Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem rossz ez sem,de én fejtrágyázásra ammónium nitrátot ajánlanék.Egyrészt,mert koncentráltabb nitrogénforrás,mint a pétisó (27% helyett 34% nitrogént tartalmaz!),márészt racionális a hatása,hiszen sokkal gyorsabban oldódik,mint a pétisó.
Saját készítésű fűszerpaprikám van nagyon jó minőségű több étterembe hordom,de még van 80-100kg a 360kg-ból. Valakinek nincs szüksége őrölt paprikára 2000Ft ért adom. Nagy tételben (min.10kg) 1800Ft.
Ha tudtok segítsetek. Köszi mindenkinek.
Nálunk azt kapsz ami van, nem azt, amit kérsz. és holnap le akarom fújni, ha ma eláll az eső, különben bajban leszek. A command és a devrinol is kwizda termék, a select super is az. Most megnéztem a honlapon, azt írja, hogy állományban is teljes biztonsággal használható évelő és egynyári egyszikűek ellen.
A Select Supert ugye lehet használni állományban? Kellett gyorsan vegyek spec. egyszikű irtót, mert a terület egyik fele kezd durván begazosodni kakaslábfűvel....másik felében meg apró szulák van dögivel.
Válasz #1410 hozzászólásr
Ott nem a legjobb formában van a papi.A vegyszeresem szerint azon a részen inkább a kimosott command okozta a torzulást.Akkor 10perc alatt zúdult le 20mm eső.
Két napja toltam meg,most kezdhetem megint,ha lesz mit.
Én is láttam ezt az előrejelzést és nagyon de nagyon nem tetszik nem kéne jég mert akkor lelehet húzni a redőnyt az idei évre. Az eső még elmegy de a jég az = a katasztrófával. De hátha nem lesz semmi.
Még nem tudom de valószínű, hogy nem fogom kiritkítani. Van rajta levél foltosság de az amalgerolla már kezd elmúlni. Nem akartam gombaölővel leszórni mert eléggé megfogja a növekedésben tapasztaltam már az elmúlt években, ha majd jön az eső és párás lesz a levegő majd akkor fogom csak gombaölővel kezelni. Nagyon dörög az ég nem szeretném hogy essen mert holnap még be fejeznénk a gazolást.
Válasz #1395. hozzászólásra
én 5L nyomtam ki vetés előtt és 2L most a napokban az amalgerolból.
Attila te ritkítasz rajta,vagy hagyod így?Ez a levélfoltosság nem jelentkezett nálad(barna pontok a levélen)?
Már mint ki ki? Ez az enyém eléggé szép az állomány, jeget nem kapott, de nem is locsolom. Vetés előtt 10l/ha amalgerol és még most 1 hete 2l/ha. Ennyit csináltam neki semmi más, nem szeretem az indító (starter) műtrágyákat mert ha nem kap esőt akkor csak éget de még a műtrágyát sem szeretem, csak a folyékonyat.
Akkor nálam a 19mm édes kevés.
A kemény földben lehet valami, mert nekem a 0,5 ha fele totál homok, a másik fele agyag és az agyagos részen kb 3 cm a paprika,akkora mint ZZ képein, a homokos részen pedig 10x akkora. Hihetetlen mennyire szét van nőve az állományom.
Válasz #1389. hozzászólásra
ZZ nem lehet hogy kemény volt neki a föld és lefogta,csak azért mert nekem a henger után néhol,ahol nem tudtam fellazítani,ott nem úgy nőtt mint a többi.
6390 hozzászólás
Válasz #1439. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ismerősnek is bejelöltél? Nem kaptam semmit.
Válasz #1438. hozzászólásra
Akkor nem tudom,mi van.A kimenő üzenetaimnél mutatja,hogy elment.
Válasz #1437. hozzászólásra
Stimmel. :) De még mindig nem kaptam se üzenetet, se az üzenőfalamon nincs semmi.
Válasz #1433. hozzászólásra
Kertész leszek,fát nevelek.......?
Pedig küldtem újból.
Válasz #1434. hozzászólásra
Akit érdekel, jelölje ismerősnek:
Gazdálkodók, Őstermelők Baráti Köre a Facebook-on
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Tényleg, nincs a facebookon egy gazdákat tömörítő oldal?
Mert ha nincs, akkor létrehozom és lehet csatlakozni.
Válasz #1431. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
még mindig nem kaptam semmit facebookra.
Válasz #1429. hozzászólásra
Én is tolikapázok holnap. Eddig 1szer toliztam, illetve egyszer teljesen kigazoltuk.
AN jobb fejtrágyázni, mert elolvad két szem esőtől is.
Én még egyszer adok neki 50kg-ot, legközelebbi nagyobb eső előtt.
Válasz #1430. hozzászólásra
Nem rossz ez sem,de én fejtrágyázásra ammónium nitrátot ajánlanék.Egyrészt,mert koncentráltabb nitrogénforrás,mint a pétisó (27% helyett 34% nitrogént tartalmaz!),márészt racionális a hatása,hiszen sokkal gyorsabban oldódik,mint a pétisó.
múlt héten kiszórtam 55 kg pétisót a fél hekire
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
mikor szórjam a következő adagot és mennyit célszerű szórni
csak pétisóm van
vagy kellene majd még egy 3 szórás is ??
Válasz #1423. hozzászólásra
köszi a biztatást
most jól leverte megint az eső, kezdthetem újra tolikapázni, már 3 szor megcsináltam, hozzáteszem szép tiszta is
mindig mikor megcsináltam 1-2 nap és jól megázott
Válasz #1427. hozzászólásra
nem kaptam semmit.
http://www.facebook.com/#!/kovacs.zsolt.925
Válasz #1426. hozzászólásra
Nálam a helyzet ugyanez!Üzentem a facebockodra!
szépen, finoman lejött 20mm eső, nagyon kellett. Már benne van a virágbimbó nekem is.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Saját készítésű fűszerpaprikám van nagyon jó minőségű több étterembe hordom,de még van 80-100kg a 360kg-ból. Valakinek nincs szüksége őrölt paprikára 2000Ft ért adom. Nagy tételben (min.10kg) 1800Ft.
Ha tudtok segítsetek. Köszi mindenkinek.
Válasz #1422. hozzászólásra
Dupla-tripla adaggal elképzelhető.
Válasz #1417. hozzászólásra
ZZ a sok eső után hétvégén jön a kánikula és megugrik az állomány.Kezd azért kikupálódni a tied is.
Én egyszikű irtására Panterát használtam nálam a fenyér cirokkal volt baj, de mindet kivitte állományban kezeltem.
Válasz #1420. hozzászólásra
és holnap le akarom fújni, ha ma eláll az eső, különben bajban leszek. A command és a devrinol is kwizda termék, a select super is az. Most megnéztem a honlapon, azt írja, hogy állományban is teljes biztonsággal használható évelő és egynyári egyszikűek ellen.
Nálunk azt kapsz ami van, nem azt, amit kérsz.
Válasz #1418. hozzászólásra
Inkább Agil kéne!Az a biztos!
Hi all!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120612131648_C360_2012-06-06-20-36-31.jpg)
A mienk múlt héten lett ültetve, tépett palánta, Meteorit ez akkor készült kép.Ja és a technika hozzá.
A Select Supert ugye lehet használni állományban? Kellett gyorsan vegyek spec. egyszikű irtót, mert a terület egyik fele kezd durván begazosodni kakaslábfűvel....másik felében meg apró szulák van dögivel.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
itt is volt jég, de mivel kicsi a paprikám
megint egy kis jég![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120611214219_jeg.JPG)
Válasz #1414. hozzászólásra
Én még az esőt is megúsztam,a hét végén öntözök.
Megúsztátok a jeget?Itt nagyon minimális volt.
Én meg várom az esőt mint a .....k a messiást, de eddig 0mm csapadék esett :(
Moderálta: (3932) 2013-11-12 09:18:09
Válasz #1410 hozzászólásr
Ott nem a legjobb formában van a papi.A vegyszeresem szerint azon a részen inkább a kimosott command okozta a torzulást.Akkor 10perc alatt zúdult le 20mm eső.
Két napja toltam meg,most kezdhetem megint,ha lesz mit.
Válasz #1409. hozzászólásra
tegnap este már kaptunk jeget vásárhelyen,de elenyésző volt.Remélem elkerül mindenkit!
Válasz #1407. hozzászólásra
Az első belvízet mennyire heverte ki?
Én is láttam ezt az előrejelzést és nagyon de nagyon nem tetszik nem kéne jég mert akkor lelehet húzni a redőnyt az idei évre. Az eső még elmegy de a jég az = a katasztrófával. De hátha nem lesz semmi.
Az előrejelzés szerint Dél-Magyarországon 30mm eső+5cm jég![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz #1404. hozzászólásra![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
35mm csapadék zúdult rá az este
már másodjára lett egy kisebb tavacskám.
Válasz #1400. hozzászólásra
Igen ez idei vetés, én magam vetettem kis vetőgéppel.
Válasz #1402. hozzászólásra
Őrűltség lenne azt mondani,hogy ne búslakodj,de igyekezlek megnyugtatni:a paprika több napot kibír víz alatt,jobban tűri a belvízet mind a kukorica.
visszatérve a hitvány paprikámhoz
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
nem hengereztem
őszi szántás, tavasszal 2 alkalommal rugókapás kombinátorral elmunkálva
igazából arra gondolok hogy szar lehetett a vetőmag, vagy tavaly kuki volt benne és Lumax+ milagró -val gyomírtva és abból maradhatott valami még
Hajnali látvány![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120610054743_viz2.JPG)
kapálás elmarad
Válasz #1388. hozzászólásra
Ez idei magról vetett ????????
Sziasztok!Elvesztem itt a regisztrációs adatokban,végre sikerült megoldani,köszönet tejcsinek!
Válasz #1396. hozzászólásra
Még nem tudom de valószínű, hogy nem fogom kiritkítani. Van rajta levél foltosság de az amalgerolla már kezd elmúlni. Nem akartam gombaölővel leszórni mert eléggé megfogja a növekedésben tapasztaltam már az elmúlt években, ha majd jön az eső és párás lesz a levegő majd akkor fogom csak gombaölővel kezelni. Nagyon dörög az ég nem szeretném hogy essen mert holnap még be fejeznénk a gazolást.
Válasz #1395. hozzászólásra
én 5L nyomtam ki vetés előtt és 2L most a napokban az amalgerolból.
Attila te ritkítasz rajta,vagy hagyod így?Ez a levélfoltosság nem jelentkezett nálad(barna pontok a levélen)?
Válasz #1392. hozzászólásra
Már mint ki ki? Ez az enyém eléggé szép az állomány, jeget nem kapott, de nem is locsolom. Vetés előtt 10l/ha amalgerol és még most 1 hete 2l/ha. Ennyit csináltam neki semmi más, nem szeretem az indító (starter) műtrágyákat mert ha nem kap esőt akkor csak éget de még a műtrágyát sem szeretem, csak a folyékonyat.
Akkor nálam a 19mm édes kevés.
A kemény földben lehet valami, mert nekem a 0,5 ha fele totál homok, a másik fele agyag és az agyagos részen kb 3 cm a paprika,akkora mint ZZ képein, a homokos részen pedig 10x akkora. Hihetetlen mennyire szét van nőve az állományom.
Válasz #1389. hozzászólásra
ZZ nem lehet hogy kemény volt neki a föld és lefogta,csak azért mert nekem a henger után néhol,ahol nem tudtam fellazítani,ott nem úgy nőtt mint a többi.
Válasz #1388. hozzászólásra
Attila ez ki... szép!!!
Válasz #1390. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
az enyém kb 80mm csapadék+jéget egyszer