Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem kell azt javítgatni!
Majd ha netán kell akkor szólok.
Az első hajtásnál van valami hatékony módszer a bordás tengelyek-hüvelyek csilingelésének eltüntetésére? A napokban leszedtem a tengelyt és bekentem sziloplaszttal a bordákat mindenhol. Hátha a bordák fogárkaiban ott marad. Meglátjuk meddig bírja.
Ha nagyon úgy érzed hogy kell, akkor van online katalógus, és adok hozzáférhetőséget.
Viszont!
Annyira sok speckó van, hogy többször előfordult, hogy többen rosszul rendeltek, és most itt nézegetjük hogy mit is lehetne kezdeni ezekkel az alkatrészekkel. Kutyaház.....tyúkól.....váza....hamutartó....
ennek ellenére aki úgy érzi, nagyon szivesen adok hozzáférhetőséget.
dobjon ide egy emailt:mfpisti@hfcnetwork.hu
De akkor elköszörülök valami gazdag beta kulcsot oszt megtekerem. :) Hőlégfúvóval érdemes rámelegíteni? Múltkor csávó menőzött vele aztán leesett az állam hogy mit kitekert egy hőlégfúvó segítségével...
Nem esküszöm meg rá de nekem úgy rémlik hogy itt a mh. szárában van a belső menet a gömbfejen meg a külső. a mh szárát meg csak nem kéne összepüfölnöm. :)
Köszörülj egy kulcsot, tekerd ki teljesen, hogy abban az irányban max. kint legyen a szár, plusz püföld meg a rossz fejet úgy, hogy alulról rátartasz egy nehezebb kalapáccsal. Meg fog lazulni a ragasztó.
Még egy kérdés: A kormányszervo mh. szára körbe tud forogni a házában? KI kellene cserélnem ez egyik belső összekötő gömbfejet amit még tavaly hoztál... jövő hónapban műszaki vizsgás lesz a gép. De a villáskulcsaim mind szélesek, nem mennek rá a mh. négyszögletű nyakára hogy ellentartsak lazításhoz. Megpróbálhatom ellentartás nélkül meglazítani vagy köszörüljek el egy kulcsot?
Az azért ölhette a kuplungot, főleg ha nem is vigyáztak rá, de nagyon szépen megy a gép ahogy elnéztem, ha netán mégis csak az jön össze és nem a 85 vagy 89-es akkoris meg leszek elégedve ha jól fog menni.
Ez így van ahogy mondod.Mondjuk hozzá kell tenni hogy a mienken mielőtt elhoztuk elöl-hátul ikerkerék volt.Azért azt sem szereti a kuplung pláne hogy még turbósítva is van.De ez így van minden trakinál.
Tetszeni most már a 3095 jobban tetszik mert tudom h mivel jobb mint a 3080, amugy ha eljutok odáig biztos h egyszer amit lehet mindent kiprobálok rajta, mondjuk mindig keül valami apróság de azért pl egy kuplumg már elég szép árban van...
Hát a váltó 4 sebességes szinkron, egyben terepváltó is.Külön irányváltó is van.Az öregebb szériánál , ahol még nem alkalmazták az elektomosságot, ott még az irányváltón volt szinronosan az AB tartomány.Mondjuk mi ,,belenyúltunk'' a szarba egy pöppet mert a kuplungot még előző gazdája szétnyúzta.Nem volt lehetőség próbakörre és nem gondoltuk hogy bibis a dolog.Kuplung kompletten,2 karmantyú és a lendkerék az axiálnál 300.000 volt.Osztrákból csak 210.000 lett volna de későn találltuk meg és maradt az axiálos.De ez a mi hibánk is volt mert próba nélkül nem szabad gépet venni.Ilyennel vigyázni kell, mert ehez nem kap az ember minden sarkon alkatrészt.De ha egyszer jó,és megbecsülöd akkor örök élet meg egy nap.
Lehet hogy nem pontosan írom de a forgatónyomaték és a fordulatszám fordítottan arányos. Ezért nagyobb sebességeknél (ahol nagyobb a fordulat) kisebb és egyenletesebb a terhelés mint alacsony fordulaton. + Ha kardánkapcsolásnál teszi még rá a lóerőt az szerintem azért van mert amikor valami gépet hajtatsz akkor szétoszlik a teljesítmény nem az összes a lehajtásra megy.
múltkor írta valaki aszem JD-s topic-ba hogy a JD gyár nehéz talajmunkához minimum 7km/h sebességet ajánl a gépeihez mert ezalatt már olyan nagy és egyenletlen terhelés éri az erőátvitelt hogy az károsodhat.
Válasz #9747. hozzászólásra
Mivel terhelem túl? Az előbb írtam, hogy 3a ba is lehet szántani könnyű talajon. Ha valaki így használja akkor mivan? Ez nem olyan nagy teljesítmény növelés. Ha nem bírná nem tették volna bele.
Valahol kardán kapcsolásnál adja a + erőt ott mivan?
Egyszer olvastam valami olyasmit, hogy "egy ember intelligenciáját ott lehet meglátni hogy hogyan bánik az olyan embertárasaival akiktől nem függ". Szóval szerintem nagyvonalúan és helyesen cselekedtek.
Mivan akkor, ha a sebváltó vezérlő küld egy jelet a motorvezérlőnek egy! gyúkbélen. Már ha van ilyen hogy sebváltó vezérlő meg motor vezérlő. Akkor csak az a kérdés van e jel vagy nincs. De lehet ennél bonyolultabb is.
frizi kösz a segitséget sokat segitettél. Erdekelne még ezeknek a tipusoknak a sebváltó müködése, és hogy mennyire birják a strapát? A motort azt mar ismerem más gépböl és arra roszat nem tudnek mondani...
Ha valaki tud egy oldalt a váltók müködéséről please
Szeva sanyeee.Nekünk egy éve van egy 3080-as Ferga mint azt a képen is láthatod.Még a régi gazdija turbósította.Egyszerű gép de precíz.Én a 3085 és 3095-öst ajánlanám jobban mert ezek 4 terhelés alatt kapcsolható fokozattal rendelkeznek, tehát 32 sebességesek.A mienkbe csak 2 fokozat van tehát csak 16 sebességes ami majdnem kevés.Nameg a 3095-ös gyárilag turbós.Ezen belül van a számológépes (datatronic)meg a számítógép félével (autotronic)rendelkező változat is.Egy szó mind 100 egyik sem rossz választás.
Megpróbáljuk megoldani valahogy, csak irtó bele kell ásni magunkat a kapcsolási rajzokba, ill utána kell néznem, hogy milyen jelet kér hová a motorvezérlő.
Rajta vagyunk.
24434 hozzászólás
Válasz #9783. hozzászólásra
Nem kell azt javítgatni!
Majd ha netán kell akkor szólok.
Az első hajtásnál van valami hatékony módszer a bordás tengelyek-hüvelyek csilingelésének eltüntetésére? A napokban leszedtem a tengelyt és bekentem sziloplaszttal a bordákat mindenhol. Hátha a bordák fogárkaiban ott marad. Meglátjuk meddig bírja.
Válasz #9782. hozzászólásra
Nem.
Neked is kell online katalógus?
Válasz #9781. hozzászólásra
Szeva!
Lesz mini saját stand az agromashon?
Válasz #9778. hozzászólásra
nézd meg a postafiókod.
Ha gondod van a belépéssel, szólj!
Válasz #9763. hozzászólásra
Forglmiba 120 lónak van írva.Jó föld helyett inkább homokbányához hasonlítanám.De egy kis ganéval majd rásegítünk ha lessz alkalm.
Válasz #9778. hozzászólásra
ok
Válasz #9777. hozzászólásra
Ment mail
Válasz #9776. hozzászólásra
Ha nagyon úgy érzed hogy kell, akkor van online katalógus, és adok hozzáférhetőséget.
Viszont!
Annyira sok speckó van, hogy többször előfordult, hogy többen rosszul rendeltek, és most itt nézegetjük hogy mit is lehetne kezdeni ezekkel az alkatrészekkel. Kutyaház.....tyúkól.....váza....hamutartó....
ennek ellenére aki úgy érzi, nagyon szivesen adok hozzáférhetőséget.
dobjon ide egy emailt:mfpisti@hfcnetwork.hu
Válasz #9775. hozzászólásra
Pisti,Mf alkatrészkatalógust nem tesztek ki a honlapotokra? Nem is értem ez miért nem elérhető online.
Válasz #9772. hozzászólásra
azzal is vagy "puskával" , de óvatosan!!!!!!!!!!!
az előbb azért nem írtam.
Melegre is enged a ragasztó!!!!
Válasz #9772. hozzászólásra
betámasztod az első hídhoz,és a másikat tekered simán szét jön
Válasz #9771. hozzászólásra
értem.
Válasz #9770. hozzászólásra
De akkor elköszörülök valami gazdag beta kulcsot oszt megtekerem. :) Hőlégfúvóval érdemes rámelegíteni? Múltkor csávó menőzött vele aztán leesett az állam hogy mit kitekert egy hőlégfúvó segítségével...
Válasz #9770. hozzászólásra
Jól mondod, de ne a munka henger szárát püföld. Inkább a rossz gömbfejet. A rezgéstől is elenged.
Válasz #9769. hozzászólásra
Nem esküszöm meg rá de nekem úgy rémlik hogy itt a mh. szárában van a belső menet a gömbfejen meg a külső. a mh szárát meg csak nem kéne összepüfölnöm. :)
Válasz #9767. hozzászólásra
Köszörülj egy kulcsot, tekerd ki teljesen, hogy abban az irányban max. kint legyen a szár, plusz püföld meg a rossz fejet úgy, hogy alulról rátartasz egy nehezebb kalapáccsal. Meg fog lazulni a ragasztó.
Válasz #9767. hozzászólásra
körbefordul
Válasz #9766. hozzászólásra
Értem.
Még egy kérdés: A kormányszervo mh. szára körbe tud forogni a házában? KI kellene cserélnem ez egyik belső összekötő gömbfejet amit még tavaly hoztál... jövő hónapban műszaki vizsgás lesz a gép. De a villáskulcsaim mind szélesek, nem mennek rá a mh. négyszögletű nyakára hogy ellentartsak lazításhoz. Megpróbálhatom ellentartás nélkül meglazítani vagy köszörüljek el egy kulcsot?
Válasz #9765. hozzászólásra
Azoknál a traktoroknál, ahol nem esik szó ilyenről ott előbb utóbb szóba kerül.........keserű lesz!
Válasz #9764. hozzászólásra
Üdv!
Ebből az "alacsony sebességen tilos nagy terhelés"-ből mi a valóság? Tényleg van ilyenről szó szakmai berkekben?
Válasz #9749. hozzászólásra
elvileg 130 helyett 140 lóerő.
Bőven elbírja.
170-ig megy ez a hajtáslánc, és még túl is kell méretezve legyen.
Válasz #9756. hozzászólásra
Hello! Hány lovas így ez a masina? Szépen viszi a 4 vasat.Faca jó fődnek tűnyik...
Válasz #9761. hozzászólásra
Még várom Szanbergtől a méreteket. Mi fog érdekelni pontosabban?
Válasz #9759. hozzászólásra
Na sikerült is?
Azt tudod hogy engem is érdekelni fog!
Válasz #9758. hozzászólásra
Az azért ölhette a kuplungot, főleg ha nem is vigyáztak rá, de nagyon szépen megy a gép ahogy elnéztem, ha netán mégis csak az jön össze és nem a 85 vagy 89-es akkoris meg leszek elégedve ha jól fog menni.
Válasz #9746. hozzászólásra
Szanberg! Ment mail!
Válasz #9757. hozzászólásra
Ez így van ahogy mondod.Mondjuk hozzá kell tenni hogy a mienken mielőtt elhoztuk elöl-hátul ikerkerék volt.Azért azt sem szereti a kuplung pláne hogy még turbósítva is van.De ez így van minden trakinál.
Tetszeni most már a 3095 jobban tetszik mert tudom h mivel jobb mint a 3080, amugy ha eljutok odáig biztos h egyszer amit lehet mindent kiprobálok rajta, mondjuk mindig keül valami apróság de azért pl egy kuplumg már elég szép árban van...
szántás ez lessz az
próbálok egy vidit rakni
videó
Válasz #9743. hozzászólásra
Hát a váltó 4 sebességes szinkron, egyben terepváltó is.Külön irányváltó is van.Az öregebb szériánál , ahol még nem alkalmazták az elektomosságot, ott még az irányváltón volt szinronosan az AB tartomány.Mondjuk mi ,,belenyúltunk'' a szarba egy pöppet mert a kuplungot még előző gazdája szétnyúzta.Nem volt lehetőség próbakörre és nem gondoltuk hogy bibis a dolog.Kuplung kompletten,2 karmantyú és a lendkerék az axiálnál 300.000 volt.Osztrákból csak 210.000 lett volna de későn találltuk meg és maradt az axiálos.De ez a mi hibánk is volt mert próba nélkül nem szabad gépet venni.Ilyennel vigyázni kell, mert ehez nem kap az ember minden sarkon alkatrészt.De ha egyszer jó,és megbecsülöd akkor örök élet meg egy nap.
Válasz #9750. hozzászólásra
Lehet hogy nem pontosan írom de a forgatónyomaték és a fordulatszám fordítottan arányos. Ezért nagyobb sebességeknél (ahol nagyobb a fordulat) kisebb és egyenletesebb a terhelés mint alacsony fordulaton. + Ha kardánkapcsolásnál teszi még rá a lóerőt az szerintem azért van mert amikor valami gépet hajtatsz akkor szétoszlik a teljesítmény nem az összes a lehajtásra megy.
múltkor írta valaki aszem JD-s topic-ba hogy a JD gyár nehéz talajmunkához minimum 7km/h sebességet ajánl a gépeihez mert ezalatt már olyan nagy és egyenletlen terhelés éri az erőátvitelt hogy az károsodhat.
Válasz #9749. hozzászólásra
Ez a váltó és lehajtás van a 4 hengeresen és a 6hengereseken is 150le-ig.Szerintem a kisebbeken meg lehet csinálni,de a nagyokon nem valószínű.
Mivel terhelem túl? Az előbb írtam, hogy 3a ba is lehet szántani könnyű talajon. Ha valaki így használja akkor mivan? Ez nem olyan nagy teljesítmény növelés. Ha nem bírná nem tették volna bele.
Valahol kardán kapcsolásnál adja a + erőt ott mivan?
Na ja. De lehet ez a lehajtás van a gyárilag erősebb motorral szerelt tipusokban is. Akkor bírnia kellene szerintem. De majd Pisti kiokoskodja.
Válasz #9737. hozzászólásra
Egyszer olvastam valami olyasmit, hogy "egy ember intelligenciáját ott lehet meglátni hogy hogyan bánik az olyan embertárasaival akiktől nem függ". Szóval szerintem nagyvonalúan és helyesen cselekedtek.
Válasz #9746. hozzászólásra
Valószínű ezzel lehet túlterhelni a lehajtást,nem véletlenül van ez a korlátozás benne.
Válasz #9745. hozzászólásra
bonyolult ez azért!
nem ennyire egyszerű történet.
Ha így lenne már régen kisujjból kilökték volna MFbetyárék
MAjd meglesz a megoldás
Válasz #9744. hozzászólásra
Mivan akkor, ha a sebváltó vezérlő küld egy jelet a motorvezérlőnek egy! gyúkbélen. Már ha van ilyen hogy sebváltó vezérlő meg motor vezérlő. Akkor csak az a kérdés van e jel vagy nincs. De lehet ennél bonyolultabb is.
Válasz #9736. hozzászólásra
hát ha ezt megtudod csinálni, akkor megdícsérlek mint egyik fő MF hajcsár
Plusz ezen is abszolváljuk.
Szerintem egyszerű.
elkell vágni két tyúkbelet, és megcserélni! hogy amikor 2-ben van azt higgye 3-ban pöfög
ez ilyen egyszerű, már annakidején 70-ben feltaláltam
Válasz #9742. hozzászólásra
frizi kösz a segitséget sokat segitettél. Erdekelne még ezeknek a tipusoknak a sebváltó müködése, és hogy mennyire birják a strapát? A motort azt mar ismerem más gépböl és arra roszat nem tudnek mondani...
Ha valaki tud egy oldalt a váltók müködéséről please
Válasz #9729. hozzászólásra
Szeva sanyeee.Nekünk egy éve van egy 3080-as Ferga mint azt a képen is láthatod.Még a régi gazdija turbósította.Egyszerű gép de precíz.Én a 3085 és 3095-öst ajánlanám jobban mert ezek 4 terhelés alatt kapcsolható fokozattal rendelkeznek, tehát 32 sebességesek.A mienkbe csak 2 fokozat van tehát csak 16 sebességes ami majdnem kevés.Nameg a 3095-ös gyárilag turbós.Ezen belül van a számológépes (datatronic)meg a számítógép félével (autotronic)rendelkező változat is.Egy szó mind 100 egyik sem rossz választás.
Válasz #9740. hozzászólásra
csigavér
ez a kedvenc pia itt a fórumon
én is szeretném tudni a 2 es csoport tuningolást!!!
Hecikém ezt félreértetted! Személyeskedésed már megszokhatam volna de magamra veszem mindig!
Hogy mennyi itt a bunkó....
Inteligens ember 1 másik inteligenssel meg tudja beszélni a dógokat.
Ezé nem fogtok ti új mfet 1et se eladni..... heeehheehehhehee
én is!
Válasz #9734. hozzászólásra
Bunkóság vagy nem amit írok, de én hagytam volna a szarban az egészet......
Válasz #9735. hozzászólásra
Szia!
Megpróbáljuk megoldani valahogy, csak irtó bele kell ásni magunkat a kapcsolási rajzokba, ill utána kell néznem, hogy milyen jelet kér hová a motorvezérlő.
Rajta vagyunk.
Válasz #9734. hozzászólásra
Hello Mfpisti.
Ezt a plussz erőt nem lehet valahogy megoldani 2. csoportba? Mi kapcsolja ezt rá?