Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.83 FtUSD390.47 FtCHF430.85 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
MF 3085-nél a motor olajnyomás jelzés lehetséges, hogy ugy müködne, hogy csak járó motornál gyúl ki az égő, ha nincs nyomás??
Ma jöttem rá h inditás előtt nem jelzi, hogy nincs nyomás, csak valami kattog halkan a műszerfalban, viszont ha a motornál letestelem a szálat akkor kugyúl a visszajelző égő és megszünik a kattogás.
Mondjuk az is lehet h csak a jeladó mondta be az unalmasat
Igen. Én tavaly csináltam az enyémet de már nem emlékszem pontosan hogy van. Valami körmös anya tolja be a szimering futóhüvelyét a tengelyen és ez feszíti meg kúpkerék csapágyait vagy valami ilyesmi.
Válasz #16122. hozzászólásra
A szimeringet nem tudjuk, valami 6 lyukú kör alakú fedél/csavar van ott azt nem tudtuk levenni.
Egyébként fel-le nem mozog a híd, királycsap jó, csak előre-hátra van egy kis mozgás.
Bordák épek!
Mármnit a csonkot vagy a szimeringet nem tudtátok kiszedni? Az hogy előre hátra mozog a híd nem nagy baj. Esztergályossal csináltatsz hozzá hézagolót és kész. DE megüllve nincs a híd. a királycsap perselye nincs kikopva, Ép a borda a difin? Mert ha nem akkor az már nagyobb baj.
Nah, tegnap volt nálunk a szerelő és megnézte a folyásokat a hasa alatt. (Mf 8140 traktor)
Kell vagy 3 helyre 1-2 gumigyűrű meg szimering, ez nem is lenne olyan nagy baj! De!
Az első hídtól is jött egy kis olaj, ahol a csonk belemegy a hídba, ott van egy bordás csonk, azt nem tudtuk kiszedni az istennek se, valamilyen speciális szerszám kellene hozzá.
Továbbá kell egy hézagoló gyűrű a hídhoz, mert van egy 4 mm-es mozgása a hídnak előre-hátra.
Üdv. Fiat és new holland gépeink vannak, de most néztünk 6460as fergusont. valakinek lennének tapasztalatai evvel a géppel kapcsolatba vagy infói? Vonzó benne az új sisu diesel motor ami állítólag jól fogyaszt és jobb mint a perkins. Előre is kösz!
Szevasztok. ma néztem ki magamnak egy MF 3085 trakit ,szerintetek mi az ami álltalában probléma szokott lenni vele. Az amit most észrevettem, az első féltengelynél szivárog az olaj. a féket nagyon kell taposni hogy fogjon,a hasa alatt cseppen az olaj, lehet hogy a főtengely szimering? a sebességváltó karok szerintem nagyon mozognak, kilehetnek a csuklópontjai? vagy ezeké ilyen? nem müködik jobboldalt fent a kijelző. a tulaj azt mondja elem kell bele. előre is köszönöm a segitséget.
köszi,mi is ebben reménykedünk.
Én azt mondom igy nyugodtabb a lelkünknek, láttuk a belét és nincs nagyon tönkrevágva, amit kell kicseréljük és hátha jo lesz.
Ez az irányváltóban egy bolygómű. Egy részét elnyírta a csavaroknak, egy része meg fel volt lazulva, kikoptak, már menet se volt rajtuk. Elképzelhető, hogy amikor szét volt szedve előző gazdájánál nem lettek rendesen meghúzva és kilazultak.
Hát árba n nem a leghúzósabb, mindenképpen új kell bele.
Kell bele egy lamella is az E fokozaté.
Teljesen összeégett, mert a feszítő rugók meggörbültek valamiért és állandóan hajtott, nem oldott rendesen. Ezért rángatott fékezéskor is, azt mondják a szerelők.
Meg persze 100 üo-ra se volt a váltóolajba és full sötét volt már.
Szerencse hogy szét lett huzva igy ezt is kicseréljük benne.
Az anyagköltsége nem nagy neki hála, az összes tömítéssel meg a bolygóművel, rugókkal,csavarokkal,rögzítökkel olyan 200 körül lesz, a munka dij lesz sok, az olyan 500-600.
De minden változhat még.
Engem az is érdekelne hogy miért nyírta el? mert ha így elszakította őket, akkor ott valaminek szorulnia kellett, vagy nem?
Különben nem úgy néz ki mint ami a legolcsóbb alkatrész a gépben
Na meg visszaolvastam és ott van tényleg az irányváltó is. ha se előre se hátra nem ment a gép akkor az irányváltó behajtó részénél lesz a gond valószínűleg. De ilyen terhelés alatti irányváltóst még nem is láttam igazán közelről.
Ha a belsejében van a hiba akkor vlami olyamit írtak hogy a behajtás bemegy akifelé viszont nem jön ki semmi nyomaték valami elnyíródhatott belül vagy ilyesmi esetleg? Ha gumitömítés lenne akkor a nyomás se lett volna meg a váltóban szerintem.
Hol lehet ilyet látni? Elég belenyúlósnak néz ki.Én személy szerint gumitömítésekre tippeltem magamban, aztán a többieket olvasva már nem is tudom mire tippeltem volna igazán
Hamar le akarod lövetni a poént?
Hála istennek nem hiába lett széthúzva, mindenképpen szét kellett hozzá, meg mást is találtunk benne, amit okvetlen cserélni kell.
De szerencsénk volt hála!!!
24427 hozzászólás
Válasz #16127. hozzászólásra
Nincs abban az áramkörben semmi elektronika, persze, hogy világítania kell gyújtáson. Rossz a gomba.
MF 3085-nél a motor olajnyomás jelzés lehetséges, hogy ugy müködne, hogy csak járó motornál gyúl ki az égő, ha nincs nyomás??
Ma jöttem rá h inditás előtt nem jelzi, hogy nincs nyomás, csak valami kattog halkan a műszerfalban, viszont ha a motornál letestelem a szálat akkor kugyúl a visszajelző égő és megszünik a kattogás.
Mondjuk az is lehet h csak a jeladó mondta be az unalmasat
Válasz #16123. hozzászólásra
Igen. Én tavaly csináltam az enyémet de már nem emlékszem pontosan hogy van. Valami körmös anya tolja be a szimering futóhüvelyét a tengelyen és ez feszíti meg kúpkerék csapágyait vagy valami ilyesmi.
Válasz #16124. hozzászólásra
Igaz, hát nem vagyok egy nagy műszerész, de ezért vannak a szerelők!
Válasz #16121. hozzászólásra
az a csonk a kúpkerék vége,csúnya lenne hogy csak úgy kijárna
Válasz #16122. hozzászólásra
A szimeringet nem tudjuk, valami 6 lyukú kör alakú fedél/csavar van ott azt nem tudtuk levenni.
Egyébként fel-le nem mozog a híd, királycsap jó, csak előre-hátra van egy kis mozgás.
Bordák épek!
Válasz #16121. hozzászólásra
Mármnit a csonkot vagy a szimeringet nem tudtátok kiszedni? Az hogy előre hátra mozog a híd nem nagy baj. Esztergályossal csináltatsz hozzá hézagolót és kész. DE megüllve nincs a híd. a királycsap perselye nincs kikopva, Ép a borda a difin? Mert ha nem akkor az már nagyobb baj.
Nah, tegnap volt nálunk a szerelő és megnézte a folyásokat a hasa alatt. (Mf 8140 traktor)
Kell vagy 3 helyre 1-2 gumigyűrű meg szimering, ez nem is lenne olyan nagy baj! De!
Az első hídtól is jött egy kis olaj, ahol a csonk belemegy a hídba, ott van egy bordás csonk, azt nem tudtuk kiszedni az istennek se, valamilyen speciális szerszám kellene hozzá.
Továbbá kell egy hézagoló gyűrű a hídhoz, mert van egy 4 mm-es mozgása a hídnak előre-hátra.
Szanberg!
A szendrői kollégáimról van riport a duna tévén. Lehet köztük vannak az "inasaid" is. Dicsérd meg őket, szépen beszélnek!
Üdv. Fiat és new holland gépeink vannak, de most néztünk 6460as fergusont. valakinek lennének tapasztalatai evvel a géppel kapcsolatba vagy infói? Vonzó benne az új sisu diesel motor ami állítólag jól fogyaszt és jobb mint a perkins. Előre is kösz!
Szevasztok. ma néztem ki magamnak egy MF 3085 trakit ,szerintetek mi az ami álltalában probléma szokott lenni vele. Az amit most észrevettem, az első féltengelynél szivárog az olaj. a féket nagyon kell taposni hogy fogjon,a hasa alatt cseppen az olaj, lehet hogy a főtengely szimering? a sebességváltó karok szerintem nagyon mozognak, kilehetnek a csuklópontjai? vagy ezeké ilyen? nem müködik jobboldalt fent a kijelző. a tulaj azt mondja elem kell bele. előre is köszönöm a segitséget.
Válasz #16115. hozzászólásra
pontosan nem tudni, valamit a 3. csoportba cseréltek. 6300 ora
Válasz #16091. hozzászólásra
én már jártam abba műhelybe mindig van bent valami!
Válasz #16113. hozzászólásra
Az előző gazdája minek húzta szét? Mennyi üóra van benne?
Válasz #16113. hozzászólásra
Különben egész baráti lett az alkatrész ár. Csak nem akar ezután már semmit kiköpni...
Válasz #16112. hozzászólásra
köszi,mi is ebben reménykedünk.
Én azt mondom igy nyugodtabb a lelkünknek, láttuk a belét és nincs nagyon tönkrevágva, amit kell kicseréljük és hátha jo lesz.
Válasz #16111. hozzászólásra
Sajnálom, hogy így jártatok remélem a következő 10000 üó t nyugodtan fogjátok vele megtenni!
Válasz #16110. hozzászólásra
gondolom yes, apum tárgyalta le az anyagiakakat
Válasz #16107. hozzászólásra
bruttó?
Válasz #16107. hozzászólásra
6500 bruttó?
Válasz #16106. hozzászólásra
De ugye bár ez egy homlokrakos gép. Joval több a bontani és az összerakni valo is. A komplett felépítményt le kellett szedni meg a millio cső.
Válasz #16105. hozzászólásra
6500
Az 5-6kilót sokallottam volna nem kicsit!
Három hozzáértő rutinos szerelő jó helyen szétborítja seperc alatt!
Magtár órabére????
Válasz #16102. hozzászólásra
Nem....
2-3 ember dolgozik rajta és kb 60-70 munkaorát számoltak rá,de elég jo fölészámoltak, Helyesbítek 400-500 de ez is ráhagyással.
Válasz #16101. hozzászólásra
De tényleg, hogy lesz a munkadíj annyi?
Válasz #16101. hozzászólásra
500-600?
vagyis 2 ember 1 álló hónapig dolgozik rajta?
Válasz #16099. hozzászólásra
Ez az irányváltóban egy bolygómű. Egy részét elnyírta a csavaroknak, egy része meg fel volt lazulva, kikoptak, már menet se volt rajtuk. Elképzelhető, hogy amikor szét volt szedve előző gazdájánál nem lettek rendesen meghúzva és kilazultak.
Hát árba n nem a leghúzósabb, mindenképpen új kell bele.
Kell bele egy lamella is az E fokozaté.
Teljesen összeégett, mert a feszítő rugók meggörbültek valamiért és állandóan hajtott, nem oldott rendesen. Ezért rángatott fékezéskor is, azt mondják a szerelők.
Meg persze 100 üo-ra se volt a váltóolajba és full sötét volt már.
Szerencse hogy szét lett huzva igy ezt is kicseréljük benne.
Az anyagköltsége nem nagy neki hála, az összes tömítéssel meg a bolygóművel, rugókkal,csavarokkal,rögzítökkel olyan 200 körül lesz, a munka dij lesz sok, az olyan 500-600.
De minden változhat még.
Válasz #16099. hozzászólásra
Pedig de! Most már ez a legolcsóbb.
Válasz #16098. hozzászólásra
Engem az is érdekelne hogy miért nyírta el? mert ha így elszakította őket, akkor ott valaminek szorulnia kellett, vagy nem?
Különben nem úgy néz ki mint ami a legolcsóbb alkatrész a gépben
Válasz #16097. hozzászólásra
Elnyírta a csavarokat. Melyik alkatrész ez?
Akkor itt a megfejtés!
Válasz #16089. hozzászólásra
Csak mert az elején Kecskemétet emlegettél, reméltem hogy itt van
Válasz #16094. hozzászólásra
Na meg visszaolvastam és ott van tényleg az irányváltó is. ha se előre se hátra nem ment a gép akkor az irányváltó behajtó részénél lesz a gond valószínűleg. De ilyen terhelés alatti irányváltóst még nem is láttam igazán közelről.
Válasz #16091. hozzászólásra
Ebbe a házba a kuplung meg a power van szerintem. Nem melékszem már mit írtatok, hol szünik meg az erőátvitel. Na ott nyíródott el valami.
Válasz #16092. hozzászólásra
fogaskerék megforgott a tengelyen vagy valami borda eltűnt, esetleg tengely elnyíródott. De hát ettől közelebbit ne várjál, legalábbis tőlem.
Válasz #16090. hozzászólásra
Alakul.... langyos!
Kis segítség, hogy merre kell keresni a hibát! :D
Válasz #16088. hozzászólásra
Ha a belsejében van a hiba akkor vlami olyamit írtak hogy a behajtás bemegy akifelé viszont nem jön ki semmi nyomaték valami elnyíródhatott belül vagy ilyesmi esetleg? Ha gumitömítés lenne akkor a nyomás se lett volna meg a váltóban szerintem.
Válasz #16088. hozzászólásra
Nem... ez az elképzelés hideg.
Pont ilyet Szolnokon a magtár kft-nél lehet látni, mert ez ott van :d
Válasz #16085. hozzászólásra
Hol lehet ilyet látni? Elég belenyúlósnak néz ki.Én személy szerint gumitömítésekre tippeltem magamban, aztán a többieket olvasva már nem is tudom mire tippeltem volna igazán
Válasz #16086. hozzászólásra
Hamar le akarod lövetni a poént?
Hála istennek nem hiába lett széthúzva, mindenképpen szét kellett hozzá, meg mást is találtunk benne, amit okvetlen cserélni kell.
De szerencsénk volt hála!!!
Válasz #16085. hozzászólásra
Phűűű!
Szabad a gazda! De a akkor ezekszerint nem hiába lett széthúzva. Nagy a baj vagy csak xopatós?
Nagy sokára újra jelentkezem, de immáron felvilágosodva.
Megvan a hunyó!!!
Jöhetnek a tippek!!!
Ha szabad lesz a gazda elmondom! :D
Válasz #16082. hozzászólásra
Nem meri mert hanyatt rántja a permetezö
Válasz #16080. hozzászólásra
megvette a perkinst is ,és sárgára festve Cater néven van a traktorokban
Válasz #16081. hozzászólásra
frontsúlyt tedd le vegyszerezéshez te talajtaposó gyilok!!!
Válasz #16081. hozzászólásra
már olyan rég fórumoztam hogy elfelejtettem beilleszteni videót!
Válasz #16079. hozzászólásra
pedig jelentős motorgyártó,csak a nagyobb szegmensben
Válasz #16078. hozzászólásra
én továbbra is így tudom, de ezvan ráírva így tudják az emberek mi is ez