Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Kukorica vetőmagok új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
297 hozzászólás
Válasz .Richard. #246. hozzászólásáraPróbálgatni sok mindent lehet,aztán vagy jó vagy nem.
Meg azért igényem is van valamennyire.Ezek az ötletek,hasonlítanak az IBC tartályból eszkábált permetezőhöz.
Válasz Mf-es? #240. hozzászólásáraMinek a nagy nyomás?7bár egy csappal nyitva a vége leszűkitve ami azért mos is? Hidrofor tartály. 120 littyos. Levegőt meg a traktorrol ami kinyomja a vizet. Ennyi. Ez gyenge lenne? Két golyos csappal ujratölthető a permetező tisztavizből. De szerintem sacc. 120 liter elég.
Válasz Bárány #244. hozzászólásáraVagy mégegy ötlet: háromévente, vizsga előtt lecsuszolod és újrafested a keretet.
Ez a legolcsóbb: 1 db drótkorong + 2 liter Trinát.
Válasz Mf-es? #240. hozzászólásáraMás: egy a tiedhez hasonló gazdaságban szokott lenni egy benzines áramfejlesztő, meg egy sterimob. Ezek máskor is jól jöhetnek, és ezt a problémádat is megoldhatják.
Válasz ND #242. hozzászólására12V
Válasz Mf-es? #240. hozzászólásárajól mutat az egyik képen a full feltöltött akkun a 10min felirat.
hány kell belőle mire levakarod a 30m-t?
A javasolt 12w-os szivattyú vagy a Bárányéhoz hasonló megoldással lehet jobban jársz.
Esetleg keretszakaszokra egy-egy gyorscsatis csonk mosópisztolyhoz?
Válasz Mf-es? #240. hozzászólásáraEgy sima 12 voltos permetező szivattyú miért nem jó?
Válasz mtz1221 #238. hozzászólásáraAzért egy 30 méteres keretet lemosni,ahhoz víz is kell.Nem festeni akarok.
Ma néztem ez lenne bruttó 88 ezer forint.
Válasz mtz1221 #238. hozzászólásáraAlvázvédő szórópisztoly, vagy szervizpisztoly ki hogy ismeri.
Válasz Mf-es? #234. hozzászólásáraEz nem jó(mi a magyar neve ennek ?). Tartályát ledobni róla és csövet rá,levegőd meg van a traktoron.
Válasz Bárány #235. hozzászólásáraAkkor jó próbálkozást.
Válasz Mf-es? #234. hozzászólásáraPl. a vegyszerbekeverő nyomóágára, vagy mittudomén hová, ahol vizet nyom, beraksz valami átváltó, elterelő szelepet tömlőcsonkkal.
Te ismered a gépedet, biztos találni erre helyet. Legyél már kicsit kreatív!
Vagy vegyél rá többszázezerért mosót!
Mutatok egy létező, jól működő, olcsó megoldást, erre folyamatosan myomjátok, hogy ez nem jó, nem lehet, nincs ilyen, stb.
Mint amikor Józsi bácsi először lát zsiráfot: Na ilyen állat nincs is!
Válasz Bárány #233. hozzászólásáraKomplett elosztóra gondoltam.Mindent levegővel szakaszolsz.
Válasz Mf-es? #232. hozzászólásáraHát tegyél rá!
Válasz Bárány #227. hozzászólásáraCsak annyi a baj,hogy a dammann permetezőn ilyet nem találsz.
Válasz Büresz #230. hozzászólásáraNem kell a szivattyút maxon pörgetni! Ki kell próbálni, az adott gépen akár az alapjárat is elég lehet.
Válasz Bárány #229. hozzászólásáraA zöld kis tekerenytyűd a felesleges litert elengedi a tartályba mert akkor valami durrana. Szuvattyú mondjuk 200 literes a mosó csöved csak 20.
Válasz Büresz #228. hozzászólásáraA vegyszerkeverőket el kell zárni.
Válasz Bárány #227. hozzászólásáraEzzel annyi a baj hogy a 250 literes tisztavizes tartályból kb 25-el moshatsz a többi belemegy a nagy tartályba a kerülő ágon és a vegyszer keverőn keresztül.
Válasz Mf-es? #226. hozzászólásáraMegvan az párezerből is, igaz, nem 100 baros, csak amennyit a permeteződ tud.
A nyomásmérő óra mellett balról a második szelepre ha tennék egy tömlőt, meg egy mosólándzsát (vagy hogy hívják, a gyári ARAG 20+ ezer Ft, de más is jó lehet), máris kész a mosó slag.
A szivattyú szívóoldalát a tisztavizes tartályhoz állítom, a nyomóoldalt meg úgy, ahogy a vegyszerbemosás megy. (A mellette levő másik szelep, amin a tömlő van a vegyszerbemosóhoz megy.)
Válasz mtz1221 #223. hozzászólásáraPermetezőre akarok 20 méteres setrimob tömlődobot,és ezzel menne,a tiszta vizes tartályból.Kint föld végén lemosni,főleg a keretet nitró után.A gyári monitorról vezérelhető keretmosó,az 1,1 milla lenne.Ez kijönne 300 ból.
Válasz Róbert86 #224. hozzászólásáraA K3 volt nekem, egy kis játékszer, inkább valami nagyobbat.
Sziasztok
szerintetek Karcher K3 vagy Bosch Universal Aquatak 125??
Válasz Mf-es? #222. hozzászólásáraMegszólnak a falúban ha sáros traktorral mész be a munkából ?
Hol lehet ilyet venni?Itthon,még nem forgalmazzák.
Válasz Magister #218. hozzászólásáraMilyen paramétereket kellene tudnia?
Válasz VMisi #219. hozzászólásáraÉn is afelé tekingetek, de a Nilfisk csak 2/3-ba kerül...
A Kranzle 1.200.000-körül a Nilfisk 700.000 forint
Válasz Magister #218. hozzászólásáraÉn a kranzle mellett döntenék. Cégnél van nilfisk melegvizes, apróbb gondok voltak vele, meg a tömlőről lekopott elég jó a gumi a betonon való húzgálástól és az acélszövet látszik.
Van otthon kranzle, bár az kevesebbet van használva de tökéletes.
Sziasztok!
Cégszinten magasnyomású mosót szeretnénk venni, szerintetek a Krenzle vagy a Nilfisk a megbízhatóbb?
Mind a kettőből felsőkategóriáa mosót nézegetünk..
Válasz madle #216. hozzászólásáraNekünk hidegvizes van, de elég jó szerintem, meg az alkatrész se horror áron van, érdemes lehet megnézni, a melegvizest nem ismerem
Sziasztok,
Forróvizes mosót szeretnék venni, kérdésem, hogy a belépő szintű Comet jó lehet kis családi gazdaságba? 2-3 traktor mosás meg egy teherautó, plusz személyautók a családban.
Mennyire tartósak ezek a masinák? Folyamatosan lehet őket használni, vagy ezeknél is kell szakaszolni mosás során?
Válasz Gumóka #214. hozzászólásáraKöszi, kipróbálom!
Válasz später77 #213. hozzászólásáraJó, csak szárazon habozz a járműre, úgy,tud dolgozni.
Würth Cargo aktív habbal van valakinek tapasztalata?
Válasz zsolt671 #200. hozzászólásáraEgy Karcher meleg vizes használatiból
HDS 7,8,9,10,12,13
Válasz bandigh #209. hozzászólásáraPróbaképp megnéztem két másik gépet, egy kisebbet és egy nagyobbat, azokhoz 0W40-et ír, de a SAE90 is soknál szerepel. Karchernél szerintem ez a két verzió megy. Mi a pontos típus? Könyve nincsen meg? Adattáblán vagy máshol utalás rá? Ha leengeded, nem érzed a szagán, állagán, hogy motorolaj vagy hajtóműolaj?
Válasz VMisi #204. hozzászólásáraComet Trapper 2, 90 celsius-130 bar 220 voltos melegvizes megy nálam 10 éve. 2x volt szelepcsere a szivattyúfejben, van, hogy másfél órát megy egyhuzamban... Alkatrész van hozzá, kranzle árban melegvizest vehet!
Válasz später77 #208. hozzászólásáraEgy angyal vagy
A kérdés az, hogy ez speciális eset-e, vagy a sima hidegvizesekez is így ajánlja? Mert pl láttam gyári karcher olajat, aztán 15w-40 volt.
Válasz bandigh #207. hozzászólásáraKezelési utasítás, olajbetöltő sapka felirata, illetve a kedvedért rákérdeztem a hivatalos szerviznél is. Karcher melegvizes mosóról van szó.
Válasz später77 #206. hozzászólásáraNa ez új infó. Gyártói ajánlás, vagy amolyan ki mibe hisz dolog ez?
Válasz bandigh #202. hozzászólásáraSAE 90.
Válasz bandigh #202. hozzászólására15w40
Válasz pendert.szabo.monika #201. hozzászólásáraAz axinál akciós most a kranzle quadro, nézz rá, jobban jársz.
Válasz pendert.szabo.monika #201. hozzászólásáraNekem 5 éves a comet scout 150 classic melegvizes. Kell rá egy habosító vég (1 literes), mert a gyári szár nemsokat ér. Akkor még 330 volt bruttóban.
Magasnyomású mosóba cserekor milyen olajat öntötök?
Válasz VW passat #192. hozzászólásáraPontosan melyik Comet mosót ajánlaná a sok közül. Köszönöm.
A vasas kutviz árt a nagynyomasu mosonak? Ismerosome elromlott es azt mondtak hogy a vasas viz okozta. Emiatt en csak emiatt csinalnek egy kiallast a hazbol.
De nem talalok rola rola infot a neten, hogy biztos e a vasas kutviz az oka.
Homok nincs a vizben az biztos
Válasz UE-28 #197. hozzászólásáralehet meglátogatom őket én is.
a plazmát is tartották vagy két három hétig, mert a kutya se vitte.
Arra spendíroztam, hátha lejjebb viszik az árát, de nem. Inkább visszavitték
Az obiban 36000 ropi a karcher K3 1600 W 120 báros mosó, szerintem az is jó!