Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1689. hozzászólásra
van már elég sok kispapi,de van ami még csak most kezd virágozni,kicsit szét van húzva az állomány ilyen téren.Estére locsolás,ha minden összejön,de valami galiba biztos jön(ilyen ez az év)2-3 cm repedések vannak a földön,nagyon kell a csapadék.szombat permetezés:5L wuxal meg egy kis kasu.
Én is kiszórtam a többi területre is a nitrogént, jött rá azért 4mm eső, lélegzetvételnyi előnyt sikerült szerezni ezáltal, mert a csemegekukoricám így kibírja míg leöntözöm a paprikát alaposan.
Épp az időkép.hu-t nézem, hát megint elkerül 20-30-km-rel.
zsékó: most a manuális tolira kell kitalálnom valamit, az egytengelyes kistraktorra kell vennem egy blokkot, mert ez a régi kétütemű motor nem az igazi.
terület fele megöntözve, AN kiszórva, beivódva kapálás befejezve, tükör tiszta. Most, ha megpirul a teteje, akkor megtolizom, most akarok barkácsolni rá töltögető kapát.
12mm csapadékot tudok neki 3 óra alatt.
Meg hánytuk vetettük a dolgot, végül rendeltem egy 1,5 KW-os szivattyút a 0,6-os helyett, az talán elbír majd 4 szórófejet a mostani kettő helyett, akkor két nap alatt végzek. Meg van még egy nagyobb, Tisza2 méretű kalapácsos szórófejem is, ha azt elbírná, az lenne az igazi...
Az én állományomban meg főként ott van, ahol gyengébbek a növények és úgy látom ahol kevésbé védett helyen vannak. Azok a növények amelyeket többé -kevésbé gaz takart, makk egészségesek. Te tejcsi hmvhelyi vagy, én makói, gondolom a kasumint a környékről szerezted be. Megírnád nekem honnan? Ha esetleg neked sem publikus akkor írok email címet.
Igen,a Timár Zoltán volt nálam.Jubileum F1(erős).Nem palántázom,vetettem.120 ezer magból 83 ezres tőállományom lett.A palántázásnál 80 ezret ajánlanak!Ez kb 500.000 forint hektáronként(a palántázás egy millás tokkal-vonóval).A termés tövenként annál a fazonnál,akinél voltam Tataházán 64 deka volt tövenként,vagyis 320 mázsa/ha.Ez 4.800.000 árbevétel.Többet nem tudok.Kicsit macerás,oda kell figyelni.A lényeg : az április 2-án vetett hibridem és a május 25-én palántázott hibrid(ugyanaz a fajta) egyszerre kezdett virágozni.
zsékó milyen a hibrid fajtád (DélibábF1,SlágerF1?). Mennyi magot vettél? A Tímár Zoltán volt kint nálad megnézni az állományt? Én 2 éve vettem az első hibrid magomat (DélibábF1). Nagyon szépen fejlődnek és legalább 3-4 szer többet adnak mint a többi fajta még így is, hogy nem palántáztam én sem hanem rendesen szemenkéntivel vetettem és tényleg sokkal szebb volt és nagyobb. Mondtak neked valamit hogy mi az amit nagyon igényel a hibrid mag? Ha igen akkor írd már meg nekem is. Köszi
Kútból csak is éjszaka !!!! Illetve legjobb lenne egy kicsit pihenne, melegedne valahol, valamibe, mert rettentően hideg és elkap minden bacit, gombát.....
Nem lehetetlen kiritkítani, mi a fél hektárt 4en fél délután ritkítottuk ki kapával, innen a szünetek a sorokban, előtte olyan volt, mint a sövény... Kézzel ritkítani esélytelen.
Értem nagyon szépen köszönöm
még egy kérdésem lenne hogy milyen szivattyút ajánlotok jó ár-értek arányban kb 60-80 ft értékben garanciával együtt
ezt néztem:
http://tip-shop.hu/product.php?id_product=93
esetleg erről vélemény
és ez az gázos átalakítás mennyibe kerülne plusszba
Válasz #1639. hozzászólásra
nekem a föld elejéről indult,ahol megállt a víz és két hét alatt mindenütt beteg lett.Most már a friss hajtásokon nem látszik a betegség.
1,5 kasu+5L cuproxat+2kg mikramid(3OO literrel nyomattuk ki)
Igen,úgy gondolom.Nyomáscsökkentő,rácsatlakoztatva tomos benzincsap,azzal nagyon jól tudod adagolni a gázt.Kellékek:gázpalack,nyomáscsökkentő,tomos benzincsap,átlátszó műanyag cső kettő darab(egy kb 8 cm-es,ami összeköti a tomos bentincsappal a nyomáscsökkentőt,egy másik ,kb 60 cm,ami a tomos benzincspot köti össze a szivattyú karburátorával(ha jól tudom).Tudod gázzal és benzinnel is működtetni a szivattyút.
6390 hozzászólás
Válasz #1689. hozzászólásra
van már elég sok kispapi,de van ami még csak most kezd virágozni,kicsit szét van húzva az állomány ilyen téren.Estére locsolás,ha minden összejön,de valami galiba biztos jön(ilyen ez az év)2-3 cm repedések vannak a földön,nagyon kell a csapadék.szombat permetezés:5L wuxal meg egy kis kasu.
Mi ez a csend? Van már valakinek kis paprika a töveken?
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
zsékó, tennél fel képeket a hibridről, szerintem azt még nem láttuk.
köszi a válaszokat![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz #1684. hozzászólásra
Jaja, csak akkor még nem volt lombja, így nem kellett hajolni, hogy a tövéhez essen a cucc.
Válasz #1685. hozzászólásra
Bemész a legközelebbi mezőgazdasági boltba és kérsz egy műanyag csapadékmérőt.Leperkálsz kb. 700 forintot és boldogan távozhatsz!
Válasz #1679. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
"nemtom mennyi jött le, nincs mm mérőm
tényleg azt hol lehet venni ???"
Kiteszel egy párhuzamos oldalú edényt. (befőttes lemez edény).
Eső után megméred, hogy mennyi víz van benne.
Ha 2 cm, akkor 22 mm csapadék volt.
Ahol kevesebbet esett, mint mifelénk legyen nektek részetek benne.
Személyautóval járhatatlan felénk a határ.
Válasz #1681. hozzászólásra
Na látod!Ezért mondtam!
bármilyen mezőgazdasági boltban kapsz.Papid helyrejött?
Válasz #1681. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
én is szoktam ráhúzni egy csövet
az emberi leleményesség
Műtrágyaszóró rev. 1.1![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Tettem rá egy gégecsövet, így egyenes derékkal, nyújtott karral sétálgatok.
Én is kiszórtam a többi területre is a nitrogént, jött rá azért 4mm eső, lélegzetvételnyi előnyt sikerült szerezni ezáltal, mert a csemegekukoricám így kibírja míg leöntözöm a paprikát alaposan.
ma kiszórt pétisóra jött egy kis eső![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
nemtom mennyi jött le, nincs mm mérőm
tényleg azt hol lehet venni ???
de annyi hogy legalább kicsit belemosta a műkakit
ez életet mentett nálam 2 hét 35 fok után na meg ami a hét vége fele jön
jaaa, érdemes feltölteni, mert ma is fújt ez a barom szél, elég jól csavargatta, 1-2 ki is tört
Válasz #1676. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Épp az időkép.hu-t nézem, hát megint elkerül 20-30-km-rel.
zsékó: most a manuális tolira kell kitalálnom valamit, az egytengelyes kistraktorra kell vennem egy blokkot, mert ez a régi kétütemű motor nem az igazi.
Válasz #1675. hozzászólásra
Jó elképzelés,sok hasznát veszed majd!
Válasz #1675. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
én meg várom az esőt
Válasz #1674. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
na!
terület fele megöntözve, AN kiszórva, beivódva kapálás befejezve, tükör tiszta. Most, ha megpirul a teteje, akkor megtolizom, most akarok barkácsolni rá töltögető kapát.
na !
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
ma reggel szórtam 90 kg pétisót / 0,45 ha / a töve mellé, múltkor 55 kg-ot
próbáltam beletolizni, de a tolikapa mélységéid csont száraz a talaj
Üdv!
Egy kis érdekesség 420m2-en http://www.nyugatijelen.com/gazdasag/a_folias_hajtatott_hibrid_fuszerpaprika_termesztese.php
Amúgy mi is 3000-ért adtuk csak már elfogyott:)
Válasz #1671. hozzászólásra
Nem sok volt. Majd talán idén. Helyi kis piacokon árultam, meg háztól vitték.
Válasz #1670. hozzászólásra
mi 2800ért
hol szoktad kiárulni?
és mennyi volt tavaly neked?
Válasz #1667. hozzászólásra
Én 3000-ért árultam tavaly.
ohh elnézést:D
Válasz #1667. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
De ez őrölt papi, a kolléga meg nyersről ír............meg ma itt mindenki.......
Válasz #1665. hozzászólásra
nem értem ez a legolcsóbb hely most a neten:D
1kg 2250ft
vagy most nem egyről beszélünk?
http://www.paprikafutar.hu/index.php?lap=termekek&kat=1
12mm csapadékot tudok neki 3 óra alatt.
Meg hánytuk vetettük a dolgot, végül rendeltem egy 1,5 KW-os szivattyút a 0,6-os helyett, az talán elbír majd 4 szórófejet a mostani kettő helyett, akkor két nap alatt végzek. Meg van még egy nagyobb, Tisza2 méretű kalapácsos szórófejem is, ha azt elbírná, az lenne az igazi...
Válasz #1664. hozzászólásra
150Ft. Évek óta ennyi. Ha kevés területed van, akkor inkább kis piacra menj vele, ott 250-300Ft között el tudod adni.
idei szegedi80-as ára kb mennyi lehet majd valaki tippek?
Válasz #1661. hozzászólásra
az jó!Attila az állományt akkor végül nem ritkítottad ki?
Válasz #1660. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
150ft/kg
Kb reális is......
Én fólia alatt láttam, hogy csináltak hibridet, hekire szorozva 880 q volt.......igaz kb 4 milla volt a költsége......
Válasz #1657. hozzászólásra
Nálam nem igazán jelentkezett ez a probléma, Amalgerollal kezeltem már 2szer az állományt és nem terjedt tovább.
Válasz #1655. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Hogy jöttek ki ezek a számok?
Bocsánat hogy érdeklődök csak a 320 mázsát meg a 4,8M nem értem
előre köszönöm
Válasz #1656. hozzászólásra
inkább erre anieva@t-online.hu
Válasz #1656. hozzászólásra
tejcsi@citromail.hu
Válasz #1652. hozzászólásra
Attila nálad volt,vagy van a 178-asnál betegség?
Válasz #1644. hozzászólásra
Az én állományomban meg főként ott van, ahol gyengébbek a növények és úgy látom ahol kevésbé védett helyen vannak. Azok a növények amelyeket többé -kevésbé gaz takart, makk egészségesek. Te tejcsi hmvhelyi vagy, én makói, gondolom a kasumint a környékről szerezted be. Megírnád nekem honnan? Ha esetleg neked sem publikus akkor írok email címet.
Válasz #1652. hozzászólásra
Igen,a Timár Zoltán volt nálam.Jubileum F1(erős).Nem palántázom,vetettem.120 ezer magból 83 ezres tőállományom lett.A palántázásnál 80 ezret ajánlanak!Ez kb 500.000 forint hektáronként(a palántázás egy millás tokkal-vonóval).A termés tövenként annál a fazonnál,akinél voltam Tataházán 64 deka volt tövenként,vagyis 320 mázsa/ha.Ez 4.800.000 árbevétel.Többet nem tudok.Kicsit macerás,oda kell figyelni.A lényeg : az április 2-án vetett hibridem és a május 25-én palántázott hibrid(ugyanaz a fajta) egyszerre kezdett virágozni.
Válasz #1653. hozzászólásra
hopp
Válasz #1651. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
1ha-ra 1 mm = 10 m3
Válasz #1633. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
zsékó milyen a hibrid fajtád (DélibábF1,SlágerF1?). Mennyi magot vettél? A Tímár Zoltán volt kint nálad megnézni az állományt? Én 2 éve vettem az első hibrid magomat (DélibábF1). Nagyon szépen fejlődnek és legalább 3-4 szer többet adnak mint a többi fajta még így is, hogy nem palántáztam én sem hanem rendesen szemenkéntivel vetettem és tényleg sokkal szebb volt és nagyobb. Mondtak neked valamit hogy mi az amit nagyon igényel a hibrid mag? Ha igen akkor írd már meg nekem is. Köszi
Válasz #1647. hozzászólásra
nem számoltam
csak egy ötlet volt hírtelen
azért ha egy slagból a paprika tövéhez engedném a vizet, akkor csak nem kellene neki annyi víz mintha egy szórófejjel öntözöd
sztem egy 10-15 m3 már jól be tudnám locsolni így
Válasz #1649. hozzászólásra
Igen, kb így, ahol nagyon sűrű volt, ott 20-25cm-ként is ferdén bevágtam...
Válasz #1646. hozzászólásra
kb félméterenként odacsaptatok neki,vagy hogy csináltátok?
Válasz #1637. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Kútból csak is éjszaka !!!! Illetve legjobb lenne egy kicsit pihenne, melegedne valahol, valamibe, mert rettentően hideg és elkap minden bacit, gombát.....
Válasz #1636. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Azt már számoltad, hogy 1m3-ként kihordani a vizet az mennyi üzemanyag és így mennyibe kerül 1 mm csapadékod ???????
Válasz #1635. hozzászólásra
Láttam a képen, örülök neki. ![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Köszi.
Nem lehetetlen kiritkítani, mi a fél hektárt 4en fél délután ritkítottuk ki kapával, innen a szünetek a sorokban, előtte olyan volt, mint a sövény... Kézzel ritkítani esélytelen.
Válasz #1643. hozzászólásra
Értem nagyon szépen köszönöm
még egy kérdésem lenne hogy milyen szivattyút ajánlotok jó ár-értek arányban kb 60-80 ft értékben garanciával együtt
ezt néztem:
http://tip-shop.hu/product.php?id_product=93
esetleg erről vélemény
és ez az gázos átalakítás mennyibe kerülne plusszba
Válasz #1639. hozzászólásra
nekem a föld elejéről indult,ahol megállt a víz és két hét alatt mindenütt beteg lett.Most már a friss hajtásokon nem látszik a betegség.
1,5 kasu+5L cuproxat+2kg mikramid(3OO literrel nyomattuk ki)
Válasz #1641. hozzászólásra
Igen,úgy gondolom.Nyomáscsökkentő,rácsatlakoztatva tomos benzincsap,azzal nagyon jól tudod adagolni a gázt.Kellékek:gázpalack,nyomáscsökkentő,tomos benzincsap,átlátszó műanyag cső kettő darab(egy kb 8 cm-es,ami összeköti a tomos bentincsappal a nyomáscsökkentőt,egy másik ,kb 60 cm,ami a tomos benzincspot köti össze a szivattyú karburátorával(ha jól tudom).Tudod gázzal és benzinnel is működtetni a szivattyút.
Válasz #1641. hozzászólásra
ha négyütemű,nagyon egyszerű.Vidd el szerelőhöz.Ha két percnél tovább tart,akkor nagyon lusta!
Válasz #1638. hozzászólásra
Hogy gondolod pontosan?
vegyek egy benzines szivattyút és gázpalackkal vagy hogy?
Sajnos annyira nem értem