Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv.
Valaki tud első osztályú kápiára piaci árat? Dorozsmai és pestit is.. Amit a neten írnak az nekem gyanúsan sok, ezért kérdezem..
Ha valaki felvásárlónak viszi az is érdekelne kíváncsiságból..:)
Nálunk is problémát okoz, a hűvös időjárás. Szombaton szedtük először és igen sovány az eredmény eddig, habár rengeteg a zöld és a füstös paprika!
A második szedés után tervezem érésgyorsítani, mert félek az október eleji fagyoktól... az tavaly sem hiányzott...
Ti hogy vagytok ezzel?
Használt már valaki érés gyorsítót? Ha igen milyet?
Én a Valagro-s Sweet-et ismerem.
Ismerősök csepegtetős, dupla sorosnál úgy védekeztek a dőlés ellen, hogy két oldalt kikordonozták. Jövőre én is ki akarom próbálni, talán nem borul ennyire össze és ki.
Idén a csepegtető előnye nem mutatkozott meg, annyi eső esett, kíváncsi leszek, hogy aszályos időben mennyivel több potenciál van benne.
Válasz #4784 hozzászólás
Szép, ami még megvan, nekem is rengeteg a zöld, illetve a ma reggeli szél, eső sem hiányzott szépen lefeküdtek aludni. Már szedtem róla 2 mázsát.... Ha ilyen idő marad, akkor sok lesz a rohadt, pedig a nagy része még rajt van!!! Én is inkább már a jövőn gondolkodok, érdekelt volna deniel elemzése is, mit gondol a bakhátas megoldásról, mert ez a sima csepegtetős módszer nem lett az igazi. Illetve, hogy védekezett a dőlés ellen.Sajnos ezt talán már nem tudjuk meg.
Sziasztok!Véleményetekre lennék kíváncsi,mi már a jövő évet tervezgetjük,és azon agyalunk,hogy befogjuk csöpögtető szalaggal húzni minden sort.Igaz nem kis ráfordítás de kiakarjuk próbálni.Véleményeket kérek,főleg ha már valaki ki is próbálta.Köszi
akkor jól hallottam, hogy lement az ára. De el is hiszem, mert a felvásárlónál is van bőven paprika a hűtőben.. Csak remélni tudom, hogy feljebb megy az ára a jövőhéten:)
Bocsi, a kolléga lejjebb kápia árat kérdezett nagybanin, én oda járok bp és dorozsma is ott ennyi volt még tegnap. Ja és igaz nem 1000 mázsával járok csak
10-20 mázsa cuccal megyek egyszerre.
Fűszert még nem szedem és még nem is tervezgetem.
Ja csak a nagybanin nem adsz el 100 - 1000 mázsát!
Melyik nagybanin megy ez az ár, mert én néztem és inkább 100-120 Ft.
De majd meglátjuk mi lesz a végső ár!
Üdv. Kápiások, hogy álltok a szedéssel? Mi holnap kezdjük. Ahol kicsi a szára ott nagyon sok a piros, ahol nagy ott meg csak itt-ott van érett. Árakat tudtok?
Mi kedden kezdjük az első szedést, ha nem fog esni... Ez annyit tesz, hogy kb 10 nappal korábban indulunk, mint tavaly. Ez a szedés még csak kis mennyiség lesz, de a kálium és a következő rovarirtó előtt amit lehet leszedünk.
Egy ismerősömet érdekelné, hogy jelenleg milyen szabályok vonatkoznak a fűszerpaprika termesztésére/értékesítésére. Ha valaki leírná röviden megköszönném.
Köszönöm a válaszokat!De azt hiszem még egy gyenge Shampion,dithán,lomb nevelő,koktélt még kap.Ugyan is baktérium betegsége volt, 3-om szor kapta ezt a koktélt és sok hajtást hozott,és a legfelső része tele van,paprikával.Csak most látok felül is egy párdarab beteg levelet.Attól félek egy kicsit nehogy a paprikát eldobja a réztől,de nagyon gyengére keverem.
sziasztok nalam is siralmas a helyzet a rengeteg viz miat ledobalta az oszes viragot meg kis termest ugyhogz ha a nagyokat le szedem ugy nez ki utana mar nem lesz termesem
6390 hozzászólás
Üdv.
Valaki tud első osztályú kápiára piaci árat? Dorozsmai és pestit is.. Amit a neten írnak az nekem gyanúsan sok, ezért kérdezem..
Ha valaki felvásárlónak viszi az is érdekelne kíváncsiságból..:)
Válasz #4788. hozzászólásra
Némely szerződés tartalmazza azt , hogy nem lehet érlelozni, gondolom ezért sweet...
Válasz #4787. hozzászólásra
a sweet valamelyest segít, de ha tényleg le akarod szedni, akkor megfújod ethrellel, 21 nap után telibe lehet szedni a piros paprikákat.
Sziasztok!
Nálunk is problémát okoz, a hűvös időjárás. Szombaton szedtük először és igen sovány az eredmény eddig, habár rengeteg a zöld és a füstös paprika!
A második szedés után tervezem érésgyorsítani, mert félek az október eleji fagyoktól... az tavaly sem hiányzott...
Ti hogy vagytok ezzel?
Használt már valaki érés gyorsítót? Ha igen milyet?
Én a Valagro-s Sweet-et ismerem.
Válasz #4785. hozzászólásra
Ismerősök csepegtetős, dupla sorosnál úgy védekeztek a dőlés ellen, hogy két oldalt kikordonozták. Jövőre én is ki akarom próbálni, talán nem borul ennyire össze és ki.
Idén a csepegtető előnye nem mutatkozott meg, annyi eső esett, kíváncsi leszek, hogy aszályos időben mennyivel több potenciál van benne.
Válasz #4784 hozzászólás
Szép, ami még megvan, nekem is rengeteg a zöld, illetve a ma reggeli szél, eső sem hiányzott szépen lefeküdtek aludni. Már szedtem róla 2 mázsát.... Ha ilyen idő marad, akkor sok lesz a rohadt, pedig a nagy része még rajt van!!! Én is inkább már a jövőn gondolkodok, érdekelt volna deniel elemzése is, mit gondol a bakhátas megoldásról, mert ez a sima csepegtetős módszer nem lett az igazi. Illetve, hogy védekezett a dőlés ellen.Sajnos ezt talán már nem tudjuk meg.
Válasz #4781. hozzászólásra
és a tied mit mutat? nekem még rengeteg a zöld, ez a sok hideg eső se hiányzik...
Sziasztok!Véleményetekre lennék kíváncsi,mi már a jövő évet tervezgetjük,és azon agyalunk,hogy befogjuk csöpögtető szalaggal húzni minden sort.Igaz nem kis ráfordítás de kiakarjuk próbálni.Véleményeket kérek,főleg ha már valaki ki is próbálta.Köszi
igen valtozot a fele elszaradt idaig leszedtunk 5tonat meg nem kesz az elso szedes van meg ugy 1.5-2tona de nagyon szarul sikerult az iden
Válasz #4744. hozzászólásra
Azóta változott valamelyest az állományod? Mi a tapasztalatod ebben a bakhátas megoldásban???
akkor jól hallottam, hogy lement az ára. De el is hiszem, mert a felvásárlónál is van bőven paprika a hűtőben.. Csak remélni tudom, hogy feljebb megy az ára a jövőhéten:)
Válasz #4775. hozzászólásra
Most kissé behalt a piac ( telítődött) a kápia már csak 160 körül van..... Szóval nem rossz az általad írt ár!
Nyers füszerpaprika érdekelne Hodmezövásárhely környékéröl .30 mázsa.Telsz.06304157495
Ez kápia! T112-es van, mórahalom környékén tudsz jobb árat?
Válasz #4775. hozzászólásra
140+kompenzációnál van többet fizető felvásárló is. Milyen fajtád van?
Az nagyon jó ár ebben az időszakban!!:) Én 140+komp-ért hordom felvásárlónak. Ez az első osztályú.. jó lenne kereskedőt találni ennyi pénzért :)
Kápia annyi, nem olvastam , fűszerre gondoltam....
Válasz #4772. hozzászólásra
Bocsi, a kolléga lejjebb kápia árat kérdezett nagybanin, én oda járok bp és dorozsma is ott ennyi volt még tegnap. Ja és igaz nem 1000 mázsával járok csak
10-20 mázsa cuccal megyek egyszerre.
Fűszert még nem szedem és még nem is tervezgetem.
Ja csak a nagybanin nem adsz el 100 - 1000 mázsát!
Melyik nagybanin megy ez az ár, mert én néztem és inkább 100-120 Ft.
De majd meglátjuk mi lesz a végső ár!
Válasz #4768. hozzászólásra
Hali! A nagy 180-190 körül megy nagybanin.
Sziasztok!
Szegedi 80-as fajtájú fűszerpaprika eladó Kiskunmajsán, akár nagyobb tételben is (kb. 100 mázsa). Érd.: 0670\6342870
Irányár: 170ft\kg.
Itt mindenki a szedésről ír,nekem mind zöld és alig van pirosodó közte??????????????
Üdv. Kápiások, hogy álltok a szedéssel? Mi holnap kezdjük. Ahol kicsi a szára ott nagyon sok a piros, ahol nagy ott meg csak itt-ott van érett. Árakat tudtok?
Bocsi a tel szám lemaradt: 0670 6037846
Remény fajtájú füszerpaprika szeptember eleji szedéssel eladó Dusnokon.
Válasz #4763. hozzászólásra
Ár: 160-200 Ft
FŰSZERPAPRIKA ELŐJEGYEZHETŐ!!! (ha jég nem veri el)
TERMELT FAJTÁK:
ÉDES:
KALOREZ
SZEGEDI 80-as
RUBIN
MIHÁLYTELKI
METEORIT
ERŐS:
SZEGEDI 178-as
KALÓZ
Szállítás megoldható!!! Az ár irányár hívj bátran!!!
Feladó adatai
Név: Kertész Donát
Telefonszám: +36709456081
Helység: GARA
helyhiány itt nem lehet gond
http://aztadom.co/fun/3338674
30 mázsa füszedpaprika érdekelne azonali fizetésel ha valakinek lenne kérmirja meg eléhetöségét és keresni fogom.Köszönöm
Ti hogy álltok a rágcsálókkal? Nálam elkezdték enni az érett termést...
Válasz #4760. hozzászólásra
Ferticare 10-5-26 és alapnak vettem Kálium-szulfátot, amit nem sikerült még kiadni.
Válasz #4759. hozzászólásra
káliumot mit használsz?
Válasz #4758. hozzászólásra
Szia!
Mi kedden kezdjük az első szedést, ha nem fog esni... Ez annyit tesz, hogy kb 10 nappal korábban indulunk, mint tavaly. Ez a szedés még csak kis mennyiség lesz, de a kálium és a következő rovarirtó előtt amit lehet leszedünk.
Sziasztok,
Hogy álltok a pirosodással?
Válasz #4756. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #4755. hozzászólásra
Vásáron és piacon csak működési engedéllyel rendelkező üzletben hozható
forgalomba:
fűszerpaprika-őrlemény. Ezt kiemelném.
Ezen a linken viszont részletesen le vagyon írva. 177-ik oldaltól.
Moderálta: agroinformhelp (88255) 2014-08-13 19:45:46
Sziasztok!
Egy ismerősömet érdekelné, hogy jelenleg milyen szabályok vonatkoznak a fűszerpaprika termesztésére/értékesítésére. Ha valaki leírná röviden megköszönném.
Válasz #4753. hozzászólásra
Mint paprika daráló létezik külön. Ellenben magyar forgalmazót nem találok egyelőre
Válasz #4752. hozzászólásra
Nem tudok róla, hogy kifejezetten paprikadarálót bárki forgalmazna, de apróhirdetésekben az interneten sokan ajánlanak.
Magyarországon kik forgalmaznak gyári paprika darálókat? Lehetőleg valami közepes - nagyobb típusok érdekelnek. 100-500 kg/h közötti teljesítménnyel.
Válasz #4749. hozzászólásra
A fozát is jót tenne neki,csak már nem most hanem kiskorába kellett volna,és nem idegeskednék.
Köszönöm a válaszokat!De azt hiszem még egy gyenge Shampion,dithán,lomb nevelő,koktélt még kap.Ugyan is baktérium betegsége volt, 3-om szor kapta ezt a koktélt és sok hajtást hozott,és a legfelső része tele van,paprikával.Csak most látok felül is egy párdarab beteg levelet.Attól félek egy kicsit nehogy a paprikát eldobja a réztől,de nagyon gyengére keverem.
GLIALKA levéltrágyával fújd ilyenkor.
Na félretéve viccelődést. Ki tud ajánlani olcsó raschel zsákokat?
Válasz #4745. hozzászólásra
a rezet már hanyagolhatod,
Egyébként érdemes ebben a topic-ban böngészni, hátha találsz segítséget.
Hát ez nagyon sok mindentől függ. Konkrétabban kellene beszámolnod a körülményekről.
Moderálta: agroinformhelp (88255) 2014-08-11 17:18:29
Sziasztok!Az lenne a kérdésem hozzátok,hogy szerintetek kell még rézzel permetezni a paprikát?
sziasztok nalam is siralmas a helyzet a rengeteg viz miat ledobalta az oszes viragot meg kis termest ugyhogz ha a nagyokat le szedem ugy nez ki utana mar nem lesz termesem
Válasz #4742. hozzászólásra
Fogok keresni száradtabbat is és beszámolok.
Válasz #4734. hozzászólásra
Néztem a képeket, ahol eltörted a szárat nekem nem tűnik hófehérnek. Ettől fonnyadtabb bokrod nincs? Azon jobban látszana a hiba.
Válasz #4740. hozzászólásra
Az ültetőgép műve, vagy azé aki belerakta a csíptetőbe a palántát. De ez az ok az elszáradásra kizárható szerintem, mert nem egyedi a jelenség.