Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.83 FtUSD399.84 FtCHF435.35 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Áááá jó az ami benne van. Csak kap egy kis szervátültetést. Új csapágyak, hüvelyek, gyűrűk, szelepek, szelepvezetők, szimeringek,olajpumpa. 2éve, éjszaka elment az egyik vízcsövem és mire rájöttem hol a hiba megfőztem kicsit a motort. Azóta kicsit nehezebben indult, nagy volt a kartergáza és kicsit csipegette az olajat is(3-4liter egy periódus alatt) és már gyengélkedett is. Így most, mivel a sok esőtől úgyse nagyon tudunk dolgozni nekiestünk és szétborítottuk. 15000óraután meglepően jó bőrben van a belseje. A főtengelye gyári alapméret felső tűréshatára alatt van 0,01mm rel(szóval valószínűleg erre köszörülték a gyárba. Ha még két századot leköszörülnénk belőle akkor lenne a gyári alapméret alsó határán, minden csapja tükörfényes egyenletes. Szóval nem köszörüljük, kap egy új csapágysort és megy vissza a helyére. Hüvelyeknek van egy kis válla de imitt-amott még látni bennük a gyári hónolást de ezeket cseréljük, olajlehúzó gyűrű 3 hengerbe be volt sülve. Gyűrűk kopottak 2mmes gyűrűhézagok vannak. Dugókon még rajta az esztergakés nyoma, gyűrűhornyok nincsenek kiverődve, gyári méreten vannak. Ezek visszamennek. Hajtókar csapszegperselyek kicsit billegnek, cseréljük. Olajpumpa belseje ránézésre kopottas, cseréljük. Szelepvezetők kopottak, szeleptányérok beverődve. mindkettőt cseréljük, fészkeket újramarjuk, csiszoljuk. Aztán össszecsavarozzuk és reméljük 15000óráig megint csak olajcsere lesz rajta.
Fergaszony ma megadta magát, két kocsi búzát kellett volna elvinnie, de a másodikat már nem bírta felhúzni a marcó hídra.
Hibajelzés a fergaszonyná mán megszokott magas színvonalú semmi hehe.
Visszajelezné vajh e csodás gíp ha a légszűrője lenne eltömődve?
Esetleg az üzemanyag rendszeribe valami dúgúlás??
Komolyabb baja ne legyen mer akkó ...
Megellett a 6497-es traktorunk!
Bal hátul a külső kerékcsapágy ropog morog csikorog az anyját.
Zsírozható, kenve is volt előírás szerint de valószínűleg sűrűbben kellett volna zsírozni. Nomeg a függesztett nagy 3-4 tonnás eszköz is rátett biztosan két lapáttal. 8.szezonját tapossa a gép.
Válasz #19004. hozzászólásra
Mert gázfröccsel indul:-)
A szabályzó házon lévő kis hengeres szelep kiakasztja a fogasléc határolást, és maximális töltettel indul. A szelep addig kap feszültséget, amíg indítasz. Utána újra határol.
Egyes forgó elosztósoknál nincs ilyen, hidegben van is baj az indítással:-)
Egy angol nyelvű fórumon megtaláltam a gépkönyvet,de angol sajnos:(Amúgy ami a váltónál a kuplung helyén van,amit konderternek/tök,citrom/hívnak,ereszti az olajat,meg olyan mintha csuszna.Ezenkívül kell neki egy komplett motorgenerál,utána tuti lessz:)
Dehogyis!akkor megy tönkre ha 4-5km/h-val vergődik pattog slippel rugdosik egy gép.
Ha 8-10-12-kkel dolgozol mégha be is van terhelve a motorja a hajtásláncnak sokkal könyebb és nem bántódik. Annál jobb minél gyorsabban tudsz dolgozni egy adott gépkapcsolattal, akkor van lendület, annál jobban kímélődnek a hajtások.
A motor meg úgyis bírja a terhelést azért van, hogy dolgozzon.
Tavaly szántottam egy kötöttebb földet, 2D-ben nem akart 1600-tól többet fordulni, 3A-ban pedig vitte kényelmesen. Nem hittem volna én sem, hogy ennyire lehet érezni azt a plusz 10 lovat.
Értem, de mondjuk a fogyasztás különbség lényeges? Vagy amennyivel több a fogyasztás annyival gyorsabb is a munka? És te mit gondolsz, tönkretehető a gép ha "sokat" használnám a + erős fokozatokban?
Ha 3. csoportban tudsz vele dolgozni akkor nem nehéz a meló.
Nehéznek akkor nehéz amikor a 2B fokozat is sok neki maradjunk ennyiben.
3A fokozatban 10körül lheet vele dolgozni, kicsit lasabban is ha leveszed a gázt meg gyorsabban is ha jobban pörgeted.
Ritkán tudunk 3A-ban szántani, repül a gépezet olyankor, és amúgy érezni a plussz lóerőt, vettem olyat észre rajta, hogy húztam egy 4,2-es ásóboronát és 2D-ben vitte rendesen de azért lehetett érezni rajta, hogy nem kis eszközt húz magához képest. Azért kipróbáltam 3A-ban is eggyel magasabb fokozatban és ott meg mintha mit sem húzott volna ollyan könnyedén ment hogy csak na
Az 5455ös MF 112 ló, no most a power boost 3ik és 4ik sebességben 125 lóra erősíti a motort. No most az érdekel engem, hogy ebben a két sebeségben ahol 125 ló van lehet hosszútávon dolgozni is, vagy ez csak szállításra van? Fogyasztáson is érezhető ez a + teljesítmény növekvés? Mert ahogy nézem a táblázatot még 2 d-ben is 8 km/h körüli tempót tud a gép (persze ha jó a táblázat), és én kicsit kevesellem még a szántásra is ezt a tempót, főleg ha jók a körülmények, és szóval ezért érdekel h lehet e valami következménye ha a 3. sebességben dolgozok hosszútávon nehéz melót a géppel?
Szerintem megéri a rotor már csak a szintentartás végett is. Beállítom, hogy meddig engedje és a trakival csak ledobom, nem kell mindég állítgatni a hidraulikával a mélységet. És azért elég emberesen szét is veri a hantokat, főleg ha jobbak a körülmények és kicsit gyorsabban bírom húzni.
Én nem kértem ezt utána mert nettó 200 körül lett volna, 1 tárcsasort 400-ba hoztak volna , de előbb ki akartam próbálni h mit csinál simán, mert gondolom vissza már nem vennék ha lejáratom róla a festéket .
Válasz #18986. hozzászólásra
ezt a lazitót hogy olyan könnyű húzni?
Nekünk egy sima 3 késes van(letŕk) amiröl egy kés levan véve mert 55cm körül nem birja a 1025.3as mtz se homokon se feketébb földön.
Ez a gyári utána, vagy ez vagy e nélkül lehet rendelni, legalábbis 2 éve még ez volt a helyzet amikor vettük. Láttam más gyártmányoknál több megoldást is, de van más eszközünk is ettől a gyártól és nagyon meg vagyunk vele elégedve, így ez melett döntöttünk. Mi nagyrészt búza vetés előtt meghúzzuk, aztán kap még egy tárcsát és általában elég szép magágy sikeredik ebből a kombinációból.
Nekem is ebből van 7 késes oldalszárnyakkal, / homokon vagyok / 125 lovas ferga kaparászik ha lentebb szalad, mert nem kértem hozzá a rögtörőt ami szintezné is, a 180-as Fiat jobb sújban van hozzá . Nem láttál e 1 sor tárcsával , vagy tüskéshengerrel beforgatja e az arasznyi árvakelést a lassú haladási sebességével, vagy ez a gyári rögtörő való csak utána, és külön tárcsázni normál tárcsával vetéshez ?
Az elődje van nekünk, illetve a 7622-esnek, ami még 6497-es típusszámon fut.
Mire kell? kezdjük ott, hány hektár milyen talaj, eszközpart domborzat...
De szerintem bármilyen gazdaságban megállja a helyét bármilyen talajon, példának hoznám magunkat, középkötött lapos jó szántótól a mocsok ragadós meredek erpdált veresnyirokig minden van, réti fekete is, homok kivételével minden játszik.
Marha jó masína, akárki akármit mond kategóriájában mindig is a legjobb volt és lesz is ez a gépszéria.
Ügyes, takarékos de jót húz és szívós teljesítmény leadással bíró szerkezet.
Szomszédéknak most hozzák a 7622-est ha lesz időm ma meg is nézem kipróbálom
24427 hozzászólás
Válasz #19026. hozzászólásra
Van neki teteje, egyik felén pala másikon pedig trapéz lemez. 4,3m az ereszmagasság.
Válasz #19025. hozzászólásra
Áááá jó az ami benne van. Csak kap egy kis szervátültetést. Új csapágyak, hüvelyek, gyűrűk, szelepek, szelepvezetők, szimeringek,olajpumpa. 2éve, éjszaka elment az egyik vízcsövem és mire rájöttem hol a hiba megfőztem kicsit a motort. Azóta kicsit nehezebben indult, nagy volt a kartergáza és kicsit csipegette az olajat is(3-4liter egy periódus alatt) és már gyengélkedett is. Így most, mivel a sok esőtől úgyse nagyon tudunk dolgozni nekiestünk és szétborítottuk. 15000óraután meglepően jó bőrben van a belseje. A főtengelye gyári alapméret felső tűréshatára alatt van 0,01mm rel(szóval valószínűleg erre köszörülték a gyárba. Ha még két századot leköszörülnénk belőle akkor lenne a gyári alapméret alsó határán, minden csapja tükörfényes egyenletes. Szóval nem köszörüljük, kap egy új csapágysort és megy vissza a helyére. Hüvelyeknek van egy kis válla de imitt-amott még látni bennük a gyári hónolást de ezeket cseréljük, olajlehúzó gyűrű 3 hengerbe be volt sülve. Gyűrűk kopottak 2mmes gyűrűhézagok vannak. Dugókon még rajta az esztergakés nyoma, gyűrűhornyok nincsenek kiverődve, gyári méreten vannak. Ezek visszamennek. Hajtókar csapszegperselyek kicsit billegnek, cseréljük. Olajpumpa belseje ránézésre kopottas, cseréljük. Szelepvezetők kopottak, szeleptányérok beverődve. mindkettőt cseréljük, fészkeket újramarjuk, csiszoljuk. Aztán össszecsavarozzuk és reméljük 15000óráig megint csak olajcsere lesz rajta.
Válasz #19024. hozzászólásra
jó a gépszín!!!! A tetejére mit teszel?
Válasz #19024. hozzászólásra
Így volna hely nagyobb motornak is
Noh kicsit megnöveltem a tengelytávot a fergán...
Válasz #19018. hozzászólásra
Igaz kicsit nagyobb de lehet,hogy megéri megnézni: itt
Válasz #19021. hozzászólásra
6485 nekem jelezte már párszor az üzemanyag rendszer akadozását.
A mienknek mostanság melegedni támadt kedve. Félbe is kellett szakítani a tárcsázást. Kicsit rendbe tettük ma, remélem holnap már nem fog hátráltatni.
Fergaszony ma megadta magát, két kocsi búzát kellett volna elvinnie, de a másodikat már nem bírta felhúzni a marcó hídra.
Hibajelzés a fergaszonyná mán megszokott magas színvonalú semmi hehe.
Visszajelezné vajh e csodás gíp ha a légszűrője lenne eltömődve?
Esetleg az üzemanyag rendszeribe valami dúgúlás??
Komolyabb baja ne legyen mer akkó ...
sziasztok valaki tudna nekem tapasztalatokat mondani a 8600-as sorozatról 2011 utániakra gondolnék.
elönyei hibái fogyasztás stb .előre is köszi
Helló mindenkinek! Régebbi típusú ferguson traktor automata váltója menet közben fel le kapcsolgat ,mit lehet tenni vele, hol keressem a hibát
Nem tud valaki egy eladó 80le körüli mf traktort 4 milla környékén pl.3065, 3060 300-as széria, esetleg 4200-as ha belefér érdekelne.
Üdv mindenkinek! Lenne egy nagyon fontos kérdésem: mf 3085 traktoron, vagy társaikon hol lehet megtalálni az alvázszámot beleütve az alvázba?
Megellett a 6497-es traktorunk!
Bal hátul a külső kerékcsapágy ropog morog csikorog az anyját.
Zsírozható, kenve is volt előírás szerint de valószínűleg sűrűbben kellett volna zsírozni. Nomeg a függesztett nagy 3-4 tonnás eszköz is rátett biztosan két lapáttal. 8.szezonját tapossa a gép.
Válasz #19014. hozzászólásra
Persze, meg lesz az is idővel ha kitapasztalok mindent rajta.
Válasz #19013. hozzászólásra
Szép, gratula, majd élménybeszámolót azért írhatsz és később ha már "mindent" megtapasztalsz, akkor egy gépítéletet is fogyasztást is.
Végre megjött, egyenlőre elég furcsa orosz és kínai után, de majd pár nap után talán megszokom.
Válasz #19009. hozzászólásra
Grat hozzá! Faxa gép! És a francia vadparaszt stílusodhoz is illenek!
Válasz #19010. hozzászólásra
Válasz #19009. hozzászólásra
Na és mi volt az első???? Csak nem egy piros franciabugyi!?
Elkövettük íletünk 2. legnagyobb hibáját, megint pirosat és franciát vettünk hehe.
Nemillik ide, de azé betolom a képet hehe.
Válasz #19006. hozzászólásra
Nekem csak ez van, de hívd föl Pistabátyánkat, ő biztos megmondja.
Senki?
Üdv mit jelent a következő hibakód?
1 hosszú szünet 8 hosszú szünet 5 rövid????
Tudja valaki?
Válasz #19004. hozzászólásra
Mert gázfröccsel indul:-)
A szabályzó házon lévő kis hengeres szelep kiakasztja a fogasléc határolást, és maximális töltettel indul. A szelep addig kap feszültséget, amíg indítasz. Utána újra határol.
Egyes forgó elosztósoknál nincs ilyen, hidegben van is baj az indítással:-)
sziasztok miért csinálhatja a MF 8160 amikor beinditom akkor ojan mintha gázfröccsel inditaná egy jonagy füstcsóva kiséri a jelenséget
Válasz #19001. hozzászólásra
m1 híradó
Válasz #19000. hozzászólásra
a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát hehe
Viccet féretéve volt egy közös ismerős aki ide küldte őket
Válasz #19000. hozzászólásra
Miért médiasztár? Van még Budapest TV?
Válasz #18996. hozzászólásra
Médiasztár, hogy tudtak megtalálni??
Egy angol nyelvű fórumon megtaláltam a gépkönyvet,de angol sajnos:(Amúgy ami a váltónál a kuplung helyén van,amit konderternek/tök,citrom/hívnak,ereszti az olajat,meg olyan mintha csuszna.Ezenkívül kell neki egy komplett motorgenerál,utána tuti lessz:)
Válasz #18997. hozzászólásra
nekem volt egy ilyen gépem eladtuk valami önkkormányzatnak mi a baja miért kell rajz ? olyan öreg hogy nem hiszem hogy lesz hozzá rajz
Üdvözlet!
Valaki tudna segíteni,hogy Massey Ferguson MF50B kotró rakodóhoz honnan tudok szerezni magyar gépkönyvet,szerelési ábrákat,ilyesmi?Köszönöm!
Válasz #18994. hozzászólásra
Dehogyis!akkor megy tönkre ha 4-5km/h-val vergődik pattog slippel rugdosik egy gép.
Ha 8-10-12-kkel dolgozol mégha be is van terhelve a motorja a hajtásláncnak sokkal könyebb és nem bántódik. Annál jobb minél gyorsabban tudsz dolgozni egy adott gépkapcsolattal, akkor van lendület, annál jobban kímélődnek a hajtások.
A motor meg úgyis bírja a terhelést azért van, hogy dolgozzon.
Válasz #18993. hozzászólásra
Tavaly szántottam egy kötöttebb földet, 2D-ben nem akart 1600-tól többet fordulni, 3A-ban pedig vitte kényelmesen. Nem hittem volna én sem, hogy ennyire lehet érezni azt a plusz 10 lovat.
Válasz #18993. hozzászólásra
Értem, de mondjuk a fogyasztás különbség lényeges? Vagy amennyivel több a fogyasztás annyival gyorsabb is a munka? És te mit gondolsz, tönkretehető a gép ha "sokat" használnám a + erős fokozatokban?
Válasz #18992. hozzászólásra
Ha 3. csoportban tudsz vele dolgozni akkor nem nehéz a meló.
Nehéznek akkor nehéz amikor a 2B fokozat is sok neki maradjunk ennyiben.
3A fokozatban 10körül lheet vele dolgozni, kicsit lasabban is ha leveszed a gázt meg gyorsabban is ha jobban pörgeted.
Ritkán tudunk 3A-ban szántani, repül a gépezet olyankor, és amúgy érezni a plussz lóerőt, vettem olyat észre rajta, hogy húztam egy 4,2-es ásóboronát és 2D-ben vitte rendesen de azért lehetett érezni rajta, hogy nem kis eszközt húz magához képest. Azért kipróbáltam 3A-ban is eggyel magasabb fokozatban és ott meg mintha mit sem húzott volna ollyan könnyedén ment hogy csak na
Az 5455ös MF 112 ló, no most a power boost 3ik és 4ik sebességben 125 lóra erősíti a motort. No most az érdekel engem, hogy ebben a két sebeségben ahol 125 ló van lehet hosszútávon dolgozni is, vagy ez csak szállításra van? Fogyasztáson is érezhető ez a + teljesítmény növekvés? Mert ahogy nézem a táblázatot még 2 d-ben is 8 km/h körüli tempót tud a gép (persze ha jó a táblázat), és én kicsit kevesellem még a szántásra is ezt a tempót, főleg ha jók a körülmények, és szóval ezért érdekel h lehet e valami következménye ha a 3. sebességben dolgozok hosszútávon nehéz melót a géppel?
Válasz #18990. hozzászólásra
Szerintem megéri a rotor már csak a szintentartás végett is. Beállítom, hogy meddig engedje és a trakival csak ledobom, nem kell mindég állítgatni a hidraulikával a mélységet. És azért elég emberesen szét is veri a hantokat, főleg ha jobbak a körülmények és kicsit gyorsabban bírom húzni.
Válasz #18987. hozzászólásra
Én nem kértem ezt utána mert nettó 200 körül lett volna, 1 tárcsasort 400-ba hoztak volna , de előbb ki akartam próbálni h mit csinál simán, mert gondolom vissza már nem vennék ha lejáratom róla a festéket .
Válasz #18988. hozzászólásra
Ez középlazitó, 40-50cm-ig ajánlott, a kések 40cm közökkel vannak, a szárnyak szinte átérik a kések közeit, 5-6km sebességet ajánlott a kereskedő .
ezt a lazitót hogy olyan könnyű húzni?
Nekünk egy sima 3 késes van(letŕk) amiröl egy kés levan véve mert 55cm körül nem birja a 1025.3as mtz se homokon se feketébb földön.
Ez a gyári utána, vagy ez vagy e nélkül lehet rendelni, legalábbis 2 éve még ez volt a helyzet amikor vettük. Láttam más gyártmányoknál több megoldást is, de van más eszközünk is ettől a gyártól és nagyon meg vagyunk vele elégedve, így ez melett döntöttünk. Mi nagyrészt búza vetés előtt meghúzzuk, aztán kap még egy tárcsát és általában elég szép magágy sikeredik ebből a kombinációból.
Válasz #18962. hozzászólásra
Nekem is ebből van 7 késes oldalszárnyakkal, / homokon vagyok / 125 lovas ferga kaparászik ha lentebb szalad, mert nem kértem hozzá a rögtörőt ami szintezné is, a 180-as Fiat jobb sújban van hozzá . Nem láttál e 1 sor tárcsával , vagy tüskéshengerrel beforgatja e az arasznyi árvakelést a lassú haladási sebességével, vagy ez a gyári rögtörő való csak utána, és külön tárcsázni normál tárcsával vetéshez ?
az is jo volna már tegnap és ma a TLT -t csináltuk ha ojan hiba van ugyis szerelő van hogy lehetne hozzájutni
Válasz #18983. hozzászólásra
Kezelési utasítás van.Motor váltó nincs.
jo lenne konkrét az egész könyv vagy fénymásolata rola vagy valami hasonló
Válasz #18981. hozzászólásra
Mi kellene?Nekem 8140 van,közel ugyan az.
Helló nem tud valaki massey fergusson 8160 hoz gépkönyvet?vagy szerelési utmutatót?
Válasz #18977. hozzászólásra
Az elődje van nekünk, illetve a 7622-esnek, ami még 6497-es típusszámon fut.
Mire kell? kezdjük ott, hány hektár milyen talaj, eszközpart domborzat...
De szerintem bármilyen gazdaságban megállja a helyét bármilyen talajon, példának hoznám magunkat, középkötött lapos jó szántótól a mocsok ragadós meredek erpdált veresnyirokig minden van, réti fekete is, homok kivételével minden játszik.
Marha jó masína, akárki akármit mond kategóriájában mindig is a legjobb volt és lesz is ez a gépszéria.
Ügyes, takarékos de jót húz és szívós teljesítmény leadással bíró szerkezet.
Szomszédéknak most hozzák a 7622-est ha lesz időm ma meg is nézem kipróbálom
Válasz #18978. hozzászólásra
Persze, ha a járműkategóriánál azt is "T"-vel jelölik a forgalmiba.