Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csaba !
A paprikát már rég elvetettük.
"Remény" nevű volt csak nekik, meg ki lett pótolva szegedi 80-as-al.(Emlékeim szerint)
Bedolgozva a baci, devrinol,forc. Majd kelés előtt kap roundop mega-t, meg commandot.
Köszönöm.Csemegének valót ismersz?Mindből a korai kellene,mert eléggé északon vagyok,és olyan,ami az extenzivitást bírja a homok talaj miatt.Hátha van erre vonatkozóan tapasztalatod.
Mennyi termésből mennyi poros lesz?Szerintem 1,5 kiló poros csemege és fél kiló elég nekünk egy évben bőven.
Akarsz termelni?
Na hát annak Q. 1 munka a szedése!
Dehát neked magyarázzam...
Abban örömet nem lelsz az bizt., helyreálll a derekad. :-))))))))))
Tegyél pár ha-t ne vacakolj. :-)))))
Válasz #125. hozzászólásra
Köszönöm.Csemegének valót ismersz?Mindből a korai kellene,mert eléggé északon vagyok,és olyan,ami az extenzivitást bírja a homok talaj miatt.Hátha van erre vonatkozóan tapasztalatod.
Mennyi termésből mennyi poros lesz?Szerintem 1,5 kiló poros csemege és fél kiló elég nekünk egy évben bőven.
Válasz #122. hozzászólásra
Van itthon-szakácséknál ne volna?-olyan csípős chili,de olyan...Nagyon szeretjük.Sajna nem tudok se fajtát,se semmit,mert jó lenne meg is termelni.Meg amúgy indiai.
Válasz #118. hozzászólásra
Én megfigyeltem azt,hogy kb 3 évig jó valami.(az időjárási dolgoktól eltekintve)Most váltok 3 év utrán káposztáról krumplira.Nem várom meg a deficitet.Most meg szerintem lesz annyi szegény ember-sajnos-,hogy krumpli,meg a tészta lesz a menő.
Válasz #116. hozzászólásra
Erre mondják a ,,hozzáértők"(én máshogy nevezem őket:o)),hogy 5 év átlagát kell nézni.
Ezeket mind megnézném,amikor a munkahelyén egy évig kap fizetést utána meg 4 évig ő fizet,hogy dolgozhat.
Ha jók az emlékeim 2005-ben is ennyi volt, és ilyen feltételekkel. Az édes meg 120-130 csutkásan a föld mellől. Nem győztük szedni ! Az akkor egy igen szuper éve volt a paprikának. Nagyot termett hál. istennek.
Válasz #113. hozzászólásra
Elég nyomorult ár így,meg itt most fix árban csak Euroban szabad szerződni.(úgy meg nem szerződik senki)
1996-ban 150 forintért adtam el Győrben kereskedőnek a csípősalmát egészben.Nem győztemn eleget hordani.
A Devrinolt már kivonták! De nem is baj mert nagyon drága volt és nem volt igazán hatásos. A triflurexek jók csak a paprikát is fogják ezért én nem használom. A Command se tökéletes de az megéri az árát és a paprika még posztban is bírja. Nem kell bedolgozni, kelés elött 2-3 nappal szoktam kitenni 3l/ha glifozáttal együt 0,2l/ha Commandot. A Commandot állományban is lehet szórni nyugodtan akár 2x3x-is. A vetőmag menyiségére csak a csíraképesség és a fajta ismerésével tudok tanácsot adni.Mi 40cm-es sortávolságra vetjük a paprikát Monosem aprómagvetővel, sorba fertötlenítve.
Válasz #97. hozzászólásra
Igaz én palántázva kettesével ültetve 8 kilót vetettem az 5 hektárba.Mind saját fogású volt,csípősalma.A magról vetett fűszerbe biztosan sokkal több kell.
Aki fűszerezik írjon már egy nem bedolgozós(csak bemosós) gyomírtót,ami jó parlagfű ellen is és nijncs humusztartalomhoz kötve!
Köszi.
Parinak adtam régen Stomp-ot,de nem volt jó.
Válasz #95. hozzászólásra
Nem.
Te mindig itt vagy,így emlékezned kell,hogy ki anyázott először és ki szemétkedett először,meg kik piszkálták a többit mindig.Azt kapják ,amit érdemelnek.
Válasz #93. hozzászólásra
Csak óvatosan az emilcímekkel,mert van itt két féreg,akik visszaélnek a személyes adatokkal.Már bírósági szakba lépett az ügy.
Válasz #83. hozzászólásra
A csúcshoz majdnem nagyobb köze van az idöjárásnak mint a területnek persze az is fontos, de a tápanyagot tudjuk befolyásolni de az idöjárást nem. Ha valami konkrétan érdekel hívjál fel szívesen segítek, vagy emilen:) meszarosek@freemail.hu itt megadom a telszámot is ha kell ! csácsá
6390 hozzászólás
Válasz #139. hozzászólásra
Komi leharapja rendesen a gazokot???
Válasz #138. hozzászólásra
Devi
Comi.
Toti
3kulti
2 kapi
:-)))
Válasz #137. hozzászólásra
Mivel gyomírtóztad?
( visszanemolvasok! )
M.Csaba !!!!!!!
Írj valamit !!!!!!!!! :
Válasz #135. hozzászólásra
Csak kérdezgetek h. megtudjam amit eddig nem tudtam.
Válasz #134. hozzászólásra
4-6 levél. Alakul szépen csak jég ne essen akkor jó lesz!Neked mennyi van és milyen?
Mekkora a paprikátok?
Csaba !
A paprikát már rég elvetettük.
"Remény" nevű volt csak nekik, meg ki lett pótolva szegedi 80-as-al.(Emlékeim szerint)
Bedolgozva a baci, devrinol,forc. Majd kelés előtt kap roundop mega-t, meg commandot.
Válasz #130. hozzászólásra
Mennyi időt írt ki?
Hány napig voltál letiltva?
Válasz #129. hozzászólásra
Csak saját részre kell.
Válasz #128. hozzászólásra
Akarsz termelni?
Na hát annak Q. 1 munka a szedése!
Dehát neked magyarázzam...
Abban örömet nem lelsz az bizt., helyreálll a derekad. :-))))))))))
Tegyél pár ha-t ne vacakolj. :-)))))
Válasz #127. hozzászólásra
poros=őrlemény
Válasz #126. hozzászólásra
Poros?????
Por?????
Ti így mondjátok?????
Válasz #123. hozzászólásra
Szia!
Próbáld ki a szegedi-178-at. Ez a legerősebb fajta nálunk.
Ki vetette már el a fűszerpaprkát????
Mi a napokban akarjuk ugyhogy megyünk is ki műtrágyát szórni meg adok neki egy sor borcsit egyenlőre!!!!:D
Válasz #122. hozzászólásra
Van itthon-szakácséknál ne volna?-olyan csípős chili,de olyan...Nagyon szeretjük.Sajna nem tudok se fajtát,se semmit,mert jó lenne meg is termelni.Meg amúgy indiai.
Válasz #121. hozzászólásra
Azthát!
Meg fűszert is szórunk rá!
Csakhogy a Tmánál ...
Válasz #120. hozzászólásra
Krumplisat?:o)
Válasz #119. hozzászólásra
Akkor majd gyúrunk ( nekik) waze!
Válasz #118. hozzászólásra
Én megfigyeltem azt,hogy kb 3 évig jó valami.(az időjárási dolgoktól eltekintve)Most váltok 3 év utrán káposztáról krumplira.Nem várom meg a deficitet.Most meg szerintem lesz annyi szegény ember-sajnos-,hogy krumpli,meg a tészta lesz a menő.
Válasz #117. hozzászólásra
Következő évben, meg inkább letárcsáztam volna !
Válasz #116. hozzászólásra
Erre mondják a ,,hozzáértők"(én máshogy nevezem őket:o)),hogy 5 év átlagát kell nézni.
Ezeket mind megnézném,amikor a munkahelyén egy évig kap fizetést utána meg 4 évig ő fizet,hogy dolgozhat.
Válasz #115. hozzászólásra
Ha jók az emlékeim 2005-ben is ennyi volt, és ilyen feltételekkel. Az édes meg 120-130 csutkásan a föld mellől. Nem győztük szedni ! Az akkor egy igen szuper éve volt a paprikának. Nagyot termett hál. istennek.
Elég nyomorult ár így,meg itt most fix árban csak Euroban szabad szerződni.(úgy meg nem szerződik senki)
1996-ban 150 forintért adtam el Győrben kereskedőnek a csípősalmát egészben.Nem győztemn eleget hordani.
Végigolvastam : 150-ért, csipedve és az erőset. Bassz.k meg.
Válasz #112. hozzászólásra
Kérdés mit fog érni addigra a 150!
Válasz #111. hozzászólásra
Csabi !!!
Ma olvastam, hogy a hajósiak 150-ért vennék !!!
Válasz #110. hozzászólásra
84ft+áfav. kompf. a gépi szedés, színreválogatóval leválogatva és csak a pirosat fizetik ki!!!!
Mennyiért veszik?
A Devrinolt már kivonták! De nem is baj mert nagyon drága volt és nem volt igazán hatásos. A triflurexek jók csak a paprikát is fogják ezért én nem használom. A Command se tökéletes de az megéri az árát és a paprika még posztban is bírja. Nem kell bedolgozni, kelés elött 2-3 nappal szoktam kitenni 3l/ha glifozáttal együt 0,2l/ha Commandot. A Commandot állományban is lehet szórni nyugodtan akár 2x3x-is. A vetőmag menyiségére csak a csíraképesség és a fajta ismerésével tudok tanácsot adni.Mi 40cm-es sortávolságra vetjük a paprikát Monosem aprómagvetővel, sorba fertötlenítve.
Válasz #94. hozzászólásra
köszi nem tudtam.
Válasz #106. hozzászólásra
És a palántázás előttre nincs info?Krumplira mit használtok?
Válasz #105. hozzászólásra
Nem, nem. Ezt a magról vetett paprikára használjuk.
Vetés előtt bedolgozva szokták még az olitref és ehez hasonló hatóanyagú (triflurex)szereket is.
Válasz #104. hozzászólásra
Ez szálaspalántanevelő ágyba jó,de próbáltad palántázás előtt?
Válasz #103. hozzászólásra
Vetés után, kelés előtt.
A dózist fejből nem vágom, de ez a legdrágább technológia az fix.
Válasz #100. hozzászólásra
Ültetés előtt mennyivel juttatod ki és mennyit egy hektárra?Homokon próbáltad már?
Légyszi az OFF-ban vitázzátok ezt ki !!!!!!!!!!!
Ki lehet ilyen aljas, hogy ilyet tenne?
JA!
Pl aki felrakta a m. ákost, meg mindennek lehordta
Válasz #99. hozzászólásra
Devrinol + Command
Válasz #97. hozzászólásra
Igaz én palántázva kettesével ültetve 8 kilót vetettem az 5 hektárba.Mind saját fogású volt,csípősalma.A magról vetett fűszerbe biztosan sokkal több kell.
Aki fűszerezik írjon már egy nem bedolgozós(csak bemosós) gyomírtót,ami jó parlagfű ellen is és nijncs humusztartalomhoz kötve!
Köszi.
Parinak adtam régen Stomp-ot,de nem volt jó.
Válasz #96. hozzászólásra
Úgy kezdődött,hogy visszaütött!:-))
Válasz #80. hozzászólásra
Heló!!!
Paprikából hány kg kell egy hektárba????
Milyen sortávolságra veted???
Nem.
Te mindig itt vagy,így emlékezned kell,hogy ki anyázott először és ki szemétkedett először,meg kik piszkálták a többit mindig.Azt kapják ,amit érdemelnek.
Válasz #94. hozzászólásra
Nem gondolod, h. Te se vagy mondjuk árvácska?
Válasz #93. hozzászólásra
Csak óvatosan az emilcímekkel,mert van itt két féreg,akik visszaélnek a személyes adatokkal.Már bírósági szakba lépett az ügy.
Válasz #83. hozzászólásra
A csúcshoz majdnem nagyobb köze van az idöjárásnak mint a területnek persze az is fontos, de a tápanyagot tudjuk befolyásolni de az idöjárást nem. Ha valami konkrétan érdekel hívjál fel szívesen segítek, vagy emilen:) meszarosek@freemail.hu itt megadom a telszámot is ha kell ! csácsá
Válasz #82. hozzászólásra
Itt vagyok Sza-BIKA!!!!:)))
A fűszerpaprika termesztés nagyon nagy lutri, de idén én is belecsapok a lecsóba 11,3ha vetésterülettel. Jégbiztosítás nélkül senki se vágjon bele!