Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mesterek estére megkapja a stewardot,5L Fitohormbát meg 3L cuproxatot,ez így oké?
a kálium lombtrágyát azt ebben a fejletségi fázisban már szokták kiadni és hányszor?
Nah, kiszórtam ma 120kg Yara Cropcare 8-11-23-at a sáros földre reggel. Úgy gondolkodtam, hogy nem osztom ketté, mert nagyon lassan oldódik. ha megpirul a föld, neki ugrok és betöltögetem egyedül az összes sort, így szépen betakarom a műtrágyát, megőrzöm a nedvességet, masszívabban állnak a tövek és nem is veri fel a gaz.
Ma este permetezés. cuproxat+Amistar+Steward+Zöldpajzs
hát elég aránytalan
valaholvan olyan hogy a paprikatermés a növény tetején feljődött ki és a termés alja leér a földre
az első pacskeros képen is kb 10-12 cm a paprika növény
Válasz #1912. hozzászólásra
stevard(ha jól írom)19 ropi a fenébe!
Szombaton megkapja a stevit,cuproxatot meg wuxal lomtrágyát.Néhol itt is elég kicsik a csövek,de a szakkönyv 1O-12 cm ír.
És az normális hogy ilyenkor már kezd pirosodni a paprika?? A leveleken meg semmit nem látok, persze van az állományban elszórtan itt-ott pár vírusos növény ami gondolom a maggal került be, de ez nincs 0,1%-a ez egész állománynak, a csövek mégis ilyen aprók. Egyébként Zsékó tavaly leszedetted az elaprósodott terméseket, vagy hagytad veszni? Én abban gondolkozom, hogy ha ilyen lesz ez egész ,betárcsázom.
A 40-50 cm sortáv nagyon sűrű, már belemenni nem tudok, mert néhol teljesen összeborult. Ez elég nagy gond a permetezésnél mert töröm a paprikát, nem is beszélve arról, hogy mi lesz majd szedéskor. Jövőre én is min 60 cm-re tervezem és legalább 15 cm tőtávra, mert ott ahol kihagyott a vetőgép a vége fele és csak egy-egy magot vetett el, ott darabosabbak a termések és szebbek a növények is.
Válasz #1909. hozzászólásra
Mi is azt beszélgettük az emberemmel,hogy egységes 60 cm sortáv kéne a paprikába.Valóban szellőssebb,könnyebben művelhető,sokáig bele lehet menni ,és a betegség sem teperi le olyan könnyen.A tőtávolság is lehet lazább szerintem.Erre jó példa a hibridem.Tavaly Kalorez paprikán ,egy magányos száron 45 érett csövet számoltam meg.Piszok erős szára volt,és elágazva,mint egy fa.
21mm volt. Mostanra felszáradt a csemegekuki levele, nekiálltam szedni, erre megint rákezdett, most bőrig áztam.
Sortáv: Én eleve nem értem az 50cm-t. Az baromi sűrű, hogy lehet abban dolgozni? Én 75cm-re vetettem, így normálisan művelhető és nem is fülled be úgy.
Tudom, meg a dusnokiak is de már nagyon messze vagyok, és tényleg nem akarok több hekit. Kisebb terület és full intenzitás !!!
Ma megkértem az amazonekat, hogy túrjanak valami tárcsát aprómagra, repcéhez és fűszerhez.............érdekelte őket is a téma !!!!
Ezt a 40-50 cm sortávot sűrű vagy ritka ???
Már csak azért, mert 75 cm-re tervezem kivetni jövőre. Erre a kis területre ami nekem van nem veszek több milkáért spéci super aprómagvetőgépet............
Szerintetek a holnap esti permetezéskor a steward mellé rakjak-e amistart vagy cuproxatot? (többször úgy látom már nem tudok permetezni mert nagyon összeborult)
Csaba én is úgy látom, hogy ahol sűrű ott nem olyan jók lettek a kötések, mint ahol nagyobb a tőtávolság. Horinka Úr válaszára én is kíváncsi lennék.
Ezeket mai nap szedtem, a 6 db kb 60gr. Nagyon kicsinek találom, én kb 2x ekkorát vártam volna alaphangon. Nem igazán értem, mert a növények nagyok és erősek csak a termések ilyen girnyók. Írok Horinkának is, véleményezze Ő is, hátha tud okosat mondani. Ha mégis amiatt ilyen kicsik, mert túl sűrűn lett vetve annak ellenére hogy ritkítottam, meg rákérdeztem ennél a dinka Kollárnál, hogy- biztos nem kell ritkítani????- akkor akkora sallert adok ennek a pancsernak, hogy arról kódul. Véleményem szerint Tejcsi ez a 40 meg 50 cm-es sortáv minőségileg az ipari fűszer termelésére alkalmas, minőségi fűszert így nem lehet termelni. Kíváncsi vagyok, a tied milyen lesz.
nekem 1000nm-ből mondjuk az egy tizede már megérett olyan mintha más lenne a palánta vagy nem tudom telejsen eltér a többitől... érett egészséges piros kb a hétvégén már le kell szedni viszont a többi a mostani esőre annyira megbokrosodott hogy járni nem tudok és átlagban 15 cső van rajtuk (most örül a fejem)
Nyugtassatok meg, hogy ilyenkor még nem érik a paprika. Faterom mondta pár napja, de nem hittem neki, azt hittem csak a beteg, kényszerérett paprikák azok, de ma én is láttam olyan bogyókat aminek semmi baja azon kívűl hogy kicsi és görbe, de ép, egészséges. Ha ilyen méretnél kezd el érni, akkor beszántom az egészet, Kollárnak meg adok egy sallert.
Steward-ot vegyél, én is holnap megyek érte, tegnap rendeltem. Nem olcsó mondjuk, van 170g-os kiszerelésben, az pont 1 ha adagja, tizensokezer Ft...
A mospilant kiröhögi...
Az eső olyan szinten elkerült, hogy a terület melletti földesúton áll a víz, a paprikára meg 1mm esett...
Holnap permetezek, aztán beszerelem a szórófejeket.. Ma délután már láttam pár tövet, aminek lógott a levele... A baktérium is támad megint...
6390 hozzászólás
ja mindegyikből 5 l/ha dózist rakok
tehát ilyenkor nem okoz gondot a nagy mennyiségű N ??
az nagy baj ha ilyenkor is adok neki N-t lombtrágya formájában ?????![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
k lombtrágyám külön nincs, csak npk, az meg ilyen
70 g/l N , 40 g/l P , 50 g/l K
+ adok neki még mg és ca lombtrágyát
magnézium lombgané : 66g/l Mg , 180g/l S
kálcium lombgané : 100g/l N , 210g/l Ca+
Válasz #1937. hozzászólásra
A kálium fej-illetve lombtrágyát virágzás után,a bogyók megjelenésekor kell kezdeni kiadni.Tehát most van itt az ideje.
mesterek estére megkapja a stewardot,5L Fitohormbát meg 3L cuproxatot,ez így oké?
a kálium lombtrágyát azt ebben a fejletségi fázisban már szokták kiadni és hányszor?
Válasz #1935. hozzászólásra
4-5 liter
Válasz #1934. hozzászólásra
Zsékó, ebből mennyit nyomjak ki 1 hektárra?
Válasz #1932. hozzászólásra
Nem!Wuxal Káliumot adjál!
Válasz #1929. hozzászólásra
A másik fajta van ahol derékig ér.
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
káliumnitrátot nem ismerem. A Meteoriton látszik, hogy alacsony fajta, igen.
Éppen nem tudtam befejezni a permetezést a motorossal, megdöglött. Kézzel kellett még megfújnom két tankkal...
nitrogéntúlsúlyos wuxal lombtágyát érdemes-e még ilyenkor kiadni?
Válasz #1928. hozzászólásra
Még valamit!A Meteorit csupán 40-45 magas bokrot nevel!Ez fajtajelleg!Nehogy azt hidd,baj van vele!
Még valamit!A Meteorit csupán 40-45 magas bokrot nevel!Ez fajtajelleg!Nehogy azt hidd,baj van vele!
én már kiadtam,de még van kálium nitrátom,azt lombtrágyaként szeretném,de állítólag nem lehet keverni semmivel.Tudsz valamit erről?
Válasz #1926. hozzászólásra
Jut eszembe, te mikor adod ki a K túlsúlyos fejtrágyát?
Válasz #1926. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Köszönöm, Mester!
Válasz #1925. hozzászólásra
Ez egy vérbeli paprikás gondolkodás!
Nah, kiszórtam ma 120kg Yara Cropcare 8-11-23-at a sáros földre reggel. Úgy gondolkodtam, hogy nem osztom ketté, mert nagyon lassan oldódik. ha megpirul a föld, neki ugrok és betöltögetem egyedül az összes sort, így szépen betakarom a műtrágyát, megőrzöm a nedvességet, masszívabban állnak a tövek és nem is veri fel a gaz.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ma este permetezés. cuproxat+Amistar+Steward+Zöldpajzs
szóval a nagyobb sor és tőtávú paprika jobb
azt én is megfigyeltem, hogy ahol egy szál magába van a papi ott szebb mint ahol pl. 2-3 cm-en belűl két szál van
pl. ahol meg 10 cm-be van 6 szál ott csak 1-2 bogyó van szálanként, vagy annyi se
nekem azt mondták ha nem tudom locsolni akkor rakjam ritkábbra, így is tettem
a sortáv nálam 50 cm
Válasz #1921. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
nem volt rá csapadék így a vegetált a papi, de a gaz sem jött
hát azért inkább lenne gazos szép paprikám mint ilyen....
de hát ez van
hát elég aránytalan![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
valaholvan olyan hogy a paprikatermés a növény tetején feljődött ki és a termés alja leér a földre
az első pacskeros képen is kb 10-12 cm a paprika növény
Válasz #1919. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ez nem is gazos, teee!
Válasz #1919. hozzászólásra
Baz ZZ, az én növényeim 10x ekkorák, de a paprikák csak fele ekkorára nőttek meg
délután jött egy kis eső
a 1,5 hónapja kiszórt pétisó talán most feloldódott
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726211748_DSC00397.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726211836_DSC00398.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726211920_DSC00406.jpg)
, de van benne egy pici jó rész is, ott majdnem térdig ér
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726211959_DSC00403.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726212038_DSC00402.jpg)
ennyire gazos
ásványvizes palack nem volt, csak egy 42-es pacsker mércének
Válasz #1908. hozzászólásra
Mert xar !
Válasz #1905. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kint leszakadt az ég de bent a lakáson 2 csepp.........betonra ne is essen !!!!!!!!4
Válasz #1915. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Ezek kb 9 cm-es csövek, nem tudom mennyit fog még nőni mielőtt teljesen piros lesz, de nem nagyon hiszek már benne.
Válasz #1912. hozzászólásra
stevard(ha jól írom)19 ropi a fenébe!
Szombaton megkapja a stevit,cuproxatot meg wuxal lomtrágyát.Néhol itt is elég kicsik a csövek,de a szakkönyv 1O-12 cm ír.
Válasz #1898. hozzászólásra
És az normális hogy ilyenkor már kezd pirosodni a paprika?? A leveleken meg semmit nem látok, persze van az állományban elszórtan itt-ott pár vírusos növény ami gondolom a maggal került be, de ez nincs 0,1%-a ez egész állománynak, a csövek mégis ilyen aprók. Egyébként Zsékó tavaly leszedetted az elaprósodott terméseket, vagy hagytad veszni? Én abban gondolkozom, hogy ha ilyen lesz ez egész ,betárcsázom.
A 40-50 cm sortáv nagyon sűrű, már belemenni nem tudok, mert néhol teljesen összeborult. Ez elég nagy gond a permetezésnél mert töröm a paprikát, nem is beszélve arról, hogy mi lesz majd szedéskor. Jövőre én is min 60 cm-re tervezem és legalább 15 cm tőtávra, mert ott ahol kihagyott a vetőgép a vége fele és csak egy-egy magot vetett el, ott darabosabbak a termések és szebbek a növények is.
Válasz #1910. hozzászólásra
Jövőre úgy vetem, mint ahogy palántázni szoktuk. Beállítom a tőtávot 12-15cm-re és ugyanezzel a kanállal 2-3 szemet fog dobni...
Válasz #1909. hozzászólásra
Mi is azt beszélgettük az emberemmel,hogy egységes 60 cm sortáv kéne a paprikába.Valóban szellőssebb,könnyebben művelhető,sokáig bele lehet menni ,és a betegség sem teperi le olyan könnyen.A tőtávolság is lehet lazább szerintem.Erre jó példa a hibridem.Tavaly Kalorez paprikán ,egy magányos száron 45 érett csövet számoltam meg.Piszok erős szára volt,és elágazva,mint egy fa.
Válasz #1904. hozzászólásra
Mostanra felszáradt a csemegekuki levele, nekiálltam szedni, erre megint rákezdett, most bőrig áztam. ![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
21mm volt.
Sortáv: Én eleve nem értem az 50cm-t. Az baromi sűrű, hogy lehet abban dolgozni? Én 75cm-re vetettem, így normálisan művelhető és nem is fülled be úgy.
Szabi, te miért nem dobsz képet soha a paprikádról?
amúgy Mélykúton az a divat, hogy kuki sortávra vetik, és így egész évben a kuki sorközművelővel tudnak benne mozogni+ közbe fejtrágyát is nyomnak neki
na végre itt is volt eső, persze jéggela virágokat rendezte![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
de legalaább volt
majd hozok képet
Válasz #1902. hozzászólásra
Azt mondják,felétek tegnap nagy eső volt.Nálunk eddig összesen 22 mm-a maival együtt.
Válasz #1903. hozzászólásra
mennyi mm ,nagyon sötét volt felétek délben
Válasz #1902. hozzászólásra
Wow, nekem csak tologatós van és a kanalassal kínlódok a csemegekukoricával, még a paprika jólvan ahogy van. Mennyibe kerül egy ilyen masina??
Kézi..........![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #1898. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Na ez tette be nálam tavaly a pontot a végére............
Válasz #1899. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Tudom, meg a dusnokiak is de már nagyon messze vagyok, és tényleg nem akarok több hekit. Kisebb terület és full intenzitás !!!
Ma megkértem az amazonekat, hogy túrjanak valami tárcsát aprómagra, repcéhez és fűszerhez.............érdekelte őket is a téma !!!!
Válasz #1897. hozzászólásra
Fajsziak spécin elvetik Szabi!Nekem is ők csinálják!
Válasz #1895. hozzászólásra
uborka mozaikvírus.Úgynevezett elaprózódást okoz,vagyis aprók a csövek.Nálam tavaly ilyen volt a szegedi 178 (ránézésre úgy látom,ez is az).
Válasz #1895. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Ezt a 40-50 cm sortávot sűrű vagy ritka ???
Már csak azért, mert 75 cm-re tervezem kivetni jövőre. Erre a kis területre ami nekem van nem veszek több milkáért spéci super aprómagvetőgépet............
Szerintetek a holnap esti permetezéskor a steward mellé rakjak-e amistart vagy cuproxatot? (többször úgy látom már nem tudok permetezni mert nagyon összeborult)
Csaba én is úgy látom, hogy ahol sűrű ott nem olyan jók lettek a kötések, mint ahol nagyobb a tőtávolság. Horinka Úr válaszára én is kíváncsi lennék.
Ezeket mai nap szedtem, a 6 db kb 60gr. Nagyon kicsinek találom, én kb 2x ekkorát vártam volna alaphangon. Nem igazán értem, mert a növények nagyok és erősek csak a termések ilyen girnyók. Írok Horinkának is, véleményezze Ő is, hátha tud okosat mondani. Ha mégis amiatt ilyen kicsik, mert túl sűrűn lett vetve annak ellenére hogy ritkítottam, meg rákérdeztem ennél a dinka Kollárnál, hogy- biztos nem kell ritkítani????- akkor akkora sallert adok ennek a pancsernak, hogy arról kódul. Véleményem szerint Tejcsi ez a 40 meg 50 cm-es sortáv minőségileg az ipari fűszer termelésére alkalmas, minőségi fűszert így nem lehet termelni. Kíváncsi vagyok, a tied milyen lesz.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726131354_P4010027.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726131422_P4010029.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726131447_P4010031.JPG)
nekem 1000nm-ből mondjuk az egy tizede már megérett olyan mintha más lenne a palánta vagy nem tudom telejsen eltér a többitől... érett egészséges piros kb a hétvégén már le kell szedni viszont a többi a mostani esőre annyira megbokrosodott hogy járni nem tudok és átlagban 15 cső van rajtuk (most örül a fejem)
Nyugtassatok meg, hogy ilyenkor még nem érik a paprika. Faterom mondta pár napja, de nem hittem neki, azt hittem csak a beteg, kényszerérett paprikák azok, de ma én is láttam olyan bogyókat aminek semmi baja azon kívűl hogy kicsi és görbe, de ép, egészséges. Ha ilyen méretnél kezd el érni, akkor beszántom az egészet, Kollárnak meg adok egy sallert.
Válasz #1889. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ma délután már láttam pár tövet, aminek lógott a levele... A baktérium is támad megint... ![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Steward-ot vegyél, én is holnap megyek érte, tegnap rendeltem. Nem olcsó mondjuk, van 170g-os kiszerelésben, az pont 1 ha adagja, tizensokezer Ft...
A mospilant kiröhögi...
Az eső olyan szinten elkerült, hogy a terület melletti földesúton áll a víz, a paprikára meg 1mm esett...
Holnap permetezek, aztán beszerelem a szórófejeket..