Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Idén szeretnék 150nm-en pvc vázas fólia alatt intenzíven bolero f1-et termeszteni. A kérdésem az lenne hogy milyen támrendszert ajánlanátok hozzá?
Közvélemény kutatást tartanák 2018. év eleji termelői áraitokról.
Nálatok hogy megy?
- Édes csemege pirospaprika őrlemény: ? Ft/ kg ár
- Édes, hasított (csuma nélküli) pirospaprika őrlemény: ? Ft / kg ár
- Füstölt, édes, hasított ( csuma nélküli) pirospaprika őrlemény: ? Ft/ kg ár
- Település név, vagy környék neve: ?
Válasz Mf-es? #6132. hozzászólásáraAzt a vetőgépet nem ismerem majd rá keresek.
Öntözés nélkül lehet termeszteni de csodát ne várjál!!!
6 szezont le nyomtam a saját gyenge tudásom alapján, ami persze befolyásolja még az időjárás is mint minden más növényt, így a 150-250 q/ha termésig volt.
Az idén igénybe vettem egy termesztési tanácsadó segítségét aki 2 hetente jött ki és az ő tanácsai alapján 325 q/ha lett a termés.
INTENZÍV ÖNTÖZÉSSEL!!!
Válasz Mf-es? #6130. hozzászólásáraA napszámos az itt is bajos. Ember az van aki jönne de a fele az nem sok mindenre jó!
Spc-vel gondolod a vetést vagy van Nibex?
Locsolni akarod vagy tudod?
Válasz Mf-es? #6128. hozzászólásáraLehet, ez még nem foglalkoztatott.
Minden évben kicsit mindig állítok a vetőgépen a tökéletes tő táv érdekében. Magról akarsz te is vetni?
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraPróbára vettem 2 sort a vetőgépen állítva ami az alsó az a ritkább az megfelel kb 4.5 kg/ha vetésnek a felső az 5-5.5 kg/ha vetésnek.
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraHát én bizony meg nem számoltam hány szem kell bele!!
Réges régen 6-6.5 kg-al vetettem a hektárját. Tavaly már 4.8 kg-al ami így is sűrű volt , az idén le szeretném vinni 4-5 kg-ra.
A felvásárlót kérdeztem ő azt mondta, hogy neki 8 kg-al vetik hektárját. Gondolom szedett vetett maggal.
Ha fémzárolt magot tudsz szerezni és egy frankó vetőgépet akkor a 4.5-5 kg elég.
Sziasztok,
Első körön mindenkinek Boldog Új évet kívánok.
Másodkörön olyan kérdésem lenne, hogy milyen fajta paprikát ajánlatok. Melegágyban mi termeljük a palántát, kb 1500-2000 db szeretnénk. Idáig mindig a boltos ajánlott valami jót....
Most szeretnénk célirányosan termelni. :-)
Köszönöm a válaszotokat előre is.
Tisztelt fórumozók! Tanácsotokat szeretném kérni, mi okozhatja a felfűzött fűszerpaprika kifakulását, kifehéredését a szárítás során? Arányában nagyon kevés paprika érintett, azonban ha van orvosolható megoldás a jelenségre, azt szívesen venném. Próbálok képet is csatolni kérdésemhez. A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Koresz #6110. hozzászólásáraVan egyszerűbb. Kétszázezret magolunk évente. Egy vesszőt levágsz kb 20 cm-re, a végét kb 45 fokra. Egy pohár vizbe beáztatod pár órára. Egy edénybe kiöntöd a magot és ennek a vesszőnek a végére ráragad a mag és mehet a tálcába. Ha nem ragad belemártod vízbe és mehet tovább. 4en 8 óra alatt ötvenezret magolunk kell. Ja és ez ingyen van!!!
Létrehoztam egy face csoportot "Boleró ZKI károsultak közössége", valami megmozdult az ügyben...aki tud csatlakozzon vagy szóljon másoknak akik érdekeltek. Köszi!
Válasz aranykalasz84 #6087. hozzászólásáraMint írták darálás után nem szabad zacskózni, hűteni szellőztetni kell egy pár napig csak utána lehet lezárni. Már írtam én is, hogy pár % nedvesség is kell, hogy megfelelő legyen a paprika. Tárolni, hűvös sötét helyen.
6390 hozzászólás
Keresek Remény vetőmagot. Köszi!
Sziasztok!
Idén szeretnék 150nm-en pvc vázas fólia alatt intenzíven bolero f1-et termeszteni. A kérdésem az lenne hogy milyen támrendszert ajánlanátok hozzá?
Sziasztok Termelők!
Közvélemény kutatást tartanák 2018. év eleji termelői áraitokról.
Nálatok hogy megy?
- Édes csemege pirospaprika őrlemény: ? Ft/ kg ár
- Édes, hasított (csuma nélküli) pirospaprika őrlemény: ? Ft / kg ár
- Füstölt, édes, hasított ( csuma nélküli) pirospaprika őrlemény: ? Ft/ kg ár
- Település név, vagy környék neve: ?
Köszönöm minden segítő érdemi hozzászólásaitokat.
Visszafogott is érdekel
Keresnék fűszerpaprika vetőmagot.
Volna kb 50 kg erős őrölt paprikám, szép és tényleg erős. Számlával is. Min.10kg tételben. Többit privátban. Köszi.
hellosztok.
egy kerdes fog valaki jovore palotas/bolerot foliasator alat termelni?
es meg erdekelne a palotas nyersen.
Válasz Mf-es? #6132. hozzászólásáraAzt a vetőgépet nem ismerem majd rá keresek.
Öntözés nélkül lehet termeszteni de csodát ne várjál!!!
6 szezont le nyomtam a saját gyenge tudásom alapján, ami persze befolyásolja még az időjárás is mint minden más növényt, így a 150-250 q/ha termésig volt.
Az idén igénybe vettem egy termesztési tanácsadó segítségét aki 2 hetente jött ki és az ő tanácsai alapján 325 q/ha lett a termés.
INTENZÍV ÖNTÖZÉSSEL!!!
Válasz AGROKID #6131. hozzászólásáraAgrionnal.Nem öntözött.Mennyi csöves van 10 év átlagában?
Válasz Mf-es? #6130. hozzászólásáraA napszámos az itt is bajos. Ember az van aki jönne de a fele az nem sok mindenre jó!
Spc-vel gondolod a vetést vagy van Nibex?
Locsolni akarod vagy tudod?
Válasz AGROKID #6129. hozzászólásáraAgyalok.Az a baj,napszámos nélkül,nem megoldott.
Ha vetnék is,kukorica vetővel,75 cm. sortávra.
Válasz Mf-es? #6128. hozzászólásáraLehet, ez még nem foglalkoztatott.
Minden évben kicsit mindig állítok a vetőgépen a tökéletes tő táv érdekében. Magról akarsz te is vetni?
Válasz AGROKID #6127. hozzászólására1 kg.az kb.150-200ezer mag.Google szerint.
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraPróbára vettem 2 sort a vetőgépen állítva ami az alsó az a ritkább az megfelel kb 4.5 kg/ha vetésnek a felső az 5-5.5 kg/ha vetésnek.
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraHát én bizony meg nem számoltam hány szem kell bele!!
Réges régen 6-6.5 kg-al vetettem a hektárját. Tavaly már 4.8 kg-al ami így is sűrű volt , az idén le szeretném vinni 4-5 kg-ra.
A felvásárlót kérdeztem ő azt mondta, hogy neki 8 kg-al vetik hektárját. Gondolom szedett vetett maggal.
Ha fémzárolt magot tudsz szerezni és egy frankó vetőgépet akkor a 4.5-5 kg elég.
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraAgrokidet kérdezd meg ős vett hektár szám paprikát.
Válasz Mf-es? #6123. hozzászólásáraKönyv szerint néztem 200-400 ezerig változhat.De ez 52 cm sortávra érdetendö.
Válasz Koresz #6120. hozzászólására1 ha-ba,hány ezer mag kell?
Válasz Koresz #6121. hozzászólásáraÉrdemes hibriddel foglalkozni? Van hátul ütője?
Válasz Koresz #6120. hozzászólásáraAz asta értékük meg termés mennyiségbe mutatkozik meg.
Válasz vargaberci1 #6119. hozzászólásáraSzegedi 80 10 ezer szemet kapsz 5000 ft.Palotás vagy a Bolero 7000 ft körül vannak /1000 szem.Ezek már hibridek.
Válasz Koresz #6118. hozzászólásáraSzia,
Köszi a válasz.
A szegedi 80-as és a palotás mag ára között mi az a nagy különbség? Ennyivel jobb lenne?
Válasz vargaberci1 #6117. hozzászólásáraPalotás,Szegedi 80.Meg talán még a bolerot.Remélem idén normális bolerot kapunk nem olyat mint tavaly.
Sziasztok,
Első körön mindenkinek Boldog Új évet kívánok.
Másodkörön olyan kérdésem lenne, hogy milyen fajta paprikát ajánlatok. Melegágyban mi termeljük a palántát, kb 1500-2000 db szeretnénk. Idáig mindig a boltos ajánlott valami jót....
Most szeretnénk célirányosan termelni. :-)
Köszönöm a válaszotokat előre is.
Válasz zsman5939 #6115. hozzászólásáraBeteg volt vagy nem volt elég érett.
Tisztelt fórumozók! Tanácsotokat szeretném kérni, mi okozhatja a felfűzött fűszerpaprika kifakulását, kifehéredését a szárítás során? Arányában nagyon kevés paprika érintett, azonban ha van orvosolható megoldás a jelenségre, azt szívesen venném. Próbálok képet is csatolni kérdésemhez. A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Bzsr #6112. hozzászólásáraEz nagyon jónak hangzik! Ki fogom próbálni. Köszönöm szépen!
Válasz Bzsr #6112. hozzászólásáraEbben igazad van.Én ezzel mér a legapróbb magot is eltudom vetni pl Zeller.
Válasz Koresz #6110. hozzászólásáraVan egyszerűbb. Kétszázezret magolunk évente. Egy vesszőt levágsz kb 20 cm-re, a végét kb 45 fokra. Egy pohár vizbe beáztatod pár órára. Egy edénybe kiöntöd a magot és ennek a vesszőnek a végére ráragad a mag és mehet a tálcába. Ha nem ragad belemártod vízbe és mehet tovább. 4en 8 óra alatt ötvenezret magolunk kell. Ja és ez ingyen van!!!
Válasz Bzsr #6105. hozzászólására4.5 kg
Válasz zolee154 #6103. hozzászólásárahttp://www.scatair.com/semoirs-pneumatiques/202-semoir-elementaire-scatair.html
Én ilyennel vetettem el 10-15 ezer magot tápkockába.Jövőre többet fogok vetni.
Válasz zolee154 #6108. hozzászólásáraÍgy viszont már beválna csak így sokkal lassabb.
https://www.youtube.com/watch?v=mPASTfOjKy4
Válasz Jano67 #6107. hozzászólásáraMegcsináltam de lapos maggal nem működik jól.
Válasz zolee154 #6103. hozzászólásáraPorszívóval.
https://www.youtube.com/watch?v=0Mg52-OKmL8
Akinek volt Kaldómja megmondaná nekem mennyire nehéz szedni csipedve?
Válasz AGROKID #6095. hozzászólásáraMennyivel vetetted hektárját?
Létrehoztam egy face csoportot "Boleró ZKI károsultak közössége", valami megmozdult az ügyben...aki tud csatlakozzon vagy szóljon másoknak akik érdekeltek. Köszi!
Tápkockába ki hogyan vet?
Válasz AGROKID #6091. hozzászólására12 m/2 55kg
Válasz pubi74 #6100. hozzászólásáraKüldtem mailt!
Válasz AGROKID #6074. hozzászólásáraSzia!A tenziométerről tudnál küldeni nekem is infot hogy milyet használsz ill a használatról?Köszi!
Válasz tatter1224 #6094. hozzászólásáraAz szép. Hektaronkenti toszam körülbelül mennyi volt?
Válasz Muskátliszájú #6097. hozzászólásáraIkersorba, Varga féle kanalas vetőgéppel vagy másképpen pannongép vetégépével.
Válasz AGROKID #6095. hozzászólásáraMilyen technológiával lett helyrevetve leírnád?
Válasz AGROKID #6095. hozzászólásáraEz igen!!!
328q/1.1 ha Mihálytelki helyrevetett!!
221q/11 ezer négyzetméteren, szegedi 80-as
Válasz AGROKID #6091. hozzászólására140q\ha Szegedi 80
Válasz aranykalasz84 #6087. hozzászólásáraMint írták darálás után nem szabad zacskózni, hűteni szellőztetni kell egy pár napig csak utána lehet lezárni. Már írtam én is, hogy pár % nedvesség is kell, hogy megfelelő legyen a paprika. Tárolni, hűvös sötét helyen.
Súlyba ki, hogy zárt az idén ha már le zárta /zúzta/ legalább is?