Hirdetés
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Ilyen fejlesztésre költötték el a 183,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást
Céljuk a modern üzleti és termelési kihívásokhoz történő alkalmazkodás volt.
Hirdetés
1179 hozzászólás
Válasz #678. hozzászólásra
A kombihoz? 50x50x5, 80x80x5 és 50x100 zártszelvény. 60x15 és 80x15 lap vas. A rögtörők colos csőből y csapágy, 5x30 lapvas, és 5ös lemezből lesszek a "merevítő abroncsai" is.
Válasz #677. hozzászólásra
És milyen anyagot használsz a rögtörő hengerekhez,v.az egész váznak???
Válasz #675. hozzászólásra
Az nézem én is az aprók között. Lenne pénzem rányúlnék. Mennyire égett ki?
Válasz #675. hozzászólásra
Darabokba is?Mert sztem neki csak a szecskázó kellene.
Válasz #674. hozzászólásra
említsd meg az Agyasnak, hogy árúlják a 1188-ast
Válasz #673. hozzászólásra
Megfogott,hogy a rögtörőhengert is legyártod saját magad,nem semmi!
Válasz #672. hozzászólásra
Azért ne túlozzunk, de igyekszem becsületesen megcsinálni amit kiadok a kezem közül.
Válasz #663. hozzászólásra
Én magamból indultam ki,de te látom profi vagy a lakatosmunkában.
Válasz #654. hozzászólásra
szlovákoktól hoztam 6,6euro/db. De elkapkodtam. Utána itt agromannál láttam 2400ftért segédrugóval együtt. Szlovákoknál pedig "lemken" kinézetűt aminek egyenes a szára nem íves 10euróért. Az jobban tetszett volna.
Válasz #660. hozzászólásra
kb 5m kicsit lehet kevesebb, 53kapa lesz rajta. 54lett tervezve (pont mint az NZminin) de a két szárny között pont eggyel elszámoltam a hézagot így egy lemarad. Pontosan 9,2centire van a kapaosztás.
Válasz #667. hozzászólásra
Szia
Gyüjtöm az infókat aztán kiszűröm azokat aminek hasznát veszem.
Válasz #661. hozzászólásra
Nem számoltam. Két-három hete fogtam hozzá, dolgozni is járok, műtrágyát is szórtam, mondjuk átlagba kb napi 4órát melóztam vele. Ebbe benne van az is hogy nagy lyukakat fúrni (24-34) 15-ös laposvasakat meghajtatni el kell kocsikáznom 25kmre.
Válasz #665. hozzászólásra
Szevasz, jó mélyen belemerültél a témába, szurlolok,hogy a végén jót alkoss.
Velem úgy van, minél több az infó vlmiről,annál határozatlanabb vagyok, nehezebb a döntés.
Viszont mielőtt vlmibe belefogsz jóóól körül kell nézni
Válasz #655. hozzászólásra
A rögtörőhenger felfüggesztések, a külön mozgó kombinátorlevelek, úúútáltam nagyon. Normális mélységállítás nem volt megoldható rajta. Gyárilag vannak pici munkahengerek a rögtörőknél amikkel lehet a mélységet állítani de én olyant nem láttam hogy ezek működtek volna valamelyik gépen. Ha megakartam volna normálisan csinálni akkor annyi meló lett volna mint egy új gépet összerakni.
Magyarázza már meg valaki hogy minek billegnek az unimat "rugóskapalevelei" jobbra-balra? Normálisan művelt föld az lapos, sík. Arra meg vízszintes, sík vázú kombi passzol szerintem.
Válasz #653. hozzászólásra
a pálcák száma? Általába a gyáriakon 9db van, legalább is amiket én láttam. Viszont hátilag a 8pálcást sokkal könnyebb kivitelezni. Ezért most olyat csinálok. Nem tudom mi a jelentősége a páratlan pálcának?
Csavarás? én úgy gondolom hogy 1/4 fordulatot csavarok rajta 250es hosszban.Akkor egyszerre két pálca mindig fogja a földet érinteni. Így simán fog futni.
Hossz. Mennyi jelentősége van? Nekem 2db 250es hengert a legegyszerűbb felfüggesztenem.
Rugóztatás? Én lengőkarokra teszem, fixen rögzízett furatos-csapos magasság állítással. Gyárilag miért teszik rugózatottra őket?
Válasz #657. hozzászólásra
Olyan érdekelne hogy az átmérő változtatásával mit befolyásolok? Amit egyszer csináltam arra kb 350es átmérőjűt tettem az volt a tapasztalat hogy könnyebben betapadt mint mint a kisebb átmérőjű. Gondolom a kisebbnek nagyobb a fordulata ezáltal jobb az öntisztulása?
Válasz #655. hozzászólásra
Hát... egyszer lekoppintottam egy rexus hengert azon se buktam mikor el kellett adnom... és még olcsón is adtam... délelőtt feltettem hirdetésbe, délbe már hárman esküdtek rá hogy jönnek érte ne adjam másnak, este el is vitte aki elsőnek ért ide érte.
50 meg vlm. aprólék, megis lehet számolni ..hehehe
Milyen messzire raktad?
És mennyi óra meló lesz benne, MINDENNEL 1ütt??????
Válasz #646. hozzászólásra
Mennyi kapa van rajta?
Válasz #658. hozzászólásra
Saturn
PRM
Válasz #657. hozzászólásra
általában a hazai méretek ( müvelési szélesség: 110, 140 cm ), de kompaktoroknál a 150-200cm a szabvány
Válasz #656. hozzászólásra
D=380mm, 8 pálca, st491a csapágy
Válasz #653. hozzászólásra
igen?
Válasz #646. hozzászólásra
Meg a sok munka amit belefektetsz és lesz egy darab vasad ami nem ér annyit mint amennyibe van.A raun mi nyeklett nyaklott? Szerintem az nem rossz.
Válasz #652. hozzászólásra
Milyen rugóskapákat tettél rá?
Válasz #650. hozzászólásra
Josey!
Tartanál egy kis pálcáshenger elméleti oktatást?
Átmérő, pálcák száma, csavarás,maxx hossz, esetleg csapágyazás?
Válasz #650. hozzászólásra
Anno mtz után csináltam még sima 50x12es lap vasból is kombit az is bírta sokáig. illetve még mindig bírja csak nem nálam van.
Jó lett volna az st52es de sokat kellett volna rá várni, ha megvárom lett lett volna magágykészítés tavasszal. :s
Válasz #649. hozzászólásra
Magamból indultam ki, nálam a kötött rétiföldeken minél merevebb-erösebb a gép,annál több szezont él túl.
Válasz #649. hozzászólásra
igen, 50x12 st52.3 anyagminőségű
de itt is jó lett volna ez az anyagminőség a falvastagság mellett
Válasz #645. hozzászólásra
remélem hogy fogja bírni, a szárnyakba még megy 2 hosszanti merevítés majd holnap után. 5ös falvastagságú zártszelvényből vannak a profilok sajnos nem st52-esek, csak simák. Egyéb tartószerkezetek pedig 80x15ös laposvasból. Aztán majd kiderül vallatásnál hogy mit csináltam. De ha azt nézem hogy a régi kombik váza 50x12es laposvas akkor ennek is bírnia kellene.
Válasz #644. hozzászólásra
Amúgy köszi az elismerést!
Válasz #644. hozzászólásra
mi az hogy pucultam???
Válasz #643. hozzászólásra
Énkét éve adtam el a rau 5,6ot 300ért közepes állapotban. Utálatos egy gép volt. Csuklik-nyaklik mindenhol, ott is ahol nem kellene. Túl van bonyolítva.Ez most festés nélkül új kapákkal meglesz 300ból. A munkahengert és hidr. csöveket leszámtva mert azok voltak. Az NZ mint koppintottam le. Csak kicsit átvariálom az igényeimhez. Rögtörőhenger lesz raja egyenlőre hátul. Aztán majd később elől is és ott még egy simítónak is van hely. Most még teszek rá szórófejeket baktérimumtágya kijuttatásához. Aztán majd még alakul...
Válasz #642. hozzászólásra
Kicsit karcsúnak tartom a vázát, fogja birni az iramot?
csúcs
de miért pucultál meg egy vader minit ?
Ügyes vagy,de miért nem veszel egyet inkább? Én most adtam el egy rau 5.6-ost 500ért és jó állapotban volt.
kicsit előre hozom a topicot, no meg előadom mit barkácsolgatok.
Válasz #640. hozzászólásra
A henger amit küldtél tényleg jobb!!!
Válasz #638. hozzászólásra
Akinek úgy talicskázták be a milliókat húzgálja.
Válasz #616. hozzászólásra
ez is egy hasonló
Válasz #637. hozzászólásra
TUTI NEM!!! DE brutál anyagból is van!
Válasz #636. hozzászólásra
valószínű nem is jönki5L/HA-ból.
Válasz #635. hozzászólásra
Nyilván az sem mindegy milyen talajon húzzák, mármint már megforgatott volt e aztán jól megszáradt.. de LE kell hozzá az tuti! Itt egyik gazda 260 Le JD-el húzza és nem szalad vele:)
Válasz #634. hozzászólásra
nem csak símitani kell hanem keverni is hogy a talaj minnél morzsalékosabb legyen,ez a gép nagyon darabosra hagyja a talajt annak ellenére hogy a filmezett résznél már 1 soronn elvolt müvelve.
Válasz #633. hozzászólásra
de ezen van 2 helyen is simító, nyilván azért van ilyen henger rajta mert itt már simítani nem kell
Válasz #631. hozzászólásra
inkább látványossak mint szuperek, egyenes pálcás törőhengert könnyebb gyártani de közelsem egyengeti olyan jól a talajt mintsem amiről koppintották.szögben megtört vagy spirálban hajtott fogazott léccel szereltnek szebb a munkája.
http://www.sokoro.co.hu/vide%C3%B3k/Komondor%20520.wmv
Meg ezt is! Szuperek!
http://www.sokoro.co.hu/vide%C3%B3k/SKN-600.wmv
Nézzétek meg meló közben
Válasz #627. hozzászólásra
Miért vesztette el a nevét??
1re jobb