeket! :)
Dubaiban laksz?
voltam megnézni egy helyen tárolóból 150es bála 4000 de ha elviszem mindet még enged is. azt mondja hetek óta csak én érdeklődtem komolyan. amint levágtam a szotyit megyek is érte.
nem tudom felétek milyen gazdag emberek laknak de 1800/q az elég meseszerű. normális bála 8eFt?
persze vannak lovasok akik azt hiszik 2000Ft a félliteres kakaó de nem sok.
Lehet hogy én pont szerencsés vagyok?
Nekem mindig van piacom a lucerna szénára és a gyepszénára is.
Két nagy tehenészethez is vihetem a cuccot, van a kissebség azok a lovaknak viszik, meg van egy kecskeméti szállító is az mindíg valahova Kecsó környékére viszi a lovasoknak.
árak: gyepszéna: 1300Ft+komp/mázsa lucerna 1800Ft+komp/mázsa
Lucernával nem.
Búzával sem, meg egyáltalán kalászossal sem.
200.000.- hekinként.........az komoly és ezt 4 évig
Csak is valami kertészeti, sima szántóföldivel baromira nehéz, főleg, hogy 4 évig tartani. Ha kertészetit eltalálod akkor 1 év alatt lazán meg van.
3136 hozzászólás
Válasz #384. hozzászólásra
Én mostani paraszt vagyok,és nekem csak ez van.
Azt hogy érted hogy keveset nem lehet vetni vele?
Válasz #383. hozzászólásra
Mit gondolsz sok sok éven keresztül az országban hogy veteték volna mivel az volt a leg modernebb eszköz!! De anak már vagy jó 40-50 éve!!Az idö és a teknika réges régen túl haladta!! De ha nem vársz a vetéstől sokat és van magod bőven.. akkor csak nyugodtan én még nem túl régen láttam ilyennel működni lovas embereket!! Ha nekem lenne ilyen gondom azért a lajtánál lejjebb nem igen adnám..
Válasz #383. hozzászólásra
Régen a parasztok.
Keveset nem lehet vele vetni.
Szevasztok!
Vetett már valaki kanalas lovasvetőgéppel lucernát?
Válasz #378. hozzászólásra
Helyenként kelt eddig mert megsem ázott rendesen mióta elvetettük Nem tudom mi lesz belőle. HA tavasszal nem jelentkezik akkor tárcsa de azért bízok még benne hátha...
Válasz #380. hozzászólásra
Köszi
Válasz #377. hozzászólásra
Móni ! Megint megnyilik a hirdetés,itt a fórum neved alatt,lehet h átmeneti gond volt a rendszerben !
Válasz #378. hozzászólásra
Egyáltalán ki kelt?? Már önmagában ez is hatalmas bravúr lenne!!
Ősszel vetett lucernáról mik a vélemények, ilyen időben lesz belőle valami??
Válasz #376. hozzászólásra
Értem már.
Válasz #373. hozzászólásra
Kis Csikós utcájában lakik,és vettem régen homlokrakót töle ,meg a Laci tesójával 7.első fél évét együtt jártam .
Válasz #374. hozzászólásra
Online vagyok folyamatosan.
Válasz #372. hozzászólásra
Adatmódositásnál átválthatod h látható legyen é ,az h online vagy .
Válasz #372. hozzászólásra
Majd kivallatom, hogy ő ezt hogyan csinálja.
Elvégre nem akarok semmit se titkosítani.
Honnan ismered a Heródek Pistát?
Válasz #371. hozzászólásra
Tegnap este még nyitotta ,de most ma nem , régebben valaki irta h be lehet lépni titkosan is ,h nem látszik oldalt a neve ,és mégis lehet irkálni a fórumon ,mint Heccmester is szokott .
Válasz #370. hozzászólásra
Aztán azt meg hogyan csinálja?
Semmi titokzatos nincs bennem...
Ejnye.
Válasz #367. hozzászólásra
Ha nem a neved alattira nyitok,hanem átlépek az apróhirdetésekhez ,ott megnyilik ,akkor csak itt vagy titkositva !
Válasz #368. hozzászólásra
Köszönöm, hogy szóltál.
Ránéztem, de aktív hirdetésként mutatja.
akkor újra feladom. Nincs mit tenni...
Válasz #367. hozzászólásra
Nekem ezt dobja ki ,lehet h másoknak is ,ezért hiába várod a vevőt ! ---Elnézést
Sajnos az Ön által keresett hirdetést törölték vagy lejárt az érvényessége. Hasonló ajánlatok megtekintéséhez nézzen szét ezen az oldalon.
Válasz #366. hozzászólásra
Pedig, ha magamra kattanok Zoli bácsi, akkor látom a hirdetést
Lényegében nem nálam csörög a telefon...
Válasz #365. hozzászólásra
Lejárt ,vagy törölted a hirdetést ,mert inkognitóban akarsz maradni ! :-DDD
Válasz #364. hozzászólásra
06/20 463-7531.
Válasz #363. hozzászólásra
lehet írni tel.számot küld el légyszíves :D
Úgy tudom telefonszámot nem lehet beírni, de javitson ki alaki, ha tévednék
Válasz #361. hozzászólásra
Rá kattintasz a nevemre és ott.
Válasz #360. hozzászólásra
hol van a hirdetésed egy tel.sz.irjál
Válasz #359. hozzászólásra
Van egy hirdetésem, abban egy telefonszám. Felhívod, és megkérdezed. Szerintem megegyezés szerinti.
Válasz #357. hozzászólásra
Lucerna bála érdekelne és hogy mennyiért lenne?
Válasz #356. hozzászólásra
Lucerna bála érdekelne és menyiért?
Válasz #355. hozzászólásra
Ha takarmány kell abban tudok segíteni, de vetőmagban nem
Válasz #355. hozzászólásra
Egy kicsit pontosabban nem lehetne??
Válasz #354. hozzászólásra
hali tud-e valaki eladó lucernát és menyiért
Válasz #353. hozzászólásra
32q/ha széna az éves átlagtermés
Az nagyon gyér! 80 szokott lenni a normál.
Nekem az első kaszálásra jön le 40q.
Biztos jót néztél?
DOC]
takarmány.doc
hbmgi.info/downloads/kepzes/tetelek/aranykalaszos/.../takarmány.doc
Fájlformátum: Microsoft Word - Gyorsnézet
5 ha-on lucernát termesztünk, átlagtermés 3,2 tonna/ha. Ha vásárolnánk, akkor l db bála /0,4 tonna/ 7.000.- Ft-ba kerülne. Éves szinten: 32 tonna/ha x 17.500. .
"Ha jól emlékszem 500 q/ha termésátlagra szoktam késztíteni a tápanyaggazdálkodási tervet."
Kezembe került a jó termés átlag lucernából.
Egy nullával többet írtam.
A keresőbe beírtam lucerna átlagtermés és az első idézetet hozta. 3,2 t/ha azaz 32q/ha.
Mint írtam, gazda és területfüggő. Mint minden. Na meg a természet is befolyásolja erősen, mert van amikor az eső miatt betakarítási nehézségek vannak.
Válasz #351. hozzászólásra
Nem ez volt a cél
Válasz #350. hozzászólásra
Na Gabi ettől a fagyos képtől mindenkinek elment a kedve ettől a témától
Válasz #349. hozzászólásra
Válasz #347. hozzászólásra
Hm Szabi! nem jól számoltam? Ha négy mázsás báláért 4ezret fizetnek feketén(mert ezek a lovasok nem igazán szeretnek +kompit fizetni), akkor az erőműben ahogy te is írtad akkor 4800at fizetnek(12Ft/kgalszámolva) +kompit. Mérnek nedvességet , de csúnya lenne ha a lucernának 30 as vize lenne. Pl tesóm vitte már be az erőműbe olyan száraz anyagot hogy nem levontak hanem prémiumot adtak neki.
Amúgy meg erőműbe való beszállításra jó tipp minusz fokokban kell, mert akkor nem tudnak nedvességet mérni
Válasz #347. hozzászólásra
Akkor mi is,mert 1 helyen lakunk
Nem hinném..........beszállítva 10-12 ft/kg, mérnek nedvességet meg minden lóxart......úgy, hogy tedd össze 2 kezed, hogy éppen jó helyen vagy szénailag.......
Mi az első kaszálást eladtuk lábon 20-ért.
Utána learattuk.
Holnap meg megyek bálázni,mert annyira megnőtt aratás után hogy kénytelenek voltunk megkaszálni.A holnap gurítottakat pénteken elviszik 6 rugóért/darab.
Asszem ez az év nyereséges lesz lucerna szempontjából,nem úgy mint a tavalyi
Válasz #341. hozzászólásra
Ha én annyit kapnék érte akkor inkább az erőműbe menne, ott is többet adnak 4mázsa cuccért.
Válasz #342. hozzászólásra
Kérdezni lehet.
Az hogy milyen a válasz .....
Leginkább a helyi adottságokat vedd figyelembe.
Közel 4 ha lucernán kb 600 000 Ft haszon van évente.
plusz a területalapú támogatás.
"Ha kertészetit eltalálod akkor 1 év alatt lazán meg van"
Ha nem találod el, akkor katasztrófa.
Ott a környékeden beszélgess gazdálkodókkal.
Ma olvastam, hogy a Fazekas Miniszter úr ígéretet tett a Makói hagyma megmentésére. Itt nagy pad van arra még fér az ígéretből. Nálatok???
Mifelénk az átkosban a búza, kukorica, cukorrépa, juh termesztésből élt és virult a szövetkezet.
Az állattenyésztés és a cukorrépa padlón, a többi még talpon van.
Nem könnyű, de működik.
Amit nagyapád termelt azokat kellene erőltetni, figyelembe véve a közgazdasági tényezőket.
Valamelyik növényről mindig le fog valaki beszélni.
Minden növényt öt év átlagában kell vizsgálni.
A művészet ebben a szakmában, eltalálni, melyik növény lesz a befutó az adott évben.
Tavaly nyerő volt a burgonya. Az idén nem jött be.
Tehát, aki egy kicsit "okosabb" a vetélytársaknál az csökkentette a burgonya vetésterületét. Aki másokra figyelt, az elkezdett burgonyát termelni.
Magyarul: "szép lehetsz, de okos nem".
Sok sikert!!!!
Válasz #342. hozzászólásra
ZÖldség gyümölcs.
Válasz #337. hozzászólásra
Milyen kertészetire gondolsz Szabi? Valami jó ötlet kéne,hogy ne veszítsem el az egyetlen vagyonom,ezt a darabka földet. Most kuki van benne,búzával váltva,de alig van az egészen százezer forint haszon évente... Gondoltam hogy aratás után felszántom az egészet,tavaszig meg kitalálok valami okosat. Ja és megkérdezek pár,nálam tapasztaltabb embert,mondjuk Titeket! :)
Válasz #340. hozzászólásra
Dubaiban laksz?
voltam megnézni egy helyen tárolóból 150es bála 4000 de ha elviszem mindet még enged is. azt mondja hetek óta csak én érdeklődtem komolyan. amint levágtam a szotyit megyek is érte.
Válasz #339. hozzászólásra
Drága a 7-8 ezer forintos bála?
Felénk van aki télire tartogatja és 12ért is elviszik. Tény az fedett helyen tárolt 1.osztályú anyag.
Válasz #338. hozzászólásra
nem tudom felétek milyen gazdag emberek laknak de 1800/q az elég meseszerű. normális bála 8eFt?
persze vannak lovasok akik azt hiszik 2000Ft a félliteres kakaó de nem sok.
Lehet hogy én pont szerencsés vagyok?
Nekem mindig van piacom a lucerna szénára és a gyepszénára is.
Két nagy tehenészethez is vihetem a cuccot, van a kissebség azok a lovaknak viszik, meg van egy kecskeméti szállító is az mindíg valahova Kecsó környékére viszi a lovasoknak.
árak: gyepszéna: 1300Ft+komp/mázsa lucerna 1800Ft+komp/mázsa
Válasz #336. hozzászólásra
2 millió/4év = 500ezer/év / 2,5 hekivel = 200ezer/heki/év.
Lucernával nem.
Búzával sem, meg egyáltalán kalászossal sem.
200.000.- hekinként.........az komoly és ezt 4 évig
Csak is valami kertészeti, sima szántóföldivel baromira nehéz, főleg, hogy 4 évig tartani. Ha kertészetit eltalálod akkor 1 év alatt lazán meg van.