Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408 FtUSD375.52 FtCHF432.53 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #439. hozzászólásra
énsem használtam csak ha veniszeretnél van amit halottam az az hogy megállitja a növényt és nem minden gyomot visz de ezt hallotam
Ja és persze köszi az infót. :)
10cm? vetőgép beállításnak kicsit ritkának tűnik. :) Neked hogy van beállítva, milyen tőtávolságra szórja a magot? Palántázni úgy szoktuk, hogy 15-20cm-re 2-3 szálat ültetünk.
Milyen gyomirtót használsz totálist és posztemergens szelektívet?
Akkor ezek szerint már lehet kapni posztemergens gyomirtót? Ez tetszik. Én csak a kapálástól félek, megbízható napszámos felénk nemigen van, én meg nem érhetek oda mindenhova...
Válasz #433. hozzászólásra
én ugyírom ahogy én szoktam a vetőgép beálitása mag magotér vetési mélység 4cm hengerezem vetés április 1-8 között a kelési ideje általában május 10-16 én május 1. -én lefujom totális gyomirtoval (akormég tuti nincs kikelve) utána megvárom a kelést utána a tedolgod eldönteni hogy veszel gyomirtot általában 6 leveles kortol lehet fujni vagy kapálni én ritkitani nem szoktam.
Én is szeretnék idén kicsit komolyabban foglalkozni fűszerpaprikával.
Eddig nem kellett permeteznem semmivel, se kórokozók, se kártevők ellen. Ha helyre vetitek, akkor a kelő gyomokat hogyan szorítjátok vissza? Használtok gyomirtót? Vagy csak a kapálással lehet a gyomokat kiiktatni?
Ja elfelejtettem hogy a terület 1 ha volt. De a sortávolság 50 cm , a fajták remény kaorez rubin de legjobbnak mégis a horgosi 6-os mutatkozott szárazságtűrésben.
Mennyiről jött le?
Nekem 5400 m2-ről jött le 37q szegedi 20-as.
Vetés után vagy 5-hétig semmi eső+szinte porba vetettük.Megtámadott a pajor,tetű+ a jég is megcsapkodott rendesen.
Nekem az idén 5600kg-t termett öntözés nélkül tavaszi szántásba nagyon ocsmány termés volt ilyen sz.r még sosem volt de az is csoda hogy egyáltalán kikelt ilyen szárazság mellett
Helyrevetett papiról van szó és öntözve lesz.Nagyon nehéz infót szerezni,hogy mit,mikor és mennyi műganét toljál neki.Persze van egy-két srác aki próbál segíteni.Azért látom,hogy mást is érdekel a téma.
Válasz #410. hozzászólásra
én nem ismerem a füszer papit, de ha ez a 15-20 tonna jónak számit, akkor kb. talajtakarás, tápoldatozás, csep. öntözés,de már nyomatják vándorfóliába is.....
Én ezt az adatot olvastam,gondolom a nyersen szedett tömegre van ennyi.De a kacagáson kívül te se nagyon tudhatod, mert nem írtad le hogy te mennyit tudsz.
Válasz #390. hozzászólásra
300 l/ha- val kezdjük, aztán ha már nagy a lomb 600l/ha . a betegeket ne szedd ki, a fert. levelek lehullanak és majd ujjra hajt. a rezet nyonjad neki esős időben hetenete, ha nincs eső 10-14 naponként
6390 hozzászólás
Válasz #439. hozzászólásra
énsem használtam csak ha veniszeretnél van amit halottam az az hogy megállitja a növényt és nem minden gyomot visz de ezt hallotam
Válasz #438. hozzászólásra
Eddig posztemergens gyomirtót semmire nem használtam, ódszkodtam tőle, így nem is jártam utána.
Szóval melyik szerek váltak be? :)
Válasz #436. hozzászólásra
már ? énszerintem régotavan pre és post egyaránt ha veniakarszrá
Ja és persze köszi az infót. :)
10cm? vetőgép beállításnak kicsit ritkának tűnik. :) Neked hogy van beállítva, milyen tőtávolságra szórja a magot? Palántázni úgy szoktuk, hogy 15-20cm-re 2-3 szálat ültetünk.
Milyen gyomirtót használsz totálist és posztemergens szelektívet?
Akkor ezek szerint már lehet kapni posztemergens gyomirtót? Ez tetszik. Én csak a kapálástól félek, megbízható napszámos felénk nemigen van, én meg nem érhetek oda mindenhova...
Válasz #434. hozzászólásra
egyépként a legbövebb termésed akorlesz ha a tövek 10cm -re vanak egymástol
Válasz #433. hozzászólásra
én ugyírom ahogy én szoktam a vetőgép beálitása mag magotér vetési mélység 4cm hengerezem vetés április 1-8 között a kelési ideje általában május 10-16 én május 1. -én lefujom totális gyomirtoval (akormég tuti nincs kikelve) utána megvárom a kelést utána a tedolgod eldönteni hogy veszel gyomirtot általában 6 leveles kortol lehet fujni vagy kapálni én ritkitani nem szoktam.
Helyre vetésnél milyen tőtávolságot szoktatok beállítani? Veszek hamarosan egy szemenkénti kézi vetőgépet, hogy állítsam be?
Én is szeretnék idén kicsit komolyabban foglalkozni fűszerpaprikával.
Eddig nem kellett permeteznem semmivel, se kórokozók, se kártevők ellen. Ha helyre vetitek, akkor a kelő gyomokat hogyan szorítjátok vissza? Használtok gyomirtót? Vagy csak a kapálással lehet a gyomokat kiiktatni?
ugy néz ki hogy szegedi 178-t
Válasz #429. hozzászólásra
mijenfajtát vetsz én szegedi sz20-ast
Válasz #428. hozzászólásra
Válasz #427. hozzászólásra
tiszta profi leszel azonnal
víz nélkül Te se huzod sokáig gondolj csak bele
belegondoltá??
gondolkodtam , hogy meg kéne próbálni az öntözést ...
az meg úgy volna, hogy az ikersor közé rakni a csepegtető szalagot
Válasz #425. hozzászólásra
pedig ez 1 helyes válasz
minek ikrezni????
kössz, erre nem is gondoltam
Válasz #423. hozzászólásra
ugy vesd ahogy neked pont jó
se meszire se távolra
ja persze meg a paprikát is kérdezd meg h. szereti
én is helyre vetem, csak öntözés miatt érdekelne az ikersoros helyrevetés
Válasz #421. hozzászólásra
én szoktam paprikát de eben nem tudok segiteni sajna én hejre vetem 60cm sortával de valaki 40cm -re veti.
hahó senki nem paprikázik ?
ha ikersorosra ültetem a fűszerpaprikát, akkor az ikersorban a két sor között mekkora tő-és sortáv kell ?
illetve a két ikersor között mekkora sortáv kell ??
köszi
Válasz #418. hozzászólásra
Ja elfelejtettem hogy a terület 1 ha volt. De a sortávolság 50 cm , a fajták remény kaorez rubin de legjobbnak mégis a horgosi 6-os mutatkozott szárazságtűrésben.
Válasz #417. hozzászólásra
Mennyiről jött le?
Nekem 5400 m2-ről jött le 37q szegedi 20-as.
Vetés után vagy 5-hétig semmi eső+szinte porba vetettük.Megtámadott a pajor,tetű+ a jég is megcsapkodott rendesen.
Válasz #398. hozzászólásra
Nekem az idén 5600kg-t termett öntözés nélkül tavaszi szántásba nagyon ocsmány termés volt ilyen sz.r még sosem volt de az is csoda hogy egyáltalán kikelt ilyen szárazság mellett
Én is segítő szándékkal írtam.Amúgy árba olyan 160ft/kg volt nyersen idén asszem.
Válasz #411. hozzászólásra
Helyrevetett papiról van szó és öntözve lesz.Nagyon nehéz infót szerezni,hogy mit,mikor és mennyi műganét toljál neki.Persze van egy-két srác aki próbál segíteni.Azért látom,hogy mást is érdekel a téma.
Válasz #413. hozzászólásra
ja 3 kilóért..... ahaaaaa
Válasz #412. hozzászólásra
én se mondtam hogy egyért kapsz annyit...
Válasz #409. hozzászólásra
300at a világon nincs ember aki ad kilójáért
Hacsak nem jött rá hogy lehet belőle kinyerni a platinát
Válasz #410. hozzászólásra
én nem ismerem a füszer papit, de ha ez a 15-20 tonna jónak számit, akkor kb. talajtakarás, tápoldatozás, csep. öntözés,de már nyomatják vándorfóliába is.....
Hátha még valaki le is írná,hogy a 15-20t milyen kis kiegészítőkkel lehetne elérni...........
Válasz #408. hozzászólásra
300 ért én megveszem tőled, azt hogy ehhez hány kiló kell, azt majd betakaritáskor megbeszéljük, nyomassad a tiz hektót....
Válasz #407. hozzászólásra
Ha 300é szerzel nekem rá vevőt teszek 10 hektót még...................még MAAA!!!!
Azért bőven megéri
ha tényleg 15-20 tonna a nyers termés, akkor vagy 300 jó magyar forintot biztos adnak érte.....
Válasz #405. hozzászólásra
Megmondomén
ganyé illetve ganyélééééééé
Tehát semmi natúr LLLLLLÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
Válasz #400. hozzászólásra
Amugy mi az ára ennek a füszerpaprikának, hogy ennyire piszkálja a fantáziátokat?
Válasz #402. hozzászólásra
Én ezt az adatot olvastam,gondolom a nyersen szedett tömegre van ennyi.De a kacagáson kívül te se nagyon tudhatod, mert nem írtad le hogy te mennyit tudsz.
Sziasztok!
Fűszerpaprika termesztés technológiája engem is nagyon érdekel,hogy mikor,mit és mennyit adjunk neki termésnövelés érdekében.
Válasz #401. hozzászólásra
Válasz #398. hozzászólásra
15-20tonna/hektár ami rengeteg dologtól függ.
Válasz #399. hozzászólásra
Öntözés nélkül nemtom hányan termelnek az országban api--------------
Az olyan mintha a disznót kiküldenéd az erdőbe egyél waze hizzá.......... oszt decemberbe jövök és leváglak mikor jó dagadt leszü-------
senki nem fűszerez ?
1 ha fűszerpaprika mennyit képes teremni egy átlagos évben átlagos talajadottságok között, öntözés nélkül?
Válasz #396. hozzászólásra
Itt keresgethetsz, a fűszerpaprika termesztésről
http://www.kalocsa.hu/index.php?topic_id=770
Én meg erdészeti pályázatokról szeretnék okosodni.
Rendelet és annak magyarosított változata kellene.
Tuskózás, újra telepítés, akác faj van, illetve volt benne.
válasz #1 hozzászólásra ť | Doy küldte be 2011-10-14 12:20:44-kor
Segítséget szeretnék kérni olyanoktól akik termeltek, illetve termelnek fűszerpaprikát!Minden folyamatáról!
Válasz #394. hozzászólásra
Fejből nem todom.
Milyen dózisban kell használni?
Egy nordox+rézhidroxidot kell neki adni,de nézz utánna nordoxnak irja paprikában xant-ra
Köszönöm kiskertész.
Válasz #390. hozzászólásra
300 l/ha- val kezdjük, aztán ha már nagy a lomb 600l/ha . a betegeket ne szedd ki, a fert. levelek lehullanak és majd ujjra hajt. a rezet nyonjad neki esős időben hetenete, ha nincs eső 10-14 naponként