Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Megtudja -e valaki mondani, hogy WING-P gyomirtó leperzseli-e a paprikát.A földszomszéd most fújta le a földjét.
Előre is köszönöm a választ.
Válasz kjoci #6183. hozzászólásáraigen használom én is de csak vagy vetés előtt 5 nappal, vagy állományban, de a sorok közé fújva terelő lemezzel szigorúan.
Én mindig kettesével ültetem. Így ha esetleg az egyik palántának valami baja lesz,ott a másik. :-)
De nem szokott gond lenni.
Ezt az iker sort még át kell gondolnom, de lehet idén kipróbálom.
Válasz vargaberci1 #6175. hozzászólásáraMi is duplasorra vetettünk illetve palántáztunk kézzel, idén palántázóval 70x20 ra, de egy részén dupla tővel ültetjük próbára.
Válasz kjoci #6169. hozzászólásáraÉn évek óta ikersorba csinâlom. Adott területen ikersorba több sor megy bele mint szimplába. Ikerbe elég 1 csöpi szallag.
Ha tervezi fűszerpaprika termelését felvásárlás biztonságával, vegye fel a kapcsolatot velünk:
http://leleipaprika.5mp.eu/web.php?a=leleipaprika&o=AFz27cqsFR
Válasz pluto86 #6156. hozzászólásáraTudom, hogy nem szeretik/szerették, pedig jó fajta volt.
Ha tényleg intenzív termesztést tervezel akkor Palotás. De ez egy drága mag.
Válasz Bzsr #6155. hozzászólásáraKalorezt nem szereti a feldolgozo,meg nem is tudnank mar szerezni. Igyekeztunk mindig megelozni a dolgokat. Remeljuk iden is osszejon.
Válasz pluto86 #6154. hozzászólásáraSzerintem inkább mihálytelki. Ha olyat akarsz ami nem hajlos akkor Kalorez (ha tudsz még szerezni) vagy Kaldóm. Náluk minimális a növényvédelem. A többinél évjárat függő és persze az hogy hogyan van összerakva a növényvédelmed. Megelőzni nem kezelni!
Mi a vélemény a mihálytelki, és meteor fajtákról? Intenzív öntözés,műtrágya mellett mit tud teremni?
10év után visszatérnénk a termesztéshez... ezeket ajánlották...
Mennyire igaz az, hogy ha Command (pre-be) permetezésénél átfedés van ott a paprika sem kel ki?
Devrinol helyett használt már valaki Dual Gold-ot? Commandal kombinálva?
6390 hozzászólás
Válasz kjoci #6183. hozzászólásáraMi hasznaljuk. Csak itt vajdaságbam Rampa néven fut.
Sziasztok!
Megtudja -e valaki mondani, hogy WING-P gyomirtó leperzseli-e a paprikát.A földszomszéd most fújta le a földjét.
Előre is köszönöm a választ.
Válasz balazs.helik #6187. hozzászólására
Sziasztok!
Valamilyen betegseg jelei a kepen lathato paprika levelen vagy tapanyag hiany?
Válasz tibor.bakai #6177. hozzászólásárahttps://youtu.be/hk9U-erfyr0
egy kis érdekesség, itt a fólia sorra palántázzák a paprikát!!!!
Válasz kjoci #6183. hozzászólásáraigen használom én is de csak vagy vetés előtt 5 nappal, vagy állományban, de a sorok közé fújva terelő lemezzel szigorúan.
Válasz kjoci #6183. hozzászólásáranem szabad!!!!!!!!!!!
Sziasztok! Valaki használja a Command 48 EC-t? Esetleg állományba próbáltátok már?
Szántás nélküli paprika.
Válasz tibor.bakai #6180. hozzászólására:-) kiskerti termelő vagyok...
Válasz vargaberci1 #6178. hozzászólásáraA baj, hogy duplasorra palántázni nem egyszerű, speciális gép kell hozzá.
Valami lesz belőle!
Válasz tibor.bakai #6177 hozzászólásár
Én mindig kettesével ültetem. Így ha esetleg az egyik palántának valami baja lesz,ott a másik. :-)
De nem szokott gond lenni.
Ezt az iker sort még át kell gondolnom, de lehet idén kipróbálom.
Válasz vargaberci1 #6175. hozzászólásáraMi is duplasorra vetettünk illetve palántáztunk kézzel, idén palántázóval 70x20 ra, de egy részén dupla tővel ültetjük próbára.
ELLO
MIKOR KEZDITEK KIULTETNI A MAGOKAT
Válasz AGROKID #6174. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod.
Szerinted palántánál is működhet? Illetve tőtávolság szerinted mi lenne az optimális.
tavaly 70x70-re ültettem. Így kereszt, hossz irányba tudtam tolikapázni.
Válasz vargaberci1 #6173. hozzászólására22 cm. De én magról nyomon, bár még nem sikerült az idén a vetés olyan vizes a talaj.
Válasz AGROKID #6172. hozzászólásáraSzia,
És a dupla (iker) sorok milyen távolságra vannak? Illetve a palánták?
Köszönöm a válaszod.
Üdv B
Válasz kjoci #6171. hozzászólására70 cm.
Válasz AGROKID #6170. hozzászólásáraÉs 2 ikersor között mekkora sortávot hagysz?
Válasz kjoci #6169. hozzászólásáraÉn évek óta ikersorba csinâlom. Adott területen ikersorba több sor megy bele mint szimplába. Ikerbe elég 1 csöpi szallag.
Sziasztok! Melyik a jobb ? Az ikersoros, vagy a szimpla vetés? Kinek mi a tapasztalata? Köszönöm a választ
Csináltam próbára egy csoportot a Facebookon,abból a célból hátha nagyobb ott az élet.
Gyertek csatlakozzatok . :)
https://www.facebook.com/groups/200084544097773/
Ki, hogyan szokott gyomírtani fűszerpaprikában?
Milyen gyomírtó?
Kijuttatás ideje? /magról vetett esetében/
Dózis?
Devrinol 45, command 48 ec?
Válasz erre
Válasz zulusz #6164. hozzászólásáraJó hogy jó: 500g tövenként!!
Válasz Bzsr #6162. hozzászólásáraERTEM
AKKOR 30000 PALANTA KB 16TONNAT
TUDOTT AZ JO EREDMENY.
ES ABBOL KB 2500KG ORLEMENY?
Ha tervezi fűszerpaprika termelését felvásárlás biztonságával, vegye fel a kapcsolatot velünk:
http://leleipaprika.5mp.eu/web.php?a=leleipaprika&o=AFz27cqsFR
Válasz zulusz #6160. hozzászólásáraHelyrevetve volt neki. Lent megtalálod, hogy mennyivel volt vetve.
Válasz zulusz #6160. hozzászólásáraAz igen! Palántázva vagy helyrevetve?
Mekkora műtrágyaadag kellett ehhez?
Csepegtetővel, vagy öntözve?
Válasz AGROKID #6158. hozzászólására32tonna de kb mennyi db palanta volt 1ha.on.
Válasz AGROKID #6158. hozzászólásáraJa, 1.1 ha. volt.
Válasz pluto86 #6151. hozzászólásáraNekem tavaly 325 q lett a Mihálytelkivel!!!!
Válasz pluto86 #6156. hozzászólásáraTudom, hogy nem szeretik/szerették, pedig jó fajta volt.
Ha tényleg intenzív termesztést tervezel akkor Palotás. De ez egy drága mag.
Válasz Bzsr #6155. hozzászólásáraKalorezt nem szereti a feldolgozo,meg nem is tudnank mar szerezni. Igyekeztunk mindig megelozni a dolgokat. Remeljuk iden is osszejon.
Válasz pluto86 #6154. hozzászólásáraSzerintem inkább mihálytelki. Ha olyat akarsz ami nem hajlos akkor Kalorez (ha tudsz még szerezni) vagy Kaldóm. Náluk minimális a növényvédelem. A többinél évjárat függő és persze az hogy hogyan van összerakva a növényvédelmed. Megelőzni nem kezelni!
Válasz Bzsr #6152. hozzászólásáraKöszönöm!
Érzékeny fajták? Betegségre hajlamos?
Válasz zolee154 #6150. hozzászólásáraNem lesz korán. Attól függ mennyit fűtesz és mikor akarod kiültetni.
Válasz pluto86 #6151. hozzászólásáraUgyan azt tudja mint a többi hagyományos fajta: 14-25 tonna.
Mi a vélemény a mihálytelki, és meteor fajtákról? Intenzív öntözés,műtrágya mellett mit tud teremni?
10év után visszatérnénk a termesztéshez... ezeket ajánlották...
Válasz Bzsr #6149. hozzászólásáraA palántàzásra gondoltam.
Válasz zolee154 #6148. hozzászólásáraMire gondolsz? Helyrevetés vagy palántázáshoz magolás?
Válasz zolee154 #6147. hozzászólásáraMikor szoktátok kezdeni a vetést? Én március 15 körül tervezem.
Válasz zolee154 #6146. hozzászólásáraJah, ez csak próba vetés.
Válasz Bzsr #6144. hozzászólásáraJah, ez csak a próba vetés.
Mennyire igaz az, hogy ha Command (pre-be) permetezésénél átfedés van ott a paprika sem kel ki?
Devrinol helyett használt már valaki Dual Gold-ot? Commandal kombinálva?
Válasz zolee154 #6141. hozzászólásáraNem lesz ez korán?
Válasz Koresz #6142. hozzászólásáraKöszi a gyors választ, eddig még nem figyeltem meg.
Válasz zolee154 #6141. hozzászólásáraLedobja magáról.Minden paprika igy kell hogy viszi magával a maghéjat.
Sziasztok!
Ez gondot jelent? Le fog esni róla a mag?