Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1484. hozzászólásra
zsolti a paprikádon kint vannak már a virág bimbók?
Most virágzáskor nem lehet rezezni,vagy ha már a virág bimbó kint van,már akkor sem?
Ez a réz kérdés azt jelenti,hogy óvatosan kell adagolni,ha a növény (esetleg gyümölcsfa) virágzásban van.Mert gerjeszthet olyan kémiai-biológiai folyamatokat,melyek hátrányosan érintik a termés kialakulását.Ha alacsony a rézdózis,kisebb a rézterhelés,ebből következik:kisebb a fitotoxicitási veszély.
Azért,mert ez nem Spanyolország!Ott ugyanis a legkisebb kocsmákban is lógnak a pult fölött a finom,speciálisan füstölt sertés sonkák.Amolyan borkorcsolyának!Ott a pengeéles kés és szelhetsz magadnak,ha szólsz a kocsmárosnak,ő papírvékony szeletet vág.Nagyon ízletesek,főleg,ha ilyen őrölt paprikát hintesz rá.
Bár még nagyon sokat kinn alszik a növény, de milyen lehetőségek vannak majd feldolgozásra? Mármint olyanra gondoltam, ha nem tudom eladni, de mi sem győzünk felfűzni, megszárítani, akkor hova lenne érdemes vinnem, hogy készítsenek belőle őrleményt és ez kb. mennyibe fáj nekem / őrlemény kg?
kapazin (vagyis kapálás).Ha még nincs közel a virágzás,esetleg command,de ez is attól függ,mekkorák a gyomok.Ezt preemergensen kellett volna megoldani!
nem erőltetem, csak egyszer leszórtam vele, nem akarom sok rézzel se terhelni a növényt. Azt tudom, hogy nem valami erős szer, de valamit csak használ. Igazából a rovarölő volt most a lényeg, mert idén még nem kapott. Következőre cuproxatot adok neki, és ha lesz rajta tünet, akkor Amistart is.
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy mit tud a Zöldpajzs. Fólia alatt pl. a paradicsomon nagyon bevált, nem kapta el semmilyen fertőzés és nagyon minimális más szert használtam, rezet abszolúte nem, néha egy kis Ridomil 68-at.
N fejtrágya 2. adagot szerintem jövő héten szóróm ki, ha jön eső. Adok neki talán 3.-at is, mert kombinátorozás előtt nem tudtam kiszórni semmit. Azután kapja majd a Yara 8-11-23-at 3-4x 50kg-ot a fél hektárra.
Nekem már 4 éve adott belőle a bilochimes képviselő, meg még egy csomó más csodaszert is, szerintem már forgalmazzák.Szinesítésre jó lombtrágya, de azért nem árt ha gyökéren veszi fel a kálium zömét.
A kákium nitrát az egy jó dolog, de ha fejtrágyaként adod, akkor nem lehet csek kézzel szórni sortőre és azonnal öntözés, mert nagyon éget, ráadásul az egyenletes éréshez kell, hogy egyszerre lehessen minél több paprikát szedni, én még mindig a permetezéses lombtrágyánál maradok, és kálium-nitrát helyett a K_Bomber 56-ot használom, ami 10%-kal magasabb káliumot tartalmaz. Ja, boltban ezt ne is keresd, mert nem kapható.
Szerintem még virágzás előtt adj neki 50-60 kg-ot(0,5 hektárod van ha jól emléxem)aztán termésnövekedéskor meg káliun -nitrát lenne a jó, vagy 50 kg.(ez kicsit drágább mint a pétisó, de kell a kálium miatt)
akkor elvileg virágzásban 2 alkalommal lefújom bórral + ha rakok mellé lombtrágyát/ amibe minden mikro-mezoelem van / az nem árt a virágzásnak illetve a kötődésnek ??
Arról nem is beszélve, hogy a Dithane, mármint a 45-ös amit sokan használnak, a vegyésmérnököm szerint annyira gyenge szer, hogy tápszer helyett adhatod a gyereknek.
Champion, Kaptán inkább, az ér is valamit.
Sziasztok, én azt mondom tapasztalatból, hogy ha 3-szor megfújod 3L/Ha Amalgerol prémiummal, többet ér mindennél. Az amalgerol miatt jobban viseli a szélsőséges időjárást, feltárja és a növény számára elérhetővé teszi a lehötött kolloidokat, mely mind tápanyagot tartalmaz.
Command igazán csak a kicsi(2-3)leveles gazokat viszi, nagyott megsárgítja kicsit, de aztán kiheverik.(paprikát nem bántja, van olyan aki 0,5 literrel ment egy hektárra, állományban)
ZZ jó az a pétisó, nem baj ha lassabban oldódik. ca viszont kell a paprikának.Kapáljad, lazítsad a talajt amikor csak tudod, nekem a képeidről úgy tűnik, hogy nem elég laza, levegős a földed, azt meg a papi nem szereti, jön a jóidő, majd felrántja a tiedet is.
Lefújtam negyedét commanddal 8ml/10L dózissal 1 hete. A gazok megsárgultak, de a friss levelek zöldek. Annyit értem el vele, hogy nyertem egy kis időt, amíg oda értünk, hogy kigazoljuk...
Szóval lehet, hogy a szikleveles, vagy 2-3 valódi leveles gazt elviszi, de fejlettebbet csak lelassítja. Nem az igazi, majd kipróbálom magasabb dózissal, mindenesetre a paprikán nincs tünet.
6390 hozzászólás
Így vín tejcsi, használtam kápia paprikában virágzásban és őszibarackban is, de semmi baja nem lett tőle.
http://www.szepzold.hu/cuproxat_fw_2_dl
Az egyetlen réztermék, amely még virágzásban is használható!*
zsolti a paprikádon kint vannak már a virág bimbók?
Most virágzáskor nem lehet rezezni,vagy ha már a virág bimbó kint van,már akkor sem?
Válasz #1486. hozzászólásra
most 2-jára mennyi műkaki adtál neki ?
most nézem, nagyon szép egységes az állományod
Válasz #1485. hozzászólásra
Én biztos nem fogom. Inkább adok neki mankoceb+felszívódó kombót.
akkor jobb ha virágzáskor nem is fújja az ember rézzel ?
Válasz #1481. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
a réz elemi méreg nagy dózisban, leállítja a sejtosztódást, így ha a virág be is köt, torzult termést hoz, de jellemzően be se köt a virág.
A mai szemle alapján nem úszom meg, holnap meg kell fújnom réz+amistar kombóval a paprikát.
Válasz #1482. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
aha
Válasz #1481. hozzászólásra
Ez a réz kérdés azt jelenti,hogy óvatosan kell adagolni,ha a növény (esetleg gyümölcsfa) virágzásban van.Mert gerjeszthet olyan kémiai-biológiai folyamatokat,melyek hátrányosan érintik a termés kialakulását.Ha alacsony a rézdózis,kisebb a rézterhelés,ebből következik:kisebb a fitotoxicitási veszély.
Válasz #1476. hozzászólásra
mi ez a réz kérdés??
virágzásban nem szabd réztartalmúval szórni?? vagy meddig lehet ??
Nem járok kocsmába , is itt is lenne rá kereslet mármint a füstölt paprikára .
Válasz #1478. hozzászólásra
Azért,mert ez nem Spanyolország!Ott ugyanis a legkisebb kocsmákban is lógnak a pult fölött a finom,speciálisan füstölt sertés sonkák.Amolyan borkorcsolyának!Ott a pengeéles kés és szelhetsz magadnak,ha szólsz a kocsmárosnak,ő papírvékony szeletet vág.Nagyon ízletesek,főleg,ha ilyen őrölt paprikát hintesz rá.
Jó estét jó szurkolást , itt miért nem szokás füstölt csípős fűszerpaprikát gyártani ? http://www.stahldirekt.hu/index.nof?nyelvid=1&cid=225&nyelvid=1&k1=70&k2=50&k3=53
Bár még nagyon sokat kinn alszik a növény, de milyen lehetőségek vannak majd feldolgozásra? Mármint olyanra gondoltam, ha nem tudom eladni, de mi sem győzünk felfűzni, megszárítani, akkor hova lenne érdemes vinnem, hogy készítsenek belőle őrleményt és ez kb. mennyibe fáj nekem / őrlemény kg?
Válasz #1474. hozzászólásra
Lehet,nyugodtan,hiszen nem virágzik.
Válasz #1473. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
de
írd meg az emilemre a facebook profilodat, nem talállak.
Válasz #1467. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120614212701_Foto0932.jpg)
Sokban függ a hatóanyagtól de általában 7nap kell hogy látszódjon a hatása.
Szerintetek ezt még lehet réz alapúval kezelni?
Válasz #1472. hozzászólásra
Csak nem Meteorit?:)
Válasz #1471. hozzászólásra
Igen, azzal. Kicsit sűrű lett, azok a hiányok, közök már a kapával történt ritkítás nyomai... ![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Köszi.
Szép egyöntetű állomány!Ezt a Hermex-el vetetted?
Válasz #1468. hozzászólásra
kapazin (vagyis kapálás).Ha még nincs közel a virágzás,esetleg command,de ez is attól függ,mekkorák a gyomok.Ezt preemergensen kellett volna megoldani!
egy hét
sziasztok nekem kétszikű gyomirtózni kéne sürgösen a paprikát de nem tudom milyet használjak
ebben kérnék segítséget.
Lefújtam az egyszikű irtóval a legfertőzöttebb sorokat, mennyi idő múlva kell látszania eredménynek?
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120614205336_Kep460.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120614205710_Kep468.jpg)
Precíziós műtrágyaszórómról még nem is tettem fel képet.
Állomány (mögöttem is van még):
Kiskertésznek!
A Kálium-nitrát tényleg annyira veszélyes?Kicsit bővebben lécci,hogyan lehet használni!
Válasz #1464. hozzászólásra
Na,ezek ésszerű és jó elgondolások,megfelelő ok-okozati összefüggéssel,logikai alapon!
Válasz #1450. hozzászólásra
nem erőltetem, csak egyszer leszórtam vele, nem akarom sok rézzel se terhelni a növényt. Azt tudom, hogy nem valami erős szer, de valamit csak használ. Igazából a rovarölő volt most a lényeg, mert idén még nem kapott. Következőre cuproxatot adok neki, és ha lesz rajta tünet, akkor Amistart is.
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy mit tud a Zöldpajzs. Fólia alatt pl. a paradicsomon nagyon bevált, nem kapta el semmilyen fertőzés és nagyon minimális más szert használtam, rezet abszolúte nem, néha egy kis Ridomil 68-at.
N fejtrágya 2. adagot szerintem jövő héten szóróm ki, ha jön eső. Adok neki talán 3.-at is, mert kombinátorozás előtt nem tudtam kiszórni semmit. Azután kapja majd a Yara 8-11-23-at 3-4x 50kg-ot a fél hektárra.
Válasz #1461. hozzászólásra
, szerintem már forgalmazzák.Szinesítésre jó lombtrágya, de azért nem árt ha gyökéren veszi fel a kálium zömét.
Nekem már 4 éve adott belőle a bilochimes képviselő, meg még egy csomó más csodaszert is
Válasz #1461. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
akkor neked honnan van ?
Válasz #1455. hozzászólásra
A kákium nitrát az egy jó dolog, de ha fejtrágyaként adod, akkor nem lehet csek kézzel szórni sortőre és azonnal öntözés, mert nagyon éget, ráadásul az egyenletes éréshez kell, hogy egyszerre lehessen minél több paprikát szedni, én még mindig a permetezéses lombtrágyánál maradok, és kálium-nitrát helyett a K_Bomber 56-ot használom, ami 10%-kal magasabb káliumot tartalmaz. Ja, boltban ezt ne is keresd, mert nem kapható.
Válasz #1459. hozzászólásra
ha sikerül szerezni akkor adok neki
mondjuk első kombinátorozás előtt kapott 400 kg/ha 6-28-30 NPK-t, remélem abból is lesz valami a paprika számára
Válasz #1458. hozzászólásra
aha
Válasz #1456. hozzászólásra
Kálium a minőséget adja meg(színeződés, beltartalom)
Válasz #1456. hozzászólásra
jaa , írtad termésnövekedéshez bocs
Válasz #1455. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
oké
a kálium az mért is kell neki kötéskor illetve után ??
valahol olvastam hogy fontos neki, de már elfelejt
Válasz #1453. hozzászólásra
Szerintem még virágzás előtt adj neki 50-60 kg-ot(0,5 hektárod van ha jól emléxem)aztán termésnövekedéskor meg káliun -nitrát lenne a jó, vagy 50 kg.(ez kicsit drágább mint a pétisó, de kell a kálium miatt)
Válasz #1453. hozzászólásra
Én terméskötődés után, mikor az első kötések bekötnek, akkor szoktam adni, a 3. fejtrágyát neki.
azt még nem írta senki hogy a második adag fejtrágyát mikor, mekkora korában és mennyit kell kiadni ??
3-ik fejtrágyánzás kell ??
Válasz #1448. hozzászólásra
akkor elvileg virágzásban 2 alkalommal lefújom bórral + ha rakok mellé lombtrágyát/ amibe minden mikro-mezoelem van / az nem árt a virágzásnak illetve a kötődésnek ??
Válasz #1450. hozzászólásra
Arról nem is beszélve, hogy a Dithane, mármint a 45-ös amit sokan használnak, a vegyésmérnököm szerint annyira gyenge szer, hogy tápszer helyett adhatod a gyereknek.
Champion, Kaptán inkább, az ér is valamit.
Válasz #1442. hozzászólásra
ja, ezt a dithánt minek erőltetitek? ebben a "nyálkás" időben a baktérium az igazán veszélyes, annak meg réz kell, dithane csak gombára jó.
Sziasztok, én azt mondom tapasztalatból, hogy ha 3-szor megfújod 3L/Ha Amalgerol prémiummal, többet ér mindennél. Az amalgerol miatt jobban viseli a szélsőséges időjárást, feltárja és a növény számára elérhetővé teszi a lehötött kolloidokat, mely mind tápanyagot tartalmaz.
Válasz #1447. hozzászólásra
bórt virágzás kezdetén adja, meg vagy 10 nap múlva még egyszer.
Válasz #1446. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
már 3 tolikapát és egy kapálást kapott.
de mindig úgyjártam, hogy amikor kész lett 1-2 nap és jött egy nagy eső-felhőszakadás és leverte a talajt
bórt szeretnék majd fújni a paprikára azt mikor hogy kell
mert úgye a bór elősegíti a terméskötődést
virágzás előtt is akarom szórni, de virágzás közben is lehet vagy még utánna is kell ???
Válasz #1442. hozzászólásra
Command igazán csak a kicsi(2-3)leveles gazokat viszi, nagyott megsárgítja kicsit, de aztán kiheverik.(paprikát nem bántja, van olyan aki 0,5 literrel ment egy hektárra, állományban)
ZZ jó az a pétisó, nem baj ha lassabban oldódik. ca viszont kell a paprikának.Kapáljad, lazítsad a talajt amikor csak tudod, nekem a képeidről úgy tűnik, hogy nem elég laza, levegős a földed, azt meg a papi nem szereti, jön a jóidő, majd felrántja a tiedet is.
Válasz #1431. hozzászólásra
de azért döntöttem a pétisó mellet, mert az hosszabb ideig kitart és van benne Ca és Mg is, ami nagyon fontos a paprikának
az biztos hogy sokkal nehezebben oldódik
Válasz #1443. hozzászólásra
Kééész, semmi. Küldj az emailemre facebook címed, megpróbállak én bejelölni...
Válasz #1440. hozzászólásra
Igen,bejelöltelek,küldtem egy harmadik üzenetet is,azt visszaigazolta,hogy elment,nem tudom,megkaptad-e-.
Válasz #1441. hozzászólásra
Ja igen, elfelejtettem lefényképezni.
Lefújtam negyedét commanddal 8ml/10L dózissal 1 hete. A gazok megsárgultak, de a friss levelek zöldek. Annyit értem el vele, hogy nyertem egy kis időt, amíg oda értünk, hogy kigazoljuk...
Szóval lehet, hogy a szikleveles, vagy 2-3 valódi leveles gazt elviszi, de fejlettebbet csak lelassítja. Nem az igazi, majd kipróbálom magasabb dózissal, mindenesetre a paprikán nincs tünet.
Ma megfújtam Dithane+Mospilan+Zöldpajzs kombóval.
Válasz #1440. hozzászólásra
zsolti a commandot kipróbáltad már állományra?