Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR407.83 FtUSD375.23 FtCHF432.15 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt szeretném megkérdezni,hogy baktériumos levélfoltosság(Xanthomonas)ellen milyen növ.szerekkel lehet védekezni(réztartalmú szereken kívül)?Sürgős!!!Előre is köszönöm.
Ja még annyit hogy ha valaki használt valamilyen szert és van tapasztalata az leírná mikor voltak azok és hogyan is kellene csinálni hogy jó legyen.
Köszönök mindent
Üdv.
Az lenne a kérdésem,hogy erős paprika vetés előtt állok (1,5 ha) vetéskor még nem de kelés előtt totális gyomirtást csinálok.
Mikor már a paprika sorol kivan kelve milyen vegyszerrel lehet kezelni a gazt hogy ne vagy mérsékelten keljen ki???
Köszönök minden választ.
Válasz #380. hozzászólásra Ezek a Duna menti földek jó magyar gazt is teremnek ám.Meg a szomszédok is gondoskodnak gyom utánpotlásrol,körülőttem mindenkinek szántoföldi kulturája van.Csak nekem van kertészetim.Az meg talán jó is hogy linár őntőző berendezés tapossa a főldemet.Szerencsére a bal és a jobb oldali szomszéd is a kft "zöldbároja".
a commandot állományban is elbirja és szerintem a 0,4 nem elég, de ez csak a magánvéleményem, nem hivatalos állásfoglalás(kapalás meg igen jót tesz neki, de ha annyiszor kapáltok, akkor a gyomirtó se kell)
közvetlenül kelés előtt 0,4L commandot elbir a paprika?Még 5L glifozátot is szoktam rá szorni a commandal,de a tavalyi évig csak 0,3L adtam 1 ha-ra.jó volt de nem az igazi volt, azért 6szor kellet kapálni igyis,pedig a gyerekek nem is szeretnek annyira kapálni,de hát a muszáj az nagy úrrr.
Válasz #375. hozzászólásra
Helyrevetett füszerpaprikából hogyan lehet többet kihozni 20T-nál hektáronként? Én minden ősszel szórók ki 40T marhatrágyát,tavasszal 4q 3x15 NPK,majd kultivátorozásonként4x1q péti +minden permetezéskor 5L lombtrágya ritkasorosra van vetve/9sor gépaljanként/ugyhogy bir bokrosodni. Mások 25-30T-ról beszélnek -
Tanácsot kérnék !
ZSMK 8-as kultira szemes vagy folyékony műtrágyaszórót szereltessek-e fel fűszerpaprikához ?
Milyen gyártmányt ?
Hol lehet venni ?
Vagy szórjam ki simán röpítőssel ?
Eddig is kultizva volt de az nem tökéletes, ezt jobbnak ítélem. Nem gond a túl finom munkája ? Már mit a túl porosodása, mondjuk az öntözés és az esők miatt ???
Milyen a max sebessége, bár eddig is csiga tempóban mentünk + még hátsó kormányzásos a kulti is.
milyen kézimunkát?
gondolom kultiztad a sorközöket eddig is....
a védőlemezek miatt nem veri fel a növényekre a földet,hátul a símitólemez elsímítia a földet nekem tetszik a munkája .
Teljesítménye ?
Mennyire lehet lecsökkenteni az élő munkát ezzel a géppel ?
Gondolom ha krumpli akkor széles sortáv.
Nekem 45 cm kellene ha tényleg működik és javaslod.
6390 hozzászólás
Cuproxatot és rézoxikloridot használtam.Milyen lémennyiséggel kell használni?A beteg tövekkel mit csináljak(távolitsam el,esetleg ujra hajtanak)?
Válasz #387. hozzászólásra
Miért akarsz mással? a réz tökéletes rá(cuproxat pl.)
Válasz #387. hozzászólásra
Attól függ mi volt a réz?Kasuminnal is probálkozhatsz,de van rá réz is ha kell beirom.
Azt szeretném megkérdezni,hogy baktériumos levélfoltosság(Xanthomonas)ellen milyen növ.szerekkel lehet védekezni(réztartalmú szereken kívül)?Sürgős!!!Előre is köszönöm.
Válasz #385. hozzászólásra
Sokmindent használuk.
Valaki használt már ilyent ??
Válasz #382. hozzászólásra
kelés előtt a totális mellé tehetsz nyugodtan 3-4dl commandot/ha/
Ja még annyit hogy ha valaki használt valamilyen szert és van tapasztalata az leírná mikor voltak azok és hogyan is kellene csinálni hogy jó legyen.
Köszönök mindent
Üdv.
Az lenne a kérdésem,hogy erős paprika vetés előtt állok (1,5 ha) vetéskor még nem de kelés előtt totális gyomirtást csinálok.
Mikor már a paprika sorol kivan kelve milyen vegyszerrel lehet kezelni a gazt hogy ne vagy mérsékelten keljen ki???
Köszönök minden választ.
Válasz #380. hozzászólásra Ezek a Duna menti földek jó magyar gazt is teremnek ám.Meg a szomszédok is gondoskodnak gyom utánpotlásrol,körülőttem mindenkinek szántoföldi kulturája van.Csak nekem van kertészetim.Az meg talán jó is hogy linár őntőző berendezés tapossa a főldemet.Szerencsére a bal és a jobb oldali szomszéd is a kft "zöldbároja".
Válasz #379. hozzászólásra
a commandot állományban is elbirja és szerintem a 0,4 nem elég, de ez csak a magánvéleményem, nem hivatalos állásfoglalás(kapalás meg igen jót tesz neki, de ha annyiszor kapáltok, akkor a gyomirtó se kell)
Válasz #378. hozzászólásra
közvetlenül kelés előtt 0,4L commandot elbir a paprika?Még 5L glifozátot is szoktam rá szorni a commandal,de a tavalyi évig csak 0,3L adtam 1 ha-ra.jó volt de nem az igazi volt, azért 6szor kellet kapálni igyis,pedig a gyerekek nem is szeretnek annyira kapálni,de hát a muszáj az nagy úrrr.
Válasz #377. hozzászólásra
de ez már drágább móka, mint a helyrevetés
mondjuk talajtakarás, csepegtető cső , tápoldatozás, a ritka állomány az nem biztos hogy jó, kell a megfelelő tőszám
Válasz #375. hozzászólásra
Helyrevetett füszerpaprikából hogyan lehet többet kihozni 20T-nál hektáronként? Én minden ősszel szórók ki 40T marhatrágyát,tavasszal 4q 3x15 NPK,majd kultivátorozásonként4x1q péti +minden permetezéskor 5L lombtrágya ritkasorosra van vetve/9sor gépaljanként/ugyhogy bir bokrosodni. Mások 25-30T-ról beszélnek -
barca, ide irjál
Válasz #373. hozzászólásra
Én is lassú voltam, ezért írok ide én is, hátha megtalálja!
Egyébként szép estét mindenkinek!!!
Válasz #371. hozzászólásra
Bocs, lassú vagyok, de talán így jobban megtalálja.
| barca küldte be 2011-03-09 18:46:13-kor
füszerpaprika termesztésröl szeretnék forumtémát létrehozni.Hogy tudnám ezt megnyitni?
itt van
Válasz #369. hozzászólásra
Szórjad
Amit meg rászántál volna, gyüjtsed nekem, aztán 1x odaadod ha sok lesz már 1rakáson................
Tanácsot kérnék !
ZSMK 8-as kultira szemes vagy folyékony műtrágyaszórót szereltessek-e fel fűszerpaprikához ?
Milyen gyártmányt ?
Hol lehet venni ?
Vagy szórjam ki simán röpítőssel ?
Válasz #347. hozzászólásra
finom a munka
kertészetbe finom paraszt való finom munkával fincsi gépekkel
finom a munka de legalább az eredmény szempontjából hatékony
Válasz #366. hozzászólásra
Igen
Válasz #356. hozzászólásra
hogyan veti?
45centi minden sor között?
Válasz #364. hozzászólásra
az nuku
Válasz #363. hozzászólásra
Ötlet ?
Válasz #362. hozzászólásra
na látod
de vajon milyen VGt?????????????
Válasz #345. hozzászólásra
olyat szerezz amik voltak régen kékek
cukorrépára
45ösek 6 osak
Válasz #359. hozzászólásra
Lehet 1xübb lesz venni egy vg.....mehetne a szója, repce is azzal és akkor ez a kulti ki lenne használva......
Válasz #357. hozzászólásra
Mennyi lehet 1 new ????
ideje rábeszélni a vgs gyereket más technológiára
ha kell erőszakkal is
Válasz #355. hozzászólásra
csak úgy.
akkorát használban ne hinném,hogy találsz.
Válasz #354. hozzászólásra
Baxhatom 9 soros a vetőgép amivel vetik.
Válasz #344. hozzászólásra
Az nem semmi.
Honnét jutott eszetekbe?
Válasz #353. hozzászólásra
EZ
Válasz #352. hozzászólásra
Mekkora, tudod-e ?
Válasz #351. hozzászólásra
a HANKI-KER nél van 1 eladó,ott éreklődj.
Válasz #350. hozzászólásra
Hol ?
Mi az ára ?
Mi a neve ?
Válasz #349. hozzászólásra
arra is.
a kapák olcsók hozzá,nem igazán tud elromlani benne sok minden. 2db. 6 sorost vettem tavasszal,tehát nem lesz alkatrészhiányom!
Válasz #348. hozzászólásra
Csak a töltögetés miatt tökéletes vagy az állomány évi kultizására is az lehet ?
Strapabíró ?
Válasz #347. hozzászólásra
nem hinném,hogy sokkal lassabban haladna ,mint a kultizás.
nálam aprómorzsás ,puha faxa talajt csinált öröm volt utána töltögetni.
Válasz #346. hozzászólásra
Eddig is kultizva volt de az nem tökéletes, ezt jobbnak ítélem. Nem gond a túl finom munkája ? Már mit a túl porosodása, mondjuk az öntözés és az esők miatt ???
Milyen a max sebessége, bár eddig is csiga tempóban mentünk + még hátsó kormányzásos a kulti is.
Válasz #345. hozzászólásra
milyen kézimunkát?
gondolom kultiztad a sorközöket eddig is....
a védőlemezek miatt nem veri fel a növényekre a földet,hátul a símitólemez elsímítia a földet nekem tetszik a munkája .
Válasz #344. hozzászólásra
Teljesítménye ?
Mennyire lehet lecsökkenteni az élő munkát ezzel a géppel ?
Gondolom ha krumpli akkor széles sortáv.
Nekem 45 cm kellene ha tényleg működik és javaslod.
Válasz #343. hozzászólásra
faxa!krupli sorok közét rotáltuk vele töltögetés elött.
le lehet engedni rendesen.
Válasz #342. hozzászólásra
Vélemény, tapasztalat ?
Válasz #341. hozzászólásra
nekem van ilyen.
miért ne működne?
asszem tudok 1-et eladót!
Ilyenekkel lehetne dolgozni paprikában ???
Ha igen akkor magyarban miért nem terjedt még el ???
http://www.youtube.com/watch?v=BF4U3nDFGxo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5Ct8g1o_tx8&feature=related