Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az 50 cm átlag sortávolság mellett 120-140 mázsa.Mert 20 km akkor egy hektár.20 000 mX 70 dkg= 140 mázsa,de legyen átlag,mondjuk 120 mázsa.Az 1 800 000 frt bevétel hektáronként.
Kicsit furcsán érzem magam, mert ezt a magyart nem beszélem. Lefordítaná nekem valaki:
Ne kamuzzunk már itt össze vissza,hogy milyen szép a 178-as papriákám mikor nem is az,meg annyi paprikám lesz,hogy nekem az egy hektárrol szárasan,öntözőcsövesen(ami 4O darab)+szivattyú ami 3q nem jön le róla annyi.
Válasz #2225. hozzászólásra
ZZ amiben mi ketten részesűltünk az nem xantomas volt(ami vetőmagon keresztül terjed)HANEM ROZSDÁSODÁS.Most azt akarom érzékeltetni,hogy a nagy profik lapítottak mint xar a fűben,még mi itt szenvedtünk a pénztálcákkal.
a csávó beírta,hogy 4Ot szervest kiszór +1Oq műtrágyát ad neki ősszel,tavasszal ad még neki vagy 1Oq műkakit,de ami betegséget képen felraktunk arról fogalma sincs.Bocs de besokaltam.
srácok azért szép kis társaság jött itt össze,akik segítenek egymáson,de maradjunk már a realitás talaján.Ne kamuzzunk már itt össze vissza,hogy milyen szép a 178-as papriákám mikor nem is az,meg annyi paprikám lesz,hogy nekem az egy hektárrol szárasan,öntözőcsövesen(ami 4O darab)+szivattyú ami 3q nem jön le róla annyi.
Én már nem akartam öntözni, de azt hiszem, el kell kezdenem megint, mert 2 hete öntöztem, esőre nem is számíthatunk, jövő hétre 36-38 fokot mondanak már megint.
Dorozsmán 180-200Ft körül kérnek a termelők a paprikáért.
Ilyenkor, ti, akik le vagytok szerződve, konkrét árakra egyeztek meg?
Válasz #2215. hozzászólásra
remélem elsejétől veszi a koma,mert amit nem tudtam öntözni az szárad mint a veszedelem.
A termelő aki kint volt nálad az saccolt valami várható mennyiséget neked,
Kíváncsi volnék, hogy alakul ilyen intenzív termesztés mellett fűszerpaprikánál a kiadás -bevétel. Mivel még bevételt nem tudsz, azt is megköszönném, ha megírnád eddig mennyibe fájt a fűszer és mennyit remélsz belőle.
Válasz #2213. hozzászólásra
nem tudom Kollár elvtárs milyen termelői visszajelzéseket kapott,vagy kap
Ma hallottam,hogy az egyik paprikás kolléga inkább kitárcsáztatja a 178-as paprikáját,igaz öntözetlen.
Jaja. a 178-nak lekerekedik a vége. Ma volt kint egy paprikatermelő nálam, amikor ránézett a 178-asra, egyből mondta, hogy ez nagyon rossz minőségű vetőmag volt, mert van benne elhegyesedő, széle-hossza egy, meg normál méretű is. Azt mondta, hogy minőségi vetőmagnál ilyen nem fordulhat elő.
Válasz #2200. hozzászólásra
ZZ nálam is sok a piros ezen a profi módon betegségre fogékony 178-ason,de nem messze van két tábla karmin(öntözetlen)ott is rengeteg apró csövű piros van rajta.
Szerintem ez a 178-as a legvízigényesebbek közé tartozik
jövőre már úgy csinálom,hogy a fúvókák elé rakatok terelőt,mert így a 4-6 levélben lévő paprikákat szétveri.Ez a vadállat(négyhengeres csepzon) percenkén kb 2OOO lityit nyom ki,a fogyasztása olyan 4-5liter.
zsékó a csípős paprika csöve az ugye kisebb általában az édestől?
Nekem a télen készítenek egy 1200 l/perc,nyolc báros öntözőberendezést,amit vonóhoroggal vontatni lehet.Egy 2000-es diesel Opel Vectra motor hajtja a szivattyút.Annyit tud,mint most három Honda Wh 20.Nagyon esztétikus a képen,amit mutattak ,hogyan fog kinézni.Remélem jó lesz.Azt hiszem a szivattyúrész bronzlapátos Digép szivattyú.Ismeri valaki?
Én hiába nézek körül a határban, szerintem 50km-es körzetben nincs fűszerpaprika. Itt csak nagy cégek, nagy kukorica tábláit látni... Ami persze nekem nem hátrány. A kis kertekben megdöglött a paprika, már sokan kérdezték, hogy lesz-e nekem, itt a faluban is.
Nem semmi. Jövőre nekem is ki kell találni valami komolyabb öntözést, mert a jelenlegivel sok idő, míg végig érek a területeken. Egyelőre egy 1000 eurós Grundfos szivattyú tetszik, 90m-t tud emelni, 5 lépcsős és az áramfelvétele se vészes, mivel 1100W-os. Beépített frekvenciaváltója van, így le tudom szabályozni, ha nem vízágyút visz.
Válasz #2192. hozzászólásra
termést ettől nem fog hozni,csak ahogy zsoca írja,hogy nagyobb érési % lehet vele elérni és nem marad rajtad annyi zöld cső.Még nem használtam a kálium bombert,de a szakik szerint a legnagyobb káliumtartalmú lombtrágya.
hát persze, főleg, ha korán jön a fagy, vagy bejön egy hideg, csapadékos szeptember. Olyankor az ember szomorúan felül a traktorra októberben, és lezúzza a rengeteg szép, ámde zöld paprikát...
Viszont olyan is van, hogy száraz, meleg a szeptember, és csak a csutka paprika marad rajta, ami már akkor se lenne piacos, ha bepirulna.
persze, most is kikapartam a paprika tövénél a földet, és ott van még a pétisó csak annyi hogy nem szem ofrmában, hanem a rengeteg eső hatására por alakúvá málott
a jövő hét elején már szedem, muszály mert teljesen kiszárad az egész
6390 hozzászólás
Válasz #2238. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Mi is a gond végül is ???
Válasz #2234. hozzászólásra
Ámen.
Válasz #2237. hozzászólásra
pontosan
Válasz #2235. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor ez én lennék..............
Válasz #2234. hozzászólásra
Holnap lehet megint lekanyarodok, mennyit változott ????
Válasz #2231. hozzászólásra
én itt az állítólagos 178-asra gondoltam és a fotó nélküli 35O-4OOq termésre gondoltam!
Válasz #2230. hozzászólásra
Az 50 cm átlag sortávolság mellett 120-140 mázsa.Mert 20 km akkor egy hektár.20 000 mX 70 dkg= 140 mázsa,de legyen átlag,mondjuk 120 mázsa.Az 1 800 000 frt bevétel hektáronként.
Tejcsi honnan veszed a rozsdásodást?? Én paprikánál még nem is hallottam ilyen betegségről...
Válasz #2227. hozzászólásra
1632 nem volt egyszerű
A tied hogy áll?
Válasz #2223. hozzászólásra
Lefordítaná nekem valaki:
Kicsit furcsán érzem magam, mert ezt a magyart nem beszélem.
Ne kamuzzunk már itt össze vissza,hogy milyen szép a 178-as papriákám mikor nem is az,meg annyi paprikám lesz,hogy nekem az egy hektárrol szárasan,öntözőcsövesen(ami 4O darab)+szivattyú ami 3q nem jön le róla annyi.
Válasz #2218. hozzászólásra
Nem, nem ezért jött, csak ránézett, de én kb 0,5-0,7kg/fm saccolom állománytól függően.
Válasz #2217. hozzászólásra
Akkor kb 1 misire saccolom. Szép, de kicsit túlzásnak tűnik.
Akkor kb 1 misire saccolom. Szép, de kicsit túlzásnak tűnik.
Válasz #2226. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Fotó
Válasz #2225. hozzászólásra
ZZ amiben mi ketten részesűltünk az nem xantomas volt(ami vetőmagon keresztül terjed)HANEM ROZSDÁSODÁS.Most azt akarom érzékeltetni,hogy a nagy profik lapítottak mint xar a fűben,még mi itt szenvedtünk a pénztálcákkal.
Válasz #2224. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
ki az a csávó?
a csávó beírta,hogy 4Ot szervest kiszór +1Oq műtrágyát ad neki ősszel,tavasszal ad még neki vagy 1Oq műkakit,de ami betegséget képen felraktunk arról fogalma sincs.Bocs de besokaltam.
srácok azért szép kis társaság jött itt össze,akik segítenek egymáson,de maradjunk már a realitás talaján.Ne kamuzzunk már itt össze vissza,hogy milyen szép a 178-as papriákám mikor nem is az,meg annyi paprikám lesz,hogy nekem az egy hektárrol szárasan,öntözőcsövesen(ami 4O darab)+szivattyú ami 3q nem jön le róla annyi.
nekem 150 ft van a szerződésbe![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
20-án szedem is, gondolhatjátok milyen az enyém öntözés nélkül
Válasz #2220. hozzászólásra
Jó kérdés. Megadnának 180-at szvsz. Csak az édes után érdeklődtem.
Válasz #2219. hozzászólásra
kíváncsi vagyok,hogy Dorozsmán mennyiért menne a csumás 178-as?
Amúgy 140 szerződötten az első szedésem.
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Veszélyesen hangzik.
Én már nem akartam öntözni, de azt hiszem, el kell kezdenem megint, mert 2 hete öntöztem, esőre nem is számíthatunk, jövő hétre 36-38 fokot mondanak már megint.
Dorozsmán 180-200Ft körül kérnek a termelők a paprikáért.
Ilyenkor, ti, akik le vagytok szerződve, konkrét árakra egyeztek meg?
Válasz #2215. hozzászólásra
remélem elsejétől veszi a koma,mert amit nem tudtam öntözni az szárad mint a veszedelem.
A termelő aki kint volt nálad az saccolt valami várható mennyiséget neked,
Válasz #2216. hozzászólásra
Szerintem palántázás 400ropi, fóli+csepp 200, bakhát 30....a többi meg mint másnak..........
Válasz #2210. hozzászólásra
Kíváncsi volnék, hogy alakul ilyen intenzív termesztés mellett fűszerpaprikánál a kiadás -bevétel. Mivel még bevételt nem tudsz, azt is megköszönném, ha megírnád eddig mennyibe fájt a fűszer és mennyit remélsz belőle.
Válasz #2214. hozzászólásra
Szerintem nem lesz annyi paprika, amennyire leszerződtek.
Válasz #2213. hozzászólásra![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
nem tudom Kollár elvtárs milyen termelői visszajelzéseket kapott,vagy kap
Ma hallottam,hogy az egyik paprikás kolléga inkább kitárcsáztatja a 178-as paprikáját,igaz öntözetlen.
Jaja. a 178-nak lekerekedik a vége. Ma volt kint egy paprikatermelő nálam, amikor ránézett a 178-asra, egyből mondta, hogy ez nagyon rossz minőségű vetőmag volt, mert van benne elhegyesedő, széle-hossza egy, meg normál méretű is. Azt mondta, hogy minőségi vetőmagnál ilyen nem fordulhat elő.
Válasz #2210. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Fóliázott bakhátban palántáztad? Csepegtető szalag is van alatta? Ahhoz képest viszont nem valami extra.
Válasz #2209. hozzászólásra
Ez hegyes végű paprika,a 178 tompa végű öreg!
itt a kép is![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120816211631_DSCN4931.JPG)
Sziasztok!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nálam ilyen a 178 -as,szerintem nem rossz.
tartozik
ZZ nálam is sok a piros ezen a profi módon betegségre fogékony 178-ason,de nem messze van két tábla karmin(öntözetlen)ott is rengeteg apró csövű piros van rajta.
Szerintem ez a 178-as a legvízigényesebbek közé
Válasz #2205. hozzászólásra
általában igen,de a kecskeméti Hírös fajta 18 cm.
Válasz #2204. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Csendben megsúgom:pb gázzal
működnek,feleannyi költség
jövőre már úgy csinálom,hogy a fúvókák elé rakatok terelőt,mert így a 4-6 levélben lévő paprikákat szétveri.Ez a vadállat(négyhengeres csepzon) percenkén kb 2OOO lityit nyom ki,a fogyasztása olyan 4-5liter.
zsékó a csípős paprika csöve az ugye kisebb általában az édestől?
Válasz #2203. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
A hondákat átveszem
Válasz #2201. hozzászólásra
Nekem a télen készítenek egy 1200 l/perc,nyolc báros öntözőberendezést,amit vonóhoroggal vontatni lehet.Egy 2000-es diesel Opel Vectra motor hajtja a szivattyút.Annyit tud,mint most három Honda Wh 20.Nagyon esztétikus a képen,amit mutattak ,hogyan fog kinézni.Remélem jó lesz.Azt hiszem a szivattyúrész bronzlapátos Digép szivattyú.Ismeri valaki?
Én hiába nézek körül a határban, szerintem 50km-es körzetben nincs fűszerpaprika. Itt csak nagy cégek, nagy kukorica tábláit látni... Ami persze nekem nem hátrány. A kis kertekben megdöglött a paprika, már sokan kérdezték, hogy lesz-e nekem, itt a faluban is.
Válasz #2196. hozzászólásra
Nem semmi. Jövőre nekem is ki kell találni valami komolyabb öntözést, mert a jelenlegivel sok idő, míg végig érek a területeken. Egyelőre egy 1000 eurós Grundfos szivattyú tetszik, 90m-t tud emelni, 5 lépcsős és az áramfelvétele se vészes, mivel 1100W-os. Beépített frekvenciaváltója van, így le tudom szabályozni, ha nem vízágyút visz.
én is nézelődtem ma mélykút határába, ott van több paprika
azok se öntözik, de még sincs annyi piros rajta mint az egyémen
nálam nagyon jól kötött / a nyomorult beteg paprikához nézve / sok bogyó van, csak nagyon picik
Ma bejártam a fajszi határt.Szépek a paprikák,sokan öntöznek.Viszont egyre kevesebb a paprikaföld.
én 20-án kezdem szedni
termést ettől nem fog hozni,csak ahogy zsoca írja,hogy nagyobb érési % lehet vele elérni és nem marad rajtad annyi zöld cső.Még nem használtam a kálium bombert,de a szakik szerint a legnagyobb káliumtartalmú lombtrágya.
Megvolt a remélhetőleg utolsó öntözésem!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120815203527_locsolas.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120815203541_locsolas1.JPG)
(a kislányom segítségével)
Válasz #2194. hozzászólásra
hát persze, főleg, ha korán jön a fagy, vagy bejön egy hideg, csapadékos szeptember. Olyankor az ember szomorúan felül a traktorra októberben, és lezúzza a rengeteg szép, ámde zöld paprikát...
Viszont olyan is van, hogy száraz, meleg a szeptember, és csak a csutka paprika marad rajta, ami már akkor se lenne piacos, ha bepirulna.
Válasz #2193. hozzászólásra
Na ja...de miért,ezek szerint van olyan paprika amelyik zölden marad és azt nem szeditek le azt otthagyjátok?
hát gondolom az lenne a haszna, hogy több érik be rajta, termést már nem hozhat, hisz beérni sincs ideje.
Mondjuk ezt érdemes lenne úgy csinálni, hogy kezeletlen kontroll is maradjon. Túl sok a csodaszer a piacon....
Válasz #2180. hozzászólásra
Csináltál már ilyent?Az érés többlet mit jelen,jobban érik vagy még fog termést hozni?
nálam is sok a napégett
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
persze, most is kikapartam a paprika tövénél a földet, és ott van még a pétisó csak annyi hogy nem szem ofrmában, hanem a rengeteg eső hatására por alakúvá málott
a jövő hét elején már szedem, muszály mert teljesen kiszárad az egész