Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Hali Laci #5189. hozzászólásáraKöszönöm a választ még ha egy kis kavar is volt az elején, a dithane m-45 lehet virágzás közben is, mi az ajánlott mennyiség 1 ha-ra?
Válasz laca9210 #5188. hozzászólásáraIgazad van , ezt benéztem.Gombára a champion 50 wg -t használom én vagy DITHANE M-45 (20 g).
Ezek szabad forgalmúak de kontakt szerek.
Válasz kachunor #5186. hozzászólásáraActara sc
Alkalmazható bemártásos, illetve palántabeöntözéses technológiában is, uborka, paprika, paradicsom, tojásgyümölcs, cukkini, dinnye és salátafélék kultúrákban. Az Actara hatóanyaga, a tiametoxam érintő és gyomorméreg. Gyors kezdeti hatása akár 2–3 hetes tartamhatással is párosul. Az Actara alkalmas a más szerekkel szemben ellenálló rovarok leküzdésére is.
Igaz forgalmazási kategória 5 ml-es ,
50 ml, 250 ml: II.
Válasz Deniel #5182. hozzászólásáraKöszönöm a próbálkozásokat:) Akkor leírom, hogy mit tippelt a növénydoki.
Mikor kiszórtam a pétisót (kannával tőre) utána kapott kb 25mm öntözést. Azt tippelte, hogy felcsapódott rá valamennyi és az égette meg.
Az én tippem pedig a következő:
Mikor kifújtam rá a cuproxatot lógott az eső lába, lehűlt a levegő, ezért úgy gondoltam megfelelő a körülmény. Amint végeztem kisütött elég rendesen és arra tippelek, hogy ezért éghetett meg.
Válasz zambi #5181. hozzászólásáraaz elmult ot evben volt valami zoldseg a foldben?
nem betegsegnek nez ki sztem inkab perzseles vagy a gyoker beteg talan vid el oket kivizsgalasra igy nem tudok igazan segiteni...
Válasz tejcsi #5180. hozzászólásáraEzeket a kép készítése előtt fél perccel szedtem ki a talajból.. Ott fonnyadt így meg sajnos. Az állományról raktam fel képet pár hozzászólással lejjebb van, de nem mind ilyen csak elszórtan egy-kettő. Csak félek, hogy nehogy fertőző legyen.
Sziasztok!Ha valaki tudna tanácsot adni hogy ,hogy kellene talajtakaró fóliával ültetni?Mire kell figyelni stb...pl megpróbáltuk egyik kertben de elég sok a fólia magasságban elszáradt és eldőlt, ezt a fólia égette meg,nem szabad hogy hozzá érjen? Köszi előre is a jó tanácsokat! ☺
Ma a vihar több mint a fele rubin paprikámat megdöntötte, nem törte el csak eldőlt. Ezt mennyire képes visszahozni, voltak ilyen jellegű tapasztalataitok?
Válasz nowo #5153. hozzászólásárahat en minden evben rengeteget tanulok ugy mint az iden is es nem hiszem hogy konyu lesz a 2016-os paprikamot tulszarnyalni:)az iden eleg rosz volt az ido es meg nagyobak kellenenek hogy legyenek most ez van.a telefonom meg mar egy eve szolgal s5-os es en szerintem nincs baj a minosegevel max az oldal cseszet el valamit:)
Válasz Deniel #5148. hozzászólásáraEgy szó mint 100: nagyon szép a paprikád, alig tudok elszakadni tőle..... azért írok ide ennyi sületlenséget :) Mindegy , jövőre január elsején elvetem a paprikamagot, a kazánházban nevelgetem, és mire Deniel 2016-ban publikálja az első kis paprikakezdeményeit,én Hawaii ingben, paprikafüzérrel a nyakamban posztolok egy szelfit :)
Válasz Deniel #5148. hozzászólásáraMegkülönbenis..... neked jó a paprikád, de a képfelbontásból ítélve elég halovány a telefonod..... én ma palántáztam a 6-8 leveles Palotást, de mindjárt olyan képet rakok fel a hiper -szuper telómmal.......
Válasz paprikamágus #5149. hozzászólásáraDeniel paprikáit elnézegetve egy picit erős a nickneved..... hacsak nem fényképezel fél órán belül füstös paprikát.......de nem ám a Marlboro füstjét ráfújni... :)
Tegnap fenykepezgettem kicsit ime az eredmeny.tudom nowo hogy mar vartad:)
majd rakok meg de telorol csinalom kint vagyok a paprikanal es nem a legjobb a net.
6390 hozzászólás
Válasz Hali Laci #5189. hozzászólásáraKöszönöm a választ még ha egy kis kavar is volt az elején, a dithane m-45 lehet virágzás közben is, mi az ajánlott mennyiség 1 ha-ra?
Válasz laca9210 #5188. hozzászólásáraIgazad van , ezt benéztem.Gombára a champion 50 wg -t használom én vagy DITHANE M-45 (20 g).
Ezek szabad forgalmúak de kontakt szerek.
Válasz Hali Laci #5187. hozzászólásáraAz Actara nem rovarölő? :O
Válasz kachunor #5186. hozzászólásáraActara sc
Alkalmazható bemártásos, illetve palántabeöntözéses technológiában is, uborka, paprika, paradicsom, tojásgyümölcs, cukkini, dinnye és salátafélék kultúrákban. Az Actara hatóanyaga, a tiametoxam érintő és gyomorméreg. Gyors kezdeti hatása akár 2–3 hetes tartamhatással is párosul. Az Actara alkalmas a más szerekkel szemben ellenálló rovarok leküzdésére is.
Igaz forgalmazási kategória 5 ml-es ,
50 ml, 250 ml: II.
Sziasztok, felszívódó gombaölőre szeretnék ajánlatot kérni.
Előre is köszi
Válasz Deniel #5184. hozzászólásáraSzóval akkor ne aggódjak?!
Köszönöm a segítséget.
Válasz zambi #5183. hozzászólásáraen a novenydoki elmeletet tamogatom
Válasz Deniel #5182. hozzászólásáraKöszönöm a próbálkozásokat:) Akkor leírom, hogy mit tippelt a növénydoki.
Mikor kiszórtam a pétisót (kannával tőre) utána kapott kb 25mm öntözést. Azt tippelte, hogy felcsapódott rá valamennyi és az égette meg.
Az én tippem pedig a következő:
Mikor kifújtam rá a cuproxatot lógott az eső lába, lehűlt a levegő, ezért úgy gondoltam megfelelő a körülmény. Amint végeztem kisütött elég rendesen és arra tippelek, hogy ezért éghetett meg.
Válasz zambi #5181. hozzászólásáraaz elmult ot evben volt valami zoldseg a foldben?
nem betegsegnek nez ki sztem inkab perzseles vagy a gyoker beteg talan vid el oket kivizsgalasra igy nem tudok igazan segiteni...
Válasz tejcsi #5180. hozzászólásáraEzeket a kép készítése előtt fél perccel szedtem ki a talajból.. Ott fonnyadt így meg sajnos. Az állományról raktam fel képet pár hozzászólással lejjebb van, de nem mind ilyen csak elszórtan egy-kettő. Csak félek, hogy nehogy fertőző legyen.
Többet segítene ha az állományt fényképeznéd le közelről,mert így,hogy fonnyadt a növény még nehezít a dolgon,
Válasz Deniel #5178. hozzászólására
Most először igen. Előtte kukorica volt benne.
Az elmúlt két hétben :
-június 7.-én: Csöppmix Start+Mospilan
-június 8.-án: Pétisó 250 kg/ha dózisban
-június 11.-én: Cuproxat+Nonit
Válasz zambi #5177. hozzászólásáramost eloszor van paprikad a parcelan?
mivel fujtad az elmult ket hetben?
Segítségeteket szeretném kérni. Mi lehet a probléma a paprikámmal?
A negyedik képen megsárgult az egész tő, az valami más lesz ?!
Válasz Raphy #5174. hozzászólására
Sziasztok! Ideirányítottak tanácsért. Egyéni vállalkozóként (termelő) hogyan árusíthatok paprika füzért és aszalt paradicsomot?
Köszönöm!
Válasz AGROKID #5170. hozzászólásáraSzia!
Tudnál képet felrakni a gépről amin jobban lehet látni hogy néz ki?
Válasz *** HM *** #5171. hozzászólásáraritkitas:)
Válasz *** HM *** #5171. hozzászólásáraKicsit gondolkozz, biztos nem aratás!!
Válasz AGROKID #5170. hozzászólásáraItt mi zajlik?
Válasz tejcsi #5168. hozzászólásáraAz enyém ilyen.
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraez még leárnyékolná az enyémet
ki hogy áll a helyrevetettel?
koszi de meg mesze van a szezon vege
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraDeniel! ez nagyon szép!Gratula!
Válasz Deniel #5164. hozzászólásáraRöviden és velősen: B+......
Tesek
Sziasztok!Ha valaki tudna tanácsot adni hogy ,hogy kellene talajtakaró fóliával ültetni?Mire kell figyelni stb...pl megpróbáltuk egyik kertben de elég sok a fólia magasságban elszáradt és eldőlt, ezt a fólia égette meg,nem szabad hogy hozzá érjen? Köszi előre is a jó tanácsokat! ☺
Sziasztok még új vagyok itt. Április elsején raktam Szegedi fűszerpaprikát. Ez az első évem. Képeket rakjak fel?
Válasz tejcsi #5160. hozzászólásáraKöszönöm a jó tanácsot :)
Válasz laca9210 #5159. hozzászólásáraPár nap és feláll,de nem árt majd feltölteni ha a gyökeréről lemosta a földet a zuhé,
Sziasztok!
Ma a vihar több mint a fele rubin paprikámat megdöntötte, nem törte el csak eldőlt. Ezt mennyire képes visszahozni, voltak ilyen jellegű tapasztalataitok?
Válasz nowo #5156. hozzászólásáraKöszi nowo, csak messzebbről is szerettem volna látni úgy egészen.
Válasz nowo #5156. hozzászólására
Válasz tóthsine #5155. hozzászólásáraJobbklikk, letöltés, elforgatás....
Válasz Deniel #5148. hozzászólásáraDeniel!Kérnék egy áló képet,és távolabbit is a paprikádról.Köszi Nagyon szép!
Válasz nowo #5153. hozzászólásárahat en minden evben rengeteget tanulok ugy mint az iden is es nem hiszem hogy konyu lesz a 2016-os paprikamot tulszarnyalni:)az iden eleg rosz volt az ido es meg nagyobak kellenenek hogy legyenek most ez van.a telefonom meg mar egy eve szolgal s5-os es en szerintem nincs baj a minosegevel max az oldal cseszet el valamit:)
Válasz Deniel #5148. hozzászólásáraEgy szó mint 100: nagyon szép a paprikád, alig tudok elszakadni tőle..... azért írok ide ennyi sületlenséget :) Mindegy , jövőre január elsején elvetem a paprikamagot, a kazánházban nevelgetem, és mire Deniel 2016-ban publikálja az első kis paprikakezdeményeit,én Hawaii ingben, paprikafüzérrel a nyakamban posztolok egy szelfit :)
Válasz Deniel #5148. hozzászólásáraMegkülönbenis..... neked jó a paprikád, de a képfelbontásból ítélve elég halovány a telefonod..... én ma palántáztam a 6-8 leveles Palotást, de mindjárt olyan képet rakok fel a hiper -szuper telómmal.......
Válasz paprikamágus #5149. hozzászólásáraDeniel paprikáit elnézegetve egy picit erős a nickneved..... hacsak nem fényképezel fél órán belül füstös paprikát.......de nem ám a Marlboro füstjét ráfújni... :)
Válasz Deniel #5148. hozzászólására"Ilyen nincs, és mégis van"
Deniel!
A palotásod fóliás vagy szabadföldi?
Illetve palántáltad ugye?!
Tegnap fenykepezgettem kicsit ime az eredmeny.tudom nowo hogy mar vartad:)
majd rakok meg de telorol csinalom kint vagyok a paprikanal es nem a legjobb a net.
Válasz AGROKID #5137. hozzászólásáraCsak a kijuttatás minőségét fogod javítani vele szerintem. (az sem elhanyagolandó)
Válasz Bzsr #5145. hozzászólásáraNitrátot :)
Válasz Deniel #5144. hozzászólásáraAkkor tolhatod neki a kálcium-nitrátor :)
Válasz Bzsr #5143. hozzászólásárameg a harmadik is:)
palotas aprilis 27
Válasz Deniel #5140. hozzászólásáraMikor vetetted vagy ültetted?
Látom az első és második szint már be van kötve.
Milyen fajta?
Válasz olvedi.attila #5141. hozzászólásárahat kicsit sargas...lehet hogy krumpligobar eltevedt mert wan krimpli a foldemen meg bogar is mert ket eve krumpli wolt
Válasz Deniel #5140. hozzászólásáraHa sárga lenne akkor azt mondanám, hogy krumplibogár, de ezek fehérek ugye?